-
θα πιάσει το 80% των Ελλήνων που έχουν παιδιά και πάνε φροντηστήριο, θα θεωρηθούν πλούσιοι ασχέτως αν το σύστημα παιδείας είναι μπάχαλο......
απλά όλα έγιναν στο πόδι.....όπως πάντα.... -
Εντάξει, κάπου το πράγμα είχε παραγίνει τον τελευταίο καιρό.
Πολλοί Ε.Ε. δήλωναν εισόδημα 10.000€ τον χρόνο και κάθε χρόνο αλάζανε 2 αυτοκίνητα και αγοράζανε 1-2 ακίνητα
Αυτοί δηλ.δεν πρέπει να φορολογηθούν
Όλα αυτά τα κέρδη ερχόταν από τις ασύδοτες αυξήσεις στα είδη ή στις υπηρεσίες που παρέχουν εις βάρος (και) των μισθωτών οι οποίοι βλέπανε και βλέπουνε το βιοτικό τους επίπεδο να καταγκρεμνίζεται μέρα με την μέρα.
Επιπλέον η συνεχιζόμενη (τεχνητή ) κρίση και κάτι γκαργκανόφατσες κρατάνε τους μισθούς σταθερούς και χαμηλά (ο φόβος φυλάει τα έρημα) με αποτέλεσμα να έχεις μια μεγάλη ομάδα του πληθυσμού της χώρας στα όρια της φτώχιας και μια μικρή ομάδα Ε.Ε. ή σκέτων Ε. στα όρια της απόλυτης χλίδας
Τώρα η κατάργηση των αφορολόγητων ορίων, όντως, είναι άδικη για τους μικρο Ε.Ε. και ειδικά τους νόμιμους από αυτούς για τους οποίους αυτά είναι και τα πραγματικά τους έσοδα. Αυτό δείχνει ότι τελικά το μέτρο δεν ήταν να παταχθεί η φοροδιαφυγή αλλά να μπούν λεφτά στα ταμεία και στα α...α μας αν κάποιοι μικροί και τίμιοι Ε.Ε. θα πεινάσουν. Εδώ στείλαμε το βοτικό επίπεδο τόσων άλλων 25 χρόνια πίσω (σύμφωνα με τελευταίο άρθρο που διάβασα) για τους τίμιους Ε.Ε. θα σκεφτούμε τώρα.
Αλλά ποιός περίμενε το αντίθετο, από πότε μια καθαρά καπιταλιστική πολιτική θα πρέπει να έχει και κοινωνική πολιτική πλήν, ίσως, αυτής που αποσκοπεί στην ψηφοθηρία
Είναι και αυτός ένας άλλος αντίπαλος στην ανταγωνιστική αρένα που τώρα σου λέει '...αρκετά σε τάισα και έκανα την πάπια, όσο ρουφούσες το αίμα των μπάζων ... συγνώμη απλών πολιτών τώρα θα μου τα σκάσεις γιατί έρχονται και εκλογές και έχω να ταίσω πολύ κόσμο αν θέλω να ξαναβγώ ...'Προσωπικά είμαι αντίθετος με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου αλλά είμαι σύμφωνος με τα τεκμήρια αλλά με τον σωστό τρόπο. Δηλ. να μην φορολογήσεις το 1,6 ή 1,8cc αυτοκίνητο του οικογενειάρχη με 1-3 παιδιά και το σπίτι και το εξοχικό του αλλά να κάνουν διασταύρωση των εξόδων του και αν αποδειχθεί ότι ενώ παίρνει 15.000€ τον χρόνο ξοδεύει 100.000€ τον χρόνο και δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα έξοδά του να του παίρνουν και τα σώβρακα. Αυτό να ισχύει και για πολιτικούς.
Δεν συμφωνώ με αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω '.. σε ένα κράτος κλέφτη κλέψτε όσο μπορείτε ...' διότι το αποτέλεσμα θα είναι οι πελάτες τους να παίρνουν από αλλού και μετά θα κλαίγεστε γιατί έκλεισε η επιχείρησή σας.
Συμφωνώ με το θέμα των Δ.Υ. μια μεγάλη πλειοψηφία τους είναι πληγή για την χώρα, κακό παράδειγμα για τους άλλους και η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να γίνει άμεσα κατάργηση της μονιμότητας και έλεγχος της εργασίας τους. Προσωπικά θα ψήφιζα εσαεί όποια κυβέρνηση βρεί το θάρος και το κάνει αυτό, θα ήταν το δεύτερο καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στην χώρα μετά την επανάσταση του 1821 -
Ο χρήστης klong έγραψε:
Εντάξει, κάπου το πράγμα είχε παραγίνει τον τελευταίο καιρό.
Πολλοί Ε.Ε. δήλωναν εισόδημα 10.000€ τον χρόνο και κάθε χρόνο αλάζανε 2 αυτοκίνητα και αγοράζανε 1-2 ακίνητα
...Ένας φίλος ΕΕ, δήλωσε πέρυσι 300,00 (τριακόσια) Ε εισόδημα (από μια επιδότηση που παίρνει για κάτι ελιές).
Μέσα στη χρονιά άλλαξε αυτοκίνητα στην εταιρία του (ο 'κόσμος' βέβαια τα βλέπει ΙΧ), έφτιαξε σπίτι με κήπο κι αγόρασε διαμέρισμα στην Αθήνα.
Εκείνο που δεν γνωρίζει ο 'κόσμος', είναι ότι η εταιρία του δήλωσε 450.000 Ε καθαρά κέρδη προ φόρων και το μέρισμά του ήταν γύρω στις 250.000 Ε. Φόρο η εταιρία του πλήρωσε πάνω από 100 χιλ Ε.
Η φορολογική του δήλωση, το ξαναλέω, δείχνει καθαρό εισόδημα 300 Ε.
Και πήρε αυτοκίνητα, έφτιαξε σπίτι κι αγόρασε διαμέρισμα στας Αθήνας. Με 300 Ε εισόδημα. Ρε τον μπαγασάκο... -
Δεν θα διαφωνήσω με αυτά που γράφει ο klong, σωστά είναι.
Σχετικά με την τελευταία παράγραφο όμως, έχω ξανακούσει τέτοια πράγματα πριν 7-8 χρόνια: 'Αυτόν που θα καταργήσει τη μονιμότητα των Δ.Υ. θα τον ψηφίσω και με τα πόδια' έλεγε κάποιος γνωστός μου (Ε.Ε. ).
Ε, πήγαν κάποιοι να πειράξουν τη μονιμότητα και τις εργασιακές σχέσεις στον ΕΥΡΥΤΕΡΟ δημόσιο τομέα και για το ΜΕΛΛΟΝ κι έγινε το έλα να δεις από την αντιπολίτευση και τα συνδικάτα.
Επίσης ακούω όλη μου τη ζωή (κάποιες φορές με....καμάρι) το ότι η Ελλάδα λειτουργεί με μαύρα λεφτά (δηλαδή αφορολόγητα). Μπράβο μας.Να τι είχα γράψει σε ανύποπτο χρόνο (06/12/06) για τους φοροφυγάδες:
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το κακό κράτος που δεν μας αφήνει ν' αγιάσουμε...Αν δεν με απατά η μνήμη μου, δεν έχει γίνει ποτέ απεργία ή διαδήλωση ή παράσταση συνδικαλιστικών εκπροσώπων των επιχειρηματιών για τα προβλήματα που αναφέρετε παραπάνω (επίορκοι δημ. υπάλληλοι, λαμόγια, προβλήματα στο σύστημα ελέγχου που επιτρέπει την αυθαιρεσία).
Πότε πήγαν στον υπουργό οικονομίας ή ανάπτυξης οι θιγόμενοι από αυτή την κατάσταση για ν' απαιτήσουν λύση εδώ και τώρα;
Έχουν γίνει κινητοποιήσεις, αλλά για ποιους λόγους όμως; Για να μειωθεί περαιτέρω η φορολογία ( ) του κάθε επιχειρηματικού κλάδου, για να μην πέφτουν βαριές χρηματικές ποινές όταν παραβιάζονται οι κανόνες ασφαλείας για εργαζομένους και τρίτους, για να ΜΗΝ μπουν ταμειακές μηχανές και πολλά ακόμα παρεμφερή.Τί μου δείχνει εμένα αυτό; Ότι οι επιχειρηματίες στη μεγάλη τους πλειοψηφία ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ με την παρούσα κατάσταση. Γουστάρουν να δίνουν ένα πουρμπουάρ στον κάθε αλήτη και να γλιτώνουν πολλαπλάσια καταβολή φόρου. Κι ύστερα κλαίγονται κι από πάνω γιατί τους την πέφτουν οι μαφιοζοϋπάλληλοι.
Αν οι επίορκοι τους ζητούσαν όσα θα έδιναν στην εφορία ή και περισσότερα, οι καταγγελίες και τα προσημειωμένα θα πήγαιναν σύννεφο. Αλλά τώρα όλα βαίνουν καλώς. Εμείς βγάζουμε 100, δηλώνουμε 20, δίνουμε άλλα 10 στα λαμόγια και 5 στην εφορία, άρα φορολογία 15% (και πολλά λέω) και γκρίνια για το κράτος της αρπαχτής και το άχρηστο σύστημα. ΕΜΕΙΣ φτιάξαμε το σύστημα, όχι η Ε.Ε. ή η κάθε κυβέρνηση. Αν αύριο η κυβέρνηση καταργήσει όλα τα παραθυράκια και στείλει εκατοντάδες έντιμους εφοριακούς, θα πέσει σε 2 μήνες, αυτή είναι η αλήθεια.
Άστε λοιπόν τη δικαιολόγηση της φοροδιαφυγής, οι περισσότεροι επιχειρηματίες είναι μέρος του προβλήματος γιατί στην τελική σούμα τους συμφέρει.Θα συμπληρώσω, σχετικά με τους υπαλλήλους που κόβουν μπλοκάκια αποδείξεων αντί να εργάζονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ότι πολύ συχνά οι ίδιοι ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να είναι Ε.Ε. αντί για μισθωτοί. Δηλαδή τους δίνει ο εργοδότης σχετική επιλογή και οι ίδιοι προτιμούν για δικούς τους λόγους (καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ας πούμε) το ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ ή άλλο ταμείο Ε.Ε. Αν τώρα επιλέξουν το ΙΚΑ γιατί θα φορολογηθούν, δεν θα στενοχωρηθούμε κιόλας.
Για τους Δ.Υ.: είναι κακοί, είναι τεμπέληδες, είναι άχρηστοι, πολλοί (ή μήπως κάποιοι λίγοι) παίρνουν μίζες.... Μισό λεπτό, οι Δ.Υ. ήρθαν από τον Σείριο ή από το Αφγανιστάν; Μήπως τους ξεδιάλεξαν στο σχολείο;
Ίδιοι μ' εσάς είναι. Μόνο που μπήκαν στο δημόσιο. Δεν είναι ούτε πιο ανέντιμοι από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ούτε πιο έντιμοι. Και δεν κλέβουν-δουλεύουν με μαύρα όλοι... Ο υπάλληλος του ΟΑΕΔ ή του Υπουργείου Εσωτερικών τι μίζες παίρνει δηλαδή; Ή πού δουλεύει τα απογεύματα; Να πείτε για τους εφοριακούς-λογιστές ή για τους τελωνειακούς ή τους υπαλλήλους στις Πολεοδομίες και το Συγκοινωνιών, εντάξει. Αλλά αυτοί είναι λίγοι σχετικά με τους υπόλοιπους. Κι αν φοροδιαφεύγουν κάποιοι από αυτούς μια φορά, οι περισσότεροι Ε.Ε. φοροδιαφεύγουν δέκα. Εκτός αν αρχίσουμε να δουλευόμαστε μεταξύ μας.Ηλία, ο φίλος σου αν δήλωσε 450.000, θα έκρυψε πολύ περισσότερα (εκτός αν είναι περίπτωση Ελ. Μουζάκη , πράγμα απίθανο θα έλεγα). Το ΙΧ του, την οικοσκευή του, διάφορα άλλα πραγματάκια τα έχει στο όνομά του ή δηλωμένα στην εταιρεία του;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ξεκινάς έχοντας ως εσφαλμένη βάση την ψευδαίσθηση ότι δήθεν πληρώνεις παρισσότερους φόσρους από όσους κανονικά σου αναλογούν επειδή κάποιοι (συγκεκριμένα και ως επί το πλείστον ΕΕ) φοροδιαφεύγουν.
Μεγαλύτερη αυταπάτη από αυτή δεν υπάρχει.Μακάρι να είχα αυταπάτες σχετικά με το πόσα χρήματα δίνω ετησίως. Δεν απατώμαι όμως, ξέρω ότι δίνω τα κέρατά μου.
Άλλο είπα εγώ, άλλο λές εσύ. Μάλλον σου αρέσει περισσότερο να διαβάζεις αυτά που γράφεις εσύ.
Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τα νέα μέτρα θα κλείσει μαύρες τρύπες που έχουν δημιουργηθεία από την κακοδιαχείριση και βέβαια σε τίποτα δεν θα εκλογικεύσει τον τρόπο που φορολογείται το δικό σου εισόδημα.
Όπως νομίζεις εσύ ότι οι ΕΕ ευθύνονται για την αδικία που υφίστασαι, το ίδιο μπορώ να νομίζω κι εγώ για τους ΔΥ και μάλιστα και για το λόγο ότι μεγάλο ποσοστό αυτών φοροδιαφεύγουν ασύστολα και επίσης γιατί σε καμία άλλη χώρα, τουλάχιστον της Ε.Ε., δεν υπάρχουν τόσοι ΔΥ! Αυτό και μόνο αποτελεί τεράστια κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, μέρος της οποίας με τα τελευταία μέτρα επωμίζομαι εγώ ως ΕΕ.Οπότε, αφού υπάρχουν τόσες και τέτοιους είδους στρεβλώσεις, ας κάτσω εγώ ο ΜΑΛΑΚΑΣ να τα πληρώσω, διότι άλλοι είναι πονηροί. Έτσι;
Όχι, να τις πληρώσω εγώ και μάλιστα ακόμα και αν βγάζω λιγότερα από σένα, έτσι;
Αν βέβαια σου φαίνεται αστείο το ποσό των 100 € μηνιαίως, σίγουρα δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ το γιατί αισθάνομαι αδικημένος από την κατάργηση του αφορολογήτου. Για εμένα τα 100 € το μήνα είναι μεγάλο μέρους του ενοικίου μου που πληρώνω από μισό με τη γυναίκα μου.
Εννοείται πως θα μετακυλίσω το κόστος και μάλιστα ενστικτωδώς!Επίσης εννοείται ότι ενστικτωδώς θα μετακυλίσει ο πελάτης σου σε άλλον ανταγωνιστή σου τα χρήματά του, ειδικά όταν δεν του περισσεύουν.
Αυτό είναι ένας από τους λόγους που αρχικά επέλεξα το ελεύθερο επάγγελμα, το ότι πληρώνεσαι για δουλειά που πραγματικά κάνεις και καθορίζεις εσύ τις αμοιβές σου. Αν δεν σε συμφέρει να ασχοληθείς με την υπόθεση κάποιου, το να την πάρει και να πάει αλλού, πίστεψέ με, συμφέρει και εμένα. Γιατί θα διαθέσω τον χρόνο μου κάπου που αξίζει. Και ειδικά στο επάγγελμά μου δεν προσφέρουν όλοι το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών και ίσως πελάτης να βγει στην πραγματικότητα χαμένος. Ισχύει δηλαδή το ότι «το φθηνό το πληρώνεις πολλές φορές».
Ηδη αισθάνομαι ότι οι αμοιβές και αποδοχές μου, τις οποίες εν ομολογουμένως εν μέρει καθορίζω εγώ, σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζουν, ούτε με τις ώρες δουλειάς μου, ούτε με τις σπουδές που έκανα.
Καλώς ήλθες στη λέσχη. ΟΥΤΕ αυτό δικαιολογεί το να πληρώνω εγώ τα κερατιάτικα των Ε.Ε.
Δεν δικαιολογεί όμως ΟΥΤΕ το να πληρώνω εγώ, και μάλιστα με όρους χειρότερους από εσένα, τα κερατιάτικα της κακοδιαχείρισης, των χαραμοφάιδων, των μαύρων χρημάτων και τον υδροκεφαλισμό του ελληνικού δημοσίου.
Είναι προφανές ότι πάσχεις από το σύνδρομο της κατσίκας του διπλανού. Μακρυά από τον κώλο μας και σε όποιου θέλει ας είναι.Τα τελευταία μέτρα είναι για μένα ένα καλό ταρακούνημα, για να αρχίσω να διεκδικώ κάτι παραπάνω.
Αλλιώς... Δημόσιο σου έρχομαι.Έλα του, αλλά να ξέρεις: ΔΕΝ θα κρύβεις δεκάρα τσακιστή, ΔΕΝ θα γίνεις πλούσιος ποτέ.
Καλά, με αυτό το τελευταίο γελάει κάθε πικραμένος. Δηλαδή ως ελεύθερος επαγγελματίας τον πλούτο τον έχεις σίγουρο και φυσικά δεν έχεις ακούσει ποτέ για ΔΥ με επιμέρους δραστηριότητες, παράνομες ή παράτυπες, που έχουν θησαυρίσει.
Το ότι στις προκηρύξεις για 5 θέσεις στο Δημόσιο κάνουν ουρά 20.000 ας πούμε δεν σου λέει τίποτα για τους όρους εργασίας που αντιμετωπίζει ένας ΕΕ σε σχέση με ένα ΔΥ.Προσωπικά είμαι ΕΕ εδώ και 4 χρόνια και ως τώρα δεν έχω καταφέρει να ξεπεράσω το αφορολόγητο με τις αμοιβές μου, παρά τις προσπάθειές μου. Τα ντοσιέ μου είναι γεμάτα αποδείξεις που έχω κόψει χωρίς να μου τις ζητήσει ποτέ κανείς, απλά γιατί θέλω να είμαι εντάξει στις υπορεώσεις μου. Πες το ηλιθιότητα, πες το αφέλεια, όπως και να το πεις, δεν μπορείς να πεις ότι για εμένα και για όσους δεν φοροδιαφεύγουν η κατάργηση του αφορολόγητου δεν αποτελεί κατάφωρη αδικία και ανισότητα έναντι των λοιπών εργαζόμενων.
Λυπάμαι γι' αυτό. Σου εύχομαι καλύτερη συνέχεια.
Κι εγώ σου εύχομαι κάποια στιγμή να αποκομίζεις τις αμοιβές που δικαιούσαι με βάση τη δουλειά σου και τις σπουδές σου. Δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες ΔΥ είναι καλοπληρωμένοι, απλά είναι σε πολύ καλύτερη θέση από την πλειοψηφία των ΕΕ. Απέχουν όμως ακόμα από το να θεωρούνται Ευρωπαίοι. Εξάλλου από την αύξηση του εισοδήματος των μισθωτών, ευνοούνται και οι ΕΕ και οι επιχειρηματίες.
Για να γίνει όμως αυτή η εξομοίωση πρέπει να εκλογικευτεί αυτό το τερατούργημα που λέγεται Ελληνικό Δημόσιο.
Επίσης σου εύχομαι κάποια στιγμή να μην πληρώνεις καθόλου φόρο και να πληρώνουν αυτοί που έχουν πραγματικό πλούτο στα χέρια τους.
Κυρίως όμως σου εύχομαι να καταλάβεις ότι όλα αυτά δεν πρόκειται να αλλάξουν με το να αδικηθεί μία άλλη ομάδα επαγγελματιών και πολιτών. Δεν είναι δυνατόν αυτό να σου προσφέρει χαρά και ανακούφιση, ενώ για εσένα δεν αλλάζει τίποτα στην πραγματικότητα.
Είναι πραγματικά κρίμα να υπάρχουν τέτοιες νοοτροπίες. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ηλία, ο φίλος σου αν δήλωσε 450.000, θα έκρυψε πολύ περισσότερα (εκτός αν είναι περίπτωση Ελ. Μουζάκη , πράγμα απίθανο θα έλεγα). Το ΙΧ του, την οικοσκευή του, διάφορα άλλα πραγματάκια τα έχει στο όνομά του ή δηλωμένα στην εταιρεία του;
Ελεος!Εδω μιλαμε να φορολογηθει ο κοσμος με καποια σχετικοτητα με το εισοδημα του,τα φουρνακια μας μαραναν;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εκείνο που δεν γνωρίζει ο 'κόσμος', είναι ότι η εταιρία του δήλωσε 450.000 Ε καθαρά κέρδη προ φόρων και το μέρισμά του ήταν γύρω στις 250.000 Ε. Φόρο η εταιρία του πλήρωσε πάνω από 100 χιλ Ε.
Και πήρε αυτοκίνητα, έφτιαξε σπίτι κι αγόρασε διαμέρισμα στας Αθήνας. Με 300 Ε εισόδημα. Ρε τον μπαγασάκο...Αυτά τα 250.000€ δεν έπρεπε να δηλωθούν ως εισόδημα δικό του
Εκτός αν τα σπίτια και τα αυτοκίνητα ανήκουν στην εταιρεία και όχι σε αυτόν οπότε πρέπει να πληρώνει ενοίκιο κ.λ.π. στην εταιρεία και να δικαιολογεί που βρήκε τα λεφτά για το ενοίκιο και για το φαί του αν τελικά η εταιρεία του δίνει 0€. -
250.000 το χρόνο εισόδημα?! δικά του?!
εγώ λέω να προσληφθούν άμεσα 15 ΔΥ για αντίποινα -
Ο χρήστης klong έγραψε:
Και πήρε αυτοκίνητα, έφτιαξε σπίτι κι αγόρασε διαμέρισμα στας Αθήνας. Με 300 Ε εισόδημα. Ρε τον μπαγασάκο...Αυτά τα 250.000€ δεν έπρεπε να δηλωθούν ως εισόδημα δικό του
Εκτός αν τα σπίτια και τα αυτοκίνητα ανήκουν στην εταιρεία και όχι σε αυτόν οπότε πρέπει να πληρώνει ενοίκιο κ.λ.π. στην εταιρεία και να δικαιολογεί που βρήκε τα λεφτά για το ενοίκιο και για το φαί του αν τελικά η εταιρεία του δίνει 0€.Αυτά τα λεφτά φορολογήθηκαν ΗΔΗ, σαν έσοδα της εταιρείας. Αυτός πήρε το μέρισμά του. Καλώς. ΔΕΝ θα ΞΑΝΑ-φορολογηθούν.
Αν είναι δίκαιο ή άδικο κάτι τέτοιο να το ξανασυζητήσουμε. Νόμιμο είναι πάντως. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...Ηλία, ο φίλος σου αν δήλωσε 450.000, θα έκρυψε πολύ περισσότερα (εκτός αν είναι περίπτωση Ελ. Μουζάκη , πράγμα απίθανο θα έλεγα). Το ΙΧ του, την οικοσκευή του, διάφορα άλλα πραγματάκια τα έχει στο όνομά του ή δηλωμένα στην εταιρεία του;Κάτι τέτοια ακούω και απορώ με την υπομονή μου.
Τι σημασία για τη συζήτησή μας έχει ΑΝ έκρυψε; Κι από που πηγάζει η δική σου βεβαιότητα ότι ΕΚΡΥΨΕ.- ;;;;
Άλλα πραγματάκια τα έχει στο όνομά του κι άλλα στην εταιρία του. Ο Νόμος, ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΥΤΟ, του επιτρέπει να έχει και σπίτι στην εταιρία του, αν θέλει. Αν δεν σου αρέσει, να ζητήσεις να τον αλλάξουν.Αυτά τα 250.000€ δεν έπρεπε να δηλωθούν ως εισόδημα δικό του
Εκτός αν τα σπίτια και τα αυτοκίνητα ανήκουν στην εταιρεία και όχι σε αυτόν οπότε πρέπει να πληρώνει ενοίκιο κ.λ.π. στην εταιρεία και να δικαιολογεί που βρήκε τα λεφτά για το ενοίκιο και για το φαί του αν τελικά η εταιρεία του δίνει 0€.Πρόκειται περί 'μαγκιάς' του Νομοθέτη: Δηλώνονται στην φορολογική δήλωση σαν 'αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά'. Πιάνονται για τα τεκμήρια αγοράς, αλλά δεν πιάνονται σαν εισόδημα (πχ) από Τράπεζες ή από ... στατιστικές. Αυτός ο τύπος, για κάτι έξυπνους Έλληνες, θεωρείται ότι δεν δηλώνει έσοδα επειδή ... δεν πληρώνει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ φόρο. Καλό, έ;
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
250.000 το χρόνο εισόδημα?! δικά του?!
εγώ λέω να προσληφθούν άμεσα 15 ΔΥ για αντίποιναΚαι 20, μη σου πω.
-
(ε, ρε, πλάκες...)
Να σας ξαναμιλήσω για έναν άλλο γνωστό μου;
Έχει μια δουλειά με ετήσιο μισθό 120.000 Ε
Άλλη μία με 80.000 Ε
Και είναι και Δήμαρχος (δεν γνωρίζω πόσα παίρνουν οι Δήμαρχοι)
Μαζί με εκτός έδρας (η πρώτη του δουλειά είναι σε άλλο Νομό από τη δεύτερη κ η τρίτη σε άλλο Δήμο του ίδιου Νομού με τη δεύτερη), επιδόματα και οδοιπορικά (από την πρώτη δουλειά του παρέχεται αυτοκίνητο με οδηγό), τον υπολογίζω να μαζεύει ΚΑΘΑΡΑ γύρω στις 300.000,00 Ε το χρόνο.
Οι δυο πρώτες δουλειές είναι σε συνεταιριστικές οργανώσεις (στην πρώτη είναι δ/νων σύμβουλος κ στη δεύτερη Πρόεδρος).
Έχω κι άλλον ένα γνωστό, αυτός είναι Πρόεδρος σε δυο συνεταιριστικές οργανώσεις. Φτωχαδάκι: Δεν είναι Δήμαρχος πουθενά.
Αυτοί, λοιπόν (όπως και άλλοι πολλοί τέτοιοι), εκτός των άλλων διαχειρίζονται τεράστια Εθνικά και Κοινοτικά κονδύλια.
Τώρα λύστε μου μια απορία: Αυτοί οι 2 είναι ΔΥ; Γιατί ΕΕ δεν είναι. Ή μήπως είναι; -
Δημόσιοι λειτουργοί είναι Ηλία. Μην τα μπλέκουμε.
Αυτός που περιγράφεις ζει από την εμπλοκή του με την πολιτική. Δεν είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Για να γίνει θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος, και να τους συμπεριλάβει!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αυτά τα λεφτά φορολογήθηκαν ΗΔΗ, σαν έσοδα της εταιρείας. Αυτός πήρε το μέρισμά του. Καλώς. ΔΕΝ θα ΞΑΝΑ-φορολογηθούν.
Αν είναι δίκαιο ή άδικο κάτι τέτοιο να το ξανασυζητήσουμε. Νόμιμο είναι πάντως.Αυτά τα χρήματα φορολογήθηκαν ως έσοδα της εταιρείας με φόρο που, εννοείται, δίνεται από την εταιρεία στο κράτος επειδή σου παρέχει μέρος ασφάλεια κ.λ.π.
Από εκεί και πέρα ως έσοδα του συγκεκριμένου προσώπου έπρεπε να φορολογηθούν για τους ίδιους λόγους που αφορούν πλέον το πρόσωπο και όχι την εταιρεία, εκτός αν πρόσωπο και εταιρεία θεωρείται ένα και το αυτό π.χ. ΕΠΕ ή ΟΕ. οπότε ο τύπος πλήρωσε τον φόρο του για το κέρδος του και είναι και σωστός και μπράβο του και 100 σπίτια να πάρει και 200 αυτοκίνητα. Εγώ δεν είμαι εναντίον αυτών που με την ικανότητά τους στήσανε μια εταιρεία που τους δίνει μεγάλο κέρδος. Ειδικά αν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους ως προς το κράτος και τους εργαζομένους τους. Είμαι εναντίον αυτών που κλέβουν από το κράτος και αφήνουν απλήρωτους τους εργαζομένους τους ή τους έχουν ανασφάλιστους και αυτοί αγοράζουν σπίτια και αυτοκίνητα και κλαιγονται και για την εφορία -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Ηλία, ο φίλος σου αν δήλωσε 450.000, θα έκρυψε πολύ περισσότερα (εκτός αν είναι περίπτωση Ελ. Μουζάκη , πράγμα απίθανο θα έλεγα). Το ΙΧ του, την οικοσκευή του, διάφορα άλλα πραγματάκια τα έχει στο όνομά του ή δηλωμένα στην εταιρεία του;
Κάτι τέτοια ακούω και απορώ με την υπομονή μου.
Τι σημασία για τη συζήτησή μας έχει ΑΝ έκρυψε; Κι από που πηγάζει η δική σου βεβαιότητα ότι ΕΚΡΥΨΕ.- ;;;;
Άλλα πραγματάκια τα έχει στο όνομά του κι άλλα στην εταιρία του. Ο Νόμος, ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΥΤΟ, του επιτρέπει να έχει και σπίτι στην εταιρία του, αν θέλει. Αν δεν σου αρέσει, να ζητήσεις να τον αλλάξουν.Αυτά τα 250.000€ δεν έπρεπε να δηλωθούν ως εισόδημα δικό του
Εκτός αν τα σπίτια και τα αυτοκίνητα ανήκουν στην εταιρεία και όχι σε αυτόν οπότε πρέπει να πληρώνει ενοίκιο κ.λ.π. στην εταιρεία και να δικαιολογεί που βρήκε τα λεφτά για το ενοίκιο και για το φαί του αν τελικά η εταιρεία του δίνει 0€.Πρόκειται περί 'μαγκιάς' του Νομοθέτη: Δηλώνονται στην φορολογική δήλωση σαν 'αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά'. Πιάνονται για τα τεκμήρια αγοράς, αλλά δεν πιάνονται σαν εισόδημα (πχ) από Τράπεζες ή από ... στατιστικές. Αυτός ο τύπος, για κάτι έξυπνους Έλληνες, θεωρείται ότι δεν δηλώνει έσοδα επειδή ... δεν πληρώνει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ φόρο. Καλό, έ;
- Τα κέρδη από μερίσματα μετοχών φορολογούντε με 20 ή 25% ( ΑΕ ή ΕΠΕ) αυτοτελώς.
Αυτό ειναι απόλυτα νόμιμο και σχετικά λογικό.
Ο εναλλακτικός τρόπος που εφαρμόζεται σε κάποια άλλα κράτη είναι 0% φόρος και το μέρισμα να φορολογηθεί με την κλίμακα. Επειδη όμως πολλά μερίσματα δεν είναι σε φυσικά πρόσωπα, συνηθίζεται
η αυτοτελής φορολόγιση. Ο παραπάνω έχει ήδη πληρώσει 100Κ φόρο για όποιον δεν το κατάλαβε.
Αυτά όμως δηλώνονται και προσμετρούντε σωστά σε πιθανό πόθεν έσχες, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Έχω την υποψία οτι με τα νέα φορολογικά όμως θα υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση 10% στα μερίσματα,
ουσιαστικά επαναφέροντας την φορολογία μερισμάτων από το 20/25% στο 30/35%.-
Ακόμα, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας έχει να κάνει και με τον πληθωρισμό.
Δυστιχώς τα νέα μέτρα θα αναγκάσουν τους Ε.Ε να αυξήσουν τις τιμές τους μέχρι και 10% με αποτέλεσμα
να έχουμε μεγαλύτερο πληθωρισμό και μικρότερη ανταγωνιστικότητα. -
Το μπλοκάκι για το οποίο κατηγορητε τους Ε.Ε.... είναι πρακτική και του Δημοσίου
- Τα κέρδη από μερίσματα μετοχών φορολογούντε με 20 ή 25% ( ΑΕ ή ΕΠΕ) αυτοτελώς.
-
Τεκμήριο διαβίωσης για όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα από το 2009
Προβλέπω ταχύτατη μείωση του στόλου των SUV, και τις μάντρες γεμάτες με μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα!
Για μένα, απόδειξη του ότι, οι περισσότεροι, καταναλώνουμε πολύ πάνω από τις δυνατότητές μας! -
Eυτυχώς που δεν πήρα 3λιτρο δηλαδή!
Θα έψαχνα ήδη να το δώσω... τι 3λιτρο βέβαια, ούτε 2λιτρο δε θα μπορούμε να πάρουμε με τα παπαρια που μπλέξαμε. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τεκμήριο διαβίωσης για όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα από το 2009Προβλέπω ταχύτατη μείωση του στόλου των SUV, και τις μάντρες γεμάτες με μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα!
Για μένα, απόδειξη του ότι, οι περισσότεροι, καταναλώνουμε πολύ πάνω από τις δυνατότητές μας!εγω νομιζα οτι ειναι αποδειξη ανικανοτητας της κυβερνησης να βρει αυτους που κλεβουν.
για να μη μιλησω για το ηθικο μερος της υποθεσης: Καταργεις τα τεκμηρια, αφηνεις τον κοσμο να αγορασει οτι θελει, και μετα ερχεσαι και τους φορολογεις. Και μαλιστα αναδρομικα, γιατι θα ισχυσει απο φετος...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τεκμήριο διαβίωσης για όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα από το 2009
Προβλέπω ταχύτατη μείωση του στόλου των SUV, και τις μάντρες γεμάτες με μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα!
Για μένα, απόδειξη του ότι, οι περισσότεροι, καταναλώνουμε πολύ πάνω από τις δυνατότητές μας!εγω νομιζα οτι ειναι αποδειξη ανικανοτητας της κυβερνησης να βρει αυτους που κλεβουν.
για να μη μιλησω για το ηθικο μερος της υποθεσης: Καταργεις τα τεκμηρια, αφηνεις τον κοσμο να αγορασει οτι θελει, και μετα ερχεσαι και τους φορολογεις. Και μαλιστα αναδρομικα, γιατι θα ισχυσει απο φετος...
Φοβάμαι οτι το πάρτυ θα το κάνουν οι δικηγόροι αφού πολλές τέτοιες περιπτώσεις θα φτάσουν στα δικαστήρια...
-
Μαθητευομενος μαγος και ο Αλογοσκουφης,νομιζα οτι μονο η παιδεια μας υποφερει τοσο πολυ απο ερασιτεχνισμό.
ΦΟΡΟ-ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ 2008