-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Απορώ γιατί δεν παρατάτε το επάγγελμά σας για να γίνετε μισθωτοί και να ησυχάσετε.
Αν κάποιοι από εσάς βγάζουν λιγότερα από το μισθό ενός μισθωτού, έστω και στο δημόσιο, πχ 1300 ευρώ καθαρά συνυπολογίζοντας και δώρα/επιδόματα, τότε ισχύει κάτι από τα ακόλουθα:- έχετε κάνει κακό επαγγελματικό προσανατολισμό και οφείλετε να αναπροσαρμόσετε την επαγγελματική σας κατεύθυνση
- είστε κακοί ελ. επαγγελματίες
- είστε πολύ γκαντέμηδες
- είστε ηλίθιοι (με το συμπάθιο)
Μάνο, δεν μπορούν να συγκριθούν μερικά πράγματα...
Το εισόδημα ενός Ελ.Επ. δεν είναι δεδομένο. Δεν θα πάρει αύξηση κάθε χρόνο, αναγκάζεται να έχει απόθεμα για την 'στραβή' ή για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό -αθέμιτο και θεμιτό-, είναι ταυτόχρονα διευθυντής, προϊστάμενος, δημοσιοσχετίστας, υπάλληλος, χαμάλης...
Δεν 'κολυμπάνε' οι Ελ. Επ. στα χρήματα.
Και αν κάποιοι εισπράττουν σήμερα, μία κακή απόφαση / επιλογή μπορεί να τους στείλει αδιάβαστους...
Και να ξέρεις ότι όλοι κάνουν λάθη γιατί κανείς δε γεννήθηκε γνωρίζοντας..._
ΟΚ. Αλλά €7.000 τον χρόνο σίγουρα ΔΕΝ βγάζουν! Οπότε κρύβουν φορολογητέα ύλη. Για να καλύψουν αυτά που περιγράφεις. Άρα φοροδιαφεύγουν. Άρα κάποιοι άλλοι θα πρέπει να πληρώσουν τους φόρους που λείπουν.
Μην κοροϊδευόμαστε. Οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν. Υδραυλικοί με εισόδημα €3.000/χρόνο και Porsche, ηλεκτρολόγοι κλπ κλπ.
Όσο λοιπόν δεν πιάνονται, παίρνονται μέτρα σαν κι αυτά!!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ο κοσμος δουλευει για τα λεφτα.
δεκτό, άλλωστε δε νομίζω να διαφώνησα ποτέ
Το να λες οτι καποιος θα προτιμησει να δουλευει σε καθεστως ανασφαλειας, χειροτερα πληρομενος,
ανασφάλειας ναι, χειρότερα πληρωμένος σε απόλυτα ποσά όχι σε χρήμα/όγκο δουλειάς
για να μη δουλευει αναμεσα σε τεμπεληδες (οι οποιοι προφανως απουσιαζουν απο τις επιχειρησεις, ΑΛΛΟ urban legend)
τεμπέληδες και βυσματίες τεμπέληδες ΔΥ είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, και πιστεύω οτι το ξεκαθαρίζω απο την αρχή λέγοντας δημόσιο κυρίως
ειναι αστειο πιστευω -
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Νομιζω εχεις Ε46 Μ3, παραπονιεσαι για 1000ε αυξηση στον φορο;
Ποιός έχει Μ3;
Σορυ, λάθος εκανα. Αλλα τα 1000ε φορος ειναι μικρο ποσο για την φασαρια που γινεται. Ενα μισθωτος πληρωνει πολλαπλασια καθε χρονο.
-
Καλά που μπαίνω και σ'αυτό το ρημαδοφόρουμ και μαθαίνω πεντε χρήσιμα πράγματα...
π.χ.
1)Κάνω σαν κερατωμένη (λές να είμαι κιόλας; για κάτσε να ρωτήσω τον άντρα μου)
2)(δεν) βγάζω 7000 τον χρόνο
3)Στηρίζω την κυβέρνηση της ΝΔ υπέρ του κώλου μου και κατά του τόπου μου
Επίσης κάτι έχω στο μυαλό μου για την ταξική μου συνείδηση αλλά αυτό το τελευταίο δεν το πολυκατάλαβα. Μάλλον πρέπει να νομίζω οτι είμαι γιος του Πατέρα (ίσως και βάζελος)
Ειδες τι καλό να μπαίνει κανεις σε fora με επιστήμονες;
Ολα τα έμαθα. Παρακαλείται όποιος έχει την ευχαρίστηση να με βγάλει από την αγωνία και να μου ανακοινώσει τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών εξετάσεων από το δείγμα αίματος και ούρων που έδωσα το πρωι. Τελικά να φάω σουβλάκια απόψε; Προτιμώνται οι ειδήμονες με διδακτορικό στη Γεωλογία.Ο χρήστης manosk έγραψε:
Απορώ γιατί δεν παρατάτε το επάγγελμά σας για να γίνετε μισθωτοί και να ησυχάσετε.
Αν κάποιοι από εσάς βγάζουν λιγότερα από το μισθό ενός μισθωτού, έστω και στο δημόσιο, πχ 1300 ευρώ καθαρά συνυπολογίζοντας και δώρα/επιδόματα, τότε ισχύει κάτι από τα ακόλουθα:- έχετε κάνει κακό επαγγελματικό προσανατολισμό και οφείλετε να αναπροσαρμόσετε την επαγγελματική σας κατεύθυνση
- είστε κακοί ελ. επαγγελματίες
- είστε πολύ γκαντέμηδες
- είστε ηλίθιοι (με το συμπάθιο)
καλά και χαριτωμένα όλα αυτά αλλά δεν μας είπες, εφόσον όπως λες είναι μονόδρομος η επιλογή ανάμεσα στους ε.ε. και τους μισθωτούς, εσύ γιατί έγινες μισθωτός και όχι ε.ε. να μαζεύεις όλο το χαρτί;
-
Εγώ με την μικρή μου αφέλεια θα προσπαθήσω να γράψω πως πλουτίζουν μερικοί επαγγελματίες.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ΟΚ. Αλλά €7.000 τον χρόνο σίγουρα ΔΕΝ βγάζουν! Οπότε κρύβουν φορολογητέα ύλη. Για να καλύψουν αυτά που περιγράφεις. Άρα φοροδιαφεύγουν. Άρα κάποιοι άλλοι θα πρέπει να πληρώσουν τους φόρους που λείπουν.Μην κοροϊδευόμαστε. Οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν. Υδραυλικοί με εισόδημα €3.000/χρόνο και Porsche, ηλεκτρολόγοι κλπ κλπ.
Αυτό είναι ακριβώς το θέμα που τονίζω, φοροδιαφεύγουν γιατί τους συμφέρει ή μάλλον δεν τους συμφέρει να πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί. Το ρίσκο της φοροδιαφυγής συμφέρει έναντι της νόμιμης καταβολής φόρων. Όσο πιο σκληροί γίνονται οι φόροι τόσο ποιο πολύ θα φοροδιαφεύγουν αυτοί που μπορούν.
Το κράτος από την άλλη δεν τους προσφέρει τίποτα αξιόλογο και ουσιαστικό οπότε γιατί να το πληρώνουν;
Το παίζει συνέταιρος/νταβατζής στα έσοδα αλλά στα έξοδα το παίζει 'αλέκος'.
Στις αναποδιές το παίζει είτε 'αλέκος' ή τοκογλύφος με τα διάφορα τσακάλια που λυμαίνονται τις υπηρεσίες...Τους ιδιωτικούς υπάλληλους τους καταλαβαίνω γιατί είναι κάπως πιο πιεστικός ο ιδιωτικός τομέας, ωστόσο κανείς δεν τους απαγορεύει να επιλέξουν το ελεύθερο επάγγελμα και να θυσαυρίσουν κλέβοντας το κράτος... :SARCASM:
Όσον αφορά το ότι κάποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο, έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό νομίζεις δεν επηρρεάζει το ελεύθερο επάγγελμα; Από που δλδ περιμένει να εισπράξει ο κάθε επιχειρηματίας; Από τους ομοίους του ή και από τους ΔΥ και ΙΥ;
Να σου πω την αλήθεια ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς με ακριβά αυτοκίνητα και πλούσια ζωή δεν γνωρίζω. Από τους επιχειρηματίες που γνωρίζω/γνώριζα, όποιος αμέλησε να φτιάξει υποδομή και να επενδύσει όταν άρχισε να εισπράττει, σταδιακά καταστράφηκε. Όποιος όταν κάποια στιγμή εισέπραξε και έφταξε υποδομή/επένδυσε δεν έχασε, παρά καθιερώθηκε...
Έναν ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων γνωρίζω που κατασκεύασε πανάκριβο σπίτι, αλλά κυκλοφορεί με αυτοκίνητο 20ετίας και τον βλέπω στο μαγαζί του από τις 08:00 μέχρι τις 22:00 από τότε που θυμάμαι. Θεωρώ ότι κανείς δεν του χαρίζει αυτά που απολαμβάνει άσχετα αν τον κόπο του τον επένδυσε ανόητα. Γιατί αυτός ο άνθρωπος να μοιραστεί τη ζωή του και τις θυσίες του με το κράτος νταβατζή;
Ποιος στη θέση του θα έκανε κανονική καταβολή φόρων όταν αντιμετωπίζεται σαν αγελάδα;
Όσο λοιπόν δεν πιάνονται, παίρνονται μέτρα σαν κι αυτά!!
Θα σου ξαναπώ ότι κατα τη γνώμη μου είναι λάθος αυτή η προσέγγιση.
Δεν σου δίνει κίνητρο να μην φοροδιαφεύγεις, παρα μόνο αντικίνητρο (με τιμωρία)...
Γιατί δεν δοκιμάζει κίνητρα παρά μόνο φόρους;_
-
Αυτοκινηστές ΤΑΧΙ
Τaxi ο παράδεισος της φοροδιαφυγής
Τα taxi στην Αθήνα και Θεσ/νίκη δουλεύουν 18 ώρες σε 2 οι 3 βάρδιες
κάνει την 1 ο ιδιοκτήτης και νοικιάζει 2 ή ακόμα και 3 βάρδιεςΑν δεν το ξέρετε υπάρχει κύκλωμα μαύρων μισθώσεων σε ταξί καθώς τα δουλεύον άνθρωποι που δεν μπορούν να είναι επαγγελματίες οδηγοί ή έχουν κώλλημα διπλοθεσίας όπως αστυνομικοί
Τα taxi επαρχείας παίζουν μονή βάρδια σηνήθως, σχεδόν κάθε πρωι μοιράζονται καθώς έχουν
ή 1 δρομολόγιο για Αθήνα - Θεσσαλονίκη από 4 που δεν θα πάρουν το ΚΤΕΛ,
ή μαθητές για σχολεία
ή ασθενείς για νοσοκομείιοΤα taxi στα νησια απλα το καλοκαίρι δεν σβήνουν ποτέ!
Πήραν κάποπια επιδότηση €4,000 πριν κάποια χρόνια για ανανέωση στόλου
Το εισόδημα που δηλώνουν είναι λίγο κάτω από €10,000 το χρονο
Η άδεια παίζει κοντά στα 180,000 στην Αθήνα χωρίς το αυτοκίνητο
ΙΜΟ ιδιοκτήτης 100% ταξί έχει κέρδος στην τσέπη €45,000 το χρόνο
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Γιατί αυτός ο άνθρωπος να μοιραστεί τη ζωή του και τις θυσίες του με το κράτος νταβατζή;Γενικά μιλώντας, ναι, θα πρέπει. Ως ένα σημείο τουλάχιστον. Όπως κάνει και ο μισθωτός με τις γενναίες κρατήσεις στι οποίες υπόκειται ο μισθός του.
Το πρόβλημα είναι όταν:
-Η ανταπόδοση των φόρων είναι μηδενική (ας είχαμε παροχές επιπέδου Σουηδίας και θα γκρινιάζαμε λιγότερο)
-Επωμίζεται το βάρος ένα σωρό φοροφυγάδων, αρκετοί απ τους οποίους είναι και μεγαλοκαρχαρίες, οπότε επιτείνεται το αίσθημα της κοινωνικής αδικίας. -
Ταμιακές μηχανές σε ΤΑΧΙ σε αντλίες καυσίμων σε, σε, σε, ..........
Πόσο εύκολα μπορούν να γίνουν όλα αν υπάρχει η περιβόητη πολιτική βούληση και δεν τρέμανε όλοι το πολιτικό κόστος.
Αποφάσεις από τους πρώην για εφαρμογή μετά τις εκλογές του 2004 (τρομάρα τους) και δέσμευση (ίσως από τις ελάχιστες που υλοποίησαν) προεκλογικά ότι θα το αναιρέσουν όταν βγουν.
Να τους χαιρόμαστε και του χρόνου με το κακό!!!
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Το κράτος από την άλλη δεν τους προσφέρει τίποτα αξιόλογο και ουσιαστικό οπότε γιατί να το πληρώνουν;Το παίζει συνέταιρος/νταβατζής στα έσοδα αλλά στα έξοδα το παίζει 'αλέκος'.
Στις αναποδιές το παίζει είτε 'αλέκος' ή τοκογλύφος με τα διάφορα τσακάλια που λυμαίνονται τις υπηρεσίες...Όπως και σε όλους τους άλλους πολίτες!
Τους ιδιωτικούς υπάλληλους τους καταλαβαίνω γιατί είναι κάπως πιο πιεστικός ο ιδιωτικός τομέας, ωστόσο κανείς δεν τους απαγορεύει να επιλέξουν το ελεύθερο επάγγελμα και να θυσαυρίσουν κλέβοντας το κράτος... :SARCASM:
.Ούτε αυτούς τους 'καταλαβαίνω'. Όταν φοροδιαφεύγουν είναι ακριβώς το ίδιο. Χωρίς να αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι ΕΕ είναι ΚΑΙ ιδιωτικοί υπάλληλοι!
Όσον αφορά το ότι κάποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο, έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό νομίζεις δεν επηρρεάζει το ελεύθερο επάγγελμα; Από που δλδ περιμένει να εισπράξει ο κάθε επιχειρηματίας; Από τους ομοίους του ή και από τους ΔΥ και ΙΥ;
Απο όπου εισπράττουν και όλοι οι υπόλοιποι. Οι 'δυσκολίες' δεν μπορεί να αποτελούν δικαιολογία!
Να σου πω την αλήθεια ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς με ακριβά αυτοκίνητα και πλούσια ζωή δεν γνωρίζω. Από τους επιχειρηματίες που γνωρίζω/γνώριζα, όποιος αμέλησε να φτιάξει υποδομή και να επενδύσει όταν άρχισε να εισπράττει, σταδιακά καταστράφηκε. Όποιος όταν κάποια στιγμή εισέπραξε και έφταξε υποδομή/επένδυσε δεν έχασε, παρά καθιερώθηκε...
Έναν ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων γνωρίζω που κατασκεύασε πανάκριβο σπίτι, αλλά κυκλοφορεί με αυτοκίνητο 20ετίας και τον βλέπω στο μαγαζί του από τις 08:00 μέχρι τις 22:00 από τότε που θυμάμαι. Θεωρώ ότι κανείς δεν του χαρίζει αυτά που απολαμβάνει άσχετα αν τον κόπο του τον επένδυσε ανόητα. Γιατί αυτός ο άνθρωπος να μοιραστεί τη ζωή του και τις θυσίες του με το κράτος νταβατζή;
Ποιος στη θέση του θα έκανε κανονική καταβολή φόρων όταν αντιμετωπίζεται σαν αγελάδα;
Τα παραδείγματα, και τα δικά μου, δεν αποδεικνύουν τίποτα. Ο καθένας μας μπορεί να παραθέσει όσα και ο άλλος.
Δεν σου δίνει κίνητρο να μην φοροδιαφεύγεις, παρα μόνο αντικίνητρο (με τιμωρία)...
Γιατί δεν δοκιμάζει κίνητρα παρά μόνο φόρους;
_Κίνητρο για να μην φοροδιαφεύγεις? Για να μην παραβαίνεις τον νόμο δηλαδή? Δεν υπάρχει.
Το μόνο κίνητρο, για μένα, είναι η αυστηρότατη τιμωρία. Που ούτε αυτό γίνεται. Αλλά με περαιώσεις το Κράτος εισπράττει κι άλλα!Το Σϋστημα είναι λάθος. Μην προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το πρόβλημα είναι όταν:
-Η ανταπόδοση των φόρων είναι μηδενική (ας είχαμε παροχές επιπέδου Σουηδίας και θα γκρινιάζαμε λιγότερο)αρχίζουμε να φτάνουμε κάπου. στην Ελλάδα μπερδεύουμε συνεχώς την αναλογικότητα με την ανταπόδοση.είναι λογικό οι δύο αυτές έννοιες να πηγαίνουν παρέα σε ένα σύστημα που λειτουργεί όπου ο φτωχός πληρώνει αναλογικά και παίρνει περισσότερα απο αυτά που θα μπορούσε και ο πλούσιος πληρώνει επίσης αναλογικά και παίρνει αυτά που θα μπορούσε σε πολύ καλύτερη τιμή.
απο τη στιγμή που δεν μπορείς να ανταποδώσεις καταρρέει η όλη φιλοσοφία. ο φτωχός κλέβει για να μπορεί να λαδώσει όταν χρειαστεί μπας και σώσει τη ζωή του, το σπίτι του ή βολέψει το παιδί του. ο πλούσιος κλέβει αφού δεν παίρνει φτηνότερα αυτό που μπορεί ούτως ή άλλως να πάρει οπότε δεν υπάρχει λόγος να πληρώνει αναλογικά= περισσότερα.
σε αυτό το φαύλο κύκλο η αύξηση της φορολογίας δεν κάνει τίποτα. -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Το κράτος από την άλλη δεν τους προσφέρει τίποτα αξιόλογο και ουσιαστικό οπότε γιατί να το πληρώνουν;Το παίζει συνέταιρος/νταβατζής στα έσοδα αλλά στα έξοδα το παίζει 'αλέκος'.
Στις αναποδιές το παίζει είτε 'αλέκος' ή τοκογλύφος με τα διάφορα τσακάλια που λυμαίνονται τις υπηρεσίες...Όπως και σε όλους τους άλλους πολίτες!
Αν θεωρείς ότι ένας ΙΥ (πόσο μάλλον ένας ΔΥ) έχει το επιχειρηματικό άγχος και στρες ενός ΕΕ, ok πάσο...
Τους ιδιωτικούς υπάλληλους τους καταλαβαίνω γιατί είναι κάπως πιο πιεστικός ο ιδιωτικός τομέας, ωστόσο κανείς δεν τους απαγορεύει να επιλέξουν το ελεύθερο επάγγελμα και να θυσαυρίσουν κλέβοντας το κράτος... :SARCASM:
Ούτε αυτούς τους 'καταλαβαίνω'. Όταν φοροδιαφεύγουν είναι ακριβώς το ίδιο. Χωρίς να αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι ΕΕ είναι ΚΑΙ ιδιωτικοί υπάλληλοι!
Μάλλον εδώ δεν με κατάλαβες... Εννοώ ότι οι ΙΥ δεν έχουν την εξασφάλιση της εργασίας σε σχέση με τους ΔΥ. Ωστόσο, ναι μεν οι ΙΥ έχουν και άλλη -συνήθως μαύρη- απασχόληση, οι ΔΥ δεν πάνε πίσω δε (φαίνεται να έχουν και περισσότερο χρόνο ούτως ή άλλως)...
Άρα καταλήγουμε στο ότι όλοι φοροδιαφεύγουν και έχουν 'μαύρες' απολαβές...Όσον αφορά το ότι κάποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο, έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό νομίζεις δεν επηρρεάζει το ελεύθερο επάγγελμα; Από που δλδ περιμένει να εισπράξει ο κάθε επιχειρηματίας; Από τους ομοίους του ή και από τους ΔΥ και ΙΥ;
Απο όπου εισπράττουν και όλοι οι υπόλοιποι. Οι 'δυσκολίες' δεν μπορεί να αποτελούν δικαιολογία!
Δεν το ανέφερα ως δικαιολογία. Απλώς σημείωσα ότι με το να επωμίζεται μία κοινωνική μερίδα τα βάρη που της φορτώνει η άλλη δεν προκύπτει όφελος για κανέναν...
Ο μόνος που ωφελείται είναι αυτός που ζει κυριολεκτικά εις βάρος των άλλων και δεν είναι άλλος από αυτούς που δεν παράγουν αλλά πληρώνονται, εκμεταλλεύονται θέσεις κλπ...Να σου πω την αλήθεια ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς με ακριβά αυτοκίνητα παρά καθιερώθηκε...
Έναν ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων γνωρίζω με το κράτος νταβατζή;
Τα παραδείγματα, και τα δικά μου, δεν αποδεικνύουν τίποτα. Ο καθένας μας μπορεί να παραθέσει όσα και ο άλλος.
Σαφώς, το παράδειγμα το ανέφερα προς χάριν απόδειξης της παρατήρησής σου...
Γιατί δεν δοκιμάζει κίνητρα παρά μόνο φόρους;Κίνητρο για να μην φοροδιαφεύγεις? Για να μην παραβαίνεις τον νόμο δηλαδή? Δεν υπάρχει.
Το μόνο κίνητρο, για μένα, είναι η αυστηρότατη τιμωρία. Που ούτε αυτό γίνεται. Αλλά με περαιώσεις το Κράτος εισπράττει κι άλλα!Δηλαδή θα υποστήριζες ότι και τα μύρια κακά στους δρόμους μας θα αντιμετωπιστούν με εξοντωτικά πρόστιμα, χαμηλότερα όρια ταχύτητας, αποπνικτική αστυνόμευση, αυστηρή εφαρμογή του ΚΟΚ;
Ειλικρινά, υποστηρίζω ότι σε κάποια θέματα ο τρόπος που εφαρμόζεται ο νόμος τον καθιστά ανεφάρμοστο ή οδηγεί μαθηματικά σε παραβιάσεις. Το να φοροδιαφύγεις είναι παράνομο και αντικοινωνικό (τελεία και παύλα).
Ο κάθε ένας από εμάς όμως βλέπει διαφορετικά τη φοροδιαφυγή όταν ο φόρος αντιστοιχεί στο 10% του εισοδήματός σου και διαφορετικά όταν ο φόρος αντιστοιχεί στο 20%, 30%, 35% του εισοδήματός σου.Κίνητρο για πληρωμή του φόρου δεν είναι να σε διευκολύνει με δόσεις, από το να απαιτεί το σύνολο της οφειλής με την έκδοσή εκκαθαριστικού;
Το Σϋστημα είναι λάθος. Μην προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα!
Δεν είναι θέμα δικαιολογίας.
Το πρώτο βήμα προς την επίλυση ενός προβλήματος είναι η αναγνώριση της πηγής του...
Το αν εξηγούμε τα αποτελέσματα του προβλήματος και πως αυτά εκδηλώνονται σε κάθε πτυχή του πεδίου εφαρμογής δεν το θεωρώ δικαιολογία παρά ρεαλισμό..._
-
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας μας πουν αν θέλουν οι φίλοι-μέλη του Forum που κατέχουν ακριβά αυτοκίνητα, σπίτια, ακάφη κλπ, σε συνάρτηση με τα χρόνια εργασίας τους, οικογενειακά βάρη κλπ, τι εισοδήματα δηλώνουν στην εφορία, έτσι για να πάρουμε μια γεύση από το μαγαζί μας (=forum).
Τα παραπάνω χωρίς ίχνος διάθεσης ρεβανσισμού, κομπλεξισμού κλπ, αλλά απλά για να έχουμε μια μικρή εικόνα του ποιοι άνθρωποι (από επαγγελματικής πλευράς) δηλώνουν πόσα και ζουν με πόσα...(αντίστοιχα ή αναντίστοιχα)... -
Εγώ πάντως μετάνιωσα που δεν είχα όνειρο να γίνω τελωνειακός...
_
-
kubiak, να σου θυμίσω τις ζώνες στα αυτοκίνητα? Ηταν υποχρεωτικές για πολλά χρόνια, και ελάχιστοι τις χρησιμοποιούσαν. Όταν πλάκωσαν τα πρόστιμα, τις χρησιμοποίησαν.
Το παράδειγμα είναι λίγο ατυχές βέβαια, αφού μιλάμε για κάτι που σώζει σε περίπτωση ατυχήματος. Ενώ οι φόροι είναι μια, εξ ορισμού, καταπιεστική διαδικασία.
Όμως, αφού ζούμε με φόρους, προκειμένου να έχουμε, υποτίθεται, δημόσια αγαθά, τότε ναι. Μόνο με εξοντωτικά πρόστιμα/ποινές σε περίπτωση φοροδιαφυγής μπορεί να περιοριστεί το φαινόμενο.
Όσον αφορά το άγχος των ΙΥ έναντι των ΕΕ, συγγνώμη, αλλά για κάποιο λόγο ο καθένας επιλέγει αυτό που κάνει. Και, αντίστοιχα, ο υπάλληλος, μπορεί να απολυθεί ανά πάσα στιγμή, ενώ και είναι αδύνατη η βελτίωση των εισοδημάτων του, πέραν των συνήθων, αν, αυξήσεων.
-
Εγώ δεν καταλαβαίνω πως μπορούν και αποκτούν ότι αποκτούν όταν μετά από 21 χρόνια πέρα από ένα μικρομεσαίο αμάξι δεν έχω καταφέρει και πολλά. (το καλύτερο που έχω κάνει είναι τα δυο παιδιά μου φυσικά)
Είμαι τόσο ανίκανος δηλαδή. -
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Η μητσοτακέικη τριετία , μπροστά σε τούτους εδώ φαντάζει ...βόλτα στο πάρκο
..............- Εντυπωσιάζομαι για την ευκολία που μερικές φορές γίνονται αποδεκτά παπαρολογήματα όπως αυτό της Ε ή της ζούγκλας σε άλλο νήμα.
Να τα ξαναπώ άλλη μια φορά.
Φόροι Φυσικών προσώπων : Μισθωτοί + Συνταξ: 4,585δισ
Επιχ+Ελ.Επαγγ. : 2,983δισ
Φόροι Νομικών προσώπων : : 4,345δισ
Σύνολο φορου εισοδήματος : 12,763δισ.Συμμετοχή: Μισθωτοι κλπ : ~36%
Επιχειρήσεις : ~ 56%Και με την ευκαιρία:
Σύνολο φόρου εισοδ. Φυσ Προσ ~ 8,319δισ
Φόρος ΦΠ με εισόδημα μέχρι 30.000Ε : ~2,120δισ ή ~25% (αφορά το 87,5% των φορολογουμένων ΦΠ)
--> Το υπόλοιπο 12,5% των φορολογουμένων πλήρωσε το 75% του φόρου.Τις χρονολογικές σειρές δεν τις έχω στη διάθεσή μου, αλλά θεωρώ ότι τα σχετικά συμπεράσματα της παράθεσης δεν μπορούν να έχουν καλύτερη ποιότητα απο αυτά που σχολιάζω.
Όλα τα στοιχεία είναι δημοσίως διαθέσιμα για να μπορεί ο κάθε στοιχειωδώς εγγράμματος να βγάλει συμπεράσματα ( πάντα με τον περιορισμό ψέματα, αισχρά ψέματα και στατιστικές )- Υποθέτω μπορείς να διακρίνεις το ύφος του πόστ μου αν το διαβάσεις ολόκληρο. Αν δεν τα κατάφερες, η ευθύνη είναι δική μου.
εγώ ρώτησα κάτι πολύ απλό, κάτι που γενικά συνηθίζεται στα φόρα όταν θέλουμε να στηρίξουμε αυτά που γράφουμε.
Εσύ μου λες ότι 'όλα τα στοιχεία είναι δημοσίως διαθέσιμα'. Λυπάμαι αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω μια βόλτα μέχρι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να τα ζητήσω και για αυτό σου ζήτησα κάποιο link.Τα περί παπαρολογιών ας τα αφησουμε καλύτερα. Εσύ εντυπωσιάζεσαι από τις παπαρολογίες τις 'Ε' εγώ από άλλες, δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Τη μητσοτακέικη τριετία εγώ την 'έζησα' αφού κατά τη διάρκειά της πρωτοδούλεψα, δε χρειάζομαι καμια 'Ε' να μου τι έπαιρνα, τι ξόδευα , τι αγοραστική δύναμη είχα κ.ο.κ
-
kouk,
ok, το βλέπουμε διαφορετικά το θέμα, δεν ξέρω, ίσως και να έχεις δίκιο...
Πάντως, ένα από τα κύρια ζητήματα είναι η ανταποδότικότητα των φόρων που πληρώνει ο καθένας μας (το μήνυμα του wannabe ήταν αρκετά εύστοχο)...
_
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας μας πουν αν θέλουν οι φίλοι-μέλη του Forum που κατέχουν ακριβά αυτοκίνητα, σπίτια, ακάφη κλπ, σε συνάρτηση με τα χρόνια εργασίας τους, οικογενειακά βάρη κλπ, τι εισοδήματα δηλώνουν στην εφορία, έτσι για να πάρουμε μια γεύση από το μαγαζί μας (=forum).
Τα παραπάνω χωρίς ίχνος διάθεσης ρεβανσισμού, κομπλεξισμού κλπ, αλλά απλά για να έχουμε μια μικρή εικόνα του ποιοι άνθρωποι (από επαγγελματικής πλευράς) δηλώνουν πόσα και ζουν με πόσα...(αντίστοιχα ή αναντίστοιχα)...Κανείς;;;
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Τα παραπάνω χωρίς ίχνος διάθεσης ρεβανσισμού, κομπλεξισμού κλπ, αλλά απλά για να έχουμε μια μικρή εικόνα του ποιοι άνθρωποι (από επαγγελματικής πλευράς) δηλώνουν πόσα και ζουν με πόσα...(αντίστοιχα ή αναντίστοιχα)...Κανείς;;;
Να σας το πω γιατί;
Να μου πλακώνει όλο το forum στην πισίνα;
Να παίζετε 5Χ5 στο γκαζόν μου;
Να μου ζητάτε την carrera για τεστ νράιβ;
Να πάω να δέσω σε προβλήτα και να με κουτσομπολεύετε εδώ μέσα;
ΦΟΡΟ-ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ 2008