-
Ο χρήστης klong έγραψε:
... μια ωραία καρτελίτσα ...Είχανε και παλιά τέτοιες. 'Φάκελο' τις λέγανε.
Αυτές που προτείνεις, βέβαια, είναι ΠΟΛΥ πιό εξελιγμένες...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... μια ωραία καρτελίτσα ...
Είχανε και παλιά τέτοιες. 'Φάκελο' τις λέγανε.
Αυτές που προτείνεις, βέβαια, είναι ΠΟΛΥ πιό εξελιγμένες...
Αυτές που λες αφορούσαν τις πολιτικές σου πεποιθήσεις και υπάρχουν ακόμη. Δεν άλλαξε τίποτα μόνο το ξύλο άλλαξε δεν σου το δίνουν με μπουνιές πλέον αλλά με άλλο ... ίσως πιο οδυνηρό τρόπο.
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Πάντως είναι πραγματικά τραγικό στην σημερινή εποχή της ηλεκτρονικής επανάστασης οι φόροι να επιβάλονται με αυτόν τον τρόπο.
Εαν θέλανε να επιβάλουν πραγματικά δίκαιους φόρους θα έπρεπε:- Η αγορά ακριβών αγαθών όπως ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη κ.λ.π. να συνοδεύεται από ΑΦΜ του αγοραστή και να ενημερώνεται ηλεκτρονικά η εφορία μιας και ήδη υπάρχει ηλεκτρονική επικοινωνία με τους φορολογικούς μηχανισμούς.
- Το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται και με λοιπές χοντρές δαπάνες όπως π.χ. Διακοπές, Σπά, Ξενυχτάδικα, ιατρικά, φροντιστήρια, ανακαινίσεις κ.λ.π.
- Με επιλογή του χρήστη να μπορεί να γίνει ενημέρωση της εφορίας και με τις αγορές του από καταστήματα βάση π.χ. πιστωτικής ή άλλης κάρτας π.χ. super market και μετρητά.
- Κάθε έσοδο θα δηλώνεται από τον εργοδότη επίσης ηλεκτρονικά με το ΑΦΜ αυτού που εισπράττει.
- Κάθε λογαριασμός σε τράπεζα ή δάνειο θα συνδέεται με ΑΦΜ και θα είναι στην διάθεση της εφορίας για διασταύρωση στοιχείων με εισαγγελική εντολή και με πλήρη σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα (δηλ. δεν θα βγεί στο σφυρί αλλά θα χρησιμοποιηθεί μόνο από την εφορία). Θα μπορούσαν ακόμη π.χ. να μην δίνονται όλα τα στοιχεία αλλά η πληροφορία 'έχει καταθέσεις πάνω από 1.000.000€?'.
Με τον τρόπο αυτό και με ένα ωραίο υπολογιστικό σύστημα η εφορία θα μπορούσε να φτιάχνει για τον καθένα μας (ή για την κάθε οικογένεια) μια ωραία καρτελίτσα που θα δείχνει τι βγάζουμε και τι πληρώνουμε και εαν τελικά φυτοζωούμε να μας επιστρέφει χρήματα αν τα αρπάζουμε χοντρά να μας φορολογεί αντίστοιχα και εάν ξοδεύουμε πολύ παραπάνω από όσο βγάζουμε να μας λέει 'για έλα εδώ να πούμε δυό κουβέντες...'.
Αυτό γιατί δεν γίνεται;;;;
....μας τρελλάνεις;;;;
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
....
κανε μια οφ σόρ
να μην πληρώνεις φορ
Πάρε ένα ομό
να χτίσεις στον γυαλό
Αν είσαι Ε.Ε.
Δήλωνε μηδέ
Γίνε και εσύ Δ. υπαλί
πάρε μια πί
Αν είσαι Ι. υπαλί
φάε το πι πίΑυτο πρέπει να τυπωθει σε φειγβολαν και να μοιραστει σε ολους ως επιχειρηματικο βοήθημα!!
-
Ερώτηση: έχω την επικαρπία διαμερίσματος, τον χρόνο βγαίνει κάπου στα 6k, δηλωμένα κανονικά κτλ. Ως τώρα φόρο δεν πλήρωσα, μόνο τα χαρτόσημα. Από του χρόνου δεν ισχύει αυτό και πληρώνω;
-
Αγαπητοί,
παρακαλώ πληροφοριακά μεταβείτε στο topic 'Περί αυτοκίνησης' - Εμμεση επαναφορα τεκμηρίων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το θεμα συλλογικά,
Ευχαριστώ
Δ. Σταυριανός
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ερώτηση: έχω την επικαρπία διαμερίσματος, τον χρόνο βγαίνει κάπου στα 6k, δηλωμένα κανονικά κτλ. Ως τώρα φόρο δεν πλήρωσα, μόνο τα χαρτόσημα. Από του χρόνου δεν ισχύει αυτό και πληρώνω;Εφόσον δεν είσαι μισθωτός ή συνταξιούχος , νομίζω ότι δεν ισχύει το αφορολόγητο των 10.500 για σένα...Άρα για 6 k νοίκια θα έχεις ένα μπουγιουρντί 600 ευρουδάκια
-
-
Ζήτω η Κυβέρνησις
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ερώτηση: έχω την επικαρπία διαμερίσματος, τον χρόνο βγαίνει κάπου στα 6k, δηλωμένα κανονικά κτλ. Ως τώρα φόρο δεν πλήρωσα, μόνο τα χαρτόσημα. Από του χρόνου δεν ισχύει αυτό και πληρώνω;
Εφόσον δεν είσαι μισθωτός ή συνταξιούχος , νομίζω ότι δεν ισχύει το αφορολόγητο των 10.500 για σένα...Άρα για 6 k νοίκια θα έχεις ένα μπουγιουρντί 600 ευρουδάκια
Αν είναι άνεργος, πάλι δεν ισχύει το αφορολόγητο; Για να μην πληρώνει φόρο τα προηγούμενα χρόνια, δεν πρέπει να δήλωνε εισόδημα άνω των 10.000 μαζί με τα νοίκια.
-
Τι θα πει άνεργος ? Εισοδηματίας είναι
Για τα εισοδήματα από ενοίκια δεν ισχύει το αφορολόγητο των 10.500,όπως ακριβώς και για τους ΕΕ, γι αυτό άλλωστε κρώζει και ο Παραδιάς της ΠΟΜΙΔΑ
Με την κλίμακα των επαγγελματιών φορολογούνται νομίζω και τα μισθώματα εξ ακινήτων =>
10 k από νοίκια (μοναδικό εισόδημα) = 1000 ευρώ φόρος -
γεια σου ρε drdino εισοδηματια!!!
του χρονου θα εχεις τη χαρα να εισφερεις και συ τον οβολο σου...
-
Είδες πράγματα; Με το νέο καθεστώς αποκτώ και τίτλο στην κοινωνία.
-
ετσι ετσι...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είδες πράγματα; Με το νέο καθεστώς αποκτώ και τίτλο στην κοινωνία.κωλοφαρδία!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ερώτηση: έχω την επικαρπία διαμερίσματος, τον χρόνο βγαίνει κάπου στα 6k, δηλωμένα κανονικά κτλ. Ως τώρα φόρο δεν πλήρωσα, μόνο τα χαρτόσημα. Από του χρόνου δεν ισχύει αυτό και πληρώνω;Εγώ πιστεύω ότι θα είσαι αφορολόγητος....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είδες πράγματα; Με το νέο καθεστώς αποκτώ και τίτλο στην κοινωνία.με 500 ευρώ που 'χαρατσώνεις' τον άνθρωπο λογικό....
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Πάντως είναι πραγματικά τραγικό στην σημερινή εποχή της ηλεκτρονικής επανάστασης οι φόροι να επιβάλονται με αυτόν τον τρόπο.
Εαν θέλανε να επιβάλουν πραγματικά δίκαιους φόρους θα έπρεπε:- Η αγορά ακριβών αγαθών όπως ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη κ.λ.π. να συνοδεύεται από ΑΦΜ του αγοραστή και να ενημερώνεται ηλεκτρονικά η εφορία μιας και ήδη υπάρχει ηλεκτρονική επικοινωνία με τους φορολογικούς μηχανισμούς.
- Το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται και με λοιπές χοντρές δαπάνες όπως π.χ. Διακοπές, Σπά, Ξενυχτάδικα, ιατρικά, φροντιστήρια, ανακαινίσεις κ.λ.π.
Ειδικά στα αυτοκίνητα γίνεται ήδη. Δεν έχω δει απόδειξη αγοράς αυτοκινήτου που να μην αναφέρει ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ του αγοραστή τα τελευταία χρόνια.
Είναι απόλυτα εφικτό να γίνει και για τα υπόλοιπα αλλά θα αρχίσουν οι γκρίνιες γιατί όπως και να έχει είναι μανούρα να καταχωρείς ονόματα, ΑΦΜ, διευθύνσεις αντί να γράφεις ένα σκέτο 'πελάτες λιανικής' και να ξεμπερδεύεις.Η υποδομή για την υποβολή αυτών των στοιχείων υπάρχει επίσης, και λέγεται 'υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών' και γίνεται (κατά σύμπτωση) αυτό το μήνα για τις αγορές και πωλήσεις του προηγούμενου έτους.
Αυτή τη στιγμή ισχύει για τις συναλλαγές μεταξύ επιτηδευματιών για ποσά από 300Ευρώ και πάνω, αν και ο νόμος προβλέπει να γίνεται για όλες τις συναλλαγές (και σε μια γραμμή συγκεντρωτικά οι λιανικές). Βγαίνει πάντως κάθε χρόνο υπουργική απόφαση που επαναφέρει το όριο στο μέχρι πρότινος ισχύον
Πάντως διασταύρωση δε νομίζω να γίνεται ως τώρα, απλώς κάθονται σε κάποια βάση δεδομένων τα στοιχεία γιατί αν γινόταν θα είχε γίνει χαμός με τα 'ραβασάκια' από το ΚΕΠΥΟ... Για να μαζεύουν πρόστιμα από αυτούς που ξεχνιούνται (φαίνεται να) το κάνουν προς το παρόν...
- Με επιλογή του χρήστη να μπορεί να γίνει ενημέρωση της εφορίας και με τις αγορές του από καταστήματα βάση π.χ. πιστωτικής ή άλλης κάρτας π.χ. super market και μετρητά.
Τραπεζικό απόρρητο κανείς;
- Κάθε έσοδο θα δηλώνεται από τον εργοδότη επίσης ηλεκτρονικά με το ΑΦΜ αυτού που εισπράττει.
Ήδη γίνεται (Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών). Για διασταυρώσεις με βάση αυτό δεν είμαι σίγουρος αν γίνεται (ακόμα), αλλά είναι εφικτό, επίσης.
- Κάθε λογαριασμός σε τράπεζα ή δάνειο θα συνδέεται με ΑΦΜ και θα είναι στην διάθεση της εφορίας για διασταύρωση στοιχείων με εισαγγελική εντολή και με πλήρη σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα (δηλ. δεν θα βγεί στο σφυρί αλλά θα χρησιμοποιηθεί μόνο από την εφορία). Θα μπορούσαν ακόμη π.χ. να μην δίνονται όλα τα στοιχεία αλλά η πληροφορία 'έχει καταθέσεις πάνω από 1.000.000€?'.
τραπεζικό απόρρητο^2;
Αν γινόντουσαν τα υπόλοιπα, αυτό μάλλον περιττό το βρίσκω. Εξάλλου και τώρα αν παραγγείλει εισαγγελέας τα στοιχεία γίνονται διαθέσιμα.Με τον τρόπο αυτό και με ένα ωραίο υπολογιστικό σύστημα η εφορία θα μπορούσε να φτιάχνει για τον καθένα μας (ή για την κάθε οικογένεια) μια ωραία καρτελίτσα που θα δείχνει τι βγάζουμε και τι πληρώνουμε και εαν τελικά φυτοζωούμε να μας επιστρέφει χρήματα αν τα αρπάζουμε χοντρά να μας φορολογεί αντίστοιχα και εάν ξοδεύουμε πολύ παραπάνω από όσο βγάζουμε να μας λέει 'για έλα εδώ να πούμε δυό κουβέντες...'.
Αυτό γιατί δεν γίνεται;;;; Πολύ απλά διότι το ζητούμενο δεν είναι η δίκαιη φορολόγηση αλλά το μάζεμα χρημάτων
Για την ακρίβεια το μάζεμα χρημάτων από τους βλάκες γιατί οι έξυπνοι θα βρούνε λύσεις ήδη η κυβέρνηση διδάσκει π.χ.
κανε μια οφ σόρ
να μην πληρώνεις φορ
Πάρε ένα ομό
να χτίσεις στον γυαλό
Αν είσαι Ε.Ε.
Δήλωνε μηδέ
Γίνε και εσύ Δ. υπαλί
πάρε μια πί
Αν είσαι Ι. υπαλί
φάε το πι πί+1
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Εγώ πιστεύω ότι θα είσαι αφορολόγητος....
Δεν πληρώνεις γιατί δεν είσαι Ελεύθερος Επαγγελματίας και δεν υπερβαίνεις το αφορολόγητο. Αν είχες γραφείο (δηλαδή ήσουν Ε.Ε.) θα πλήρωνες 10% ή €600. Άκουσα όμως ότι οι νέοι ΕΕ για 3 χρόνια θα έχουν αφορολόγητο όριο.
Κλασσικό παράδειγμα γελοιότητας, να φορολογείται το μίσθωμα του ακινήτου επειδή είσαι ΕΕ.
Λύσεις:
- Να μη γίνεις ΕΕ.
- Να μη δηλώνεις καθόλου το μίσθωμα ή να δηλώνεις ότι το νοικιάζεις 2 μήνες το χρόνο και τον υπόλοιπο καιρό είναι κλειστό. Προϋποθέτει να εμπιστεύεσαι τον ενοικιαστή και να ηλεκτροδοτείς το ακίνητο από άλλο ρολόι ώστε να εμφανίζεις στην εφορία μηδενική κατανάλωση ρεύματος.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εγώ πιστεύω ότι θα είσαι αφορολόγητος....
Δεν πληρώνεις γιατί δεν είσαι Ελεύθερος Επαγγελματίας και δεν υπερβαίνεις το αφορολόγητο. Αν είχες γραφείο (δηλαδή ήσουν Ε.Ε.) θα πλήρωνες 10% ή €600. Άκουσα όμως ότι οι νέοι ΕΕ για 3 χρόνια θα έχουν αφορολόγητο όριο.
Κλασσικό παράδειγμα γελοιότητας, να φορολογείται το μίσθωμα του ακινήτου επειδή είσαι ΕΕ.
Λύσεις:
- Να μη γίνεις ΕΕ.
- Να μη δηλώνεις καθόλου το μίσθωμα ή να δηλώνεις ότι το νοικιάζεις 2 μήνες το χρόνο και τον υπόλοιπο καιρό είναι κλειστό. Προϋποθέτει να εμπιστεύεσαι τον ενοικιαστή και να ηλεκτροδοτείς το ακίνητο από άλλο ρολόι ώστε να εμφανίζεις στην εφορία μηδενική κατανάλωση ρεύματος.
Λεωνίδα νομίζω ότι κάνεις λάθος : τα εισοδήματα από μισθώματα ακινήτων εξομοιώνονται με αυτά από ΕΕ, οπότε χάνεις το αφορολόγητο...
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a ... 008_246116' target='_blank
ΠΟΜΙΔΑ: Η κατάργηση του αφορολόγητου οδηγεί σε «δήμευση» των μισθωμάτων
«Η αναγγελθείσα απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής να καταργηθεί το αφορολόγητο όριο των εισοδημάτων των ελευθέρων επαγγελματιών και η φορολογική κλίμακα να αρχίζει με ποσοστό 10%, έχει μία σημαντικότατη άμεση παράπλευρη συνέπεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, κ. Στράτος Ι. Παραδιάς.Όπως αναφέρει ο κ. Παραδιάς, με την κλίμακα των επαγγελματιών φορολογούνται έως σήμερα και τα μισθώματα εξ ακινήτων. Η κατάργηση του αφορολογήτου της κλιμακας αυτής θα οδηγήσει αυτόματα σε δραματική αύξηση της φορολογίας των ενοικίων, σε ουσιαστική «δήμευσή» τους, με οτιδήποτε μπορεί να σημάνει αυτό και ως προς τη διαμόρφωση του ύψους τους.
«Πως είναι δυνατόν, και γιατί, π.χ. ένας φορολογούμενος που μοναδικό του εισόδημα είναι ένα ετήσιο μίσθωμα 10.000 ευρώ, και ήταν έως σήμερα αφορολόγητος, ξαφνικά να πληρώσει 1.000 ευρώ φόρο? Συνεπώς θα πρέπει κατά την υλοποίηση μιάς τέτοιας νέας ρύθμισης στη φορολογία εισοδήματος, να εξαιρεθούν ρητά τα εισοδήματα από μισθώματα, από τα οποία θα πρέπει να καταργηθεί και ο συμπληρωματικός φόρος 1,5%, σε αντιστοιχία και με το ότι και οι αγρότες εξαιρέθηκαν από τη νέα ρύθμιση», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ..
ΦΟΡΟ-ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ 2008