-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Mια απορεια εχω χωρις ιχνος ειρωνειας. Υπαρχει κανενα αυτοκινητο απο το οποιο χανει το σιροκο (το οποιο συνολικα ειναι πολυ καλο αυτοκινητο ) ρολ η σταση ? Κ το λεω επειδη εχω διαβασει κ για σιροκο που αφησε πισω πολυ πισω την boxster ....
Aν το scirocco που λες ηταν 2λιτρο και η boxster ηταν η 'απλη' αλλα αυτοματη, τοτε ισως το scirocco να την αφηνε πισω, αλλα κραταω επιφυλαξεις...
Απο σταση λογικα θα χανουμε απο 4κινητα αμαξια οπως το a3 18αρι quattro και απο αλλα πιο ελαφρια με λιγο περισσοτερα απο 160ps οπως το cooper s...αυτο μας εχει σιγουρα πιστευω! Και το ibiza cupra θα μπορουσε...ειναι παρα πολυ δυσκολο να περαστει (και με 2λιτρο) ακομα και απλη boxter , αυτοματη παιζει, s ποτε των ποτων
το cooper s (καινουριο) δε το πιανουν τα 160αρια με καμια παναγια , αντε να πηγαινουν μαζι του τα 2λιτρατο ibiza cupra και 160 αλογα να εχει θα σας ριχνει λογω βαρους
Συμφωνω!Qsis αυτο λεει ο Στεργιος για το Κουπερ...παει πολυ καλα το διαολεμενο!
-
ναι το μπασταρδο
-
αν δεν κανω λαθος ηταν 1.4 160 αυτο που ''περασε'' την μποξτερ..
ο jntaras η ο κ.κικιζας που ειναι μελη του αντιστοιχου φορουμ,πιθανον να μπορουν να το επιβεβαιωσουν..
καλα,το θεμα εχει ξεφυγει ελαφρως μεταξυ καποιων κατοχων εκει αλλα δεν ειναι σωστο να σχολιαστει εδω..τελος τουπιστευω οτι η συγκριση κουπρα-σιροκο ειναι το ιδιο ανουσια οσο η συγκριση μιτο-σιροκο..αλλα αυτοκινητα,αλλες κατηγοριες,αλλος προσανατολισμος..το κουπρα δεν το αγοραζεις για χιλιομετροφαγο οπως ειναι το σιροκο..το αγοραζεις επειδη στα λεφτα του ειναι το πιο σπορτιφ-γρηγορο.δεν συγκρινεις ουτε χωρους,ουτε επιδοσεις,ουτε σχεδιασμο,ουτε ποιοτητα..
εγω παλι θα συγκρινα το κουπρα με το κορσα οπσ κ το πουντο αμπαρθ,500 αμπαρθ,πεζο 207 λεμαν,ισως ρενο κλιο ρσ(αν κ ακριβο),ρενο κλιο γτ(αδυναμο)κ για μενα κ μινι κουπερ ς βασει κατηγοριας αμαξωματος κ οχι τιμης..εκει ναι,ιδια κατηγορια,παρομοιες(?) επιδοσεις,ιδιος προσανατολισμος.. -
Ωραια!Φτιαχνω τοπικ
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
αν δεν κανω λαθος ηταν 1.4 160 αυτο που ''περασε'' την μποξτερ..
ο jntaras η ο κ.κικιζας που ειναι μελη του αντιστοιχου φορουμ,πιθανον να μπορουν να το επιβεβαιωσουν..
καλα,το θεμα εχει ξεφυγει ελαφρως μεταξυ καποιων κατοχων εκει αλλα δεν ειναι σωστο να σχολιαστει εδω..τελος τουπιστευω οτι η συγκριση κουπρα-σιροκο ειναι το ιδιο ανουσια οσο η συγκριση μιτο-σιροκο..αλλα αυτοκινητα,αλλες κατηγοριες,αλλος προσανατολισμος..το κουπρα δεν το αγοραζεις για χιλιομετροφαγο οπως ειναι το σιροκο..το αγοραζεις επειδη στα λεφτα του ειναι το πιο σπορτιφ-γρηγορο.δεν συγκρινεις ουτε χωρους,ουτε επιδοσεις,ουτε σχεδιασμο,ουτε ποιοτητα..
εγω παλι θα συγκρινα το κουπρα με το κορσα οπσ κ το πουντο αμπαρθ,500 αμπαρθ.(κ για μενα κ μινι κουπερ ς βασει κατηγοριας αμαξωματος κ οχι τιμης)..εκει ναι,ιδια κατηγορια,παρομοιες επιδοσεις..Eπιβεβαιωνω και γω πως ειπωθηκε τελικα κοντρα μεταξυ scirocco 1.4tsi 160ps και porsche boxster 2.5(προηγουμενης γενιας) tiptronic...το βρηκα σ' ενα παλιο θεμα...και παλι ομως κραταω καποιες επιφυλαξεις...
Τελος offtopic απο μενα και συγγνωμη...+1 στα λεγομενα σου περι συγκρισεων, θα συμφωνησω μαζι σου!
-
jntaras αν το ττ ηταν η εκδοση με τα 150 αλογα,πιθανως να το περνουσες..για δυνατοτερες εκδοσεις δεν νομιζω,αν κ δεν ειμαι αρμοδιος να κρινω(δεν συνηθιζω να ''κοντραρομαι'')..το γκολφ με τα αυτοκολλητα,μπορει απλως να ειχε αυτοκολλητα κ τιποτα περαιτερω..οποτε κ παλι λογικως το περασες..ισως ο βαργκας παρασυρθηκε επειδη οι κατοχοι συνηθιζουν να τα παραλενε..το βλεπεις κ ο ιδιος στο δικο σας φορουμ..
για το θεμα των ιπποδυναμεων,απο οσο ξερω το αυτοτριτη(δεν εχω ιδεα αν ειναι εγκυρο η οχι,ουτε με απασχολει) εχει δυναμομετρησει το σιροκο 160 στα 180 περιπου αλογα στροφαλου..κ περιπου 160 αλογα τροχου..κ απο την αλλη δεν νομιζω οι ανακοινωθεισες τιμες να ειναι παντα στροφαλου..γιατι αν θυμαμαι καλα εχει καποια χρονια που οι γερμανικες εταιριες ανακοινωνουν παντα χαμηλοτερη τιμη απο την δυναμομετρημενη σε στροφαλο(λογω φορολογιας,ενω αλλες ευρωπαικες χωρες ισως να μη φορολογουν με τετοια βαση)..βλεπε φοκους,μινι-b.m.w.,vw-audi κτλ..
realzeus(συγγενης του volvozeus? )αν βεβαιως μπορεις να μας παραθεσεις ενα επισημο εγγραφο που να λεει-υποχρεωνει τις εταιριες να ανακοινωνουν ιπποδυναμεις στροφαλου,ευχαριστως να το δεχθω..ζητω συγνωμη για το
κ για να επανελθω εντος θεματος..με αυτα τα λεφτα που κοστιζει,δυσκολα βρισκεις τοσο γρηγορο-σπορτιφ αυτοκινητο σαν το κουπρα..
στεργιο τωρα ειδα την απαντηση σου κ εχεις δικαιο,αλλα εχουν ακουστει κ τετοια σαν τα παραδειγματα που ανεφερες..
DIN horsepower is the power measurement protocol in the German DIN standard 70020. It is sometimes abbreviated as PS, which stands for Pferdestärke, which is the German word for horsepower. DIN hp is measured at the engine's output shaft, and is usually expressed in metric (Pferdestärke) rather than mechanical horsepower.
Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Horsepower ... horsepower
Πάντα στρόφαλο μετριέται η ανακοινώσιμη ισχύς!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάντα στρόφαλο μετριέται η ανακοινώσιμη ισχύς!
ωραια, τοτε η vw εχει θεικες μεταδοσεις με μικρες απωλειες
-
Είχα κάνει ένα ωραίο μια φορά με μια boxster! S ήταν καινούρια. Ήξερα ότι είναι πολύ πιο γρήγορη από μένα, αλλά δε με νοιάζει! Είναι στην παραλιακή αριστερά σε φανάρι ξεσκέπαστη, κι εγώ στη μέση. Οπότε λέω τώρα θα κάνω πλάκα. Ανοιχτά τα παράθυρα εγώ, το κιβωτιο στο S, μουσικούλα σχετικά δυνατά, το δεξί χέρι στο τιμόνι και το αριστερό όλο έξω, να βαράνε τα δάχτυλα στο ρυθμό της μουσικής (full παραπλανητικό mode). Ανάβει πράσινο και φεύγω ακαριαία, ενώ ο άλλος καθυστέρησε λίγο, και είμαι μπροστά. Και να μην ήθελε να γκαζώσει το πήρε προσωπικά τότε και ξεκίνησε. Αλλαγή σε 2α και με φτάνει προς το τέλος της, και εκεί που θα με περναγε χαλαρά μάλλον έχει κίνηση μπροστά και σταματάμε. Βρήκα όμως ένα κενό δεξία και χώθηκα και έφυγα πάρα πολύ μπροστά και με ταχύτητα. Μετά από αυτό μάλλον πρέπει να τον ξεγέλασα και να πέρασε το δικό μου για κανένα πολύ γρήγορο, γιατί όσες φορές βρέθηκε κοντά μου δεν έκανε το παραμικρό
-
η να σε περασε για επικινδυνο κ δεν ηθελε να ρισκαρει ακριβα ανταλλακτικα πορσε..
δεκτη η παραθεση σου realzeus..τωρα θα καθησω να δω αν η ιπποδυναμη που αναφερεται ειναι ντιν η οχι..
ερωτηση,το engine's output shaft ειναι ο στροφαλοφορς αξονας? -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Είχα κάνει ένα ωραίο μια φορά με μια boxster! S ήταν καινούρια. Ήξερα ότι είναι πολύ πιο γρήγορη από μένα, αλλά δε με νοιάζει! Είναι στην παραλιακή αριστερά σε φανάρι ξεσκέπαστη, κι εγώ στη μέση. Οπότε λέω τώρα θα κάνω πλάκα. Ανοιχτά τα παράθυρα εγώ, το κιβωτιο στο S, μουσικούλα σχετικά δυνατά, το δεξί χέρι στο τιμόνι και το αριστερό όλο έξω, να βαράνε τα δάχτυλα στο ρυθμό της μουσικής (full παραπλανητικό mode). Ανάβει πράσινο και φεύγω ακαριαία, ενώ ο άλλος καθυστέρησε λίγο, και είμαι μπροστά. Και να μην ήθελε να γκαζώσει το πήρε προσωπικά τότε και ξεκίνησε. Αλλαγή σε 2α και με φτάνει προς το τέλος της, και εκεί που θα με περναγε χαλαρά μάλλον έχει κίνηση μπροστά και σταματάμε. Βρήκα όμως ένα κενό δεξία και χώθηκα και έφυγα πάρα πολύ μπροστά και με ταχύτητα. Μετά από αυτό μάλλον πρέπει να τον ξεγέλασα και να πέρασε το δικό μου για κανένα πολύ γρήγορο, γιατί όσες φορές βρέθηκε κοντά μου δεν έκανε το παραμικρόεχω φιλο μου με 33 που εχει κανει κατι ακομα καλυτερο (τρελος θορυβος απο αλλαγμενη εξατμιση φυσικα)
αρχιζει μαρσαρει κανει θορυβο της πουτανας , ο διπλανος ψαρωνει νομιζει οτι εχει να κανει με καποιο σοβαρο αυτοκινητο και αρχιζει να μαρσαρει κι εκεινος και μολις αναβει πρασινο ο φιλος μου φευγει με οπισθεν και ο αλλος εμεινε μ@λακας
-
η να σε περασε για επικινδυνο κ δεν ηθελε να ρισκαρει ακριβα ανταλλακτικα πορσε..δεκτη η παραθεση σου realzeus..τωρα θα καθησω να δω αν η ιπποδυναμη που αναφερεται ειναι ντιν η οχι..
ερωτηση,το engine's output shaft ειναι ο στροφαλοφορς αξονας?DIN είναι το γερμανικό πρώτυπο και οι οι γερμανοί κατασκευαστές μετράνε βάσει αυτού. Όμως και όλα τα άλλα πρότυπα (CV, BHP, JIS) μετράνε παρόμοια στον στρόφαλο. To output shaft είναι ο άξονας εξόδου που συνδέεται άμεσα με τον στροφαλοφόρο (crank shaft) καθώς όπως καταλαβαίνεις ο τελευταίος είναι εντός του κινητήρα. Είναι αν θέλεις η προέκταση του στροφαλοφόρου προς τον έξω κόσμο και ο άξονας που δίνει κίνηση στο πλατό του συμπλέκτη.
-
οποτε λογικο ειναι αυτος ο αηονας να φερει κ απωλειες..οποτε αποκλειεται εντελει να μην ειναι ιπποδυναμη στροφαλου αλλα ιπποδυναμη τροχου?μιας κ αυτος ο αξονας οπως λες,δεν εινα ο στροφαλοφορος αξονας,αλλα ο αξονας που συνδεει τον στροφαλοφορο.δεν ξερω,απλως προσπαθω να δικαιολογησω το πως τοτε οι δυναμομετρησεις που εχουν γινει σε γκολφ-σιροκο,αουντι κτλ,βγαζουν στον τροχο τα ιδια αλογα που δηλωνει η εταιρια..μη μου πεις για καλυτερες βενζινες η συνθηκες μετρησιες γιατι δεν νομιζω οταν τα δυναμομετρουν να βαζουν 80 οκτανιων βενζινη κ να εχει 55 βαθμους κελσιου θερμοκρασια..ισα ισα,μετρουν σε ιδανικες συνθηκες..
ελπιζω να αντιλαμβανεσαι οτι δεν εχω κατι εναντιον σου,προσπαθω απλως να δικαιολογησω αυτο το φαινομενο.. -
Είχα κάνει ένα ωραίο μια φορά με μια boxster! S ήταν καινούρια. Ήξερα ότι είναι πολύ πιο γρήγορη από μένα, αλλά δε με νοιάζει! Είναι στην παραλιακή αριστερά σε φανάρι ξεσκέπαστη, κι εγώ στη μέση. Οπότε λέω τώρα θα κάνω πλάκα. Ανοιχτά τα παράθυρα εγώ, το κιβωτιο στο S, μουσικούλα σχετικά δυνατά, το δεξί χέρι στο τιμόνι και το αριστερό όλο έξω, να βαράνε τα δάχτυλα στο ρυθμό της μουσικής (full παραπλανητικό mode). Ανάβει πράσινο και φεύγω ακαριαία, ενώ ο άλλος καθυστέρησε λίγο, και είμαι μπροστά. Και να μην ήθελε να γκαζώσει το πήρε προσωπικά τότε και ξεκίνησε. Αλλαγή σε 2α και με φτάνει προς το τέλος της, και εκεί που θα με περναγε χαλαρά μάλλον έχει κίνηση μπροστά και σταματάμε. Βρήκα όμως ένα κενό δεξία και χώθηκα και έφυγα πάρα πολύ μπροστά και με ταχύτητα. Μετά από αυτό μάλλον πρέπει να τον ξεγέλασα και να πέρασε το δικό μου για κανένα πολύ γρήγορο, γιατί όσες φορές βρέθηκε κοντά μου δεν έκανε το παραμικρό
εχω φιλο μου με 33 που εχει κανει κατι ακομα καλυτερο (τρελος θορυβος απο αλλαγμενη εξατμιση φυσικα)
αρχιζει μαρσαρει κανει θορυβο της πουτανας , ο διπλανος ψαρωνει νομιζει οτι εχει να κανει με καποιο σοβαρο αυτοκινητο και αρχιζει να μαρσαρει κι εκεινος και μολις αναβει πρασινο ο φιλος μου φευγει με οπισθεν και ο αλλος εμεινε μ@λακας
Σιγά το νέο! Όταν δούλεψα για ένα καλοκαίρι ως οδηγός στην Avis μαζί με τον κολλητό μου το κάναμε σε κάθε φανάρι!! Και αυτό και τρακάραμε συνέχεια και βάζαμε τους προφυλακτήρες από τα Scudo μέσα 5 πόντους! Ήμουν και 20 βέβαια!!
-
οποτε λογικο ειναι αυτος ο αηονας να φερει κ απωλειες..οποτε αποκλειεται εντελει να μην ειναι ιπποδυναμη στροφαλου αλλα ιπποδυναμη τροχου?μιας κ αυτος ο αξονας οπως λες,δεν εινα ο στροφαλοφορος αξονας,αλλα ο αξονας που συνδεει τον στροφαλοφορο.δεν ξερω,απλως προσπαθω να δικαιολογησω το πως τοτε οι δυναμομετρησεις που εχουν γινει σε γκολφ-σιροκο,αουντι κτλ,βγαζουν στον τροχο τα ιδια αλογα που δηλωνει η εταιρια..μη μου πεις για καλυτερες βενζινες η συνθηκες μετρησιες γιατι δεν νομιζω οταν τα δυναμομετρουν να βαζουν 80 οκτανιων βενζινη κ να εχει 55 βαθμους κελσιου θερμοκρασια..ισα ισα,μετρουν σε ιδανικες συνθηκες..
ελπιζω να αντιλαμβανεσαι οτι δεν εχω κατι εναντιον σου,προσπαθω απλως να δικαιολογησω αυτο το φαινομενο..ρε παιδια δε λεγαμε τοση ωρα οτι δε βγαινουν στον τροχο οσα λεει η εταιρεια θα τρελαθουμε???
σε ολα 20 αλογα κατω βγαινει συνηθως..
και δε βγαζουν ολοι οι γερμανοι τις ιδιες απωλειες, πχ τα ατμοσφαιρικα της bmw βγαζουν τροχο πολυ λιγοτερο απο αυτο που λενε..τα τουρμπατα απο την αλλη (πχ cooper s,335 ) βγαζουν τρελα νουμερα τα οποια τα βλεπεις και στο δρομο
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Σιγά το νέο! Όταν δούλεψα για ένα καλοκαίρι ως οδηγός στην Avis μαζί με τον κολλητό μου το κάναμε σε κάθε φανάρι!! Και αυτό και τρακάραμε συνέχεια και βάζαμε τους προφυλακτήρες από τα Scudo μέσα 5 πόντους! Ήμουν και 20 βέβαια!!
ειναι αστειακια που κανετε εσεις οι αλφιστι μαλλον (και ο φιλος μου αλφιστα ειναι και εκανε το ιδιο γυρω στα 20 επισης )
-
α,αυτο λεγαμε?συγνωμη,εχω ειχα μεινει στο οτι τα σιροκο-γκολφ τα εχουν μετρησει(πιθανως λανθασμενα,οπως αναλυει ο realzeus) στα 160 αλογα τροχο ενω τα 160 ειναι τα αλογα που δηλωνονται σε στροφαλο..
-
ειναι αστειακια που κανετε εσεις οι αλφιστι μαλλον (και ο φιλος μου αλφιστα ειναι και εκανε το ιδιο γυρω στα 20 επισης )
Ναι ναι...ενώ οι audisti (αν υπάρχει αυτό) στα 20 έχουν βιτριολικό χιούμορ τύπου Monty Python!
-
α,αυτο λεγαμε?συγνωμη,εχω ειχα μεινει στο οτι τα σιροκο-γκολφ τα εχουν μετρησει(πιθανως λανθασμενα,οπως αναλυει ο realzeus) στα 160 αλογα τροχο ενω τα 160 ειναι τα αλογα που δηλωνονται σε στροφαλο..μονο αυτο βγηκε τοσο..
gti, TT 2.0 , cupra ibiza /leon, s3 , ibiza fr ειναι περιπου 20 αλογα κατω στο δυναμομετρο των 4Τ
δεν ξερω τι παιχτηκε με το ροκο και εβγαλε οσα λεει..αλλα ειναι το μονο που δεν 'ταιριαζει' με τα υπολοιπα
ας μην πιανομαστε απο τη μια περιπτωση
αλλα αυτοκινητα βεβαια εχουν πολυ μεγαλυτερες απωλειες και αλλα μικροτερες..
η μιτο πχ δινει μολις 10 αλογα κατω απο αυτα που λεει -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ναι ναι...ενώ οι audisti (αν υπάρχει αυτό) στα 20 έχουν βιτριολικό χιούμορ τύπου Monty Python!
στα 20 ημουν ακομα γαλλος
στα 23 ειδα το φως το αληθινο
-
α,μονο το σιροκο ηταν?οκ.ζητω συγνωμη τοτε..νομιζα ηταν κ τα γκολφ 5,6..τεσπα,ειμαστε κ εκτος θεματος!
Νέο Seat Ibiza Cupra