-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
και εκεί χρήσιμο μπορεί να είναι... Ο αδερφός μου 5 μήνες ήταν στη Ρόδο σε ένα χωριό μισή ώρα έξω από την πόλη και ανεβοκατέβαινε μέρα παρά μέρα.Και εκει εφευγε ενα λεωφορειο τη μερα στις 3 παρα, οποτε το μπουλο! Μονο με αυτοκινητο μπορουσες να πας πουθενα! Να το παρεις κ αμεσα!
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
Γενικά ψάχνοντας δύο αυτοκίνητα μόνο μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Το ένα ήταν μια Corolla 5d του 2004 με 8700 € και 59000 χλμ και το άλλο ένα Seat Cordoba (έχω δηλώσει την προτίμησή μου στα Sedan) του 2003 με 8000 € και μόλις 35500 χλμ (Πήγαμε και είδαμε και άλλα Cordoba αλλά ήταν σε εμφανώς κακή κατάσταση).
Χτες είχα δει την Corolla και σήμερα πήγα και είδα και το Cordoba. Η Corolla ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, το Cordoba όμως ήταν σε αρίστη κατάσταση. Πραγματικά ήταν σαν καινούργιο και εξωτερικά και εσωτερικά. Κατέληξα λοιπόν σε αυτό και τη Δευτέρα θα το πάω να το ελέγξει ένας δικός μου μηχανικός.
Όπως ανέφερα είναι μοντέλο 2003 με 35500 χλμ επιβεβαιωμένα και από το book service και από τον Παζαρόπουλο όπου και πήρα τηλ. Το αυτοκίνητο έκανε απλά ~7000 χλμ το χρόνο Είναι η καλή έκδοση με αντισπίν και clima. Φοράει καινούργια λάστιχα και γενικά είναι σε άψογη κατάσταση.Μιλάμε πάντως ότι στις μάντρες πέφτει τρελή κοροϊδία. Ένα από τα Cordoba που είδαμε έλεγε ότι έχει κάνει 23000 χλμ και όπως φαινόταν στο καντράν είχε κάνει όντως 23200 χλμ. Αμ δε... Τους ζητήσαμε και μας έδωσαν το book service και είχε σφραγιστεί στα 30500 χλμ τον 4ο του 2008. Πόσο χαζοί μπορεί να είναι;
Άλλος, μας είπε ότι ένα Megane που κοίταξα είχε 80000 χλμ. Ανοίξαμε το πορτ-μπαγκάζ και είχε κολλημένο αυτοκόλλητο από το τελευταίο σέρβις στα 100000 χλμ και ενημέρωση ότι το επόμενο είναι στα 120000 χλμ. Έλεος δηλαδή... -
Sedan? SEDAN? Γιατί sedan από τώρα? Τέσπα γούστα είναι αυτά
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Sedan? SEDAN? Γιατί sedan από τώρα? Τέσπα γούστα είναι αυτάΝα ταν κανα Sedan Evo9.... να παει στα κομματια...
Τεσπα, γουστα... ενας ξαδερφος και ενας φιλος επισης sedan μικρης κατηγοριας πηγαν και πηραν
Καλη επίλογη πάντως για 8 χιλιάρικα το Κορδοβα... και φαινεται αψογο στις φωτος.
-
Το Cordoba είναι πολύ καλό & τίμιο. Στην τιμή αυτή, είναι ελκυστική πρόταση. Επειδή έχω & ένα Fabia S/W 1,4 101 του 2003 επίσης, που είναι αδελφάκι με το Cordoba, πολύ λίγα με έχουν απασχολήσει από άποψη αξιοπιστίας.
Γενικά (μιλάω & για Fabia & για Cordoba), είναι πολύ αξιόλογη πρόταση, άνετο & ταξιδιάρικο, πολύ σβέλτο για τα κυβικά του (απλά πρέπει να συνηθίσεις το ηλεκτρόγκαζο & τη σχετικά λίγη ροπή χαμηλά), οικονομικό με νορμάλ οδήγηση, καλά φρένα-κιβώτιο-τιμόνι (λιγότερο), ασφαλέστατο κράτημα, ευρύχωρο, στιβαρό, με αξιοπρεπή ποιότητα-φινίρισμα & τρομερό εξοπλισμό.
Τα σέρβις είναι λίγο τσιμπημένα στα εξουσιοδοτημένα, μα υπάρχουν πολλοί εξειδικευμένοι σε VAG που θα σε χρεώσουν λιγότερο.
Εάν είναι σε πραγματικά καλή κατάσταση, αξίζει. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Sedan? SEDAN? Γιατί sedan από τώρα? Τέσπα γούστα είναι αυτάΌπως είπες γούστα είναι αυτά
Μ' αρέσει πολύ περισσότερο από το Ibiza και επιπλέον τα Ibiza με αντίστοιχα χιλιόμετρα έκαναν ~1000 € παραπάνω.
-
αν και μαλλον εκανες επιλογη...γκολφ 4 γιοκ?
-
To 1.4 είναι πολύ αργό και 1600άρι με σχετικά λίγα χιλιόμετρα θα έκανε πολύ περισσότερα λεφτά. Αν ήταν να δώσω περισσότερα θα έπαιρνα την 5-θυρη Corolla που είχε και άλλα δύο χρόνια εγγύηση.
Από κει και πέρα δε θα έλεγα ότι το Golf μου πολυαρέσει εμφανισιακά, τόσο ώστε να το προτιμήσω δηλαδή, το Cordoba αντίθετα μ' αρέσει. Είπαμε... γούστα είναι αυτά.
Γενικά έψαχνα ένα σύγχρονο αυτοκίνητο άνω των 4 μέτρων με όσο το δυνατόν λιγότερα χιλιόμετρα και σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, χωρίς να ξεπεράσω τα 8000 € και φυσικά να μου αρέσει εμφανισιακά. Τα κριτήρια αυτά ικανοποιούνται απόλυτα από το Cordoba κατά την υποκειμενική μου άποψη.
-
Kαλορίζικο αν το πάρεις.Εγώ οδηγούσα απο το 2003 το συγκεκριμένο(εκδοση sport)που μου το πήραν οι γονείς μου ως δώρο για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο.Και επειδή δεν είχα(και εξακουλουθώ να μην έχω σοβαρή)ιδεά απο αυτοκίνητα μου πήραν αυτό χωρίς να το ψάξω.
Σα νεος δεν το ευχαριστήθηκα,γιατί αισθανόμουν σαν παππούς.Απεχθάνομαι τα sedan αλλά οι γονείς μου φοβόντουσαν μην τη φάω απο πίσω και με μαζεύουν με το κουταλάκι Ομως ο αντιπρόσωπος κ φίλος του μπαμπά μου του το πρότεινε γιατί λέει βγάζει λιγότερες ζημιες απο το ibiza.Και αυτό γιατί είναι μικρότερη η ζήτηση και παραγωγή του.όντως 5 χρόνια μετά,παρότι το έχω κάνει σχεδόν κουδούνι δεν έχει βγάλει το παραμικρό. -
Πουλαω το πολο μου αν ενδιαφερεσαι...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ασχετο αλλα το αμαξι τι να το κανεις?
Τι εννοείς;
με στρατο στη μεση κτλ κτλ...
Οτι το εκανα και γω, οτι το κανει και ο αιδεσιμωτατος... να πηγαινεις απο το σημεια Α στο Β.... η απο το στρατοπεδο στο σπιτι. Ακυρη η ερωτηση σου λοιπον....
Ο αιδεσιμώτατος πλέον δεν οδηγεί ούτε καν καναδέζα...τελευταίο στάδιο ξεφτίλας (Mερτσέντα τζιπ). Μετακινείται άψογα και σε 3-3,5 περίπου ώρες από το στρατόπεδο στο σπίτι.
Οι γονείς μου θέλουν να μετακινούμαι με αυτοκίνητο που να διαθέτει ABS και αερόσακο. Από κει και πέρα και μένα δε με χαλάει ο εκμοντερνισμός του αυτοκινήτου που θα οδηγώ, το οποίο άλλωστε θα αποτελεί και δώρο για την ορκωμοσία μου ως ηλεκτρολόγος μηχανικός.
Θα παρακαλούσα το θέμα να κλειδωθεί ως προκλητικό για μερικά μέλη του φόρουμ.
-
εγώ πάντως θα έπαιρνα ένα Focus I 1600. Τα σεντάν τα απεχθάνομαι. Αλλά περι ορέξεως...
καλοτάξιδο ψηλέ.
-
Kαλορίζικο εύχομαι, όσο κι αν μου φαίνεται....τουλάχιστον περίεργη επιλογή!
Περί ορέξεως βέβαια...Ποτέ δεν κατάλαβα το λόγο να κουβαλάω ...λαμαρίνα που δεν χρησιμοποιώ! Και ειδικά στο παρκάρισμα στην Αθήνα, παίζει μεγάλο ρόλο!
Μια ακόμη αντίρρηση είναι το μεγάλο αμάξωμα, αλλά το μικρό μεταξόνιο: ούτε χώρους επιβατών έχεις, ούτε ταξιδεύεις καλύτερα από ένα Ibiza και κερδίζεις μόνο το χώρο αποσκευών, που αφού είσαι εργένης και δεν έχεις οικογένεια, δεν σου χρειάζεται καθόλου. Στην περίπτωσή σου, είναι πιο ορθολογική επιλογή μια Corolla πχ, παρά το Cordoba.
Νομίζω κιόλας πως μια Corolla 1.4 θα έχει ίδιες επιδόσεις. Οχι βέβαια, πως τρελαίνομαι για την Corolla, απλά φαίνεται πως την έχεις σε κάποια υπόληψη...
-
Καταρχάς εγώ θα έπαιρνα αμάξι μετά το στρατό και όχι πριν. Ο λόγος είναι είναι ότι αργά ή γρήγορα θα αποφασίσεις να το έχεις μονίμως στη μονάδα σου και να μην ανεβοκατεβαίνεις με αυτό, μιας και θα σου κοστίζει πολύ και επιπλέον μπορεί να χρειαστεί να φεύγεις μετά από κανένα σεναριάκι εμπλοκής ή πόστο+σκοπιά+πόστο οπότε θα είσαι τόσο κουρασμένος οπότε θα είναι επικίνδυνο να οδηγήσεις. Αν είσαι σε νησάκι ισχύει ακόμα περισσότερο...
Επί του θέματος τώρα το φόκους 1.6 για μένα είναι κλάσεις ότι καλύτερο υπάρχει σε αυτό το μπάτζετ. Κράτημα, τιμόνι καλό και κιβώτιο τζόιστικ (μου είχε φανεί καλύτερο από αυτό του διαδόχου του!), καλή παθητική ασφάλεια, εξαιρετικοί χώροι και το τρίπορτο είναι πανέμορφο. Βέβαια δεν είναι ιαπωνικό και είναι αρκετά αργό ενώ το ταμπλώ του θέλει χρόνο προσαρμογής.
Πόντο και στην ξαρά που προτείνει ο άκα έφε απλά επειδή κάνει τα ...μισά σε σχέση με τα συνομήλικα μοντέλα της κατηγορίας της. Φίλος πήρε Citroen Xara Batsman Edition με λιγότερα από 4Κ και κάτω από 100Κ χιλιόμετρα σε καλή κατάσταση
Η τελευταία χάτς κορόλα ήταν ένα καλό αυτοκίνητο με πολύ καλό μοτέρ 1.4 (το οδήγησα και νόμιζα πως ήταν 1.6...). Προτίμησε την μετά το φέισλιφτ με τιμόνι που μπαίνει μέσα έξω και λιγότερο σπινάρισμα. Μόνο φάουλ ο κάπως υπερβολικά χαρωπός πίσω ημιάκαμπτος...
Ωστόσο εάν θες να έχεις ένα καλό αυτοκίνητο με μηδενικό αν όχι αρνητικό γκομενοελκυστικό παράγοντα (στο 4ΤΦ αναφέρεται και ως πουλ μουρ) δες την τελευταία γενιά του μάζντα 323. Πηγαίνει καλά στο δρόμο (οι 4τ το είχαν εκθειάσει τότε) χώροι, κιβώτιο μάζντα. Μόνη ένσταση πέρα από το τελείως απρόσωπο ντιζάιν είναι ότι δεν έχει περάσει κράς τέστ στην ευρώπη (κοίτα νήτσα να δεις αν παίζει). Επειδή είναι σχετικά άγνωστο κολλάω μία φώτο...
Γκόλφ 4 διαφωνώ για χίλιους δύο λόγους (ημίακαμπτος, άχρωμος σχεδιασμός, παράθυρα που μαθαίνουν μπάντζι τζάμπινγκ) και ας έχει ένα ροπάτο 1400άρι
Αν κλείσεις το κόρντομπα καλοτάξιδο!!!
-
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας και τις τεκμηριωμένες προτάσεις σας!
Όσον αφορά το Sedan της υπόθεσης απλά ο κώλος του Cordoba μ' αρέσει περισσότερο από τον αντίστοιχο του Ibiza. Με 485 λίτρα πορτ-μπαγκάζ θα μπορώ να παίρνω και φίλους και να πάμε ταξίδια
Το Focus ίσως να έπρεπε να το έχω κοιτάξει περισσότερο... πάντα μιλώντας για το 1.6 όμως μιας και το 1.4 παραείναι αργό για μένα.
Η Xsara πλέον μου φαίνεται πολύ παλιά και γι' αυτό την απέρριψα.
Η Corolla ξέφευγε από το μπάτζετ που έθεσε ο φάδερ, αλλιώς αυτή θα έπαιρνα.
Το Mazda δε μ' αρέσει καθόλου, δείχνει πολύ μεγαλίστικο. Κάποιοι θα πουν το ίδιο και για το Cordoba, η μούρη του Cordoba τουλάχιστον δείχνει πιο νεανική. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας και τις τεκμηριωμένες προτάσεις σας!Όσον αφορά το Sedan της υπόθεσης απλά ο κώλος του Cordoba μ' αρέσει περισσότερο από τον αντίστοιχο του Ibiza. Με 485 λίτρα πορτ-μπαγκάζ θα μπορώ να παίρνω και φίλους και να πάμε ταξίδια
Το Focus ίσως να έπρεπε να το έχω κοιτάξει περισσότερο... πάντα μιλώντας για το 1.6 όμως μιας και το 1.4 παραείναι αργό για μένα.λαμακία που δεν το κοίταξες
Η Xsara πλέον μου φαίνεται πολύ παλιά και γι' αυτό την απέρριψα.ίδιας γενιάς με Κόρντομπα Κορόλες και Φόκους είναι ...
Η Corolla ξέφευγε από το μπάτζετ που έθεσε ο φάδερ, αλλιώς αυτή θα έπαιρνα.ανίατη η περίπτωσή σου
Το Mazda δε μ' αρέσει καθόλου, δείχνει πολύ μεγαλίστικο. ενώ η Κορόλα ε;
Κάποιοι θα πουν το ίδιο και για το Cordoba, η μούρη του Cordoba τουλάχιστον δείχνει πιο νεανική. -
Στην ηλικία σου, η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες που θα σε δουν με αυτό θα σκέφτονται ότι έχεις 'το αυτοκίνητο του μπαμπά'.
Το sedan ή πάσης φύσεως οικογενειακό όχημα, αρχίζει να προσμετράει θετικά όσο πλησιάζεις την ηλικία των 30 που αρχίζουν οι άτιμες και κάνουν τους σχετικούς συνειρμούς...
-
Γνώμη μου, έπρεπε να οδηγήσεις κάποια από αυτά που σου προτείναμε....
Εγώ πήγα να δω την Xsara για τον πατέρα όχι με σκοπό να την αγοράσω, αλλά για να μην λέω πως ...δεν πήγα και από την Citroen! Μου φαινόταν κι εμένα 'παλιά' και συντηρητική, ειδικά σε σχέση με το Focus και το 307 (ειδικά το τελευταίο , είχε κάνα χρόνο στην αγορά τότε...).
Μόλις πήγα, είδα από την πρώτη στιγμή πως το ταμπλό ήταν giatabaza, αλλά μετά την βόλτα και το άκουσμα της τιμής, δεν είχα καμία αμφιβολία: ζητούσε τότε 2500-3000€ λιγότερα από Focus και 307.15.5K Xsara Exclusive 1.6
18.5K 307 XT 1.6
18K Focus Trend 1.6
Oι τιμές με το κλειδί στο χέρι. Με το 307 μοιραζόταν ίδιο μοτέρ-σασμάν ΑΛΛΑ όχι τον ημιάκαμπτο ευτυχώς.
Το Focus είχε ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ εξοπλισμό (τα περισσότερα που κοιτούσα είχαν χειρότερο εξοπλισμό, μόνο το Leon την ξεπερνούσε λόγω clima και sport pack , αλλά και πάλι όλους τους αυτοματισμούς της δεν τους είχε...).Ειχα δώσει τελευταία ευκαιρία στην Corolla 1.4. Στα 16000€, ζητούσε 2.5 μήνες αναμονή, ενώ είχε μόνον 2 αερόσακους, τελείως βασικό εσωτερικό (αλλά με καλύτερο ταμπλό ομολογουμένως), ενώ είχε απλό A/C (ενώ η Xsara ημιαυτόματο), κανένα gadget (αυτόματα φώτα, καθαριστήρες, χειριστήρια στο τιμόνι, trip computer) και το πλεονέκτημά της ήταν τελικά η εγγύησή της και η μεταπώληση (άχρηστο, αφού δεν έχουμε σκοπό να την αλλάξουμε για καιρό ακόμη, μετράει 5+ χρόνια...).
Καλύτερο αυτοκίνητο ΔΕΝ ήταν η Corolla, ούτε είναι σαν μεταχειρισμένο. Σαν αξιοπιστία η Xsara, επειδή ήταν 1 χρόνο πριν την αντικατάσταση, απλούστατα δεν έβγαλε το παραμικρό, ενώ μετά την 2ετία....σερβίρεται εκτός αντιπροσωπείας. Ούτε τριγμούς είχαμε (καμια φορά εμφανίζεται ένας από κάποια ζώνη, αλλά ξαναφεύγει ο μπαγάσας και δεν...προλαβαίνω να τον αντιμετωπίσω ).
Ακόμη και σήμερα, όταν την οδηγώ, εκνευρίζομαι αφόρητα με το...ταμπλό που βλέπω, ΑΛΛΑ με ΟΛΑ τα υπόλοιπα χαμογελώ: επιδόσεις, ΑΝΕΣΗ, ΑΝΕΣΗ, ΑΝΕΣΗ, κράτημα, αίσθηση στο δρόμο, gadget, ποιότητα κύλισης.
Θα την αλλάξουμε ΜΟΝΟΝ με μια καινούρια C5. -
Cordoba???
Όχι ρε συ! Μην το κάνεις αυτό το έγκλημα!
Υπάρχουν άπειρες άλλες επιλογές!
Πάρε ενα ραλακι!
-
Το Cordoba δεν είναι στην ουσία ένα Ibiza με ουρά; Γιατί όχι Ibiza;
Αναζητείται μικρό - μικρομεσαίο μέχρι 8000 €