-
Αυτό που ίσως διαφεύγει στην ομήγυρη, είναι ότι ο Αλόνσο, εκτός από την οδηγική του ικανότητα, είναι εξαιρετικός και στο να 'σπρώχνει' όλη την ομάδα για να εξελίξει το αυτοκίνητο. Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με τον Ραϊκκόνεν, του οποίου η ταχύτητα στο κόκπιτ δεν αμφισβητείται, αλλά στην εξέλιξη... (είναι αυτό που ο φίλος Πουρναράκης στη μετάδοσή του ονομάζει 'διάθεση'). Αυτός είναι και ο λόγος που ο 'πονηρός' Ρος Μπρον, τον θέλει τόσο στη Honda ώστε να του προσφέρει μονοετές συμβόλαιο και τον παρομοιάζει με το Μίχαελ. Είναι αναντίρρητα πιο πλήρης από τους υπόλοιπους οδηγούς της F1 αυτή τη στιγμή και εξαιρετική προσθήκη σε κάθε ομάδα (πλην μίας).
-
Ο χρήστης pafan έγραψε:
Είναι αναντίρρητα πιο πλήρης από τους υπόλοιπους οδηγούς της F1 αυτή τη στιγμή και εξαιρετική προσθήκη σε κάθε ομάδα (πλην μίας).... πολύ καλό ...
-
Αν είναι να τον πάρετε φροντίστε να του υποκλίνεστε, να του κάνετε όλα τα χατήρια και προς θεού μην διανοηθείτε ποτέ να δείξτε την τηλεμετρία του στον ομόσταυλό του. Αλλιώς θα σας δώσει στεγνά στην 1η ευκαιρία.
-
Βεβαια για να μη σας δωσει χρησιμο θα ηταν να εχετε φροντισει να μη κλεβετε τη δουλεια των αλλων.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Βεβαια για να μη σας δωσει χρησιμο θα ηταν να εχετε φροντισει να μη κλεβετε τη δουλεια των αλλων.Αδύνατον στην Φ1!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Βεβαια για να μη σας δωσει χρησιμο θα ηταν να εχετε φροντισει να μη κλεβετε τη δουλεια των αλλων.
Αδύνατον στην Φ1!
Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια...
Στην F1, υπάρχει ένα πολύ περίεργο είδος... 'κλεψίματος'. Γενικά, (ίσως επειδή διατίθεται πολύ χρήμα), όλες οι ομάδες πειραματίζονται συνεχώς με κάτι νέο. όχι με μία, αλλά με πολλές νέες ιδέες και νεοτερισμούς. Κάποιες από αυτές τις ιδέες, αφού ελεγχθούν πρώτα σε computer simulations, απορρίπτονται και οι έρευνες σταματούν (αλλά τα σχέδια παραμένουν ατα συρτάρια), ενώ κάποιες άλλες πηγαίνουν στο επόμενο στάδιο που είναι οι δοκιμές στην πίστα και τελικά εκεί κρίνεται αν τελικά θα ενσωματωθούν στο μονοθέσιο ή όχι. Γι' αυτό και η αντίδραση των ομάδων σε κάτι νέο είναι ακαριαία (από τη στιγμή που το έχει ένας, σε 2-3 αγώνες όλοι το έχουν). Το ίδιο συνέβη φέτος με το λεγόμενο 'πτερύγιο καρχαρία' στο πίσω από το κεφάλι του οδηγού μέρους του αυτοκινήτου. Μόλις το έτρεξε -επιτυχημένα-ένας, όλοι ανέσυραν από τα συρτάρια το παλιό σχέδιο και το εξέλιξαν. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα που φαίνονται... Σε ό,τι δε φαίνεται (κιβώτια ταχυτήτων ή συστήματα πέδησης κλπ) η αντίδραση είναι λίγο πιο αργή, μέχρι να δουν οι ομάδες με τη βοήθεια της τηλεμετρίας και σε σύγκριση ακόμη και του ίδιου μονοθεσίου, με τι τρόπο έστριβε σε έναν αγώνα και με τι τρόπο πήρε μια παρόμοια στροφή σε άλλον, απαιτείται περισσότερος χρόνος. Καταλαβαίνετε πόσο διαφορετικά είναι να έχει κάποιος στην κατοχή του από την αρχή της περιόδου, όλα τα σχέδια κατασκευής ενός αντιπάλου μονοθεσίου, πόσο δε όταν αυτό είναι ο κύριος αντίπαλός σου εντός πίστας! Δίνει σχεδόν άμσο χρόνο απόκρισης σε ό,τι ενδεχομένως και να σκέφτεται ο άλλος!!!!
Τέλος πάντων, ο Αλόνσο στη Ferrari, θα έχει και μια άλλη παράμετρο, που προσωπικά δε θα με χαλούσε να δω... τον παράγοντα εκδίκηση! Ο Αλόνσο, με τον υπέρμετρο εγωισμό του, κάνει τη ζωή δύσκολη στη McLaren όποτε μπορεί με το υπάρχον μονοθέσιο της Renault..., φανταστείτε τι θα έκανε αν οδηγούσε κάτι πιο ανταγωνιστικό!!!
-
Εμένα δεν με πειράζει να οδηγεί και ο Πουρναράκης αρκεί να φέρνει πρωταθλήματα
-
Ελπίζω να κάνετε πλάκα.........
Δεν γίνετε ο Alonso στα κόκκινα. -
Απλα να θυμισω οτι οταν ο σαγονιας ηταν να ερθει στη φεραρι ειχε γινει τρελος χαμος απο τις διαμαρτυριες των Τιφοζι.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εμένα δεν με πειράζει να οδηγεί και ο Πουρναράκης αρκεί να φέρνει πρωταθλήματαΈνας Αlonso δεν μπορεί να φέρει πρωτάθλημα από μόνος του...
-
Ο χρήστης pafan έγραψε:
Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια...[
[snip]
Δεν είναι ανάγκη να είναι το ίδιο! Κατασκοπεία υπάρχει από πριν καν ξεκινήσει η σαιζόν (π.χ. με πληρωμένους φωτογράφους, δημοσιογράφους, κλπ, κλπ).
Το ότι υπάρχει κατασκοπεία στη Φ1 και ειδικά στις καλές ομάδες είναι αυτονόητο, αυτό που δεν είναι αυτονόητο είναι μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Αλόνσο προκειμένου να ικανοποιήσει τον εγωϊσμό του. Όπως επίσης μέχρι ποιο σημείο είναι διατεθειμένη η κάθε ομάδα να του τον ικανοποιεί.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Απλα να θυμισω οτι οταν ο σαγονιας ηταν να ερθει στη φεραρι ειχε γινει τρελος χαμος απο τις διαμαρτυριες των Τιφοζι.ναι , φαινεται και εδω οτι πολλοι προτιμουν (υποσυνειδητα?) να μην παει καλα η ομαδα τους παρα να παρει εναν οδηγο που για χ, ψ λογους δε γουσταρουν.
τελειως λαθος λογικη.Χαρη , δε πιστευεις οτι αναλυθηκε πολυ το θεμα? εγω νομιζω οτι δε μπορεις να αποδειξεις τιποτα γιατι δεν υπαρχουν στοιχεια , οπως και η αντιθετη πλευρα δεν μπορει να ειναι 100% σιγουρη αν αδικηθηκε ο αλονσο.
ναι οκ ο Αλονσο ειναι νευρικος και αντιδραστικος και το πληρωσε με το περσυνο χαμενο πρωταθλημα , το θεμα ειναι οτι μεσα στο μονοθεσιο ειναι ψυχραιμος.
-
Τι να αποδείξω Πάτροκλε; Δεν έκανα καμία ανάλυση, διαπίστωση έγραψα! Ο φίλος pafan έκανε ανάλυση.
-
Πιστευω οτι ο Αλονσο δεν θα ερθει στην φερραρι και θα παει αλλου ισως χοντα γιατι απλα δεν γουσταρει φερραρι και Σουμι ,,,,Θα ελεγα οτι καλυτερα του ταιριαζει το street race παρα η f1 .Ομως παλι τα λεφτα ειναι πολλα ,,,,μπααααα με τιποτα ,,,,,,,γνωμη μου !!!
-
Εγω λέω να πάει στη Dacia!!!
Μονο για εκει ειναι καλός!!! -
Νομίζω δεν είμαστε απόλυτα δίκαιοι με τον Alonso...
Μπορεί στη McLaren να είχε τα γνωστά προβλήματα με την ομάδα και το Hamilton, αλλά αν είναι τόσο 'κακός' με την ομάδα για την οποία αγωνίζεται (για τον temmate δε χωρά αμφιβολία ότι είναι -στην καλύτερη- αδιάφορος), γιατί στη Renault πίνουν νερό στο όνομά του; Δε νομίζω ότι είναι μόνο επειδή μαζί του κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Εξάλλου, κοιτάξτε πού ήταν η απόδοση του Fisichella εκείνο τον καιρό (που μόνο κακός οδηγός δεν είναι) και θυμηθείτε πού βρισκόταν ο Eddie Irvine όταν ο Schumi έπαιρνε τα πρώτα πρωταθλήματά του με τη Ferrari.
Έχω την εντύπωση ότι ο Αlonso έχει πολλά κοινά με το Schumacher. Είναι και τα δύο παιδιά-ανακαλύψεις του Briatore. Και οι δύο έγιναν παγκόσμιοι πρωταθλητές πολύ νωρίς στην καρριέρα τους (ίσως κι αυτό να παίζει ρόλο στην αλλαζονεία τους) υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη του Flavio. Στις ομάδες τους είναι αυτό που λέμε 'one-man show', επισκιάζοντας πλήρως τους team-mates τους και συσπειρώνουν την ομάδα γύρω τους. Η ταχύτητά τους είναι πάντα αναντίρρητη από εχθρούς και φίλους, αλλά μαζί τους φέρνουν και πολλές αντιπαραθέσεις. Όσο δίκιο είναι να πει κάποιος ότι η σχέση Alonso - Renault δείχνει πόσο καλός είναι με την ομάδα του όταν δεθεί μαζί της ο Ισπανός, άλλο τόσο είναι ενδεικτικό πόσο μπορεί να βλάψει την ομάδα του αν δεν 'πάει'. Και η McLaren δεν είναι ομάδα με ιστορικό καβγάδων με τους οδηγούς της (από την εποχή Prost - Senna είχε να ανακύψει ζήτημα), ίσα ίσα που Senna, Hakkinen, Coulthard και Raikkonen ήταν πολύ πιστοί.
Από την άλλη Alonso και Ferrari, μπορεί να είναι ...a whole different story.... Όλοι οι κόκκινοι οπαδοί είχαν σοβαρές αντιρρήσεις στην ανακοίνωση της συμφωνίας στο τέλος του 1995 με τον τότε μισητό Schumacher της Benetton και όλοι είδαμε πού έβγαλε αυτός ο 'γάμος'.Νομίζω ότι τελικά ο Alonso θα καταλήξει στη ferrari. Το έχουν ανάγκη και οι δύο πλευρές. Ο Raikkonen παρότι ταχύς και ικανότατος στο κόκπιτ, έχει μεγάλα ελαττώματα στην εξέλιξη και στο στήσιμο του μονοθεσίου, στην επικοινωνία με την ομάδα, αλλά και τους 'πέριξ' (βλέπε χορηγούς, δημοσιογράφους κλπ), γενικά δεν είναι ο 'ηγέτης' που έχουν συνηθίσει. Ο Massa, επίσης πολύ γρήγορος, εκπληκτικός ίσως στην ημέρα του, αλλά ...δεν είναι συχνά η μέρα του. Σημαντικός σαν αρρωγός στην εξέλιξη των ελαστικών και του στησίματος του αυτοκινήτου, αλλά όχι και τεχνικά ολοκληρωμένος στην επικοινωνία του με τους μηχανικούς του. Είναι ιδανικός στο να 'σπρώχνει' τον temmate του, ώστε αυτός να η χαλαρώνει. Με άλλα λόγια, ιδανικό ...number 2! Επίσης, το ρητό 'η Ιστορία επαναλαμβάνεται', δε βγήκε τυχαία...
-
Ο χρήστης pafan έγραψε:
[snip]
Στις ομάδες τους είναι αυτό που λέμε 'one-man show', επισκιάζοντας πλήρως τους team-mates τους και συσπειρώνουν την ομάδα γύρω τους.
[snip]Το bold γράφεται κατά κόρον, αλλά από που ακριβώς προκύπτει;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
[snip]
Στις ομάδες τους είναι αυτό που λέμε 'one-man show', επισκιάζοντας πλήρως τους team-mates τους και συσπειρώνουν την ομάδα γύρω τους.
[snip]Το bold γράφεται κατά κόρον, αλλά από που ακριβώς προκύπτει;
Ελεος πια μη γραψει κατι καποιος χωρις να περασει απο το μακλερινικο κοσκινο σου.
Τι ακριβως χρειαζεται επεξηγηση η συσπειρωση της mclaren γυρω απο τους senna,hakkinen,hamilton η της ferrari γυρω απο τον Σουμαχερ?
Ξερω ποναει να εισαι σε ενα φορουμ και με τους ομοιους σου να μην γεμιζεις τηλεφωνικο θαλαμο.Ισως φετος ,αν παρετε το πρωταθλημα ,να ξαναγυρισουν οι αλλαξοπιστοι. -
Ευτυχώς που έχουμε τύπους σαν εσένα να ξεχειλίζουν τα φόρουμς από ποιότητα μαζί με την ποσότητα.
Όταν... ξεθολώσεις από την αντι-migf1-ιακή μανία σου, μας λές και από που ακριβώς προκύπτει ότι ο Αλόνσο συσπειρώνει γύρω του την ομάδα και ηγείται αυτής. Γιατί σε αυτό (υποτίθεται) απάντησες.ΥΓ. Σιγά μην συσπείρωνε ο Χάκινεν την ομάδα γύρω του, το χειρότερό του ήταν η εξέλιξη. Αλλά τι ξέρω εγώ και το μακλαρενικό μου κόσκινο;
-
Ο χρήστης pafan έγραψε:
Στις ομάδες τους είναι αυτό που λέμε 'one-man show', επισκιάζοντας πλήρως τους team-mates τους και συσπειρώνουν την ομάδα γύρω τους.Aυτά το one-man show, τη συσπείρωση της ομάδας γύρω του και την επισκίαση στον team-mate του τα είδες καθόλου από τον Αλόνσο πέρυσι;
Αλονσο-Ferrari..η γνωμη σας!