-
Ο χρήστης skye έγραψε:
[...]αυτο ειναι ουσιαστικα το θεμα της διαφωνιας μας (και πιστεψε με ειναι και ο λογος που αποφευγω να συζηταω για το λινουξ με λινουξαδες). δεν καταλαβαινω ρε παιδια, γιατι τετοια αντιπαθεια για ενα βολικο γραφικο περιβαλλον; [...]γιατι τετοια κονσολο-εξαρτηση;[...]μάλλον κάπου εκεί έγινε η παρεξήγηση.
Δεν έχω καμμία απολύτως αντιπάθεια για τα βολικά και τα βολικότερα περιβάλλοντα, ούτε και για την εξέλιξη σε αυτό τον τομέα. Ούτε θεωρώ 'καλλίτερη' ή 'χειρότερη' τη μία χρήση από την άλλη. Απλώς πιστεύω ότι ένα λειτουργικό έχει πολύ σημαντικότερα και ουσιαστικότερα χαρακτηριστικά στα οποία να γίνει μια συζήτηση περί δυνατότητας και καταλληλότητας. Είναι κρίμα -κυρίως για το linux επί προκειμένω- να ανάγεται σε κάτι πολύ μικρότερο η σύγκριση.
Όπως σε όλα τα ζητήματα, π.χ. εδώ όταν συγκρίνουμε δύο αυτοκίνητα, θα το κάνουμε στα ουσιώδη χαρακτηριστικά τους. Αν εμένα η έκταση της επαφής μου με το αυτοκίνητο περιορίζεται στο να κάνω τη βόλτα του τετραγώνου μου, και γράψω πως το S3 είναι καλύτερο από το Civic γιατί έχει πιο ωραίο χρώμα το φως του ταμπλό, το κλειδί γυρνάει ευκολότερα και έχει εκτενέστερο χρωματολόγιο, τι θα μου πείτε; Ναι μπράβο έτσι είναι; Ασχέτως του αν το συμπέρασμά μου είναι σωστό ή όχι.
Το να γράψει κάποιος 'εμένα μου αρέσει το linux γιατί με βολεύει', its ok. Όπως φανταζομαι και το να γράψω ότι εμένα με βολεύει το S3 περισσότερο από civic.
Αλλά καλώς ή κακώς για να συγκρίνεις την ποιότητα δύο πραγμάτων, πρέπει να έχεις ορισμένες γνώσεις επ' αυτού. Αυτό με 'πείραξε' κατά κάποιο τρόπο, και αυτό ήθελα να σχολιάσω. Ούτε ο μέσος χρήστης με πειράζει, ούτε οι προτιμήσεις του -που σαφώς έχει κάθε λόγο να θέλει να επιλέξει το ένα ή το άλλο-, ούτε η προσωπική του βολή.
-
Windows στα σιγουρα προς το παρων μιας και τα linux δεν ειναι 100% ''ετοιμα'' ακομα...Περα απο το γεγονος οτι υπαρχουν και gamers σε αυτο τον πλανητη ( , γενικως τα πραγματα δουλεουν πιο σωστα στα windows, τα διαφορα application γινονται install σωστα, παντα μπορεις να βρεις drivers, το performance ειναι καλυτερο σχεδον παντου και το reliability ειναι πολυ καλο στις μερες μας.
Ναι οκ τα linux ειναι open source και πολλοι λενε οτι ειναι καλυτερα απο windows αλλα συνηθως το λενε διοτι ΗΔΗ μπορουν και τα χρησιμοποιουν, καποιος ομως που δεν τα χρησιμοποιει για πολυ καιρο ειναι δυσκολο να τα συνηθισει αλλα και να προσαρμοστει πιστευω.
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Windows στα σιγουρα προς το παρων μιας και τα linux δεν ειναι 100% ''ετοιμα'' ακομα...Περα απο το γεγονος οτι υπαρχουν και gamers σε αυτο τον πλανητη ( , γενικως τα πραγματα δουλεουν πιο σωστα στα windows, τα διαφορα application γινονται install σωστα, παντα μπορεις να βρεις drivers, το performance ειναι καλυτερο σχεδον παντου και το reliability ειναι πολυ καλο στις μερες μας.Για παιχνίδια (αν και έχω χρόνια να παίξω,τα βαρέθηκα η τελευταία μου αγήπη ήταν το Oddworld ) η κονσόλα θεωρώ ότι είναι ποιό πλήρης και σε βάθος χρόνου κάνει απόσβεση τα λεφτά της ποιό εύκολα απ το pc games.
Μια κονσόλα θα σε βγάλει άνετα μια 5ετία+ τη στιγμή που στο pc θα παίζεις με κάρτες γραφικών/επξεργαστές (μια καλή κάρτα κάνει όσο το psp) χώρια που τα καλά παιχνίδια θα τα δεις σε έκδοση για pc μετά από λίγα χρόνια απ την ημερομηνία κυκλοφορίας τους για κονσόλες.
Κι εκτός τούτου άλλη η αίσθηση της κονσόλας απ τον καναπέ τη φραπεδιά και την τηλεόρασηΠρος θεού μη νομίσεις ότι τα λέω επειδή το linux υστερεί σε παιχνίδια.
Απλά θέλω να πω ,δες πόσο διαφορετικά και με τι κριτήρια σκέφτεται ο καθένας μας.
Προσωπικά τον καλύτερο υπολογιστή να μου στήσεις σα να είμαι στημένος σε ηλεκτρική καρέκλα games δεν παίζω.Οσο για τους drivers ασε,να σου πω περίπτωση με κάρτα γραφικών της ΑΤΙ (100ευρώ) που δεν έμπαινε σε vista ούτε με ευχέλαιο (όπως επίσης και με τα linux οι κ@λοκάρτες).
Σίγουρα σε δέκα χρόνια θα είναι συμβατές και με vista αλλά μέχρι τότε......Ναι οκ τα linux ειναι open source και πολλοι λενε οτι ειναι καλυτερα απο windows αλλα συνηθως το λενε διοτι ΗΔΗ μπορουν και τα χρησιμοποιουν, καποιος ομως που δεν τα χρησιμοποιει για πολυ καιρο ειναι δυσκολο να τα συνηθισει αλλα και να προσαρμοστει πιστευω.
Εγώ λέω να βάλουμε και λίγο το μυαλουδάκι μας σε λειτουργία.
Καλό θα μας κάνει,φτάσαμε σε σημείο (βάζω και τον εαυτό μου μέσα που στα μαθηματικά ήμουν άριστος) να μην μπορούμε να κάνουμε ούτε απλές μαθηματικές πράξεις και να εξαρτώμαστε απ τα κομπιουτεράκια.
Κι αυτός είναι ένας λόγος που δεν λειτουργούμε πλέον ως άνθρωποι αλλά ως κατευθυνόμενα ρομποτ.
Ολα στο πιάτο έτοιμα τα θέλουμε.
Μια βρύση χαλάει και δεν μας κόβει ούτε γι αυτό. -
Εχω βάλει αυτές τις μέρες όλα τα live cd linux που έχω στο pc της δουλειάς και με το σταρτ σέρνετε ο υπολογιστής.
Τι γίνετε ρε λέω
Βάλε βγάλε βάλε βγάλε (πως δεν τον έδωσα καμιά κλωτσιά ) πάω στα χαρ/κά και τι να δω?
Κάρτα γραφικών 16ΜΒ
Τη βγάζω σήμερα το πρωί πάω στα multirama (άλλα @ρχιδάκια κι αυτά) μαζί με την κάρτα για να δω αν ταιριάζει η καινούρια στην υποδοχή του motherboard καθώς είναι AGB και με ένα υφάκι και καλά το pc είναι παλιό και δεν υπάρχει AGB κάρτα πουθενά κι αν βρεις καμιά μετάχειρη παλιοπεταμένη κλπ.
Πάω στο μαγαζί πάλι μπαίνω στο eshop http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516140 την παραγγέλνω και εις αύριο τα νεώτερα (αν προλάβω να τη βάλω λόγω δουλειάς).Το δια ταύτα.
Ενας λόγος παραπάνω να ασχοληθεί κάποιος ΚΑΙ με τα linux.
Ενας λόγος παραπάνω να έχει ο κόσμος τα μάτια ανοιχτά (όσο μπορεί φυσικά κατά το δυνατόν) γιατί οι ειδήμονες όλοι μας αντιμετωπίζουν ωσάν ηλίθιους.
Κι απ τη μια καλά κάνουν,αφού βρίσκουν θύματα και με το παραμικρό ο κόσμος πετάει πισιά και αυτοκίνητα απ το παράθυρο.
Να ένας λόγος που λέγαμε και ποιό πάνω.
Απ την άλλη αρκετοι οι καταραστές (δικαίως) του linux, που αν αρχίσει και εδραιώνετε πόσοι μουλτιράμηδες θα χάσουν φαί απ τα προγράμματα/αντιβάιρους κλπ. που πουλάνε και μιλάω για το εμπορικό κομμάτι και μόνο. -
ΑGP λέγεται ο δίαυλος της κάρτας.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ΑGP λέγεται ο δίαυλος της κάρτας.Ναι ρε μάνα μου,γι αυτό την πήρα μαζί μου.
Είναι οι AGB και οι PCI που έχουν διαφορές στην υποδοχή που μπαίνουν στο motherboard.
Ειπα πάρτην μαζί μη κάνω ΕΓΩ κανα λάθος και μετά δεν την παίρνουν πίσω. -
Ναι, απλά στο ξαναλέω, είναι AGP και όχι AGB. AGB είναι οι δημοσκοπήσεις.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι, απλά στο ξαναλέω, είναι AGP και όχι AGB. AGB είναι οι δημοσκοπήσεις.ΑΑΑΑ ναι ρε,ορθογραφικό λάθος,δεν το πρόσεξα
Καλά μη βαράς ρε -
Δεν βαράω ντε, απλά αν χρειαστεί να ζητήσεις ξανά μία, να μην μπερδευτεί πολύ ο άλλος (που ήδη λες κάρτα γραφικών και σου δίνουν κάρτα γενεθλίων).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν βαράω ντε, απλά αν χρειαστεί να ζητήσεις ξανά μία, να μην μπερδευτεί πολύ ο άλλος (που ήδη λες κάρτα γραφικών και σου δίνουν κάρτα γενεθλίων).Α μην ανησυχείς καταλαβαίνουν τι θες να πεις (αν και τη λέω AGP ρε ).
Την κάρτα γενεθλίων θα σου τη ΣΤΕΙΛΟΥΝ αν καταφέρουν να σου πουλήσουν καινούριο pc -
A,μιας και το έφερε η κουβέντα.
Τις προάλες που ήθελα να κάνω φορμάτ το pc στο σπίτι,για να μη χάσω τις μουσικές που είχα (ολόκληρες συλλογές ) πήγα πάλι στα multirama (αμα με ξαναδούν να με χ@σουν).
Ενα memory stick λέω.
Μου λέει πόσο?
2Gb.
Τα είχε δίπλα απ το ράφι μου δείχνει όλα τα άκυρα.
Βλέπω κάτι πράσινα χωμένα ποιό μέσα,του λέω τι είναι εκείνα?
Εχμ ναι,είναι της ΗΡ.
Δώσε μου ΑΥΤΟΡΕ αι από δω......τραβάτε στην Ιαπωνία να πουλήστε που δεν ξέρουν και τα έχετε πρώτοι
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
A,μιας και το έφερε η κουβέντα.
Τις προάλες που ήθελα να κάνω φορμάτ το pc στο σπίτι,για να μη χάσω τις μουσικές που είχα (ολόκληρες συλλογές ) πήγα πάλι στα multirama (αμα με ξαναδούν να με χ@σουν).
Ενα memory stick λέω.
Μου λέει πόσο?
2Gb.
Τα είχε δίπλα απ το ράφι μου δείχνει όλα τα άκυρα.
Βλέπω κάτι πράσινα χωμένα ποιό μέσα,του λέω τι είναι εκείνα?
Εχμ ναι,είναι της ΗΡ.
Δώσε μου ΑΥΤΟΡΕ αι από δω......τραβάτε στην Ιαπωνία να πουλήστε που δεν ξέρουν και τα έχετε πρώτοι
Επειδη ποτε δεν ξερεις ελπιζω να τα εγραψες και σε dvd/cd και οχι μονο σε stickακι.Στα χερια μου εχουν χαλασει 3 χωρις προφανη λογο.Για αυτο κανω παντα αντιγραφη και οχι αποκοπη.
-
Eνας λόγος που πήρα επώνυμο της ΗΡ ήταν αυτός.
Εχω ακούσει κι από φίλους πολλά κρούσματα ειδικά σε kingston.
Θα μου πεις λύκος να τα φάει είναι όλα αλλά να λες το επώνυμο μήπως και κρατήσει παραπάνω.
Τα μετέφερα πάλι στο linux και θέλω να πάρω κάποια στιγμή καλά cd αντιγραφής (TDK,SONY,MAXELL) γιατί είναι σπάνιες συλλογές κλασσικής βυνιλίου. -
Tης hp είναι χειροποίητα και έχουν την υπογραφή του τεχνικού πάνω στην κυλινδροκεφαλή
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Θα μου πεις λύκος να τα φάει είναι όλα αλλά να λες το επώνυμο μήπως και κρατήσει παραπάνω.
Τα μετέφερα πάλι στο linux και θέλω να πάρω κάποια στιγμή καλά cd αντιγραφής (TDK,SONY,MAXELL) γιατί είναι σπάνιες συλλογές κλασσικής βυνιλίου.Αν θες να εισαι αρκετα σιγουρος για τα δεδομενα σου, θα σου προτεινα εγγραφη σε DL DVD και σε εξωτερικο δισκο που θα χρησιμοποιεις μονο για backup.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Κάρτα γραφικών 16ΜΒΊσως η διανομή σου να μην έχει και να μην έχει εγκαταστήσει οδηγούς για τη κάρτα σου. Αν δεν τρέχει κάποια 3Δ παιχνίδια, πρέπει να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις τους οδηγούς της κάρτας χειροκίνητα.
Πάντως και με τους οδηγούς διαφορά στις επιδόσεις των εφαρμογών δεν θα δεις (μόνο στα 3Δ παιχνίδια). Μείωσε την ανάλυση και δες αν πάει καλύτερα. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κάρτα γραφικών 16ΜΒ
Ίσως η διανομή σου να μην έχει και να μην έχει εγκαταστήσει οδηγούς για τη κάρτα σου. Αν δεν τρέχει κάποια 3Δ παιχνίδια, πρέπει να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις τους οδηγούς της κάρτας χειροκίνητα.
Πάντως και με τους οδηγούς διαφορά στις επιδόσεις των εφαρμογών δεν θα δεις (μόνο στα 3Δ παιχνίδια). Μείωσε την ανάλυση και δες αν πάει καλύτερα.Ναι είναι θέμα οδηγών.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξεκινάνε καν τα προγράμματα για να εγκαταστήσω τους οδηγούς της κάρτας.
Πάντως και στα ΧΡ σερνότανε είναι η αλήθεια.
Σε γρήγορες πχ κινήσεις στη μπάρα του φόρουμ κλπ.
ΔΕν πειράζει θα μπει η καινούρια αύριο πάνω. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Τα μετέφερα πάλι στο linux και θέλω να πάρω κάποια στιγμή καλά cd αντιγραφής (TDK,SONY,MAXELL) γιατί είναι σπάνιες συλλογές κλασσικής βυνιλίου.Αν θες να εισαι αρκετα σιγουρος για τα δεδομενα σου, θα σου προτεινα εγγραφη σε DL DVD και σε εξωτερικο δισκο που θα χρησιμοποιεις μονο για backup.
Σε καλής ποιότητας DC/DVD και είμαστε ΟΚ.
ΣΕ κανά δυό/τρεις δίσκους που είναι διπλοεγγραφήΑπλά τα αφήνουμε και μαζεύονται ίσα με μια ντουλάπα και ποιός κάθετε μετά να τα γράψει
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Tης hp είναι χειροποίητα και έχουν την υπογραφή του τεχνικού πάνω στην κυλινδροκεφαλήΤο γράφει και το κουτί ρε συ,made by hand pakistan
-
ρε συ G60 ακομα με το linux παιδευεσαι?
σου δινω ...2 μηνες το πολυ!
Linux vs Windows