-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν είχες στο Getz μεγαλύτερους κραδασμούς στο λεβιέ από το οποιοδήποτε Clio II-Megane I based όχημα, μάλλον είχε πρόβλημα το συγκεκριμένο.+1
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Καλησπέρα.Επείδή βρήκα τα λάδια που παίρνει το dacia sandero 1.5 dci δηλαδή τα Elf Solaris FE 5w30 τα οποία μόλις πρόσφατα αντικατέστησαν τα Elf Solaris DPF 5w30 και πληρούν τις προδιαγραφές RN0720 μπαίνουν και σε κινητήρες πετρελάιου renault εννοείται, μόλις 26 ευρώ το πεντόλιτρο από ηλεκτρονικό κατάστημα σε Γερμανία που αποστέλλει Ελλάδα με κόστος απόστολής 20 ευρώ αν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει ας στείλει μύνημα με τα στοιχεία του στο kastanos36p@yahoo.gr για να μοιραστούμε τα έξοδα.Να σας πω επίσης ότι σήμερα μίλησα με την επίσημη αντιπροσωπεία της elf total στην Ελλάδα και μου είπαν ότι καμμία renault -dacia δεν έχει παραγγείλει αυτά τα λάδια ποτέ που σημαίνει ότι όσοι φίλοι με duster πάνε για αλλαγές λαδιών μάλλον τους βάζουν από βαρέλι τα γνωστά 10w40 οπότε να περιμένουν οσονούπω να πάρουν το DPF στο χέρι και να ετοιμάζονται για 1000 ευρώ ξήλωμα αν θέλουν να λειτουργεί το αμάξι και να περνάει και ΚΤΕΟ....
-
Δεν νομίζω ότι τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία Renault προμηθεύονται λάδια από την αντιπροσωπεία της Elf Total Ελλάδας αλλά από τα κεντρικά της Renault Ελλάδας, δηλαδή την PGA.
-
Τα βιαζεσε;
Την δευτερα γυρναω αθηνα... και αν ειναι ρωτησω 2-3 παιδια ακομα μηπως θελουν! Εγω παντως θελω!!!Στάλθηκε από το GT-S7562 μου
-
Φίλε Αλέξη δεν τα βιάζομαι το σέρβις είναι να γίνει σε κανα τρίμηνο αλλά όπως ξέρεις των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...Τώρα για λεπτομέρειες θα μιλήσουμε από το email.Εγώ πάντως έχω κάνει επαφές με το κατάστημα έρχονται απο Ααχεν Γερμανίας και φαίνονται επαγγελματίες.
-
Θελω να ρωτήσω τους φίλους με αυτοκίνητα που έχουν τον dci της renault να μου πουν αν θέλουν που κάνουν σερβις στο αυτοκινητό τους και πόσο τους κοστίζει.Βάζουν τα λάδια που προτείνει ο κατασκευαστής ή βάζουν τα κλασικα 10w40; Εχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα με το dpf και οταν γίνεται η αναγέννηση τους ανάβει κάποιο λαμπάκι στην κονσόλα; Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας.
-
Είπαμε Solaris 5-30 DPF
Μην παίζεται με τα λαδια όταν ο κατασκευαστης προτεινει κατι συγκεκριμενο -
Μόλις σήμερα παρέλαβα τα καινούρια λάδια που αντικαθιστούν τα Elf solaris dpf 5w30 και ονομάζονται elf solaris FE 5w30.
Εχω προμηθευτεί αρκετά πεντόλιτρα οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε... -
Στην έκδοση της Elf παντως για τα Dacia έχει άλλο λαδι
-
Ποιό λάδι έχει δηλαδή γιατί εμένα τα παλιά εγχειρίδια το solaris dpf 5w30 συστήνουν...;;;
-
Δες εδώ
edit παντως και με τα Solaris δεν νομιζω να έχεις θεμα.Την ιδια προδοαγραφή έχουν.Τι διαλα το ιδιο μοτερ να έχει άλλη συμπεριφορα απο τη Dacia στη Renault? -
Να σαι καλά που μου το έδειξες αλλά ειλικρινά πρώτη φορά το βλέπω αυτό το λάδι.Θα το ψάξω στο ιντερνετ και θα σου πω,εδώ στην Ελλάδα δε νομίζω να το έχει κανείς ούτε να το προμηθεύονται τα συνεργεία...μιλάω για το sporti κάτι...
-
Φίλε Ορέστη θα σου πώ μετά την πρώτη αλλαγή που θα κάνω σε λίγες μέρες.Πάντως θα πάρω μέχρι και στην dacia τηλέφωνο στη ρουμανία να ρωτήσω με τρέλανες τώρα...Θα δούμε λοιπόν.Πάντως οι προδιαγραφές είναι ίδιες.
-
Εστειλα ηλεκτρονικό μήνυμα στους μηχανικους της Dacia στη Ρουμανία και μου απάντησαν οτι μπορούμε και επιβάλλεται να χρησιμοποιούμε ακόμα και στους απλούς dci (όχι μόνο τους energy) το λάδι elf solaris fe 5w30 το οποίο όπως λέει και η elf είναι η διάδοχη κατάσταση του solaris dpf 5w30 και εξασφαλίζει ακόμη χαμηλότερη τριβή στον κινητήρα γεγονός που ρίχνει τις εκμπομπές διοξειδίου κατά 3,8γρ αρά μιλάμε και για ελάφρυνση στην κατανάλωση. Δεν είδα κανένα φίλο πάντως που να θέλει τα συγκεκριμένα λάδια να επικοινωνεί.Ελπίζω να μην είναι όλοι στα λόγια και όταν ερχόμαστε στην πράξη...αλέκος...Εγώ πάντως λάδια για το αμάξι μου έχω εξασφαλίσει οι υπόλοιποι ας πάνε να τους βάλουν 10w40 από βαρελάκι...
-
Φίλε Απολλων11 κανονικά έρχονται τα Σολάρις και δεν ξερω ποιος σου είπε ότι βαζουν 10-40 στα συνεργεία
Απλα στο συνεργειο θα τα πληρωσουν παραπανω απ' όσο θα τα παρεις εσύ -
-
Πάντως στο site της Dacia το ελλληνικό έχει μείνει μόνο το Duster από μοντέλα.
Μήπως γνωριζει κανεις κάτι και αν είναι επειδή πρόκειται να αλλάξει ο εισαγωγέας; -
Θα αλλάξει. Μάλλον o Θεοχαράκης αναλαμβάνει Renault και Dacia, αλλά χωρίς να υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο.
Μάλλον θα γίνει συνολική παρουσίαση της γκάμας (Sandero, Stepway, Dokker, Lodgy) με το που γίνει η πώληση της PGA. Μέχρι τότε θα εισάγεται κανονικά το Duster.
-
Άντε να δουμε άντε
-
To καινούριο Sandero από κοντά είναι πολύ όμορφο. Μπράβο τους!
Renault/Dacia Sandero Stepway