-
καλησπέρα σε όλους!
Χρησιμοποιώ για πρώτη φορά το φόρουμ των 4Τ.
Θα ήθελα να ρωτήσω σε όσους έχουν μεγαλύτερη εμπειρία, τι να προτιμήσω. Την Χ3 2.0d ή το Freelander II.
ευχαριστώ -
καλησπέρα σε όλους!
Θα ήθελα να ρωτήσω σε όσους έχουν μεγαλύτερη εμπειρία, τι να προτιμήσω. Την Χ3 2.0d ή το Freelander II.
ευχαριστώ -
καλησπέρα σε όλους!
ευχαριστώ -
Aν σκέφτεσαι να πηγαίνεις και χώμα τότε freelander. Αν όχι Χ3 που έχει πολύ καλό πάτημα στην άσφαλτο και στους βατούς χωματόδρομους τουλάχιστον, θα σε πηγαίνει μια χαρά.
Αν δεν πηγαίνεις καθόλου χώμα και περιορίζεσαι σε βατούς χωματόδρομους το καλοκαίρι κάνε μία χάρη στον εαυτό σου και πάρε μία 320d s/w... -
Η χρήση κυριως θα ε'ιναι για ασφαλτο και σε ορεινούς δρόμους (με τα γνωστά προβλήματα το χειμώνα).
Την Χ3 την οδήγησα, είναι ευέλικτη και 'συγκεκριμένη', το Land rover δεν έτυχε να το οδηγήσω.
Βέβαια την εκδοση σε ντίζελ θα προτιμώ , και λόγω επαρχίας μάλλον σε ντίζελ προσανατολίζομαι.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια -
Τι καλύτερο έχει το Freelander εκτός δρόμου από την X3? (ή πχ από ένα Tiguan?)
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τι καλύτερο έχει το Freelander εκτός δρόμου από την X3? (ή πχ από ένα Tiguan?)Φαντάζομαι ότι οι διαφέρουν οι χώροι και η τεχνογνωσία (της ρόβερ) σε κίνηση εκτός δρόμου. Για επιμέρους στοιχεί και συγκρίσεις δεν ξέρω. Πάντως οδηγόντας το Tiguan το βρήκα πολύ καλό, το μόνο που βρήκα μείον ήταν το τμόνι που είναι 'ελαφρύ' σε συγκριση με την 116 που έχω (αν μπορεί να γίνει σύγκριση).
-
Επειδή η Land Rover (όχι η Rover) βγάζει το Defender αυτομάτως τα περισσότερα περιοδικά και ο τύπος γενικότερα κατατάσουν το Freelander σαν ανώτερο λόγω ονόματος.
Το Freelander έχει τα μηχανικά μέρη της Volvo/Ford (παρόμοια μηχανικά μέρη με το V50 πχ) με τετρακίνηση Haldex, ίδια με του Tiguan. Τίποτα το ξεχωριστό ή διαφορετικό από τον ανταγωνισμό. Το terrain response (sic) δεν είναι παρά λίγες γραμμές κώδικα στο λογισμικό του ESP.
Η Χ3 έχει μάλλον καλύτερη τετρακίνηση, εξίσου εξελιγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα, παρόμοια απόσταση από το έδαφος και πολύ καλύτερη κατανομή βάρους. Μάλλον καλύτερη είναι λοιπόν εκτός δρόμου και ας μην έχει 'χωμάτινο' όνομα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Επειδή η Land Rover (όχι η Rover) βγάζει το Defender αυτομάτως τα περισσότερα περιοδικά και ο τύπος γενικότερα κατατάσουν το Freelander σαν ανώτερο λόγω ονόματος.Το Freelander έχει τα μηχανικά μέρη της Volvo/Ford (παρόμοια μηχανικά μέρη με το V50 πχ) με τετρακίνηση Haldex, ίδια με του Tiguan. Τίποτα το ξεχωριστό ή διαφορετικό από τον ανταγωνισμό. Το terrain response (sic) δεν είναι παρά λίγες γραμμές κώδικα στο λογισμικό του ESP.
Η Χ3 έχει μάλλον καλύτερη τετρακίνηση, εξίσου εξελιγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα, παρόμοια απόσταση από το έδαφος και πολύ καλύτερη κατανομή βάρους. Μάλλον καλύτερη είναι λοιπόν εκτός δρόμου και ας μην έχει 'χωμάτινο' όνομα.
Αυτά δεν τα ήξερα...
Έβλεπα κάτι συγκρίσεις στο Top Gear που την ψιλοέθαβε την Χ3 (με αγγλικό στύλ). σε σχεση με την κίνηση εκτός δρόμου. Βέβαια οι συνθήκες ήταν λίγο δύσκολες και οι δοκιμαστές μάλλον προκατειλημμένοι. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Επειδή η Land Rover (όχι η Rover) βγάζει το Defender αυτομάτως τα περισσότερα περιοδικά και ο τύπος γενικότερα κατατάσουν το Freelander σαν ανώτερο λόγω ονόματος.Το Freelander έχει τα μηχανικά μέρη της Volvo/Ford (παρόμοια μηχανικά μέρη με το V50 πχ) με τετρακίνηση Haldex, ίδια με του Tiguan. Τίποτα το ξεχωριστό ή διαφορετικό από τον ανταγωνισμό. Το terrain response (sic) δεν είναι παρά λίγες γραμμές κώδικα στο λογισμικό του ESP.
Το freelander έχει ένα διακόπτη με τον οποίο επιλέγεις τον τύπο εδάφους που θα κινηθείς. Έτσι ρυθμίζει όλες τις παραμέτρους κατάλληλα ώστε 4κίνηση και ηλεκτρονικά να δουλέψουν κατά τον βέλτιστο τρόπο. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στη BMW. Θεωρώ ότι αυτό δίνει ένα προβάδισμα στο freelander σύμφωνα με αυτά που έχουν γραφτεί στα περιοδικά και έχουμε δει και σε εκπομπές αυτοκινήτου. Επιπλέον η σκληρή ανάρτηση της BMW σε ταλαιπωρεί σε χωμάτινες διαδρομές. Δεν έχω οδηγήσει τα αυτοκίνητα εκτός δρόμου και δεν έχω προσωπική άποψη για το ποια 4κίνηση δουλεύει καλύτερα. Η θεωρία δείχνει σίγουρα freelander μιας και τα ηλεκτρονικά της X3 είναι ρυθμισμένα κυρίως για άσφαλτο και χιόνι και για το τέλος δε νομίζω ότι η 4κίνηση της BMW είναι ανώτερη από τη haldex.
Δεν επιμένω φανατικά στα παραπάνω απλά καταθέτω την άποψή μου.Τώρα που το σκέφτομαι δεν κοιτάς και το subaru outback 2.0d? Είναι καλύτερο και από τα δύο και βγαίνει και φθηνότερα.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Επειδή η Land Rover (όχι η Rover) βγάζει το Defender αυτομάτως τα περισσότερα περιοδικά και ο τύπος γενικότερα κατατάσουν το Freelander σαν ανώτερο λόγω ονόματος.
Το Freelander έχει τα μηχανικά μέρη της Volvo/Ford (παρόμοια μηχανικά μέρη με το V50 πχ) με τετρακίνηση Haldex, ίδια με του Tiguan. Τίποτα το ξεχωριστό ή διαφορετικό από τον ανταγωνισμό. Το terrain response (sic) δεν είναι παρά λίγες γραμμές κώδικα στο λογισμικό του ESP.
Το freelander έχει ένα διακόπτη με τον οποίο επιλέγεις τον τύπο εδάφους που θα κινηθείς. Έτσι ρυθμίζει όλες τις παραμέτρους κατάλληλα ώστε 4κίνηση και ηλεκτρονικά να δουλέψουν κατά τον βέλτιστο τρόπο. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στη BMW. Θεωρώ ότι αυτό δίνει ένα προβάδισμα στο freelander σύμφωνα με αυτά που έχουν γραφτεί στα περιοδικά και έχουμε δει και σε εκπομπές αυτοκινήτου. Επιπλέον η σκληρή ανάρτηση της BMW σε ταλαιπωρεί σε χωμάτινες διαδρομές. Δεν έχω οδηγήσει τα αυτοκίνητα εκτός δρόμου και δεν έχω προσωπική άποψη για το ποια 4κίνηση δουλεύει καλύτερα. Η θεωρία δείχνει σίγουρα freelander μιας και τα ηλεκτρονικά της X3 είναι ρυθμισμένα κυρίως για άσφαλτο και χιόνι και για το τέλος δε νομίζω ότι η 4κίνηση της BMW είναι ανώτερη από τη haldex.
Δεν επιμένω φανατικά στα παραπάνω απλά καταθέτω την άποψή μου.Τώρα που το σκέφτομαι δεν κοιτάς και το subaru outback 2.0d? Είναι καλύτερο και από τα δύο και βγαίνει και φθηνότερα.
Καλή ιδέα το Outback, αν και λίγο ασκημούλι. Από πότε υπάρχει και σε ντίζελ? έχει κανείς εμπειρία από την οδήγησή του?
Ευχαριστώ για τη βοήθεια -
meco η σκληρή ανάρτηση της X3 είναι ένα δίκαιο trade-off για την οδική συμπεριφορά της. Το terrain response όμως δεν είναι τίποτα άλλο από ένα φαντεζί όνομα για την λειτουργία του esp. Βοηθά ως ένα βαθμό αλλά επί της ουσίας είναι περιθωριακή η συνεισφορά του. Ένα XTrail πχ με τον διακόπτη στο lock που υστερεί? Τι δεν έχει βελτιστοποιηθεί?
-
το νεο cherokee σε diesel θα ηταν μια πολυ καλη εναλλακτικη με καλυτερες επιδοσεις off road οχι μονο λογω του ονοματος και της παραδοσης της jeep αλλα κυριως λογω των κοντων σχεσεων του και του εξαιρετικου πετρελαιοκινητηρα του...για το freelander ii(επισης εξαιρετικος και καινουργιος πετρελαιοκινητηρας) εχω ακουσει επισης καλα λογια για την κινηση του εκτος δρομου παραμενοντας ομως κατωτερο του cherokee στον τομεα αυτον...οσον αφορα το x3 αποτελει την πιο on road λυση εξ αιτιας κυριως του ολου στησιματός του...
-
Τελικά τι θεωρούμε καλή τετρακίνηση? Γιατι πχ στα Subaru θεωρείται πιο καλή? επειδη είναι μόνιμη?
την Πέμπτη θα κάνω ξανα τεστ ντραΐβ την Χ3 και θα ακολουθήσουν τα επόμενα. Φυσικά σε άσφαλτο, δε θα μου το δώσουν σε χώμα. Το Outback δεν ξέρω αν το έχει η αντιπροσωπεία της Θεσ/νικης για να το έβλεπα. : -
Η μόνιμη τετρακίνηση με 3 διαφορικά είναι καλό πράμα ειδικά αν μπορούν να μπλοκάρουν ή να κλειδώσουν (οι ηλεκτρονικές μέθοδοι που προσπαθούν να τα υποκαταστήσουν έχουν αποδειχτεί πολύ αποτελεσματικές αλλά για περιορισμένη μόνο χρήση). Κάποιοι συνδυασμοί είναι καλύτεροι για χιόνια ή άμμο, άλλοι για άσφαλτο και άλλοι για χώμα και βράχια.... Ειδικά στα τελευταία οι διαδρομές και η ελευθερία της ανάρτησης παίζουν μεγάλο ρόλο. Τίποτα από τα προηγούμενα δεν επηρεάζει όμως τόσο τις συνολικές ικανότητες όσο τα ελαστικά. Με διαφορετικά ελαστικά οποιαδήποτε σύγκριση αυτοκινήτων εκτός δρόμου είναι αστεία.
Προσωπικά είμαι επιφυλακτικός για την αξιοπιστία και το κόστος χρήσης του Freelander ΙΙ. Θα προτιμούσα κάποιο από τα άλλα. Ειδικά τα Subaru είναι τέρατα αξιοπιστίας, πολύ καλά σε χιόνια και χωματόδρομους και με χαμηλό κέντρο βάρους και μειωμένη μετωπική επιφάνεια σαν πιο χαμηλά. Όταν όμως στην επιλογή μπαίνει η Χ3 εμένα θα με κερδίζει.... ειδικά με κινητήρα diesel... -
ελπίζω να την έχουν για δοκιμή την 2.0 ντίζελ. ¨Εχω οδηγήσει μόνο την 2.0i. Νομίζω οτι θα έχουν διαφορά (όσο μπορείς να καταλάβεις σε μια δοκιμή..).
Διάβασα πριν λίγο ότι θα κυκλοφορήσει η 3.20 ντίζελ σε τετρακίνητη (μάλλον λόγω Α4 quattro). Πιθανά και η Χ3 θα έχει αλλαγές τους επόμενους μήνες λόγω του Q5 και της GLK που έρχονται φρέσκιες και λαχταριστές. Ίσως να έχει και έκδοση σε βενζίνη δίλιτρη με τα 170 άλογα, σχετικά οικονομικότερη λύση μιας και η ντίζελ είναι ελαφρώς (έως αρκετά) αλμυρή! -
To Q5 μου φαίνεται το καλύτερο από όλα όσα λέμε εδώ.
-
άρα καλύτερα να περιμένoυμε μέχρι να έρθει.
πάντως από τη μικρή μου εμπειρία σε audi (σε Α3 και τελευταία στο Α5) αυτό που λίγο δε μου άρεσε είναι η πληροφόρηση από το τιμόνι. Σαν εξοπλισμός λέγεται, απ' ότι βλέπω σε διάφορες σελίδες, μάλλον καλύτερος από την Χ3. -
Φίλε αν δεν μπαίνεις ποτέ σε κατσάβραχο πάρε ένα καλό τετρακίνητο station που θα περπατάει στο δρόμο πολύ καλύτερα από οτιδήποτε είναι στον ημιόροφο, θα έχεις λιγότερο κόστος και θα κάνεις την δουλειά σου.
Και εγώ σαν και εσένα την έψαχνα την δουλειά και ευτυχώς που δεν μπήρα τζιπ-suv και κατέληξα σε avant
Tο τιμόνι στο Audi είναι λίγο αδιάφορο όντως
IMO σε BMW, Audi, Merc, Subaru θα βρeίς πολύ ωράια station -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ειδικά τα Subaru είναι τέρατα αξιοπιστίας, πολύ καλά σε χιόνια και χωματόδρομους και με χαμηλό κέντρο βάρους και μειωμένη μετωπική επιφάνεια σαν πιο χαμηλά. Όταν όμως στην επιλογή μπαίνει η Χ3 εμένα θα με κερδίζει.... ειδικά με κινητήρα diesel...
Ακόμα και αν το outback προσφέρεται με δίλιτρο κινητήρα πετρελαίου και εξοπλισμό που αν το βάλεις στη Χ3 θα φτάσεις τα 50Κ€???
To Q5 μου φαίνεται το καλύτερο από όλα όσα λέμε εδώ.
Δίλιτρο turbo με τον καινούριο TFSI και 4κίνηση με 3 διαφορικά? Σίγουρα θα είναι καλύτερο. Το κόστος παραμένει άγνωστο όμως αν και δε νομίζω ότι θα είναι ακριβότερο από τη Χ3. Αν λοιπόν δεν μας αρέσει το outback τότε και εγώ ψηφίζω Q5...
bmw X3 2.0d vs Freelander II