Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Εθνικό Κτηματολόγιο (τα πάντα περί υποβολής δηλώσεων)
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Εθνικό Κτηματολόγιο (τα πάντα περί υποβολής δηλώσεων)
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 8 / 8
    Αντίλογος
    45
    145
    972
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      christos-dimou last edited by

Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
      Sorry, το χωρισμένο που γράφω παραπάνω είναι λάθος. Εννοώ πως το χωράφι είναι γραμμένο σε 3 άτομα και θέλουμε τοπογραφικό για τη δήλωσή του στο Κτηματολόγιο και ο τοπογράφος ζητά το τριπλάσιο ποσό επειδή είναι γραμμένο σε τρεις!

Αυτό λέω κι εγώ πως είναι υπερβολικό το ποσό! Δηλαδή π.χ. αν είχαμε ένα χωράφι το οποίο είχαν 8 αδέρφια και ήθελαν τοπογραφικό θα πλήρωναν 300 χ 8 = 2400€??

Ακόμα χειρότερα. Θα του ζητήσετε ένα τοπογραφικό για το χωράφι. Ένα το χωράφι. Μετά θα πάτε σε ένα φωτοτυπείο και θα βγάλετε όσα αντίγραφα χρειάζεστε (καθώς δεν είναι ανάγκη να είναι θεωρήμενα) και θα τα στείλετε στην Πολεοδομία.

Κάτι μου λέει ότι ακούσαν ότι @@@@@μαστέ και πλακώσανε και οι γύφτοι. Έλεος με κάτι λαμόγια που το έχουν κάνει το επάγγελμα όσαν την κωλοτρυπίδα τους.

Προσωπικά θα του ζητούσα μία γραπτή προσφορά με αυτά που λέει και μετά βουρ στο ΤΕΕ για καταγγελία περί αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς. Προσοχή όμως είναι Μηχανικός του ΤΕΕ ή 'Μηχανικός' σαν μερικές δεκάδες χιλιάδες που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα.....

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • N
        nick-k last edited by

Καλώς, ευχαριστώ για την απάντηση Χρήστο. Απλά ήθελα να ακούσω κι άλλες γνώμες γιατί μου φάνηκε περίεργο το όλο θέμα με την πληρωμή.

• 2
          224-v last edited by

Ο χρήστης leonp έγραψε:
          Όχι δεν είναι έτσι. Διάβασε τι γράφει παραπάνω ο Κωνσταντίνος.
          Έχω οικόπεδο σε περιοχή που μπήκε στο Κτηματολόγιο εδώ και χρόνια. ΠΑΝΤΑ χρειάζονται τα συμβόλαια από το Υποθηκοφυλακείο για να γίνει έλεγχος τίτλων. Απλά αντί τόμο και αριθμό τώρα έχεις μόνο αριθμό.

Ακόμα, δεν χειρίζεται κλάσματα στα ποσοστά οικοπέδου καθώς και τα λίγα δεκαδικά ψηφία που έχει τη δυνατότητα το σύστημά τους. Πχ. το 1/3 ενός οικοπέδου είναι 33,33% είτε 33,34% (το ξέρω το γράφει στο δικό μου κτηματολογικό φύλλο) - η επιλογή γίνεται τυχαία από το Κτηματολόγιο για να συμπληρωθεί το 100,00%.

edit
          Το πιο σημαντικό όμως είναι η ανικανότητα του Κτηματολογίου να τοπογραφήσει σωστά τα εμβαδά των οικοπέδων. Σε μικρές ιδιοκτησίες δεν έχει μεγάλη σημασία αλλά σε μεγάλες ιδιοκτησίες (όπως μερικά ΜΕΓΑΛΑ οικόπεδα της Καλαμαριάς) σημαίνει μισό διαμέρισμα των 400.000 ευρώ. Το Κτηματολόγιο είναι ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ και πάντα θα είναι.

Στη τελικη και ολοκληρωτικη φαση δεν θα χρειαζεσαι τα συμβολαια.... αλλα για να γινει αυτο θα πρεπει οι πληροφοριες που περιεχονται στα συμβολαια... να καταγραφουν (κωδικοποιηθουν) επακριβως... και με αποφασεις δικαστηριων σε περιπτωσεις διαφωνιων.... στον τιτλο που θα δινει το κτηματολογειο και τον κωδικο του εμπραγματος δικαιωματος του καθε ενος. Αυτο οπως καταλαβαινεις ειναι πολυπλοκο με δεδομενο τη αναρχια που επικρατει τοσα χρονια στην Ελλαδα. Το θεμα της τοπογραφικης αποτυπωσης μιας εκτασης ειναι τεχνικο και δεν μπορει να εχει πολλες απαντησεις οποιος διαφωνει κανει ενσταση και θα ξαναγινει αποτυπωση ωστε να μετρηθει σωστα... τα μεσα που υπαρχουν τωρα πλεον σου δινουν μεγαλη ακριβεια και δεν επιδεχονται κριτικης..... Να ξερεις ομως οτι παλαιωτερα γινοντουσαν μαιμουδιες στα νουμερα και νομιζε καποιος οτι εχει μια συγκεκριμενη εκταση ενω ποτε δεν ειχε μετρηθει σωστα.... απο μηχανικο... εκει σε πολλες περιπτωσεις θα υπαρξει προβλημα αλλα οχι λογω κτηματολογειου αλλα λογω μαιμουδιας... Και κατι τελευταιο σε χιουμοριστικο τονο.... Επειδη απο τα παλια χρονια το Μπ... λο που αναφερεις σαν επεχειρηση ηταν ΠΑΝΤΑ πολυ οργανωμενο ( τον πρωτο αυτοματο τηλεφωνητη ειχε εγκαταστησει η αειμνηστη Γραβριελα στην Αθηνα για να δινει πληροφοριες περι των ωρων λειουργειας και των τιμων) μαλλον να λεμε μπαχαλο οταν θελουμε να εκφρασουμε τετοια κατασταση της Ελληνικης πραγματικοτητας

• L
            leonp last edited by

Ο χρήστης 224.v έγραψε:
            Στη τελικη και ολοκληρωτικη φαση δεν θα χρειαζεσαι τα συμβολαια.... αλλα για να γινει αυτο θα πρεπει οι πληροφοριες που περιεχονται στα συμβολαια... να καταγραφουν (κωδικοποιηθουν) επακριβως... και με αποφασεις δικαστηριων σε περιπτωσεις διαφωνιων.... στον τιτλο που θα δινει το κτηματολογειο και τον κωδικο του εμπραγματος δικαιωματος του καθε ενος.
            ...

Αν αυτός είναι ο απώτερος σκοπός του Κτηματολογίου, τότε γιατί δεν άρχισαν από τα Υποθηκοφυλακεία τη καταγραφή των συμβολαίων (που είναι το πιο λογικό) αλλά ζητάνε από την αρχή να καταγράψουν τα ακίνητα με νέα στοιχεία; Όλα τα €€€.€€€.€€€ λεφτά που ξοδεύθηκαν μέχρι τώρα είναι χαμένα και θα αρχίσουν ΞΑΝΑ από τα συμβόλαια;

Το Κτηματολόγιο ξεκίνησε στραβά και δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αντικαταστήσει τα Υποθηκοφυλακεία.

• N
              nidosan last edited by

Και δύο αστεία περιστατικά των τελευταίων ημερών...

Μιλούσα με τον πατέρα μου χθες, τον είχε πάρει τηλέφωνο μια τύπισα που της είχε φτιάξει το σπίτι πριν από καμια 20ετία (αρχιτέκτων είναι). Διάλογος:

• Τι κάνετε, είστε καλά? Καιρό έχουμε να τα πούμε!
              • Μια χαρά, εσείς, όλα καλά?
              • Ξέρετε έχουμε μπλέξει με το σύζηγο τώρα με αυτές τις ιστορίες με το κτηματολόγιο και ήθελα τη βοήθειά σας.
              • ...
              • Δεν έχουμε τα σχέδια, και ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορείτε να τα βρείτε στο αρχείο σας, να μας πείτε πόσα τετραγωνικά να δηλώσουμε.
              • Καλά, στην εφορία τι δηλώνετε?
              • Αααα, άααλο αυτό!!!

Το άλλο μου το έλεγε μια φίλη δικηγόρος που δουλεύει σε κάποιο γραφείο κτηματογράφισης.
              Έρχεται ένας τύπος (πελάτης) χθες εκεί που ήταν στο γραφείο της χαμένη μέσα σε μια στοίβα χαρτιά και με ουρά κόσμο να περιμένει και ακολουθεί ο εξής διάλογος:
              Τύπος: Eσείς, δεσποινίς, εδώ δουλεύετε? (ήταν προφανής η απάντηση...)
              Φίλη: Όχι, εγώ απ' έξω περνούσα, είδα φως και μπήκα να σκοτώσω λίγο το χρόνο μου.
              Τύπος: Kοιτάξτε, θέλω να με ξεπετάξετε γιατί πρέπει να προλάβω να είμαι στην Κηφισιά σε μισή ώρα (ήταν 3:27 και κανονικά 3:30 σχολάγανε...)
              Φίλη: Να σας 'ξεπετάξω', σήμερα, προτελευταία μέρα, 3 λεπτά πριν σχολάσουμε... Λίγο δύσκολο το βλέπω. Τόσους μήνες, τώρα βρήκατε κι εσείς να έρθετε?
              Τύπος: Που να το ξέρω ότι θα έχετε τόσο κόσμο. Μήπως να μου πείτε κάποια ώρα που θα μπορείτε να με εξυπηρετήσετε άμεσα αν έρθω αύριο, να μην περιμένω στην ουρά με τους άλλους?
              Φίλη: Ναι, αυτό θα κάνουμε. Θα μου πείτε τι ώρα σας βολεύει να έρθετε αύριο, κι εγώ θα τους διώξω όλους, θα σας έχουμε ετοιμάσει και ένα καφεδάκι, και θα έρθετε να τα πούμε!

• T
                thymios last edited by

Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:

Sorry, το χωρισμένο που γράφω παραπάνω είναι λάθος. Εννοώ πως το χωράφι είναι γραμμένο σε 3 άτομα και θέλουμε τοπογραφικό για τη δήλωσή του στο Κτηματολόγιο και ο τοπογράφος ζητά το τριπλάσιο ποσό επειδή είναι γραμμένο σε τρεις!

Αυτό λέω κι εγώ πως είναι υπερβολικό το ποσό! Δηλαδή π.χ. αν είχαμε ένα χωράφι το οποίο είχαν 8 αδέρφια και ήθελαν τοπογραφικό θα πλήρωναν 300 χ 8 = 2400€??

Ακόμα χειρότερα. Θα του ζητήσετε ένα τοπογραφικό για το χωράφι. Ένα το χωράφι. Μετά θα πάτε σε ένα φωτοτυπείο και θα βγάλετε όσα αντίγραφα χρειάζεστε (καθώς δεν είναι ανάγκη να είναι θεωρήμενα) και θα τα στείλετε στην Πολεοδομία.

Κάτι μου λέει ότι ακούσαν ότι @@@@@μαστέ και πλακώσανε και οι γύφτοι. Έλεος με κάτι λαμόγια που το έχουν κάνει το επάγγελμα όσαν την κωλοτρυπίδα τους.

Προσωπικά θα του ζητούσα μία γραπτή προσφορά με αυτά που λέει και μετά βουρ στο ΤΕΕ για καταγγελία περί αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς. Προσοχή όμως είναι Μηχανικός του ΤΕΕ ή 'Μηχανικός' σαν μερικές δεκάδες χιλιάδες που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα.....

Εφόσον δε ζητάς να στο χωρίσει, σε καμία περίπτωση να μη δώσεις τα 3πλάσια

Η αμοιβή αποτύπωσης ενός γηπέδου καθορίζεται απ τα στοιχεία του ίδιο του γηπέδου κι όχι απ το πλήθος των ιδιοκτητών...ήμαρτον δηλαδή...
                Επειδή το κόβω απολύτως απιθανο να σου κόψει απόδειξη παροχής υπηρεσιών, υπάρχει και η εφορία ξέρεις...

Αλλά στην τελική, να συ πω: Βρες άλλο μηχανικό! Καλώ; ή κακώς έχουμε πήξει τον τόπο

• First post
                  Last post
                • 1
                • 2
                • 3
                • 4
                • 5
                • 6
                • 7
                • 8
                • 8 / 8