-
Καλησπέρα, πολύ καλός φίλος μου αποφάσισε να αγοράσει ένα μικρό αυτοκίνητο για τις καθημερινές του μετακινήσεις Γλυφάδα-Αγ.Ανάργυροι-Ηλιούπολη.
Οι παράμετροι έχουν ως εξής:
16.000€ ταβάνι.
1.4 cc ανώτατο όριο.
Όχι μεταχειρισμένο.
Όχι από ανατολή μεριά (έχουν 2 στην οικογένεια και θέλει κάτι διαφορετικό).
Όχι VW (για διάφορους δικούς του λόγους).
Μικρό, (το Grande Punto θεωρείτε μεγάλο).
Ιδιαίτερες μεταφορικές ανάγκες δεν υπάρχουν, δύο άτομα μάλλον θα είναι ο σύνηθες αριθμός επιβατών.
Όπως προανέφερα η χρήση θα είναι καθημερινή και κατά 90% κάθε μέρα θα κάνει το παραπάνω δρομολόγιο. Η οδήγησή του θα είναι μάλλον σχετικά βάρβαρη , αλλά δεν ενδιαφέρετε για το απόλυτο σε κάποιο τομέα, μάλλον ψάχνουμε έναν all around player.
Τέλος να αναφέρω πως μετά την πώληση και του picasso της οικογένειας το όχημα μπορεί να κάνει και κάποια εξόρμηση εκτός Αττικής (δύο άτομα πάλι ,άντε τρία).
Για το τέλος έχουμε και κάποιες σπορ ανησυχίες ( πρώην κάτοχος του κλασικού mini, του οποίου του έχει λείψει το fun to drive).
Ηλικία 22 χρόνων, με 4ετή οδηγική εμπειρία, αν και κάπως 'άγαρμπος'.
Όπως καταλάβατε είναι ένας κλασικός Έλληνας που τα θέλει όλα .
Το short list του είναι
500 1.4 sport ,το έχει δει και του αρέσει πολύ.
Twingo 1.2 turbo, θα πάει να το δει.
C2 1.4 sport του αρέσει αλλά είναι παρωχημένο πλέον.
Εσείς τι προτείνετε υπάρχει κάτι άλλο άξιο αναφοράς; (εγώ του έιχα προτείνει και το panda 100 αλλά δεν του άρεσε καθόλου, επίσης έβλεπε και ypsilon αλλά είναι ακριβή)
Ευχαριστώ για το χρόνο σας! -
Καλησπέρα, πολύ καλός φίλος μου αποφάσισε να αγοράσει ένα μικρό αυτοκίνητο για τις καθημερινές του μετακινήσεις Γλυφάδα-Αγ.Ανάργυροι-Ηλιούπολη.
16.000€ ταβάνι.
1.4 cc ανώτατο όριο.
Όχι μεταχειρισμένο.
Ιδιαίτερες μεταφορικές ανάγκες δεν υπάρχουν, δύο άτομα μάλλον θα είναι ο σύνηθες αριθμός επιβατών.
Όπως προανέφερα η χρήση θα είναι καθημερινή και κατά 90% κάθε μέρα θα κάνει το παραπάνω δρομολόγιο. Η οδήγησή του θα είναι μάλλον σχετικά βάρβαρη , αλλά δεν ενδιαφέρετε για το απόλυτο σε κάποιο τομέα, μάλλον ψάχνουμε έναν all around player.
Τέλος να αναφέρω πως μετά την πώληση και του picasso της οικογένειας το όχημα μπορεί να κάνει και κάποια εξόρμηση εκτός Αττικής (δύο άτομα πάλι ,άντε τρία).
Για το τέλος έχουμε και κάποιες σπορ ανησυχίες ( πρώην κάτοχος του κλασικού mini, του οποίου του έχει λείψει το fun to drive).
Το short list του είναι
Εσείς τι προτείνετε υπάρχει κάτι άλλο άξιο αναφοράς; (εγώ του έιχα προτείνει και το panda 100 αλλά δεν του άρεσε καθόλου, επίσης έβλεπε και ypsilon αλλά είναι ακριβή)
16.000€ ταβάνι.
1.4 cc ανώτατο όριο.
Όχι μεταχειρισμένο.
Το short list του είναι
kia ceed/proceed (το δεύτερο είναι όμορφο, το πρώτο δεν βλέπεται) ?
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
kia ceed/proceed (το δεύτερο είναι όμορφο, το πρώτο δεν βλέπεται) ?Όπως αναφέρω και παραπάνω, δεν θέλει κάτι από Ιαπωνία - Κορέα
-
Το 500 δεν κάνει ταξίδι με τρίτο άτομο ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ! Από C2 1.4 επίσης μακριά, έχω προσωπική εμπειρία με το αμάξι και το θεωρώ κάτω του μετρίου (ειδικά η ποιότητα εσωτερικού του είναι αστεία).
Από τα αυτοκίνητα που έχει στη λίστα του το Twingo 1.2T είναι η καλύτερη επιλογή Αν όχι Twingo, τότε Clio 1.2T είναι ένα ακόμα εξαιρετικό αυτοκίνητο.
Αν θέλει περισσότερα γκάζια και στριψίματα μπορεί να περιμένει το Twingo RS
Εξαιρετικό μικρό αυτοκίνητο είναι φυσικά το Swift Sport 1.6 αλλά θα καίει πολλά σε τέτοιες συνθήκες.
Θα πρότεινα και το 100άρι Panda αλλά νομίζω ότι το Twingo 1.2T είναι πιο all around και άνετη επιλογή και είναι αυτό που προτείνω στη συγκεκριμένη περίπτωση -
Σε αυτά τα λεφτά και μέγεθος ,θέλοντας και μια κάποια ικανότητα στο στρίβειν σαν κάτοχος παλαιού μίνι το 500 και το twingo δείχνουν μονόδρομος ,όμως η renault είναι ουσιαστικά ακέφαλη στην ελλάδα οπότε γιαυτό αλλά και για πολλούς άλλους λόγους 500 δαγκωτό
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Το 500 δεν κάνει ταξίδι με τρίτο άτομο ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ! Από C2 1.4 επίσης μακριά, έχω προσωπική εμπειρία με το αμάξι και το θεωρώ κάτω του μετρίου (ειδικά η ποιότητα εσωτερικού του είναι αστεία).Από τα αυτοκίνητα που έχει στη λίστα του το Twingo 1.2T είναι η καλύτερη επιλογή Αν όχι Twingo, τότε Clio 1.2T είναι ένα ακόμα εξαιρετικό αυτοκίνητο.
Αν θέλει περισσότερα γκάζια και στριψίματα μπορεί να περιμένει το Twingo RS
Εξαιρετικό μικρό αυτοκίνητο είναι φυσικά το Swift Sport 1.6 αλλά θα καίει πολλά σε τέτοιες συνθήκες.
Θα πρότεινα και το 100άρι Panda αλλά νομίζω ότι το Twingo 1.2T είναι πιο all around και άνετη επιλογή και είναι αυτό που προτείνω στη συγκεκριμένη περίπτωσηΌπως ανέφερα και πριν, Ιαπωνικά απορρίπτοντα (μάλιστα το swift το έχουν σε 1.4), το twingo RS θα είναι εκτός budget ενώ το Clio θεωρείτε μεγάλο. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση, η οποία γέρνει προς το twingo. Εμένα ο 'φόβος' μου είναι μήπως το 1.2 turbo φανεί 'λίγο' σε μεγάλες διαδρομές στην εθνική και στις εξόδους, επίσης ο οδηγός έχει βαρύ πόδι που σημαίνει ότι οι downsize προσπάθειες της Renault θα πάνε χαμένες
-
Απο την λίστα του το Twingo φαίνεται να είναι το καλύτερο, και το 500 επίσης πέρα από την αναμονή. Όσο για το C2 ας δει το facelift μήπως είναι καλύτερο. Ας δει και το Ibiza. Έρχεται και το Fiesta επίσης.
-
Καταλαβαίνω τι λες Σε τόσο μικρό αυτοκίνητο δεν θα βρει όμως καλύτερο κινητήρα (αφού όλοι είναι ατμοσφαιρικοί σε αυτή την κατηγορία) και αυτός είναι ο βασικός λόγος που πρότεινα το Twingo πέραν του ότι γενικότερα είναι συμπαθέστατο αμάξι. H δύναμή του σε συνάρτηση με το βάρος του είναι επαρκέστατη, ιδίως λόγω ροπής και η κατανάλωση του μοτέρ ακούγεται ότι είναι πολύ καλή. Γλιτώνει και κάποια χρήματα από εφορία και ασφάλεια
Δεν ξέρω, προσωπικά (έχοντας καλομάθει πλέον στα turbo) το Twingo 1.2T το βρίσκω ιδανικό για εντός Αθήνας χρήση με κάποιες εξορμήσεις εκτός. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Απο την λίστα του το Twingo φαίνεται να είναι το καλύτερο, και το 500 επίσης πέρα από την αναμονή. Όσο για το C2 ας δει το facelift μήπως είναι καλύτερο. Ας δει και το Ibiza. Έρχεται και το Fiesta επίσης.Μμμ για το fiesta δεν του το έχω προτείνει και για το C2 δεν το ήξερα αυτό το νεο , θα τα βάλω στα προς έρευνα. Το ibiza εμπίπτει στη VW. Ευχαριστώ για την απάντηση
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Έρχεται και το Fiesta επίσης.Ποιος το γαμεί δαύτο.
Fiat panda 100 από μένα. Σπεσιαλιτέ.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Καταλαβαίνω τι λες Σε τόσο μικρό αυτοκίνητο δεν θα βρει όμως καλύτερο κινητήρα (αφού όλοι είναι ατμοσφαιρικοί σε αυτή την κατηγορία) και αυτός είναι ο βασικός λόγος που πρότεινα το Twingo πέραν του ότι γενικότερα είναι συμπαθέστατο αμάξι. H δύναμή του σε συνάρτηση με το βάρος του είναι επαρκέστατη, ιδίως λόγω ροπής και η κατανάλωση του μοτέρ ακούγεται ότι είναι πολύ καλή. Γλιτώνει και κάποια χρήματα από εφορία και ασφάλεια
Δεν ξέρω, προσωπικά (έχοντας καλομάθει πλέον στα turbo) το Twingo 1.2T το βρίσκω ιδανικό για εντός Αθήνας χρήση με κάποιες εξορμήσεις εκτός.Το twingo έχει πολύ καλή ροπή που αν τη χρησιμοποιήσει κανείς σοφά θα κάνει οικονομία αλλά γνωρίζοντας τον φίλο μου φοβάμαι πως δεν... το 1.2 turbo δεν θα έχει πιο ακριβή συντήρηση; (Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση της Renault στην Ελλάδα τρομάζει και εμένα και αυτόν)
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Έρχεται και το Fiesta επίσης.
Ποιος το γαμεί δαύτο.
Fiat panda 100 από μένα. Σπεσιαλιτέ.
Το πρότεινα αλλά δεν του αρέσει.... επιπλέον από όσο θυμάμαι το panda οδεύει προς τη δύση της καριέρας του...
-
Πράγματι τρομάζει λίγο η ελληνική Renault αλλά έχω την εντύπωση πως αναδιοργανώνονται τώρα και σε λίγο καιρό θα δουλεύουν επιτέλους σωστά. Το κόστος συντήρησης σχεδόν ίδιο θα είναι, άντε το turbo να παίρνει πιο ακριβά λάδια δλδ. Στα σύγχρονα turbo δεν προβλέπεται καμία επιπλέον συντήρηση στον κινητήρα από τα ατμοσφαιρικά.
Οι διαφορές 100 ατμοσφαιρικών ίππων και 100 τουρμπίσιων ίππων στο δρόμο είναι μεγάλες. Γενικά πιστεύω πως αξίζει να κοιτάξει κάποιο μικρού κυβισμού turbo αμάξι αφού θα το βγάζει και εκτός πόλης. Πχ μπορεί σε μέγεθος να είναι πιο μεγάλο αλλά και το G Punto 120 είναι μια καλή επιλογή στο budget αυτό. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Πράγματι τρομάζει λίγο η ελληνική Renault αλλά έχω την εντύπωση πως αναδιοργανώνονται τώρα και σε λίγο καιρό θα δουλεύουν επιτέλους σωστά. Το κόστος συντήρησης σχεδόν ίδιο θα είναι, άντε το turbo να παίρνει πιο ακριβά λάδια δλδ. Στα σύγχρονα turbo δεν προβλέπεται καμία επιπλέον συντήρηση στον κινητήρα από τα ατμοσφαιρικά.
Οι διαφορές 100 ατμοσφαιρικών ίππων και 100 τουρμπίσιων ίππων στο δρόμο είναι μεγάλες. Γενικά πιστεύω πως αξίζει να κοιτάξει κάποιο μικρού κυβισμού turbo αμάξι αφού θα το βγάζει και εκτός πόλης. Πχ μπορεί σε μέγεθος να είναι πιο μεγάλο αλλά και το G Punto 120 είναι μια καλή επιλογή στο budget αυτό.Το ξέρω και συμφωνώ αλλά το G Punto είναι εκτός προδιαγραφών
-
με ολους αυτους τους περιορισμους η καλυτερη επιλογη που βλεπω ειναι το παντα.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
με ολους αυτους τους περιορισμους η καλυτερη επιλογη που βλεπω ειναι το παντα.Οι περισσότεροι τελικά καταλήγουμε στο Panda 100 το οποίο όμως όπως και προανέφερα δεν του αρέσει
Μιας και οι υποψήφιοι είναι λίγοι έβαλα και ένα δημοψήφισμα . -
Clio. Ας το οδηγήσει αμέσως μετά το Twingo και θα αλλάξει γνώμη.
-
Μπορεί να είμαι μελλοντικός κάτοχος, αλλά, ακόμα και να μην ήμουν (check older posts), θα του έλεγα να πάει να δει καλύτερα και να οδηγήσει το 100...
Και έχει και 5 πόρτες (ό,τι και αν σημαίνει αυτό σε καθημερινή πρακτικότητα)...
_
Νεανικές ανησυχίες στα 16.000€