-
Θα το χτυπήσω αν ο έλεγχος βγει ΟΚ
Στο δρόμο πρέπει να πατάει καλύτερα από την Corolla, σίγουρα πάντως σου δίνει καλύτερη αίσθηση. Το τιμόνι της Corolla είναι κάπως ψεύτικο, ενώ παίρνει και μεγάλες κλίσεις. Το Cordoba απ' την άλλη έχει πιο σφιχτή ανάρτηση και λίγο καλύτερο τιμόνι (αν είναι τα ίδια με του Ibiza). Παράλληλα, η Corolla φοράει λάστιχα 195/60-15, ενώ το Cordoba 205/45-16. Θα τα ακουμπάω στις αλλαγές...
Ναι, είναι η ακριβή έκδοση με το ASR. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Θα το χτυπήσω αν ο έλεγχος βγει ΟΚΣτο δρόμο πρέπει να πατάει καλύτερα από την Corolla, σίγουρα πάντως σου δίνει καλύτερη αίσθηση. Το τιμόνι της Corolla είναι κάπως ψεύτικο, ενώ παίρνει και μεγάλες κλίσεις. Το Cordoba απ' την άλλη έχει πιο σφιχτή ανάρτηση και λίγο καλύτερο τιμόνι (αν είναι τα ίδια με του Ibiza). Παράλληλα, η Corolla φοράει λάστιχα 195/60-15, ενώ το Cordoba 205/45-16. Θα τα ακουμπάω στις αλλαγές...
Ναι, είναι η ακριβή έκδοση με το ASR.Το Corolla υποθέτω γνωρίζεις καλά τι ποσότητα - ποιότητα είναι, εφόσον οδηγεί ο πατέρας σου ένα τέτοιο.
Το Σέατ να το πας βόλτα, φυσικά, & να το ψειρίσεις πολύ πριν το πάρεις. Γενικά, τα Ibiza - Cordoba αυτής της γενιάς είναι αρκετά σφιχτά (όπως & το στέισιον Fabia μου, & μάλιστα πιο σφιχτό από το χάτσμπακ, λόγω 3ου όγκου & αυξημένου βάρους πίσω), κάτι που είναι θετικό για την οδική συμπεριφορά, η οποία είναι πολύ καλή.
Το συγκεκριμένο Cordoba 205/45-16 φοράει; Χμμμ... Νόμιζα πως είχε τα στάνταρ 195/50-15. Αυτό θα είναι λίγο πρόβλημα, αφού θα υποφέρει στους καρόδρομους με το προφίλ αυτό, θα σου κοπανάει λίγο παραπάνω (& αυτό συνεπάγεται ζόρι στο αμάξωμα & στην ανάρτηση, & τριγμούς μελλοντικά), παραείναι φαρδύ για 101 ίππους & 1400cc, ενώ πρέπει να είναι & ψιλοακριβή ως διάσταση... Βέβαια, θα έχεις όφελος στην πρόσφυση & στα φρένα, από την άλλη. Δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την αγορά του αυτοκινήτου (το πολύ - πολύ, βάζεις 15άρες αργότερα, εάν έχεις πρόβλημα). -
OK, αφού συμφωνείτε ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ πως η Corolla sedan καταφέρνει να έχει ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ κράτημα από ένα ...Cordoba, I really really rest my case!
Oχι πως δεν σας πιστεύω, εγώ ΔΕΝ την έχω οδηγήσει και το λέτε δύο άτομα, οπότε ειλικρινά σας πιστεύω, αλλά είναι το δίχως άλλο...κατόρθωμα!
Ευτυχώς που όταν πήραμε την Xsara δεν ήταν ετοιμοπαράδοτη, αφού μπορεί για χάρη της εγγύησης και του...πατρικού του πράγματος (βέβαια μέτρησε πολύ η γνώμη της μητέρας, που έδειξε Xsara ασυζητητί ), μπορεί να είχαμε αγοράσει την 5Θ.
Όπως και να 'χει, εγώ δεν επιμένω άλλο, πραγματικά νικήθηκα! Καλορίζικο για ακόμη μια φορά και....καλούς απογόνους!
(μην παρεξηγηθείς ε; )
-
Προφανώς και δεν παρεξηγούμαι...
Από κει και πέρα δε λέω ότι η Corolla στρίβει χειρότερα σε απόλυτα νούμερα, καθώς αυτό μπορεί να αποδειχτεί μόνο με τα κατάλληλα όργανα. Αυτό που λέω είναι ότι η Corolla από το εργοστάσιο είναι πλαδαρή και με πολύ άσκημο τιμόνι και δε σε εμπνέει ΚΑΘΟΛΟΥ να κινηθείς γρήγορα (Αν την αγόραζα λίαν συντόμως θα τοποθετούσα νέα πιο σφιχτά αμορτισέρ). Εγώ τουλάχιστον οδηγώντας την Corolla του πατέρα μου νοιώθω μεγαλύτερη ανασφάλεια απ΄ ότι νοιώθω με το Tipo αν ξεπεραστούν τα 140 χλμ/ώρα, νοιώθεις δηλαδή ότι το τιμόνι δεν έχει επαφή με τους τροχούς.
-
[quote='HighFidelity']OK, αφού συμφωνείτε ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ πως η Corolla sedan καταφέρνει να έχει ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ κράτημα από ένα ...Cordoba, I really really rest my case!
Oχι πως δεν σας πιστεύω, εγώ ΔΕΝ την έχω οδηγήσει και το λέτε δύο άτομα, οπότε ειλικρινά σας πιστεύω, αλλά είναι το δίχως άλλο...κατόρθωμα!
Ευτυχώς που όταν πήραμε την Xsara δεν ήταν ετοιμοπαράδοτη, αφού μπορεί για χάρη της εγγύησης και του...πατρικού του πράγματος (βέβαια μέτρησε πολύ η γνώμη της μητέρας, που έδειξε Xsara ασυζητητί ), μπορεί να είχαμε αγοράσει την 5Θ.
Όπως και να 'χει, εγώ δεν επιμένω άλλο, πραγματικά νικήθηκα! Καλορίζικο για ακόμη μια φορά και....καλούς απογόνους!
(μην παρεξηγηθείς ε; )
Κανένα πρόβλημα, κάθε άλλο. Η αίσθηση που αποκομίζει κάποιος οδηγώντας ένα αυτοκίνητο διαφέρει από οδηγό σε οδηγό. Δεν είναι όμως & τόσο τραγικές οι διαφορές ανάμεσα σε Cordoba & Corolla (κάποιος άλλος ίσως βρει το Corolla καλύτερο στο δρόμο, δεν αντιλέγω), παρά το γεγονός ότι το ισπανικό είναι μια κατηγορία μικρότερο.
Άσχετο: Επειδή έγραψες πιο πριν για την ιστορία που αγοράσατε το Xsara & απορρίψατε το Corolla τότε, κάπως αντίστοιχα είχε συμβεί & με εμάς το 2003 που πήραμε το Σκόντα (& ούτε εμείς το μετανιώσαμε, ήταν & παραμένει ιδανικό για τις ανάγκες που είχαμε/έχουμε). Το Corolla απερρίφθη επειδή ξεπερνούσε ένα συγκεκριμένο budget που είχαμε θέσει τότε (& μιλάμε για την απλούστερη 5θ έκδοση, ενώ με λιγότερα χρήματα καταλήξαμε στο πιο πλούσια εξοπλισμένο & ακριβότερο Fabia υπήρχε τότε).
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Το συγκεκριμένο Cordoba 205/45-16 φοράει; Χμμμ... Νόμιζα πως είχε τα στάνταρ 195/50-15. Αυτό θα είναι λίγο πρόβλημα, αφού θα υποφέρει στους καρόδρομους με το προφίλ αυτό, θα σου κοπανάει λίγο παραπάνω (& αυτό συνεπάγεται ζόρι στο αμάξωμα & στην ανάρτηση, & τριγμούς μελλοντικά), παραείναι φαρδύ για 101 ίππους & 1400cc, ενώ πρέπει να είναι & ψιλοακριβή ως διάσταση... Βέβαια, θα έχεις όφελος στην πρόσφυση & στα φρένα, από την άλλη. Δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την αγορά του αυτοκινήτου (το πολύ - πολύ, βάζεις 15άρες αργότερα, εάν έχεις πρόβλημα).Στο Cordoba υπάρχουν τρεις εκδόσεις, οι Senso, Signo και Sport. Στο Signo αν δεν κάνω λάθος η στάνταρ διάσταση ελαστικών είναι 195/55-15 και όχι 195/50-15 Στη Sport όμως η στάνταρ διάσταση είναι η 205/45-16.
Προφανώς και δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Δε θα με πείραζε να φόραγε τις 15άρες, έτσι όμως θα έχει καλύτερη πρόσφυση και φρένα που είναι συν. Τις λακκούβες πάντα τις πρόσεχα... -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Στο Cordoba υπάρχουν τρεις εκδόσεις, οι Senso, Signo και Sport. Στο Signo αν δεν κάνω λάθος η στάνταρ διάσταση ελαστικών είναι 195/55-15 και όχι 195/50-15 Στη Sport όμως η στάνταρ διάσταση είναι η 205/45-16.
Προφανώς και δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Δε θα με πείραζε να φόραγε τις 15άρες, έτσι όμως θα έχει καλύτερη πρόσφυση και φρένα που είναι συν. Τις λακκούβες πάντα τις πρόσεχα...Δίκιο έχεις, είναι η Sport έκδοση με τα 205/45-16, τα σπορ καθίσματα & την πιο σφιχτή ανάρτηση, κατά τη Σέατ. Σημερινή τιμή καταλόγου (για καινούριο) 13.400 €.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Προφανώς και δεν παρεξηγούμαι...Από κει και πέρα δε λέω ότι η Corolla στρίβει χειρότερα σε απόλυτα νούμερα, καθώς αυτό μπορεί να αποδειχτεί μόνο με τα κατάλληλα όργανα. Αυτό που λέω είναι ότι η Corolla από το εργοστάσιο είναι πλαδαρή και με πολύ άσκημο τιμόνι και δε σε εμπνέει ΚΑΘΟΛΟΥ να κινηθείς γρήγορα (Αν την αγόραζα λίαν συντόμως θα τοποθετούσα νέα πιο σφιχτά αμορτισέρ). Εγώ τουλάχιστον οδηγώντας την Corolla του πατέρα μου νοιώθω μεγαλύτερη ανασφάλεια απ΄ ότι νοιώθω με το Tipo αν ξεπεραστούν τα 140 χλμ/ώρα, νοιώθεις δηλαδή ότι το τιμόνι δεν έχει επαφή με τους τροχούς.
+1 .... τι έγινε όλοι οι πατεράδες έχουν corolla !!!!
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ΟΧΙ!!
όλος ο κόσμος οδηγάει
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
ΟΧΙ!!
όλος ο κόσμος οδηγάει
μακρια απο μας απο τουτο το πικρο ποτηρι...
αν και σε σχεση με το κορντομπα θα παιρνα κορολα...
-
ΟΧΙ!!
όλος ο κόσμος οδηγάει
μικρός πατερούλης κι εσύ;
ΨΗΛΕ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ....αυτό λογικά χτυπάς ε;
-
Kάνε EDIT τώρα! ΤΩΡΑ!
Σόρυ, αλλά πραγματικά δεν βλέπεται ο ...εχμμ...πισινός του! -
ελπίζω aserf αύριο να το κλείσεις το cordoba μπας κ ηρεμήσουν μερικοί
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Kάνε EDIT τώρα! ΤΩΡΑ!
Σόρυ, αλλά πραγματικά δεν βλέπεται ο ...εχμμ...πισινός του!έτσι όπως είναι το προτιμώ από την κορόλα σεντάν πάντως. Ωραία ζάντα.
-
ελπίζω aserf αύριο να το κλείσεις το cordoba μπας κ ηρεμήσουν μερικοίΕγώ νομίζω πως αυτό το φόρουμ πάει κατά διαβόλου... Μετά από φορουμίτη με ροζ Corolla , θ'αποκτήσουμε και άγαμο 20άρη με Cordoba!
Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας;
Ώρα είναι να πουλήσω το Υ και να πάρω κάνα 'βελτιωμένο' Tigra ή Skoda!
-
Το κορντομπα το εχει φιλος(το προηγουμενο) και ειναι υπερευχαριστημενος,δεν του εχει βγαλει το παραμικρο.Σιγουρα ειναι ετη φωτος ανωτερο απο το τιπο που εχεις,και με καλο εξοπλισμο.Καλοριζικο λοιπον αν το επιλεξεις.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
που είναι το κακό;;
-
που είναι το κακό;;
E βέβαια, αν έχεις Corolla ροζ, τίποτε δεν μπορεί να σε χαλάσει!
-
Διαβαζα και διαβαζα και διαβαζα ωσπου εφτασα στην σελιδα 6 προς το τελος,ειδα μια φωτογραφια και ανακατευτηκα(μη με ρωτησετε ποιος εκανε το ποστ,δεν ξαναγυρναω πισω.. ) Φυσικα ο hf ειχε δικιο στην συγκριση ψορολλας και κορντομπας... Τεσπα,καλοταξιδο αντριου αλλα ρε συ απο φιατ σε σεατ;
-
Θα καταθέσω κι εγώ τη γνώμη μου, όντας οδηγός μόνο σεντάν αυτοκινήτων:
ΝΑΙ, είναι τρομερά βολικά τα μικρά σεντάν διότι έχουν νορμάλ χώρο για οδηγό και επιβάτες και έχουν τεράστιο χώρο αποσκευών με συνολικά μαζεμένες διαστάσεις ΑΛΛΑ το σεντάν όχημα δε βολεύει καθόλου όταν θέλεις να κουβαλήσεις ογκώδη πράγματα λόγω του περιορισμένου ανοίγματος του πορτμπαγκάζ. Έχω σιχτηρίσει πολλές φορές που ο πατέρας μου δεν προτίμησε το Duna και το Tempra στις Weekend εκδόσεις. Είναι πολύ πιο πρακτικά και αυτό φαίνεται την πρώτη κιόλας φορά που θα θελήσεις να φορτώσεις το αυτοκίνητο.Τι λέω λοιπόν: καλό και χρυσό το Cordoba, ίσως η καλύτερη λύση από όλα όσα έχεις κοιτάξει αλλά μήπως να κοιτούσες και το Fabia Reflex;
Αναζητείται μικρό - μικρομεσαίο μέχρι 8000 €