Aug 6, 2008, 2:00 PM

Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επειδή έχω την εμπειρία όλων των γενιών Windows (βάζω μέσα και τους Server), το 1GB , φτάνει και περισσεύει. Κάποιες εφαρμογές είναι απαιτητικές, αλλά δεν έχει σχέση το λειτουργικό! Και σε Linux να έτρεχες ArchiCAD ή 3D Studio Max, θα χρειαζόσουν τα πολλά GB Ram.

Tα ΧΡ όπως φυσικά και τα 2003 Server ήταν και είναι σταθερότατα λειτουργικά. Κολλήματα και περίεργες συμπεριφορές δεν έχω συναντήσει ποτέ και μιλάω για πολλά και διαφορετικά PC τα οποία παίζουν σε απαιτητικά περιβάλλοντα.
Κολλήματα που οφείλονται σε άλλες εφαρμογές έχω δει, στο λειτουργικό σπάνια ή και καθόλου!
Οι ιοί υπάρχουν γιατί απλούστατα τα λειτουργικά της Microsoft είναι δημοφιλή. Το MacOS και το Linux δεν είναι φοβάμαι δημοφιλή, γι'αυτό και δεν έχουν προβλήματα με ιούς (γιατί προβλήματα ασφάλειας, ΣΑΦΩΣ και έχουν, απλώς δεν ασχολούνται αρκετοί για να τα βρουν... ).
Αν κάποιος θέλει λειτουργικό να κάνει την δουλειά του, κατεβάζει ένα torrent με τα ΧΡ ή τα Vista , κατεβάζει σπασμένο το Office, nero κλπ κλπ (αν θέλει freeware , υπάρχουν και για τα Windows, όπως πχ το OpenOffice, κλπ κλπ).
Γενικά, αν αποδεχτείς πως θα έχεις κοπιαρισμένο λειτουργικό στον υπολογιστή (και μπορείς να το έχεις χωρίς πρόβλημα εννοείται, αφού κανείς δεν θα σε ελέγξει στο σπίτι σου...), δεν βλέπω κανέναν νόημα στο Linux, όταν του λείπουν σημαντικές εφαρμογές ή ακόμη ακόμη και παιχνίδια.
Επίσης, σαν προγραμματιστική πλατφόρμα, επίσης σε περιορίζει, αφού δεν μπορείς να δουλέψεις την VB ή το πακέτο της Microsoft, θα μείνεις σε Java, PHP, κλπ αναγκαστικά..

Για μια εταιρεία, έχει νόημα να μην πληρώσει άδειες χρήσεις, αν και δεν είναι πάντα εύκολο να αντικαταστήσεις τα PC και τον τρόπο που έχει συνηθίσει ο κόσμος να εργάζεται από την μία μέρα στην άλλη! Οπότε, και οι περισσότερες εταιρείες θα το βάλουν σε κάνα server ή κάτι που δεν απευθύνεται στον μέσο εργαζόμενο.

Σαν παιχνιδάκι στο σπίτι καλό είναι, αν θέλει κάποιος να έχει κάτι ν'ασχολείται. Αλλά δεν βλέπω κανένα σημαντικό πλεονέκτημα από τα σημερινά Windows. Αν ήμασταν στην εποχή των 98,Μe, θα το είχα εγώ πρώτος. Τώρα, απλά περιορίζομαι σε μια επιφανειακή γνώση, αφού ούτε καν μου έχει ζητηθεί στην δουλειά (δεν ασχολούμαι με Web, όπου χρησιμοποιείται πολύ, για προφανείς λόγους, βλέπε Apache, PHP, MySQL και φυσικά και πρωταρχικά το...δωρεάν του πράγματος! )
Οσοι δεν έχουν καιρό για χάσιμο και το βάλουν σαν dual boot, σιγά σιγά θα το αφήσουν ξεχασμένο σε κάποιο partition και θα χρησιμοποιούν τα Windows.
Α κι όσο για τα Vista και την μνήμη, για να μην παραξενευτείτε όσοι τα δοκιμάσετε, τα Vista την χρησιμοποιούν εντελώς διαφορετικά από τα ΧΡ: όση και να τους δώσεις, θα δείχνουν πως την χρησιμοποιούν. ΔΕΝ το κάνουν, απλά την 'δεσμεύουν' και την χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.
Επίσης αυτό που αναφέρθηκε για την κάρτα γραφικών, και σε μένα που έχει 512 και το PC έχει 1GB RAM , δίνουν κάποια μνήμη από το σύστημα και στα γραφικά ή τουλάχιστον έτσι δείχνει.
Στην ουσία, δεν τίθεται θέμα ταχύτητας , ούτε σταθερότητας. Είναι εξίσου καλά με τα ΧΡ, αλλά θέλουν περισσότερη μνήμη (ΧΡ μπορούσες να βάλεις και με 128 με το ζόρι, ενώ στα 256 κάτι γινόταν. Τα Vista ζητάνε οπωσδήποτε 512 ΜΒ ).
Όσο για το Aero, είναι απλά για την ομορφιά, ξεκινάει από καμιά 35ΜΒ, ενώ κάποιοι έχουν πει πως ζητάει περισσότερο. Εγώ τόσο είδα, τόσο λέω!

Και κάτι ακόμη: αν εγώ είμαι αρκετά ανόητος να κολλήσω ιό, τι κάνω:
1.Αναλαμβάνω την ευθύνη μου και λέω εντάξει την επόμενη φορά θα προσέχω! Βάζω κι ένα Antivirus, ένα Firewall και είμαι καλυμμένος, αρκεί να τα ανανεώνω
2. Βρίζω την Microsoft που δεν με προστάτεψε, μαντεύοντας όταν έβγαλε το λειτουργικό πως κάποιος θα γράψει έναν ιό στον οποίο θα πέσω πάνω εγώ.
3. Σβήνω τα Windows και βάζω Linux, ελπίζοντας πως δεν θα γράψει κάποιος ιό, γιατί έτσι και γράψει, φέξε μου και γλίστρησα, αφού ούτε οι εταιρείες με τα antivirus δεν έχουν σωστή database...
4. Αλλο;