-
Ποιο ειναι το Τ600 ?
-
T600=μικρό τρίκυκλο με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, φωτό αύριο, εκτός αν ανεβάσει κανείς άλλος σήμερα (έχει μία στο forum αλλά φάινονται λίγα πράγματα, βάλε 'Άνω Γλυφάδα')
-Ευτυχώς κατάφερα και βρήκα ένα Τ600 σε αρκετά καλή κατάσταση. Είναι στη διαδικασία αναπαλαίωσης.
Σου στέλνω pm. -
μερικές φωτό από μάντρες.
-
Για τα ερειπιώδη και μη ευρήματα έχουμε ένα θέμα που λέγεται 'Classic Safari'. Εδώ ίσως θα ήταν καλύτερα να παρουσιάζεις φωτογραφίες αυτοκινήτων σε πιο αξιοπρεπή κατάσταση που μαζί ίσως με κάποιες ιστορικές πληροφορίες θα ήταν ευπρόσδεκτες από όσους δεν γνωρίζουν αρκετά για την ιστορία της φίρμας.
-
Ακόμα καλύτερα υπάρχει θέμα 'Εγκαταλελημένα Παρατημένα κλπ.Καλό θα ήταν,να έχουμε υπ''όψη μας, ότι κάποιοι μπορεί να παρακολουθούν ένα θέμα για μια εταιρεία,ή το Classic Safari προσπαθώντας να εντοπίσουν κάποιο αυτοκίνητο που τους ενδιαφέρει.
Ας μη μετατρέψουμε όλα τα θέματα σε μάντρες με παλιοσίδερα. -
κατανοητό αυτό που λες. Όμως σκοπός μου είναι να παρουσιάσω ποια και πως ήταν τα μοντέλα στην ελληνική αγορά.
Δηλαδή
mazda 800/1000 ή Familia/familia 1000 στην ιαπωνική και μερικές άλλες αγορές (1963-1967). Αν και η παραγωγή φαίνεται ότι σταμάτησε τον 10ο του 1967 σε πολλές αγορές (και εδώ) πουλήθηκαν μέχρι τα τέλη του 1968.
Στην Ελλάδα ήρθαν το 800 και 1000 sedan (και τα δύο deluxe), το 800 Pick up και van (δεν ξέρω αν ήρθαν τα 1000) και ελάχιστα 1000 coupe (800 δεν υπήρχε) με μεγαλύτερη ιπποδύναμη (διπλά καρμπυρατέρ κλπ). Υπάρχουν πληροφορίες για ένα 800 που επιζεί και δύο 1000 και δύο -σίγουρα αυτά- 800 pick up συν το δικό μας χιλιαράκι.http://my.reset.jp/~inu/ProductsDataBas ... -4door.htm' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
http://my.reset.jp/~inu/ProductsDataBas ... pe1965.htm' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Χοντρικά τέλη του 1963 άρχισε να παράγεται το 800 Van και μετά ακολούθησαν pick up και sedan. To 1965, αλλάζει λίγο το 800 και μπαίναι σε παραγωγή το 1000 και το coupe.
1000 (πάνω από ένα χρόνο έχει παει για σκραπ, πήρα μερικά πράγματα. Ηταν στα Εξάρχεια για πολλά χρόνια).
άλλο 1000 που επιζεί (τουλάχιστον πριν μερικούς μήνες)
το 800
οι ταχύτητες στο χέρι σε αντίθεση με το 1000 που ήρθε στην Ελλάδα και ήταν στο πατωμα
φωτο που είχα τραβήξει τη δεκαετία του 80, Γκύζη
800 pick up
Το δικό μας όπως βράθηκε στη μάντρα
αφού το πήραμε
Στις δύο τελευταίες φαίνονται μερικές ελλείψεις που δεν αντιλαμβάνεται κανείς αμέσως: λαβή ιδιοκατασκευή, χερούλι παραθύρου από άλλο αυτοκίνητο, διακοσμητικό κάτω από τη μάσκα άσχετο αντί του κανονικού.
Υπήρχε το ραδιόφωνο χωρίς την πρόσοψη (facia)
Αποκατάσταση.
Μερικά πράγματα υπήρχαν στη mazda, άλλα πάρθηκαν από την 'επιδρομή' στο 800 και στο 1000 των Εξαρχείων που είχε καταλήξει στο Νεονάκη. Όταν πήγαμε για το 1000 εκεί με την άδεια να πάρουμε μερικά πράγματα, βρέθηκε τυχαία το άσπρο 800, οπότε πήραμε πράγματα και από εκείνο, όση ώρα (περιορισμένη) μας επέτρεψαν, και ενώ χρειάστηκε 'καμινάδα' που λέγαμε και στην αναρρίχηση καθώς το 800 ήταν πάνω-πάνω στην τριπλή στίβα και τα clark δίπλα μετακινούσαν στίβες (αυτοκινήτων) με αποτέλεσμα να κινείται και αυτή που είχα ανέβει. Το 1000 ερείπιο των Εξαρχείων (φωτό παραπάνω) είχε βγει σε αγγελία χρυσή ευκαιρία με αρχική τιμή 1500, μετά κατέβηκε 1000. Του έλεγα για τρια κατοστάρικα και δεν ήθελε να το συζητήσει. Όταν του το πήραν (αφού τα φρικιά των Εξαρχείων το είχαν βάψει τρικολόρε), περνούσα συχνά από κει, του τηλεφώνησα, πήρα μερικές πληροφορίες που ήθελα σε σχέση με αριθμό πλαισίου και ημερομηνία άδειας κυκλοφορίας για να συγκρίνω με το δικό μου και μου είπε για Νεονάκη. Μετά από ένα μαραθώνιο τηλεφωνημάτων πήρα άδεια για να πάρω μερικά πραγματα από το αυτοκίνητο. τελικά επειδή βρέθηκε εκεί τυχαία και το 800, η κίνηση αυτή αποδείχτηκε σωτήρια.
Τα υπόλοιπα ανταλλακτικά βρέθηκαν σταδιακά από e-bay, κυρίως ταϋλάνδη και λιγότερο Αυστραλία. Ένας συλλέκτης από Αυστραλία με βοήθησε αρκετά (π.χ. στα parts catalog της μαζντα πανομοιότυπα ανταλλακτικά μεταξύ 800 και 1000 είχαν άλλο κωδικό, οπότε εγώ νόμιζα ότι είναι διαφορετικά) και αρχίσαμε τις ανταλλαγές. καθότι στην Αυστραλία είναι πιο κοινό το 800, για δύο καινούργια μπροστά φανάρια που βρήκα στην Mazda (είχε δύο ζευγάρια!)μου έστειλε ένα κάρο πράγματα. Από Ιαπωνία μέχρι στιγμής βρήκα μόνο τους αυθεντικούς καθρέφτες (στα φτερά) από το yahoo.auctios.jp. Από παλιούς μαζντάδες, τους οποίος κάνω γύρα ανά διαστήματα, βρήκα επίσης μερικά πράγματα, όπως π.χ. άλλο ένα ζεύγος NOS μπροστά φανάρια.
Σταδιακά άρχισα να κολλάω στις λεπτομέρειες, π.χ. ενώ βρήκα τα γράμματα mazda για το πορτπαγκάζ πλήρη στο 800, παρατήρησα ΄'οτι ήταν από πλαστικό, ενώ στο 1000 ήταν μεταλλικά. Έτσι αγόρασα, μέσω του μεγάλου forum 'ausrotary' ένα ολόκληρο 1000 ερείπιο στην Αυστραλία με εξαιρετικά badges (πείτε μου την ορολογία στα ελληνικά) και του είπα να μου στείλει μόνο τα Badges (200 $ αυστραλίας, τότε περίπου 130 ευρώ).ο αδελφός μου επί το έργον στο Νεονάκη με το βαμμένο από τα φρικιά 1000 των Εξαρχείων
Τα τέλεια σήματα που λέγαμε (δύο πρώτες σειρές)
Νομίζω ότι αξίζει φωτό. Δεύτερο (στοκαρισμένο) ηχείο
Στο συνεργείο. Το αμάξι ήταν σε εξαιρετική μηχανική κατάσταση. Με τα αυθεντικά κλειδιά του πάνω.
Στο φαναρτζίδικο
Η προβληματική πίσω δεξιά πλευρά που είχε φάει στούκα και ήταν με 5 πόντους στόκο
Μετά
Εδώ φαίνεται η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που έκανε ο ταπετσέρης. ¨εβαλε βίδες για να στεριώσει τις επενδύσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ. Ούτε που το χα φανταστει για να τον προειδοποιήσω.
NOS στεφάνι-κόρνα τιμονιού. Πριν μπει η facia του ραδιοφώνου, καθαριστεί το τιμόνι και μπουν μερικά καθαρά knobs (δεν βρέθηκαν όλα).
τα αυθεντικά φλασάκια δεν έχουν βρεθεί ακόμη. Αυτά πρέπει να είναι από φιατ 124
Οι αυθεντικοί καθρέφτες. Δεν έχουν περαστεί όπως και τα σήματα από το φόβο πιθανού ξηλώματος ή κλοπής
1000 coupe
φωτο 80s, Τήνος, δεν υφίσταται εδώ και χρόνια
Από το διασωθέν 'αρχείο'
Η παροουσίασή του στην Ελλάδα
Επίσημη φώτο της Mazda που έχω
Σημείωση: θα συμπληρώσω για το συγκεκριμένο μοντέλο περισσότερα άλλη ώρα.
-
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
κατανοητό αυτό που λες.κατανοητό αυτό που λες. Όμως σκοπός μου είναι να παρουσιάσω ποια και πως ήταν τα μοντέλα στην ελληνική αγορά.
Αφού το κατανοείς,γιατί δεν τη 'δουλεύεις' την παρουσιάση που θέλεις να κάνεις,βρίσκοντας υλικό από το διαδίκτυο,από παλιές δημοσιεύσεις,φωτό κλπ,όπως κάνουμε όλοι μας εδώ μέσα.
Μην γεμίζουμε το φόρουμ 'σκουπίδια'ΕΛΕΟΣ -
Κάνω επεξεργασία και τα σβήνω τα πρωτα απ τις μάντρες. Όμως πιστεύω, ότι το 'σκουπίδι' των Εξαρχείων ή του Νεονάκη (800) έχει σημασία γιατί δείχνει πως ήταν π.χ. τα τάσια της ελληνικής αγοράς (διαφορετικά από Ασία), πως ήταν τα badges (συγγνώμη για το αγγλικό) (διαφορετικά από Ιαπωνία, Αυστραλία κλπ), πού είχε χρώμια και νίκελ το ελληνικό μοντέλο deluxe. Σου ακούγεται παράξενο αυτό;
Εμένα αντίθετα (και όχι μόνο νομίζω) μου φαίνεται πολύ λογικό να ενδιαφέρεται κάποιος πώς ήταν το συγκεκριμένο μοντέλο στην Ελλάδα ή να ενδιαφέρεται να αποκαταστήσει το αυτοκίνητο όπως πουλήθηκε τότε και όχι όπως πουλήθηκε στην Ιταλία ή την Ιαπωνία, ακόμη και σε λεπτομέρειες. -
Πολύ ενδιαφέρουσα η παρουσίαση ! Ομολογώ ότι δεν θυμάμαι να έχω δει κανένα τέτοιο μοντέλο στο δρόμο ποτέ! Συγχαρητήρια για την όμορφη αποκατάσταση! Θα ενδιέφεραν πιστεύω περισσότερες λεπτομέρειες της ανακατασκευής άν έχεις διάθεση. Το δικό σου είναι 800 ή 1000? Ξεχωρίζουν αυτά τα δύο;
Επίσης βλέποντας το σήμα στην ταμπελίτσα του κόκκινου νομίζω ότι θα ήταν ενδιαφέρουσα μία αναφορά στην εξέλιξη του σήματος της Mazda.
-
Ευχαριστώ. Το δικό μου είναι 1000. Ξεχωρίζουν εξωτερικά από τη μασκα, καθοσον στην Ελλάδα ήταν και τα δύο deluxe. Το 800 είχε στρογυλλά φανάρια. Εσωτερικά η κύρια διαφορά ήταν το που ήταν οι ταχύτητες (βλ. φωτο το ασπρο 800 στο Νεονάκη).
Για το σήμα αργότερα.
Ευχαρίστως να βάλω φωτό από αποκατάσταση, παντα ανοιχτός σε επικοδομητική κριτική για το ποιες πρέπει να ανεβούν. -
Απο τις φωτο φαινεται πολυ προσεγμενο μπραβο!!!
-
Ευχαριστώ. Χτέ πήγε για σέρβις. Είτε εκεί, είτε στην επιστοφή όπου το πάρκαρα σε μια γωνία για μισή ώρα
κάποιος βούλιαξε την αριστερή γωνία του πίσω προφυλακτήρα που δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά. Εκεί πουχάρηκα για ένα δεύτερο ΝΟS σετ πλαισίων φανών που βρήκα στην Ταϋλάνδη και θα τα περάσω (το πρωτο το χω απέραστο και φυλαγμένο) μουρθε το ...χτύπημα. -
Συγχαρητηρια φιλε για το ΜΑΖDA, εχεις κανει εξαιρετικη δουλεια σε ενα πολυ σπανιο στην Ελλαδα αυτοκινητο
-
Μην αγχωνεσαι!
Ολα φτιαχνονται!Ορεξη, μερακι και αγαπη χρειαζεται και φαινεται οτι αυτα τα χεις!
-
Συμπλήρωσα το θέμα για 800/1000 (πριν το 1968).
-
Ευχαριστούμε! Ωραία δουλειά, μπράβο! Όμορφο, πραγματικά παλιό αυτοκίνητο! Να το χαίρεσαι!
Ερώτηση: οι διακόπτες με τα W, L, H και CL τι είναι; Οι ακτίνες της εσωτερικής στεφάνης του τιμονιού είχαν απόκλιση από τις ακτίνες του τιμονιού; Ενδιαφέρον1 -
Μπράβο σου πράγματι πολύ ωραίο το mazda σου....
Επίσης οφείλω να πω οτι εντυπωσιάστηκα απο τις γνώσεις σου στο θέμα....Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ευχαριστούμε! Ωραία δουλειά, μπράβο! Όμορφο, πραγματικά παλιό αυτοκίνητο! Να το χαίρεσαι!
Ερώτηση: οι διακόπτες με τα W, L, H και CL τι είναι; Οι ακτίνες της εσωτερικής στεφάνης του τιμονιού είχαν απόκλιση από τις ακτίνες του τιμονιού; Ενδιαφέρον1W: καθαριστήρες
L: Φώτα
CL: Αναπτήρας
Η: ????? -
Ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια. Δεν μπήκα σε λεπτομέρειες οι οποίες θα αφορούσαν αποκλειστικά μαζντάκηδες. Αναφέρω μια ενδεικτικά. Ο δείκτης θερμοκρασίας είχε χαλάσει. Ενώ τα όργανα είναι μέρει ίδια με του F1000 (Bongo) και είχα κανα δυο τέτοια NOS, το συγκεκριμένο ήταν διαφορετικό. Ευτυχώς ήταν ίδιο με του 800 Pickup, οπότε ξήλωσα τα όργανα από ένα που υπήρχε στη λεωφ΄'ορο ΝΑΤΟ (το μπλε) κλπ
Ορθές οι αποκρυπτογραφήσεις. Το CL ειδικά δεν πάει στο μυαλό κανενός.
Η= Ηeat=καλοριφέρ
Από το συγκεκριμένο Knob Πήρα ένα μάθημα. Το δικό μου ήταν ξεφτισμένο (το μαύρο χρώμα στο γράμμα). Βρήκα εξαιρετικό από το 1000 Εξαρχείων. ¨οταν πήγα να το καθαρίσω πίεσα το σφουγγαράκι παραπάνω οπότε εξαφανίστηκε όλο το μαύρο χρώμα του γράμματος. -
έχεις κι ένα συνάδελφο:
http://flickr.com/photos/27564018@N05/2572165605
http://www.tidalportal.com/Familia/inde ... 828-101107
Ο Αυστραλός σου; -
Αυτό είναι το αμάξι που είχα 'αγοράσει' στην Αυστραλία για να πάρω τα σήματα. Γι αυτό όταν το αγόρασε δεν έχει κανένα σήμα όπως φαίνεται στις φωτό. Τελικά όταν το πήρε αυτός που το αναπαλαίωσε του έστειλα πίσω ένα-δύο που είχα τριπλά με την υπόσχεση να μου φωτοτυπίσει το owner's manual. Δυστυχώς δεν το έκανε. Τον παρακαλουθώ γιατί είμαστε στο ίδιο φόρουμ, το ausrotary που υποθετικά είναι για wankel αλλά ουσιαστικά είναι ότι καλύτερο για όλα τα παλιά mazda.
Classic Mazda