-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Εγώ διέγνωσα προβληματικό χρήστη για τους εξής λόγους....
Μίλησες για AV , για προβλήματα στο Internet και ότι το Linux θα σε σώσει. Μαζί σου αλλά με ποιον τρόπο ; Επειδή στα Linux δεν υπάρχουν πχ dialers όπως υπήρχαν παλαιά στα windows ; Μα δεν υπήρχαν επειδή δεν υπήρχε Linux ( στην πράξη ).
Δε θα αναλύσω το αν υπήρχαν ή δεν υπήρχαν και τι θα γινόταν ΑΝ , τι ίσχυε πριν από 10 χρόνια και πόσοι το χρησιμοποιούν.
Το αποτέλεσμα και στον τομέα της ασφάλειας είναι υπέρ του linux.
ΚΙ αυτό μετράει για μένα ως μέσο χρήστη.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Αν διαφωνείς με αυτό είναι δικαίωμά σου.
Αν συμφωνείς αλλά προσπαθείς να αναπτύξεις μια ιδιαίτερη φιλοσοφία πάλι δικαίωμά σου.
Ψάξε όμως λιγάκι να μάθεις τις ιδιαιτερότητες του πυρήνα του linux και πως συμπεριφέρετε το λογισμικό του στην περίπτωση του δισεκατομυριοστού που αυτό μολυνθεί με ιό σε σχέση με το W$Σου μιλάω ειλικρινά έχω μπει στα πιο μαύρα sites και δεν έχω πιάσει ούτε worm. Και κάνω port scanning συχνά. Εάν τσιμπήσεις κάτι στο Linux θα φταίει το λειτουργικό ;
Δε μου λες?
Γιατί ο mozilla είναι ποιό ασφαλής απ τον explorer?
Η μήπως δεν είναι?
Η μήπως είναι η ιδέα μου που με την ίδια γραμμή adsl και ρούτερ ο mozilla είναι κατά πολύ ποιό άμεσος και ταχύτατος απ τον μαγικό explorer?
Ισχυρίζεσαι επίσης ότι εκτός από ιούς,trojans,worms και λοιπά έντομα και ερπετοειδή μεταδίδονται σε έναν υπολογιστή μόνο στην περίπτωση που πατήσει κάποιος accept σε ένα mail ή σε ένα διαφημιστικό παραθυράκι?
Στο είπα και ποιό πάνω.
Ψάξε να βρεις πως συμπεριφέρετε το linux στην εσχάτη περίπτωση .
Δεν κάνω τον κόπο να το ψάξω πάλι γιατί ο καθένας θα βλέπει αυτά που θέλει να βλέπει.
Οποιος θέλει να δει και κάτι άλλο,το ψάχνει και κάνει τις επιλογές του.
Το αν κόλησες ιό ή όχι?
Εσύ το ξέρεις προφανώς καλύτερα από μένα.
Οπως και το αν έχεις κάνει και πόσες φορές φορματ,και πως αποδίδει ο υπολογιστής σου μετά από κάνα χρόνο κλπ.Επίσης μιλάς για HW , OS και εφαρμογή 10ετίας. Το φορητό που στήνεις τα W95 πρέπει να είναι στην καλλίτερη του '98. Η εφαρμογή αντίστοιχα. Μα στα 10 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα στο HW ; Μα εσύ δεν έχεις ακούσει ότι το W95 είναι για ανακύκλωση μόνο ; Θεωρείς ότι μία αντίστοιχη διανομή θα τα πάει καλλίτερα ; Γιατί δεν δοκίμασες στο φορητό τα W2000 ;
Δεν φταίει το λειτουργικό ( δεν μιλάω για 95, Me ). Ακόμη υπάρχουν πελάτες που έχουν clients 98 ενώ οι περισσότερες τραπεζες είχαν ακόμη NT server/ NT workstations. Έπαιζαν μια χαρά.Μάλλον δε διαβασες το πόστ μου,πήγες κατ' ευθείαν στον σχόλιο του κουρσάρου
W$ 98 είπα εγκατέστησα και είναι τα γνήσια.
Ο υπολογιστής είναι δεκαετίας και το πρόγραμμα που τρέχει σ' αυτόν έχει πολύ ελάχιστες απαιτήσεις κι απ το λειτουργικό αλλά και από τον ίδιο τον υπολογιστή οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι και τα W98 εντελώς άδεια με ένα τέτοια πρόγραμμα είναι υπεραρκετά και περισεύουν.
Στον σταθερό του μαγαζιού χωρίς ιούς κλπ στο ξεκάρφωτο και όποτε ναναι κολάνε,χωρίς αιτία. -
Μη θεοποιείς το λίνουξ.
Αν δεν βάλεις το /usr σε άλλο partition μπορούν να σου το σκίσουν όποτε θέλουν. (πάλι μπορούν να σου το σκίσουν αλλά η ζημιά θα είναι μικρή, μόνο σε επίπεδο user).
Επίσης το TCPIP stack των λίνουξ μπορεί να σου το 'μπλοκάρουν' πιο εύκολα από αυτό των ΧΡ (Βίστα δεν ξέρω, είναι διαφορετικό από ΧΡ). Ακόμα δεν υπάρχουν εφαρμογές για έλεγχο του firewall σε αντίθεση με τη πληθώρα εφαρμογών στα παράθυρα - ίσως να σε πειράζει που δεν μπορείς να αποκλείσεις σε ορισμένα προγράμματα την πρόσβαση στο ιντερνετ.
Περίμενε να παλιώσει μερικές εκδόσεις το λειτουργικό και μετά προσπάθησε να αλλάξεις π.χ. έκδοση στη java που έχει η διανομή.
-
Ωραία,αφήστε μας στην ησυχία μας λοιπόν να παιδευόμαστε με το ανασφαλές ,κακοσχεδιασμένο και πολυδάπανο λειτουργικό και συνεχίστε τη δουλειά σας με τα προιόντα του Μπιλ.
Οσο λιγότεροι τόσο το καλύτερο
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Σαν τους οπαδους του Ηρακλη ενα πραγμα
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Και της....... hasselblad /omega/ electrocompaniet/ 2cv κλπ
-
Μάλλον ήρθε η ώρα να πω και εγώ τη γνώμη μου για το Linux.
Χρησιμοποιώ ως κύριο λειτουργικό το Linux εδώ και 1,5 χρόνο και μπορώ να πω οτι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Πλέον ,το Linux σαν λειτουργικό σου προσφέρει αρκετές εναλλακτικές λύσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου και έχει κάνει αρκετή πρόοδο στον τομέα της φιλικότητας με το χρήστη.Υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές στο Linux με αυτές πουτ χρησιμοποιούνται στα Windows (και μάλιστα προεγκατεστημένες). Πρόβλημα υπάρχει με τις εφαρμογές ποιυ είναι γραμμένες μόνο για Windows. Αλλά και εδώ το Wine μπορεί να λύσει κάποια προβλήματα (μια και έχει αναπτυχθεί αρκετά πλεόν). Οι εφαρμογές που τρέχουν σε DOS μπορούν να δουλέψουν με κάποιον emulator (πχ DOSbox).
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι τα παιχνίδια, ωστόσο και εκεί γίνονται βήματα βελτίωσης.Η αλήθεια είναι οτι στην αρχή θα σε παιδέψουν λιγάκι, αλλά πιστεύω οτι αξίζει τον κόπο
-
Σα τα σχολια του Ρατανπλαν στα μελη που δεν τους αρεσει μια οποιαδηποτε γυναικα .
-
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Στο μαγαζί θα μπει το OpenSuse και τα θα κρατήσω 50GB για τα W$,τα υπόλοιπα 100
Θα δοκιμάσω.Ακόμα και να σβήσεις τα γουίντοζ κράτησε το χώρο στο δίσκο. Κάποια στιγμή θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο σύστημα αρχείων του λίνουξ (προς θεού, δεν λέω ότι θα κολλήσει, μπορεί να πέσει το ρεύμα).
Όταν θα θελήσεις να διορθώσεις το σύστημα αρχείων του λίνουξ θα καταλάβεις γιατί χρειάζεται ο ξεχωριστός χώρος στο δίσκο.
-
journaling
-
Μάλιστα. Το linux έγινε φοβερό και τρομερό όταν πλέον απέκτησε ένα windows-like γραφικό περιβάλλον, αυτοματοποιημένες διαδικασίες για τα πάντα ώστε ο χρήστης να μην χρειάζεται να ξέρει τπτ κατ' ουσίαν για το τι συμβαίνει στον υπολογιστή του [directory structure, devices, mounts, permissions, users, groups, logs, demons, processes, jobs, background, core, compile, libraries, routing tables κ.ο.κ. πλέον είναι άγνωστες λέξεις για έναν linux user] , όταν πλέον οι διανομές έρχονταν preconfigured για τις 'ανάγκες του μέσου χρήστη', για να αποκτήσει και αυτό το 'plug-n-play' που οραματίζεται ο 'μέσος χρήστης'
Κοινώς όταν πλέον απέκτησε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για τα οποία δικαίως βρίζουν τα windows και έχασε όλα εκείνα που το έκαναν 'το απόλυτα δυνατό' OS που όντως ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ μπορούσες να το στήσεις γάντι πάνω σε ένα μηχάνημα και να μην πηγαίνει ούτε κύκλος ή kb τσάμπα. Αυτό κάποτε, γιατί ο αυτοματισμός και το universality σημαίνει και όγκος χαμένος για τις ιδιαίτερες ανάγκες ενός instance που από τα χίλια πιθανά τελικά χρειάζεται μόνο ένα.
Μάλιστα, το linux το παρατάς απροβλημάτιστα στο net, αλλά βέβαια όταν ξεκίνησαν να κυκλοφορούν exploits, δεν ετίθετο θέμα για το λειτουργικό στο οποίο αναφέρονταν (και όχι δεν ήταν τo DOS). Το linux το παρατάς απροβλημάτιστα σε μια DSL γραμμή, αλλά το telnet παίζει και να μην ξέρεις καν τι είναι, δεν συζητάμε για finger κλπ. Βέβαια στο linux ως 'μέσος χρήστης' δεν πρόκειται να καταλάβεις και ποτέ τί έγινε, οπότε ignorance is bliss και το linux δεν διατρέχει κινδύνους.
Οι 'ανθρωποώρες' που έχουν δαπανηθεί στο πως να crackάρεις τα μεν και τα δε, δεν συγκρίνονται by far.Ποταπή μου άποψη, το linux ως single user σύστημα με ένα αυτοματοποιημένο γραφικό περιβάλλον, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα .- Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έφτασε εκεί όταν κατάφερε να γίνει παντελώς windows-like. Click-Click και next-next technology. E, δεν είναι αυτό το linux.
Η όλη του φιλοσοφία και όλο του το νόημα είναι για τη δύναμη που σου δίνει στη διαχείριση ενός συστήματος πολλάπλών χρηστών και ακόμα περισσότερων δικτυακών services. Να έχεις μπροστά σου μόνο κονσόλες και να διαχειρίζεσαι συστήματα εκατοντάδων ανθρώπων με μια ευελιξία και ακρίβεια, για την οποία διαφορετικά θα χρειαζόσουν πολύ περισσότερο χρόνο (if at all). Δεν έχει καμία σχέση η φιλοσοφία του linux με τον μοναδικό home/office χρήστη του browsing και της αναπαραγωγής multimedia.
Τέσπα, κάθε ενασχόληση για καλό είναι και λόγος δεν μου πέφτει...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εγώ διέγνωσα προβληματικό χρήστη για τους εξής λόγους....
Μίλησες για AV , για προβλήματα στο Internet και ότι το Linux θα σε σώσει. Μαζί σου αλλά με ποιον τρόπο ; Επειδή στα Linux δεν υπάρχουν πχ dialers όπως υπήρχαν παλαιά στα windows ; Μα δεν υπήρχαν επειδή δεν υπήρχε Linux ( στην πράξη ).
Δε θα αναλύσω το αν υπήρχαν ή δεν υπήρχαν και τι θα γινόταν ΑΝ , τι ίσχυε πριν από 10 χρόνια και πόσοι το χρησιμοποιούν.
Το αποτέλεσμα και στον τομέα της ασφάλειας είναι υπέρ του linux.
ΚΙ αυτό μετράει για μένα ως μέσο χρήστη.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Αν διαφωνείς με αυτό είναι δικαίωμά σου.
Αν συμφωνείς αλλά προσπαθείς να αναπτύξεις μια ιδιαίτερη φιλοσοφία πάλι δικαίωμά σου.
Ψάξε όμως λιγάκι να μάθεις τις ιδιαιτερότητες του πυρήνα του linux και πως συμπεριφέρετε το λογισμικό του στην περίπτωση του δισεκατομυριοστού που αυτό μολυνθεί με ιό σε σχέση με το W$Σου μιλάω ειλικρινά έχω μπει στα πιο μαύρα sites και δεν έχω πιάσει ούτε worm. Και κάνω port scanning συχνά. Εάν τσιμπήσεις κάτι στο Linux θα φταίει το λειτουργικό ;
Δε μου λες?
Γιατί ο mozilla είναι ποιό ασφαλής απ τον explorer?
Η μήπως δεν είναι?
Η μήπως είναι η ιδέα μου που με την ίδια γραμμή adsl και ρούτερ ο mozilla είναι κατά πολύ ποιό άμεσος και ταχύτατος απ τον μαγικό explorer?
Ισχυρίζεσαι επίσης ότι εκτός από ιούς,trojans,worms και λοιπά έντομα και ερπετοειδή μεταδίδονται σε έναν υπολογιστή μόνο στην περίπτωση που πατήσει κάποιος accept σε ένα mail ή σε ένα διαφημιστικό παραθυράκι?
Στο είπα και ποιό πάνω.
Ψάξε να βρεις πως συμπεριφέρετε το linux στην εσχάτη περίπτωση .
Δεν κάνω τον κόπο να το ψάξω πάλι γιατί ο καθένας θα βλέπει αυτά που θέλει να βλέπει.
Οποιος θέλει να δει και κάτι άλλο,το ψάχνει και κάνει τις επιλογές του.
Το αν κόλησες ιό ή όχι?
Εσύ το ξέρεις προφανώς καλύτερα από μένα.
Οπως και το αν έχεις κάνει και πόσες φορές φορματ,και πως αποδίδει ο υπολογιστής σου μετά από κάνα χρόνο κλπ.Επίσης μιλάς για HW , OS και εφαρμογή 10ετίας. Το φορητό που στήνεις τα W95 πρέπει να είναι στην καλλίτερη του '98. Η εφαρμογή αντίστοιχα. Μα στα 10 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα στο HW ; Μα εσύ δεν έχεις ακούσει ότι το W95 είναι για ανακύκλωση μόνο ; Θεωρείς ότι μία αντίστοιχη διανομή θα τα πάει καλλίτερα ; Γιατί δεν δοκίμασες στο φορητό τα W2000 ;
Δεν φταίει το λειτουργικό ( δεν μιλάω για 95, Me ). Ακόμη υπάρχουν πελάτες που έχουν clients 98 ενώ οι περισσότερες τραπεζες είχαν ακόμη NT server/ NT workstations. Έπαιζαν μια χαρά.Μάλλον δε διαβασες το πόστ μου,πήγες κατ' ευθείαν στον σχόλιο του κουρσάρου
W$ 98 είπα εγκατέστησα και είναι τα γνήσια.
Ο υπολογιστής είναι δεκαετίας και το πρόγραμμα που τρέχει σ' αυτόν έχει πολύ ελάχιστες απαιτήσεις κι απ το λειτουργικό αλλά και από τον ίδιο τον υπολογιστή οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι και τα W98 εντελώς άδεια με ένα τέτοια πρόγραμμα είναι υπεραρκετά και περισεύουν.
Στον σταθερό του μαγαζιού χωρίς ιούς κλπ στο ξεκάρφωτο και όποτε ναναι κολάνε,χωρίς αιτία.Δεν με έχεις καταλάβει καθόλου....
Το πρώτο μου post εδώ λέω ότι με εντυπωσιάζει το Linux ως λειτουργικό μεταξύ άλλων. Λέω τα καλά και τα κακά εν συντομία. Τίποτε άλλο.
Σε ότι αφορά τις διαφορές στη λειτουργία του πυρήνα σχετικά με τα windows σε προκαλώ να μου πεις εσύ. Η σύγκριση παρακαλώ να γίνει με XP SP2 και άνω ( εκτός εάν μου συγκρίνεις αντίστοιχες χρονικά διανομές ) και πάντα με permissions root/administrator αντίστοιχα με το κάθε λειτουργικό. Το αποτέλεσμα δεν είναι υπέρ του Linux σε ότι αφορά την ασφάλεια συγκριτικά. Είναι υπέρ μεμονομένα. Εάν λάβεις τα κρούσματα και τις τρύπες ανά λειτουργικό ποσοστιαία θα ανακαλύψεις ότι μέσες άκρες έχουν τα ίδια προβλήματα και επιπλέον στο ίδιο ποσοστό.
Σε ότι αφορά τον ΙΕ και τον Firefox/Mozilla κτλ , εγώ λέω ότι ο Opera είναι ακόμη καλλίτερος , ταχύτερος και ασφαλέστερος από τους τρεις. Εσύ ; Μην μου συγκρίνεις εφαρμογές. Σύγκρινέ μου λειτουργικά. Μην μου μιλάς για τον WMM. Πές μου για τα Windows και το Linux και το MAC OS X. Είναι τρία καλά λειτουργικά. Κατά την άποψή μου , πλέον , δεν υπάρχουν κακά λειτουργικά. Υπάρχουν κακογραμμένες εφαρμογές.Τέλος...Διάβασα το post σου. Και λέω : Μα σε αυτά τα δέκα χρόνια , τίποτα δεν έχει συμβεί στο HW ; Έγραψα αυτήν την κουβέντα ρωτόντας μήπως έχει κάποιο πρόβλημα το HW. Εάν παίζει καλώς με το Linux τότε ΟΚ. Θα είσαι πιο ήρεμος.
Ξανά και μάλλον δεν ξανασχολούμαι...Τα λειτουργικά φτιάχτηκαν για να μας υπηρετούν και όχι το αντίθετο.
Δεν τρέχει τίποτα εάν νομίζεις ότι είμαι σε κάποιο στρατόπεδο. Μπορείς να νομίζεις ότι θες. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μάλιστα. Το linux έγινε φοβερό και τρομερό όταν πλέον απέκτησε ένα windows-like γραφικό περιβάλλον, αυτοματοποιημένες διαδικασίες για τα πάντα ώστε ο χρήστης να μην χρειάζεται να ξέρει τπτ κατ' ουσίαν για το τι συμβαίνει στον υπολογιστή του [directory structure, devices, mounts, permissions, users, groups, logs, demons, processes, jobs, background, core, compile, libraries, routing tables κ.ο.κ. πλέον είναι άγνωστες λέξεις για έναν linux user] , όταν πλέον οι διανομές έρχονταν preconfigured για τις 'ανάγκες του μέσου χρήστη', για να αποκτήσει και αυτό το 'plug-n-play' που οραματίζεται ο 'μέσος χρήστης'Κοινώς όταν πλέον απέκτησε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για τα οποία δικαίως βρίζουν τα windows και έχασε όλα εκείνα που το έκαναν 'το απόλυτα δυνατό' OS που όντως ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ μπορούσες να το στήσεις γάντι πάνω σε ένα μηχάνημα και να μην πηγαίνει ούτε κύκλος ή kb τσάμπα. Αυτό κάποτε, γιατί ο αυτοματισμός και το universality σημαίνει και όγκος χαμένος για τις ιδιαίτερες ανάγκες ενός instance που από τα χίλια πιθανά τελικά χρειάζεται μόνο ένα.
Μάλιστα, το linux το παρατάς απροβλημάτιστα στο net, αλλά βέβαια όταν ξεκίνησαν να κυκλοφορούν exploits, δεν ετίθετο θέμα για το λειτουργικό στο οποίο αναφέρονταν (και όχι δεν ήταν τo DOS). Το linux το παρατάς απροβλημάτιστα σε μια DSL γραμμή, αλλά το telnet παίζει και να μην ξέρεις καν τι είναι, δεν συζητάμε για finger κλπ. Βέβαια στο linux ως 'μέσος χρήστης' δεν πρόκειται να καταλάβεις και ποτέ τί έγινε, οπότε ignorance is bliss και το linux δεν διατρέχει κινδύνους.
Οι 'ανθρωποώρες' που έχουν δαπανηθεί στο πως να crackάρεις τα μεν και τα δε, δεν συγκρίνονται by far.Ποταπή μου άποψη, το linux ως single user σύστημα με ένα αυτοματοποιημένο γραφικό περιβάλλον, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα .- Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έφτασε εκεί όταν κατάφερε να γίνει παντελώς windows-like. Click-Click και next-next technology. E, δεν είναι αυτό το linux.
Η όλη του φιλοσοφία και όλο του το νόημα είναι για τη δύναμη που σου δίνει στη διαχείριση ενός συστήματος πολλάπλών χρηστών και ακόμα περισσότερων δικτυακών services. Να έχεις μπροστά σου μόνο κονσόλες και να διαχειρίζεσαι συστήματα εκατοντάδων ανθρώπων με μια ευελιξία και ακρίβεια, για την οποία διαφορετικά θα χρειαζόσουν πολύ περισσότερο χρόνο (if at all). Δεν έχει καμία σχέση η φιλοσοφία του linux με τον μοναδικό home/office χρήστη του browsing και της αναπαραγωγής multimedia.
Τέσπα, κάθε ενασχόληση για καλό είναι και λόγος δεν μου πέφτει...
+Atari Falcon POSiX
-
Ο χρήστης Arielis έγραψε:
Ναι. Γιατί όχι. Ειδικά αν έχεις και το openSuse 11.0 που έχει και το KDE .
Εγώ αυτό έχω στο σταθερό.File moy exw valei live cd tou opensuse,mandriva klp..........
me to ultimate editition 1.8 exw apla porwthei
YPERPLIRES-------->TELEIO
Dokimaste to live paides.pw pwwww zimiaaaaa,poios kanei epanegatastasi pali
Sorry gia ta grammatelia alla grafw ap to live cd
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μάλιστα. Το linux έγινε φοβερό και τρομερό όταν πλέον απέκτησε ένα windows-like γραφικό περιβάλλον, αυτοματοποιημένες διαδικασίες για τα πάντα ώστε ο χρήστης να μην χρειάζεται να ξέρει τπτ κατ' ουσίαν για το τι συμβαίνει στον υπολογιστή του [directory structure, devices, mounts, permissions, users, groups, logs, demons, processes, jobs, background, core, compile, libraries, routing tables κ.ο.κ. πλέον είναι άγνωστες λέξεις για έναν linux user] , όταν πλέον οι διανομές έρχονταν preconfigured για τις 'ανάγκες του μέσου χρήστη', για να αποκτήσει και αυτό το 'plug-n-play' που οραματίζεται ο 'μέσος χρήστης'δεν απεκτησε windows-like γραφικο περιβαλλον (αν το παμε ετσι, η microsoft εκλεψε απο την apple το γραφικο περιβαλλον για τα windows ), απλως απεκτησε GUI πιο ευχρηστο. και προσωπικα, ξεροντας ολα αυτα στα bold (και λογω σπουδων αλλα και λογω 10χρονης ενασχολησης με διαφορες διανομες linux), προτιμω να μην ασχολουμαι ιδιαιτερα και να γινονται σχεδον.. αυτοματοποιημενα, γνωριζοντας ομως οτι ΑΝΑ ΠΑΣΑ στιγμη θα μπορω να κανω ο,τι θελησω. ειμαι σαφως υπερ ενος ευκολου και ΕΥΧΡΗΣΤΟΥ λειτουργικου, και οσο περναει ο καιρος τοσο βελτιωνεται (σε γενικες γραμμες) το linux σ'αυτον τον τομεα.
Κοινώς όταν πλέον απέκτησε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για τα οποία δικαίως βρίζουν τα windows και έχασε όλα εκείνα που το έκαναν 'το απόλυτα δυνατό' OS που όντως ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ μπορούσες να το στήσεις γάντι πάνω σε ένα μηχάνημα και να μην πηγαίνει ούτε κύκλος ή kb τσάμπα. Αυτό κάποτε, γιατί ο αυτοματισμός και το universality σημαίνει και όγκος χαμένος για τις ιδιαίτερες ανάγκες ενός instance που από τα χίλια πιθανά τελικά χρειάζεται μόνο ένα.
το λινουξ εχει δεκαδες διανομες, καποιες απο αυτες παραμενουν... σκληροπυρηνικες (οπως εξηγησα παραπανω για το 99% των χρηστων ειναι μαλλον αχρηστες ομως)
τι να το κανεις το telnet οταν υπαρχει το ssh; και που κολλαει ετσι κ αλλιως με τη dsl γραμμη; θα σου χτυπησει κανεις telnet απ'εξω στο λινουξ ενω στα windows οχι;
η διαφορα ειναι οτι στο λινουξ μπορει να μην καταλαβεις τι εγινε (ως μεσος χρηστης), ομως ειναι στο χερι σου να μαθεις και να αντιδρασεις. στα windows τι θα κανεις; α ναι, θα κοιτας οπως παντα σαν πιθηκος τη μπλε οθονη
το θεμα ειναι οτι τουλαχιστον ακομα, οι πιθανοτητες να φας ιο σε λινουξ (ακομα και σε σιχαμερο μακ btw) ειναι δραματικα λιγοτερες απ'οτι σε windows, οσο ασχετος και να'σαι.Ποταπή μου άποψη, το linux ως single user σύστημα με ένα αυτοματοποιημένο γραφικό περιβάλλον, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα .- Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έφτασε εκεί όταν κατάφερε να γίνει παντελώς windows-like. Click-Click και next-next technology. E, δεν είναι αυτό το linux.
τα windows εγιναν mac like και εφτασαν εκει που εφτασαν. απ'οτι βλεπω ομως αυτο δεν σε πειραζει
μη λεμε τα ιδια
το θεμα του λινουξ κανεις λαθος, αυτο ακριβως ειναι. να βελτιωνεται συνεχεια και να γινεται παντα καλυτερο σε ολους τους τομεις. αν παλι ψαχνεις.. σκληροπυρηνικα πραγματα, για μενα ζεις σε λαθος εποχη* αλλα και παλι υπαρχουν διανομες οπως slackware που αν μπεις στον κοπο να τις στησεις σωστα εισαι θεος (για μενα ξαναλεω ειναι ΑΝΟΥΣΙΟ αλλα anyway).- Α---------------------Β. αν αυτο ειναι το διαγραμμα της εξελιξης, στο αλφα βρισκεται η κονσολα. οσο προχωρας προς το β ως χρηστης, μιλαμε για εξελιξη. οταν φτασεις να.. δινεις φωνητικες εντολες ξυνοντας τη μυτη σου, εχεις εξελιχθει αρκετα.
Δεν έχει καμία σχέση η φιλοσοφία του linux με τον μοναδικό home/office χρήστη του browsing και της αναπαραγωγής multimedia.
αν μου το ελεγες πριν 10 χρονια αυτο, που ξεκινησα να ασχολουμαι με λινουξ, ΙΣΩΣ να συμφωνουσα.. σημερα ομως ...
παρ'ολα αυτα, οφειλω να σε ρωτησω: γιατι οχι;
η φιλοσοφια του λινουξ οπως τη βλεπω εγω ειναι: open source και για ολους καθως ο καθενας μπορει να προσφερει οπως μπορει.Τέσπα, κάθε ενασχόληση για καλό είναι και λόγος δεν μου πέφτει...
σ'αυτο πρεπει να συμφωνησω
Εάν λάβεις τα κρούσματα και τις τρύπες ανά λειτουργικό ποσοστιαία θα ανακαλύψεις ότι μέσες άκρες έχουν τα ίδια προβλήματα και επιπλέον στο ίδιο ποσοστό.
αυτο δεν ειναι δυνατον αν λαβεις υπ'οψιν 2 απλες παραμετρους.
-
ποσοτικα, τα πισια που τρεχουν windows ειναι πολυ περισσοτερα. ετσι οι περισσοτεροι ασχετοι ειναι πιθανοτερο να τρεχουν windows, και ακομα και καλυτερο να ηταν, ειναι πιθανοτερο να εμφανιζε περισσοτερα προβληματα.
-
επιπλεον ως λογικη συνεπεια του 1, οι περισσοτεροι ιοι φτιαχνονται για windows.
ε ότι αφορά τον ΙΕ και τον Firefox/Mozilla κτλ , εγώ λέω ότι ο Opera είναι ακόμη καλλίτερος , ταχύτερος και ασφαλέστερος από τους τρεις
ολα τα'χω ακουσει στον ματαιο τουτο κοσμο πλεον
-
skye FTW
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
skye FTWEσύ μη χαίρεσαι
Πες μου τι κάρτα γραφικών θέλουμε για να αξιοποιήσουμε όλες τις λειτουργίες 3D και να μη σέρνετε το μηχάνημα. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
[...]τι να σου πω ρε skye... απλώς για μένα αν θέλει να εκθειάσει κάποιος το linux και να 'αποδείξει' την ανωτερότητά του δεν είναι ούτε για την ευχρηστία του, ούτε για το GUI του. Είναι για άλλους λόγους που απέχουν μακράν από το μέσο χρήστη. Το pun δεν ήταν για την κλεψιά (ήμαρτον δλδ).
Το να εκθειάζεται για τα χαρακτηριστικά που δεν αποτελούν το δυνατό του σημείο μου φαίνεται 'κάπως' that's all.
Περί μπλε οθονών (αλήθεια γιατί αυτές αντιπαραβάλλονται στο πως μπορείς να αντιδράσεις σε έναν 'ιό' στο Linux?) και crasharισμάτων του linux, δεν νομίζω ότι το παίρνει πολύ (το δεύτερο) να μιλάει. Με τη λογική του να κάτσεις να ασχοληθείς, με τα winblows μπορείς να πετύχεις πολύ μεγαλύτερα uptimes.
Στα windows εγώ δεν εκθείασα την ευχρηστία, ούτε είναι ο λόγος που τα προτιμώ στο καθημερινό-προσωπικό pc μου. Οπότε δεν καταλαβαίνω προς τι το για το αν με πειράζει. Ούτε ψάχνω κάτι σκληροπυρηνικό επ' αυτού. Σε παρακαλώ διάβαζε λιγο περισσότερο τι γράφει ο άλλος όντως.
Τα περί telnet και ssh τα προσπερνάω γιατί νομίζω πως μπορείς να καταλάβεις το νόημα αυτού που έγραψα και δεν θέλεις να γράψεις κάτι απλώς για να γραφεί μια απάντηση έτσι; Σε αντίθετη περίπτωση να το κάνω πιο λιανά. Όταν δεν ξέρει -ο μέσος χρήστης- καν τι έχει ανοιχτό (σαν υπηρεσία και όχι σαν υλοποίηση έτσι;) και τι μπορεί να κάνει κάποιος μέσω αυτού, μικρή σημασία έχει να μιλήσει περί ασφάλειας.
Το πόσοι ιοι και worms έχουν γραφεί για το μεν και για το δε, επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω.
Στο γιατί όχι ή στο ποιό είναι καλλίτερο, προφανώς δεν έχω απάντηση. Ούτε βγήκα να υποστηρίξω τα winblows. Χέστηκα τι επιλέγει ο καθένας. ΑΝ δεν ξέρει να χρησιμοποιεί σωστά το μηχάνημά του, εξίσου πουτ@ν@ και δυσλειτουργικά θα τα κάνει και τα δύο. ΑΝ απο την άλλη έχει όρεξη να ασχοληθεί και να μάθει 5 πράγματα, αυτό μπορεί να το κάνει και με τα δύο εξίσου και να αποκτήσει ένα σταθερότατο και ασφαλέστατο μηχάνημα. Γιατί οι δυνατότητες και των δύο λειτουργικων (πολλώ δε μάλλον του linux) τον ξεπερνούν κατά πολύ, τόσο ως αρχιτεκτονική -που αγνοεί- όσο και ως λειτουργικότητα -που δεν χρειάζεται-.
Το έγραψαν και άλλοι προηγουμένως, αλλά πέρασε στα ψιλά. Όταν το θέμα είναι ο χρήστης, το λειτουργικό δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα και τίποτα δεν είναι καλλίτερο από κάτι άλλο. Αν είναι να εκθειάσουμε ένα λειτουργικό, να γίνει για λόγους που έχουν νόημα, όχι γιατί το ένα κάνει install με τρία click ενώ το άλλο εγκαθιστά πακέτο με δυο. Είναι κρίμα δλδ...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το έγραψαν και άλλοι προηγουμένως, αλλά πέρασε στα ψιλά. Όταν το θέμα είναι ο χρήστης, το λειτουργικό δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα και τίποτα δεν είναι καλλίτερο από κάτι άλλο.+1
Όταν τα vista κάνουν ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση (να ζητάει επιβεβαίωση το λειτουργικό πριν προχωρήσει σε κρίσιμες αλλαγές) και οι περισσότεροι χρήστες προσπαθούν να βρούνε τρόπο να απενεργοποιήσουν αυτή την ερώτηση, είναι το ίδιο σαν να χρησιμοποιείς οποιοδήποτε linux ως root (συνέχεια). Μετά φταίει το λειτουργικό.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
....κανεις λαθος σε κατι...
εγω δεν ειπα ΠΟΤΕ οτι τα windows ειναι κακο λειτουργικο.. (αν δεις μερικες σελιδες πισω θα δεις οτι δεν θεωρω κανενα λειτουργικο σημερα 'κακο' και οτι ολα ειναι θεμα χρηστη).
μαλιστα ξαναλεω, θεωρω τα windows mobile το καλυτερο λειτουργικο μακραν στην κατηγορια του (το οποιο και χρησιμοποιω).και ειναι σαφες οτι ενας χρηστης που ξερει, ουσιαστικα δυσκολα θα αντιμετωπισει προβλημα με ιους ειτε με windows ειτε με linux ειτε με οτιδηποτε.
ΑΝ απο την άλλη έχει όρεξη να ασχοληθεί και να μάθει 5 πράγματα, αυτό μπορεί να το κάνει και με τα δύο εξίσου και να αποκτήσει ένα σταθερότατο και ασφαλέστατο μηχάνημα. Γιατί οι δυνατότητες και των δύο λειτουργικων τον ξεπερνούν κατά πολύ, τόσο ως αρχιτεκτονική -που αγνοεί- όσο και ως λειτουργικότητα -που δεν χρειάζεται-.
και σ'αυτο συμφωνω απολυτα
Αν είναι να εκθειάσουμε ένα λειτουργικό, να γίνει για λόγους που έχουν νόημα, όχι γιατί το ένα κάνει install με τρία click ενώ το άλλο εγκαθιστά πακέτο με δυο. Είναι κρίμα δλδ...
αυτο ειναι ουσιαστικα το θεμα της διαφωνιας μας (και πιστεψε με ειναι και ο λογος που αποφευγω να συζηταω για το λινουξ με λινουξαδες). δεν καταλαβαινω ρε παιδια, γιατι τετοια αντιπαθεια για ενα βολικο γραφικο περιβαλλον; εγω αν σεβομαι για κατι τα windows ειναι αυτο! μαγκια τους που εφτασαν το λειτουργικο σε σημειο να το χρησιμοποιει ακομα και η περιπτερου με την ελια στη μυτη και να ανεβαζει φωτογραφιες στο myspace, και το εννοω αυτο! γιατι τετοια κονσολο-εξαρτηση; εχω συζητησει με λινουξα και προσπαθει να με πεισει οτι ειναι καλυτερο να ανοιξεις τον ff μεσω κονσολας απ'το να μπορεις να τον ανοιξεις με.. φωνητικη εντολη και πραγματικα δεν καταλαβαινω. θεωρουν πολλοι τους η/υ προνομιο των λιγων; ειναι διατεθειμενοι να θυσιασουν την ευχρηστια γι'αυτο; ή τα λεμε εκ του ασφαλους; γιατι καποιος home user να θελει ενα pc που για να ανοιξεις τον ff να πρεπει να το κανεις μεσω κονσολας; τι εχει να κερδισει; ετσι κ αλλιως τα περισσοτερα προβληματα που αντιμετωπιζουν πολλοι νεοι home users στο λινουξ, δεν τα πολεμουν διαβαζοντας γι'αυτο και λυνοντας τα.. τα πολεμουν κανοντας copy/paste κατευθειαν στην κονσολα απο fora. τι διαφορα εχει λοιπον;
Linux vs Windows