-
Όχι δε διαφωνώ μαζί σου kubiak. Απλά ήθελα να δείξω την αντίθεση στις επιλογές ενός ατόμου... 45% είναι πάρα πολλά, κλοπή είναι! Απλά πρέπει κάποια στιγμή να βγάλουμε τις χρωματιστές παρωπίδες και να τους αξιολογήσουμε ειλικρινά. Κι αυτούς και μας.
Και δεν αντέχω πάνω απ όλα τη γενική γραμμή του κράτους:
'Όσο υπάρχουν φοροφυγάδες θα αναγκαζόμαστε να επιβάλλουμε φόρους για να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή μπλα μπλα βλακείες μπλα μπλα κι άλλες βλακείες'Μου θυμίζει το σχολείο:Αν δεν πείτε ποιός πέταξε τη σαΐτα, όλοι τιμωρία!
Δεν μπορώ ούτε ένοχος να νιώθω για όποιον φοροδιαφεύγει, ούτε να την πληρώνω κι εγώ. Αν είναι ανίκανοινα βρουν άλλους τρόπους, ας το παραδεχτούν!
Ας καθίσουν να τσεκάρουν 5 10 χρόνια τις οικονομικές κινήσεις του καθενός μας. Επιχειρήσεις, αγορές, κληρονομιές, τα πάντα. Ας μας ξεσκονίσουν έναν έναν. Κι ας πάρει μια πενταετία
-
ας ήταν και 20%, αλλά να μην σε αφήνει να πλυμμηρίσεις στην πρώτη καταιγίδα.
να μην επενδύεις σε ένα επαγγελματικό ακίνητο και να κλείνει 2 και 3 χρόνια ο δρόμος μπροστά. αναγκαστικά πρέπει να κρύψεις για να επιβιώσεις γιατί δεν πληρώνεσαι κάθε 1η ούτε μπορείς να βάλεις φορους -
Ξέρετε τι αξίζει να συλλέξουμε ως πληροφορία; Το σύνολο της άμεσης και έμεσης φορολογίας που βιώνουμε...Σε κάθε τομέα της ζωής μας. Θα τα καταφέρουμε ή θα μας ξεφύγουν οι μισοί;;Χρειαζόμαστε λογιστή!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
.....
Προφανώς έχετε δίκιο διότι δεν το έθεσα σωστά . Επανάληψη λοιπόν.
Με ενδιαφέρον θα διαβάσω κάθε σοβαρό επιχείρημα ως προς το γιατί κάποιος ο οποίος εκ του νόμου θεωρείται ότι φοροδιαφεύγει, θα βρεθεί ηθικά υπόλογος αν το κάνει στ΄αλήθεια.
Μικρή κερδοφορία --> μικρή πιστοληπτική ικανότητα --> μηδενικά περιθώρια ανάπτυξης.
Εν πολλοίς σωστό.Μεγάλη (έστω κι επίπλαστα) κερδοφορία --> μεγάλη πιστοληπτική ικανότητα --> ανάπτυξη. Κι ο μεγάλος τζίρος θα φέρει τα κέρδη.
Δεν είναι ακριβώς έτσιΠοιός προτιμάει να πληρώσει 1000 Ε λιγότερα στην εφορία κ να μην μπορεί να πάρει ένα δάνειο από την τράπεζα;
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσοι -
Για όσο καιρό δεν δημιουργείται Σϋστημα Ελέγχου, τα μέτρα θα είναι, καθαρά, εισπρακτικά, και άρα, εξ ορισμού, αδικα!
Αλλά, Σύστημα Ελέγχου, δεν θα υλοποιηθεί ποτέ. Γιατί αντιδρούν και οι ελεγκτές και οι ελεγχόμενοι!! Μόνο αν βρεθεί κάποιος 'Καραμανλής' ή 'Αντρέας' θα γίνει κάτι τέτοιο.
Οι στρεβλώσεις είναι, απλά, τεράστιες. Και δεν οφείλονται σε κάποια Κυβέρνηση. Οφείλονται σε όλους εμάς.
-
Η μητσοτακέικη τριετία , μπροστά σε τούτους εδώ φαντάζει ...βόλτα στο πάρκο
'...Η συμμετοχή των επιχειρηματιών στα φορολογικά βάρη περιορίστηκε από το 45%, που ήταν το 2004, στο 36% το 2007. Το βάρος εκλήθησαν να σηκώσουν* οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι**. Μέσα σε μόλις μία τριετία, η δική τους συμμετοχή στο σύνολο των φόρων, εκτοξεύθηκε από το 39,7% στο 50%.
Η κυβέρνηση διαφήμισε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα. Ωστόσο, το όφελος εστιάστηκε σε αυτούς που δηλώνουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ ετησίως. Τέτοια εισοδήματα δηλώνουν, όμως, μόνο 690 χιλιάδες Ελληνες, επί συνόλου 5,5 εκατομμυρίων. Αντιθέτως, τα 1,8 εκατ. Ελληνες που δηλώνουν εισόδημα από 12 έως 30 χιλιάδες ευρώ ζημιώθηκαν ενώ τρία εκατομμύρια Ελληνες δεν είδαν καμία αλλαγή στο εισόδημά τους από τις φορολογικές αλλαγές.
Με την κατάργηση του ΦΜΑΠ και την επιβολή του Ειδικού Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, ευνοούνται οι έχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία. Είκοσι χιλιάδες Ελληνες που μέχρι πέρυσι πλήρωναν φόρο από 1.000 έως και 250.000 ευρώ ο καθένας φέτος θα καταβάλουν έως και 80% χαμηλότερα ποσά. Αντιθέτως, πάνω από ένα εκατομμύριο Ελληνες που μέχρι πέρυσι δεν πλήρωναν τίποτα φέτος θα πληρώσουν..'*
http://www.enet.gr/online/online_text/c ... d=26672560' target='_blank
Τι να λέμε τώρα, οι άνθρωποι είναι αισχροί.
Και αν βάλουμε και τη μη βούλησή τους και την ανικανότητά τους να ελέγξουν την ακρίβεια, το πράγμα παραχοντραίνει.
Τι να πω...τέτοιος ταξικός προσανατολισμός δεν έχει υπάρξει πάλι από κυβέρνησηΚαι το ωραίο είναι ότι έχουν ξεπουλήσει το σύμπαν όλο, με κύριο 'επιχείρημα' την ελαχιστοποίηση των φόρων κι έχεις και τον άλλον το μπουχέσα να λέει 'προτιμώ να είμαι χρησιμος από το να είμαι αρεστός'
άντε να δούμε τι μας περιμένει ακόμα...άντε να δούμε
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Λοιπόν, σταματήστε τις γκρίνιες. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και η κυβέρνηση (όπως και κάθε προηγούμενη/επόμενη ) ΔΕΝ μπορεί να κάνει αλλοιώς για να αποκαταστήσει την κοινωνική ισότητα.
Ιδού η αναπόδραστη πραγματικότητα: για κάνε ένα κόπο και πες και την πηγή , που μας πληροφορεί το πόσο πασχίζει η κυβέρνηση να αποκαταστήσει την κοινωνική ισότητα -
Το μόνο που τους γλυτώνει είναι οτι ξέρουν οτι δεν θα κάνουμε επανάσταση !
-
Επανάσταση θα γίνει μόνο αν βρεθεί τρόπος να πληρώνουν ΟΛΟΙ όσα τους αναλογούν.
-
Για εμένα μονόδρομος πλέον το Δημόσιο.
Θα πιάσω μια θέση, θα ΞΥΝΟΜΑΙ επιδεικτικά όλο το 8ωρο και μετά θα κάνω την κανονική μου δουλειά αλλά μάυρα όμως....
Μόνο έτσι μπορείς να πάς μπροστά σε αυτή την χώρα μου φαίνεται!
-
Ήρθε πριν ένα μήνα ένας πελάτης στο γραφείο. Πάρκαρε την CLK στο πάρκιν και ήθελε να φτιάξει ένα μεταλλικό κτίριο για ανταλλακτικά αυτοκινήτων, τα οποία εμπορεύεται. Το πόσο άνετος οικονομικά έιναι φαινόταν σε κάθε του κουβέντα, αν μη τι άλλο έχω μάθει να τους ξεχωρίζω. Με ρωτούσε συνεχώς και επίμονα οικομικές-λογιστικές λεπτομέρειες, φαινόταν ότι έψαχνε κάτι...
Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος είναι στο αφορολόγητο, καθώς έχει ιδρύσει 5 ΑΕ, πιστώνοντας από τη μια στην άλλη, πάντοτε με γνώμονα την ελάχιστη φορολογία και με βάση τις εντολές του λογιστή-ατσίδα όπως τον αποκαλούσε. Μάλιστα. 5 Ανώνυμες Εταιρείες ΤΟΥ ανταλλάσουν τιμολόγια με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να φαίνονται χρεωμένες κι αυτός δηλώνει κάτω από 10.000. Κι ας βγάζει τόσα το μήνα. Μόνο ρούχα-ρολόι-κτλ πρέπει να τούχαν στοιχίσει το μισό 'νόμιμο' εισόδημα...Κι ας είχε BBS ζαντούλες...
Πείτε μου εσείς πόσοι τέτοιοι υπάρχουν, τι ποσοστό του προβλήματος αποτελούν και πόσο πια δύσκολο είναι να τους ανιχνέυσουν!
-
Νομιζω εχεις Ε46 Μ3, παραπονιεσαι για 1000ε αυξηση στον φορο;
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Ήρθε πριν ένα μήνα ένας πελάτης στο γραφείο. Πάρκαρε την CLK στο πάρκιν και ήθελε να φτιάξει ένα μεταλλικό κτίριο για ανταλλακτικά αυτοκινήτων, τα οποία εμπορεύεται. Το πόσο άνετος οικονομικά έιναι φαινόταν σε κάθε του κουβέντα, αν μη τι άλλο έχω μάθει να τους ξεχωρίζω. Με ρωτούσε συνεχώς και επίμονα οικομικές-λογιστικές λεπτομέρειες, φαινόταν ότι έψαχνε κάτι...Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος είναι στο αφορολόγητο, καθώς έχει ιδρύσει 5 ΑΕ, πιστώνοντας από τη μια στην άλλη, πάντοτε με γνώμονα την ελάχιστη φορολογία και με βάση τις εντολές του λογιστή-ατσίδα όπως τον αποκαλούσε. Μάλιστα. 5 Ανώνυμες Εταιρείες ΤΟΥ ανταλλάσουν τιμολόγια με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να φαίνονται χρεωμένες κι αυτός δηλώνει κάτω από 10.000. Κι ας βγάζει τόσα το μήνα. Μόνο ρούχα-ρολόι-κτλ πρέπει να τούχαν στοιχίσει το μισό 'νόμιμο' εισόδημα...Κι ας είχε BBS ζαντούλες...
Πείτε μου εσείς πόσοι τέτοιοι υπάρχουν, τι ποσοστό του προβλήματος αποτελούν και πόσο πια δύσκολο είναι να τους ανιχνέυσουν!
και πές μου πόσο θα τον πονέσουν τα νέα μέτρα.... καθόλου !
-
Σαν κερατωμενες κανετε οι κακομοιρηδες οι ελευθεροι επαγγελματιες. Ναι, ναι αυτοι που δουλευετε 16 ωρες την ημερα για 7.000 το χρονο. Βλεπεις η κυβερνηση που στηριζετε υπερ του κωλου σας και εις βαρος του τοπου, γυρισε εστω και για μιση φορα εναντιον σας.
Το συμπερασμα: Οι περισσοτεροι η πρωτη κουβεντα που ειπαν ειναι εναντιον των Δ.Υ. Αρα εχουν φαει την προπαγανδα της κυβερνησης αμασητη, αρα καλα κανει η κυβερνηση και τους πηδαει. Ακομα καλυτερα που κανει οτι τους πηδαει, αλλα για αλλη μια φορα θα αφησει τον εθνικο κορμο στην ησυχια του. Μονοι ζημιωμενοι (για πολλοστη φορά) οσοι ειναι υπαλληλοι μισθωτοι αλλα δουλευουν με μπλοκακι. Δε βαριεσαι ομως, κι αυτοι μισθωτοι ειναι, εχουν υποχρεωση να κατσουν και να τους πηδανε...
Χαιρομαι με τετοια μετρα. Ελπιζω οτι ετσι καποιοι θα αρχισουν να συνειδητοποιουν την πραγματικη τους ταξικη θεση και οχι αυτη που εχουν στο μυαλο τους (οπως ελεγε και ο μακαριτης ο Πουλατζας) και να αρχισουν να φερονται οπως επιβαλλει η ταξικη τους συνειδηση.
-
Μα ρε cavalino ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να τους εντοπίσουν!
Απλά θέλουν να μαζέψουν τα 1000 ευρώ απο τους μαλάκες τους μικρούς.
Τον τύπο που αναφέρεις δεν θα τον πειράξουν τα 1000 ευρώ. Θα του έρθει όσο μια έξοδο στα μπουζούκια!!
ΕΠίσης γαμιστερή είναι η λογική που θέλει να δίνουν κίνητρα στους πλούσιους, ώστε να αυξάνονται οι δουλειές και να αυξάνεται η επιχειρηματικότητα και να μειώνεται η ανεργεία κτλ.
Το ότι τα παίρνουν όμως απο τους μικρούς, οι οποίοι παίρνουν και μισθούς της πείνας το ξεχνάνε βέβαια...Όποιος φοροδιαφεύγει ειναι ΜΕΓΙΣΤΟΣ μάγκας για μένα.
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Πείτε μου εσείς πόσοι τέτοιοι υπάρχουν, τι ποσοστό του προβλήματος αποτελούν και πόσο πια δύσκολο είναι να τους ανιχνέυσουν!Είσαι λοιπόν και εσύ ένας ανιχνευτής...
Είσαι 45 ετών, έχεις σπίτι, βάσανο και δύο βασανάκια, και το εισόδημά σου είναι 2.000 το μήνα (άντε +1.000 από το μισθό της γυναίκας σου)...
'Ανιχνεύεις' λοιπόν την παρανομία, και κατα τη διάρκεια του ελέγχου που προκύπτει το πρόβλημα σου γίνεται η πρόταση: 'Αντί να μου βάλεις πρόστιμο 100.000 ή να ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΕΙΣ να με κλείσεις, σου δίνω μετρητά 5.000 / 10.000 / 15.000 / ΧΧΧ και είτε δε μου βρίσκεις τίποτα ή μου βρίσκεις κάτι πολύ μικρό'...Και σε ρωτώ: Ποιος όχι δε θα αρνηθεί, ποιος δε θα το σκεφτεί τουλάχιστον;
Και μάλιστα αν σε προηγούμενο έλεγχο δεν έχει υποκύψει αλλά έχει κάνει τη δουλειά του και έχει δει ότι η εξέλιξή της ήταν να πάρει το 'δωράκι' κάποιος άλλος;Είναι τόσο σάπιο το σύστημα που δεν μπορείς να στηριχτείς πουθενά...
Αν θες να σου πω τι πιστεύω για εμένα, το πιθανότερο είναι να υπέκυπτα...
_
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Νομιζω εχεις Ε46 Μ3, παραπονιεσαι για 1000ε αυξηση στον φορο;Ποιός έχει Μ3;
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Η μητσοτακέικη τριετία , μπροστά σε τούτους εδώ φαντάζει ...βόλτα στο πάρκο
..............- Εντυπωσιάζομαι για την ευκολία που μερικές φορές γίνονται αποδεκτά παπαρολογήματα όπως αυτό της Ε ή της ζούγκλας σε άλλο νήμα.
Να τα ξαναπώ άλλη μια φορά.
Φόροι Φυσικών προσώπων : Μισθωτοί + Συνταξ: 4,585δισ
Επιχ+Ελ.Επαγγ. : 2,983δισ
Φόροι Νομικών προσώπων : : 4,345δισ
Σύνολο φορου εισοδήματος : 12,763δισ.Συμμετοχή: Μισθωτοι κλπ : ~36%
Επιχειρήσεις : ~ 56%Και με την ευκαιρία:
Σύνολο φόρου εισοδ. Φυσ Προσ ~ 8,319δισ
Φόρος ΦΠ με εισόδημα μέχρι 30.000Ε : ~2,120δισ ή ~25% (αφορά το 87,5% των φορολογουμένων ΦΠ)
--> Το υπόλοιπο 12,5% των φορολογουμένων πλήρωσε το 75% του φόρου.Τις χρονολογικές σειρές δεν τις έχω στη διάθεσή μου, αλλά θεωρώ ότι τα σχετικά συμπεράσματα της παράθεσης δεν μπορούν να έχουν καλύτερη ποιότητα απο αυτά που σχολιάζω.
Όλα τα στοιχεία είναι δημοσίως διαθέσιμα για να μπορεί ο κάθε στοιχειωδώς εγγράμματος να βγάλει συμπεράσματα ( πάντα με τον περιορισμό ψέματα, αισχρά ψέματα και στατιστικές )- Υποθέτω μπορείς να διακρίνεις το ύφος του πόστ μου αν το διαβάσεις ολόκληρο. Αν δεν τα κατάφερες, η ευθύνη είναι δική μου.
-
το ηξερα οτι κάποια στιγμή με τα παρόμοια nicks θα γίνει μπέρδεμα
-
λάθος....
τα καλύτερα μαθηματικά τα ξέρει ο ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ (Μητσοτάκης......).....0 + 0 = 13% για αυξήσεις......
το θυμάστε ????
θα τρέλανε και τον Αιστάιν.......
ΦΟΡΟ-ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ 2008