-
Τα references:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 008_246002
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=83610Ξεκινάω, και ότι δεν έχω καταλάβει καλα με διορθωνεται
** Αυξηση της προκαταβολής φόρου από 65% σε 80%**
Ερώτηση: Για το 80% του φόρου που προπλήρωσα θα μου δώσουν επιστροφή τους Τόκους ;;;;
Ερώτηση 2: Μια νέα επιχείρηση θα φορολογηθεί με 25%+0.8 * 25% = 45% στην πρώτη χρήση, (Ευχαριστούμε πολύ που ενθαρύνετε την επιχειρηματηκότητα)
Ερώτηση 3: Εαν τον επόμενο χρόνο η εταιρία έχει ζημίες θα τα πάρει πίσω (εντόκως) ή θα πάρει το μακρύτερο, όσοι εδώ κάνουν κυριώς εξαγωγές ξέρουν πότε παίρνουν το ΦΠΑ πίσω....** Μερίσματα από μετοχές θα φορολογούνται με 10% **
Η μειωμένη φορολογία 25% (από 35%) πρακτικά ξαναγίνεται 35% από την πίσω πόρτα. Ένα ακόμα χτύπημα στην επιχειρηματικότητα..... και μεγάλη κοροϊδία...
Eρώτηση 2: Εαν έχω 5 μετοχές που είχαν κερδος 1000 ... και 5 που είχαν ζημιά 1000.... θα μου πάρει το 10% από αυτές που έβγαλα χρήματα..... θα μου δώσει όμως το 10% πίσω από αυτές που έχασα ;;;** Tέλη κυκλοφορίας +20%**
Ευχαριστούμε πολύ για τους νέους δρόμους που θα φτιάξεται χωρίς διόδια αφού μας τα πηρατε από τα τέλη....
Επίσης μήπως μας λένε οτι ο πραγματικός πλήθωρισμός είναι γύρω στο 6+% ;;; (20% σε 3 χρόνια)Καταργείται το αφορολόγητο των Ελευθερων επαγγελματιών
Πολίτες β' κατηγορίας;
Χρώστανε περισσότερα για τις υπηρεσίες που τους παρέχει το κράτος ;
Ένοχοι χωρίς να μπορούν να αποδείξουν το αντίθετο ;
Επίσης είναι ΑΝΗΘΙΚΟ να σε φορολογούν ετεροχρόνισμένα για εισοδήματα που έλαβες ενώ ίσχυε άλλο φορολογικό καθεστώς.συγνώμη αλλα τα έχω πάρει με τις σπασμοδικές κινήσεις αυτού του κράτους που τελικά δεν λέει να μάθει από τα λάθη τόσων χρόνων.
Ποίος με σώας τα φρένας του θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα που αλλάζουν αψυχολόγητα τις νομόθεσίες κάθε λίγο και λιγάκι λόγω ανοργανωσίας και παντελής έλλειψης σχεδίουΘα σταματήσουν επίτέλους να μαχαιρώνουν το ιδιωτικό τομέα, που στο τέλος αυτός υποστηρίζει όλο το δημόσιο
-
Τα references:
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=83610Ξεκινάω, και ότι δεν έχω καταλάβει καλα με διορθωνεται
Ερώτηση: Για το 80% του φόρου που προπλήρωσα θα μου δώσουν επιστροφή τους Τόκους ;;;;
Ερώτηση 2: Μια νέα επιχείρηση θα φορολογηθεί με 25%+0.8 * 25% = 45% στην πρώτη χρήση, (Ευχαριστούμε πολύ που ενθαρύνετε την επιχειρηματηκότητα)
Ερώτηση 3: Εαν τον επόμενο χρόνο η εταιρία έχει ζημίες θα τα πάρει πίσω (εντόκως) ή θα πάρει το μακρύτερο, όσοι εδώ κάνουν κυριώς εξαγωγές ξέρουν πότε παίρνουν το ΦΠΑ πίσω....** Μερίσματα από μετοχές θα φορολογούνται με 10% **
Η μειωμένη φορολογία 25% (από 35%) πρακτικά ξαναγίνεται 35% από την πίσω πόρτα. Ένα ακόμα χτύπημα στην επιχειρηματικότητα..... και μεγάλη κοροϊδία...
Eρώτηση 2: Εαν έχω 5 μετοχές που είχαν κερδος 1000 ... και 5 που είχαν ζημιά 1000.... θα μου πάρει το 10% από αυτές που έβγαλα χρήματα..... θα μου δώσει όμως το 10% πίσω από αυτές που έχασα ;;;** Tέλη κυκλοφορίας +20%**
Ευχαριστούμε πολύ για τους νέους δρόμους που θα φτιάξεται χωρίς διόδια αφού μας τα πηρατε από τα τέλη....
Επίσης μήπως μας λένε οτι ο πραγματικός πλήθωρισμός είναι γύρω στο 6+% ;;; (20% σε 3 χρόνια)Καταργείται το αφορολόγητο των Ελευθερων επαγγελματιών
Πολίτες β' κατηγορίας;
Επίσης είναι ΑΝΗΘΙΚΟ να σε φορολογούν ετεροχρόνισμένα για εισοδήματα που έλαβες ενώ ίσχυε άλλο φορολογικό καθεστώς.συγνώμη αλλα τα έχω πάρει με τις σπασμοδικές κινήσεις αυτού του κράτους που τελικά δεν λέει να μάθει από τα λάθη τόσων χρόνων.
Ποίος με σώας τα φρένας του θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα που αλλάζουν αψυχολόγητα τις νομόθεσίες κάθε λίγο και λιγάκι λόγω ανοργανωσίας και παντελής έλλειψης σχεδίουΘα σταματήσουν επίτέλους να μαχαιρώνουν το ιδιωτικό τομέα, που στο τέλος αυτός υποστηρίζει όλο το δημόσιο
-
Τα references:
Πολίτες β' κατηγορίας;
-
Ειδικά αυτό για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ισχύει από 1/1/2008....
Πρακτικά χρεώνουν κάθε ελεύθερο επαγγελματία με το ευτελές για αυτούς ποσό των 1050 ευρώ ώστε να καλύψουν τις όποιες τρύπες.
Θα τους πάω φέτος 8000 ευρώ αποδείξεις και θα αρχίσω να κόβω τιμολόγια ακόμα και για τα βρακιά του πατέρα μου.
Για να δούμε τώρα τι θα πει το ΤΕΕ που κόπτεται για το εισόδημα μας....
-
Γμτ εχω την μαλακισμενη συνηθεια οταν μου δινουν μια αποδειξη να την τσαλακωνω και να την βαζω στην τσεπη, μολις παω σπιτι παει η αποδειξη στα σκουπιδιαααααααααα!
ΚΑτι πρεπει να κανω με τις αποδηξεις (καλα οχι οτι με τα λευτα που βγαζω οτι θα γλυρωσω και τπτ της προκοπης) εχει να πεσει κλαμαααααααααααααααα! -
Να τους χαιρόμαστε. Ως γνωστόν κάθε λαός έχει τις ηγεσίες που του αξίζουν. Διαχρονικά για να μην το κάνουμε από πολιτικό κομματικό το θέμα.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Να τους χαιρόμαστε. Ως γνωστόν κάθε λαός έχει τις ηγεσίες που του αξίζουν. Διαχρονικά για να μην το κάνουμε από πολιτικό κομματικό το θέμα.Δεν είναι κομματικό.... και οι αλλοι τα ίδια έκαναν..
Αλλα επιτέλους πρέπει να δούμε που θέλουμε να πάει αυτή η χώρα..
Θέλουμε να στείλουμε ολους τους ελευθερους επαγγελματίες σπίτι τους ;
Θέλουμε να γίνουμε όλοι δημόσιοι Υπάλληλοι ;
Θέλουμε να διώξουμε όλες τις ξένες επιχειρήσεις από την Ελλάδα ;Ας το πούνε επιτέλους ποιος είναι ο στόχος μας γιατι εγώ βλέπω μόνο σπασμοδικές κίνησης χωρίς καμία σκέψη
Φαντάζομαι τον Αλογοσκούφη να παίζει με ένα Excel (XLS) και να κόβει και να ράβει χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα τι σημαίνουν τα νούμερα που πειράζει
-
20 % πανω τα τελη.
Να σας δινουμε και 1 ευρω την ημερα για τον αερα που αναπνεουμε ρε αλητες ?
Οι μισθοι ? Θα ανεβουν 20% και αυτοι υποθετω εε ? ?
-
Οταν η αδυναμία του συστήματος να επιβάλλει τους (δικούς του) όρους του παιχνιδιού μετατρέπεται σε ΑΛΗΤΕΙΑ.-
-
Γενικα τα τελευταία χρόνια η οικονομικη πίεση ολοένα και μεγαλώνει.Πιστεω οτι οι κυβερνησεις κανουν ο,τι μπορούν για να μας αφαιμαξουν,αλλα πρωτα δοκιμαζουν και πόσο βαθια ειναι τα νερα.Πιστευω οτι η τακτικη τους θα μας οδηγησει σε μεγαλη κριση,και αυτοι θα πιστευουν ακομα οτι η τσεπη του Ελληνα ειναι φορτωμενη με λεφτα.
Δεν πιστευω να σταματησει η πίεση,εαν δεν δείξουμε οτι φτασαμε στο 'αμην'.Θα μας βυθίζουν σιγα-σιγα το κεφαλι στο νερο,μεχρι να μπούνε και τα ρουθούνια και να αντιδρασουμε.
Αηντε,και καλα μας σαραντα. -
Το τεράστιο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ προοπτική για καλύτερο μέλλον. Προς το παρόν η χώρα ξεπουλάει (οτε, μοτε κλπ) και πάλι μέσα είναι. Σήμερα διάβαζα ότι τελειωσαν τα χρήματα από τα δάνεια του 08 και το υπουργείο οικονομικών αναγκάστηκε να προβεί σε πρόωρο δανεισμό μέσω ομολογων.
Σε κάποια φάση θα τελειώσει και το ζεστό χρηματάκι της ΕΕ, οπότε δεν θα μπορούμε να συντηρήσουμε τίποτα.
Άρα, τα χειρότερα έρχονται.
-
Κανένα απ' τα 'μέτρα' δεν χτυπάει τους (ελάχιστους Έλληνες, φοβάμαι) μεγάλους, ούτε τους σκανδαλωδώς υψηλόμισθους ΔΥ.
Για μια ακόμα φορά, θα στυφτούν οι μικροί. Οι οποίοι, εννοείται, θα στύψουν τους πελάτες τους και στο τέλος θα κλείσουν το μαγαζί για να αντικατασταθούν με μεγάλους (μάλλον εισαγόμενους), για τους οποίους οι προηγούμενοι θα δουλεύουν πλέον ως μισθωτοί.
Όλα καλά: Αραλίκι, ωράριο και μισθός.Τα (αληθινά) δύσκολα (φοβάμαι ότι) θα έλθουν μόλις η επόμενη γενιά προσπαθήσει να βρει δουλειά, αφού η τωρινή θα έχει ξεπουλήσει την (όποια) πατρική περιουσία...
-
Για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν 10.000 € το χρόνο, κάτω από το αφορολόγητο δηλαδή, ενώ περνάνε στα εταιρικά τους έξοδα μέχρι και το PC του γιου του κηπουρού του μπατζανάκη τους έχετε να δηλώσετε κάτι;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν 10.000 € το χρόνο, κάτω από το αφορολόγητο δηλαδή, ενώ περνάνε στα εταιρικά τους έξοδα μέχρι και το PC του γιου του κηπουρού του μπατζανάκη τους έχετε να δηλώσετε κάτι;Ναι έχουμε. Να πάει να τους βρει και να τους κόψει τον κώλο.
Οταν η αδυναμία του συστήματος να επιβάλλει τους (δικούς του) όρους του παιχνιδιού μετατρέπεται σε ΑΛΗΤΕΙΑ.-
-
Δεν γίνεται να τους πιάσει. ΑΝ τους έπιανε όμως, οι μισές επιχειρήσεις θα έκλειναν την επομένη και οι εργαζόμενοι θα έμεναν στο δρόμο => μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό κόστος.
Μόνο με αντικειμενικά τεκμήρια μπορεί να γίνει κάτι (σπίτια, πισίνες, αυτοκινητάρες, σκάφη κλπ), που όμως τα κατάργησαν ήδη οι ξεφτίλες ΠΑΣΟΚοι και δεν τα επανέφεραν οι ξεφτίλες ΝΔτες γιατί τα μισθωτά προβατάκια είναι πιο εύκολο να τα βάλεις στο μαντρί. -
εμείς κλέβουμε το 'κράτος', το κράτος κλέβει εμάς and life goes on and on
so shut up and swim
-
Τι λε ρε;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν γίνεται να τους πιάσει. ΑΝ τους έπιανε όμως, οι μισές επιχειρήσεις θα έκλειναν την επομένη και οι εργαζόμενοι θα έμεναν στο δρόμο => μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό κόστος.
Μόνο με αντικειμενικά τεκμήρια μπορεί να γίνει κάτι (σπίτια, πισίνες, αυτοκινητάρες, σκάφη κλπ), που όμως τα κατάργησαν ήδη οι ξεφτίλες ΠΑΣΟΚοι και δεν τα επανέφεραν οι ξεφτίλες ΝΔτες γιατί τα μισθωτά προβατάκια είναι πιο εύκολο να τα βάλεις στο μαντρί.Η πλάκα είναι οτι μετά κι από αυτό το αίσχος θα συνεχίσουν οι μισθωτοί τη γνωστή καραμέλα. Μιλάμε για Ελληνες μισθωτούς έτσι; Γιατί ως γνωστόν οι Ελληνες ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν ΟΛΟΙ και οι Ελληνες μισθωτοί αξίζουν (πάλι ΟΛΟΙ) μέχρι δεκάρας τους παχυλούς ή ισχνούς μισθούς τους.
Δηλαδή όσοι **ΜΑΛΑΚΕΣ **δηλώνουμε όσα βγάζουμε θα πρέπει να κρύβουμε και καμια 10ριά χιλιάρικα επειδή φορολογούμαστε με δεδομένο οτι το πράτουμε έτσι κι αλλιώς; Νο problem.
Κλέφτες πολίτες φτιάχνουν Κράτος-Κλέφτη και Κράτος-Κλέφτης φτιάχνει κλέφτες πολίτες
Πού είναι ρε η τουρκοκρατία με την δεκάτη;
-
και κάτι ακόμα
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΑΝ τους έπιανε όμως, οι μισές επιχειρήσεις θα έκλειναν την επομένη και οι εργαζόμενοι θα έμεναν στο δρόμο => μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό κόστος.αφ'ενός οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι δα και οι μεγαλύτεροι εργοδότες, αφ εταίρου ΔΕΝ θα σταματήσει να δουλεύει κανένας τους επειδή θα τους φορολογήσουν και το αφορολόγητο. Αλλωστε οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν και πολλές επιλογές. 'Η συνεχίζουν το ίδιο επάγγελμα με συνεταίρο τον Αλογοσκούφη, ή γίνονται μισθωτοί ή παρατάνε αυτό που σπούδασαν και εκμεταλλεύονται το εξαιρετικό επιχειρηματικό κλίμα της ελληνικής οικονομίας για να γίνουν (στα 40 τους ας πούμε) επιχειρηματίες
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Πού είναι ρε η τουρκοκρατία με την δεκάτη;
Τότε έκαναν επανάσταση γιατί τους έβαλαν 10% φόρο...
Σήμερα που μας έχουν πάρει και τα σώβρακα στην φορολογία καθόμαστε και τους κοιτάμε....
ΦΟΡΟ-ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ 2008