Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ενα ραλλύ νορμαλ με 122 ίππους και κοφτη στις 7χιλ έχει 0-100 σε 8,5 δεύτερα.Γιατί λοιπόν αμφιβάλλεις για το προαναφερόμενο ότι είναι μπροστά απο το γκόλφ?
Επίσης ο κινητήρας vtec με ρυθμο περιστροφής στις 9+χιλ στροφές έχει ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε εργοστασιακή μορφή.
Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν τέτοιες νέες επιλογές τώρα πιά.
Γι'αυτό το ανησυχο πνεύμα των ανθρώπων κάνει τις βελτώσεις.
αμφιβαλλω γιατι επιδοσεις δεν ειναι μονο το 0-100, απο αυτα που εχω δει ενα ραλλυ δε μπορει να ακολουθησει ενα τουρμποκομπρεσσορα
και μιας και μιλησες για vtec με 9000 σαλ ρυθμο περιστροφης μου ρθε στο μυαλο το s2000..
αυτο το αυτοκινητο μιας και γνωριζω παααρα πολυ καλα ποσο γρηγορο ειναι (και να μη παραβλεψουμε παραλληλα το γεγονος οτι κινει ενα αρκετα ελαφρυ αυτοκινητο ) σε ρωτω το εξης..
υπαρχει περιπτωση να βρεθει μπροστα απο ενα fiat coupe turbo? (εργοστασιακο μιλαω παντα )
ουτε κατα διανοια
για να μη μιλησω για αλλα ατμοσφαρικα μοτερ και ξημερωσουμε..
και καποια στιγμη να αρχισουμε να συγκρινουμε ομοια πραγματα.. πχ το μοτερ του ραλυ ειναι σπορτιφ 1600αρι αν το συγκρινουμε πχ με ενα 122αρι tsi (που δεν ειναι τετοιου προσανατολισμου μοτερ) ειναι αδικο, εστω κι αν το tsi ειναι πολυ πιο δυνατο (ξεχνα τα αυτοκινητα πανω στα οποια βρισκονται αυτοι οι κινητηρες)
το tsi πχ αντικαθιστα/υποκαθιστα κατι 1600αρια μοτερ των 100 αλογων, αφου τετοια ειναι η λειτουργια του
αντιστοιχα λοιπον υπαρχουν και τουρμπατα μοτερ τα οποια δινουν στις ψηλες στροφες και εχουν για πρωινο τον ατμοσφαιρικο ανταγωνισμο
συγκρινε μου λοιπον τα vtec με μοτερ evo ή tfsi και εχεις την απαντηση σου