-
Προβλημα με κυβικά δεν έχεις (αν λες για 325 και τα ρέστα)
Πρόβλημα χώρου δεν έχεις (για να παίρνεις 35-40Κ αμάξι και μοσχαροειδές_Α4_)
Πρόβλημα κομπλεξισμού δεν έχεις (αφού κοιτάς και τα γιαπωνέζικα)
Πρόβλημα ανάστροφου κομπλεξισμού δεν έχεις (αφού την καλοβλέπεις και την ΜΒ)
Γιατί βρε άνθρωπε δεν κοπανάς ένα ωραίο μτχ;
Στα λεφτά αυτά παίρνεις π.χ. πρώτης τάξεως 6κύλινδρη κοντή S (W220) που αν και 5ετίας θα είναι κάτι έτη φωτός μπροστά σε ζητήματα ποιότητας και κύλισης σε σχέση με τα αυτοκινητάκια που βλέπεις ή την τελευταία τελευταία Ε (W211) που είναι μια κατηγορία πάνω (και δε βγάζει τις βλακείες προβλήματα της πρώτης σειράς 211)...αντίστοιχα και στα BNW (παίρνεις μια ωραιότατη 5άρα) και στα γιαπωνέζικα (ένα Λούξους-Λέξους) κ.ο.κ.
Δε θα φας και το depreciation στη μάπα (που στα 35- 40Κ τσούζει και πονεί!).
Ε; -
η W220 .... μου φαίνεται τεράστια !!! και θα έχει αυξημένο κόστος συντήρησης ..... (θα νοικιάσω όμως μια από Μόναχο στο επόμενο ταξιδάκι μου στην αυστρία, γιατί είμαι κομπλεξικός και πολυ premium )
Η W211 μου αρέσει , αλλά η γυναίκα μου και εγώ λιγότερο, δεν θέλουμε να δώσουμε τόσα € για μτχ
Για τα lexus έχεις δίκιο, πρέπει να τα ψάξω τα μτχ, φαντάζομαι πέφτουν οι τιμές πιο γρήγορα από τις
BMW/MERC. Αν συγκρατηθώ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ ...... και πάρω μτχ, μέχρι 15.000€(απίθανο), μου αρέσει το FocusST170 και το passat1.8T150.Μου άρεσαν πολύ τα σχόλια σου περί .....κομπλεξισμού και ανάστροφου κομπλεξισμού !!!!
έχεις απόλυτο δίκιο για το depreciation που τρως σε αυτά τα λ7, γι αυτό κι εγώ κοιτάω λίγο και την
μικρότερη κατηγορία ή κάποιο μτχ.ίσως να αξίζει να φέρεις και μια 330 Ε92 / Αudi quattro μτχ 1-2 max (πέφτει 50% ο φόρος ΕΤΤ, συν τα λ7 που κερδίζεις αφού είναι μτχ), χρόνια από Γερμανία ... να το συνδυάσω και με ταξιδάκι !!!!!
-
Να πώ κάτι?
Από Rallye σε W211? Mια λέξη υπάρχει γι αυτή την μετάβαση....Μαμααααααααα -
οδηγώντας στο παρελθόν, χρόνια .. Audi100L δεν νομίζω
να έχω πρόβλημα με το μέγεθος !!! -
ειναι προφανες οτι δεν ειναι το μεγεθος το θεμα...
εχω την εντυπωση παντως οτι θα πρεπει να δεις καλυτερα τι θες απο το νεο αμαξι...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ειναι προφανες οτι δεν ειναι το μεγεθος το θεμα...εχω την εντυπωση παντως οτι θα πρεπει να δεις καλυτερα τι θες απο το νεο αμαξι...
Οπωσδήποτε...
Πάντως μην κολλάς στο μτχ και τα πολλά χρήματα... μια 211, που θα τη βρεις εκεί γύρω στα λεφτά σου, έχει ήδη φάει μια απαξίωση 30% (επί΄των ελληνικών δεδομένων) και συνεπώς κερδίζεις πολύ περισσότερο.
Η 220 (αυτή έχει φάει 50% απαξίωση) είναι μια χαρά αμαξάρα και σε κοστος συντήρησης μη γελιέσαι δεν είναι και πολύ πιο ακριβή από οποιαδήποτε καινούργια ΜΒ (λεγε με ΒΕ) ενώ μπορείς και να τη συντηρήσεις σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο (αλλά όχι απαραίτητα και στις εκδοροσφαγές) συνεργείο ΜΒ.
Αν πάλι δε σου κανουν αυτά υπάρχει και το υπέροχο Α5 που μπορείς να βρεις φτηνότερο μτχ απο Γερμανία και να το φέρεις πανέυκολα!
Μιράγκε, θα είναι ο δεύτερος που γνωριζω που θα κάνει αυτή την αλλαγή. Ο πρωτος ακόμα δεν πιστεύει το πως πάει η 211 σε σχέση με το πως δείχνει απ'εξω.
Ακόμα και η πρωτη σειρα αν δεν είχε αυτές τις σαχλαμάρες προβλήματα με τα φρένα και τα γκρέμλιν θα ήταν υπεροχο οικογενειακό αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Καλημέρα.
Ψήφισα το 'BMW 325 Ε90/Ε92 με ±10Κ δάνειο' με την προϋπόθεση να το πάρει σε πετρελαιοκίνητο!!
την έχεις καταβρεί με την ροπή του diesel ....... ε?
αν έχεις οδηγήσει 320Ε90 βενζίνη, θέλω εντυπώσεις .... γιατί όπως έγραψα και
παραπάνω, για μένα το αυτοκίνητο μέχρι κάτω από τις 4.000 δεν πάει πουθενά.Καλησπέρα.
Αργώ να απαντήσω καθόσον είμαι σε διακοπές και μπαίνω σε Ιντερνετ καφέ.....
Οδήγησα και την βενζινοκίνητη 320i και είναι παντού πιο αργή από την 320d, όσο για καταναλώσεις
και ευκολία οδήγησης, ούτε λόγος να γίνεται, πάντα υπερέχει ξεκάθαρα η 320d.
Είναι όμως και 3000€ περίπου ακριβότερη αλλά αξίζει κάθε cent.....
Όσο για τα Audi 1.8 TFSi & M/B C180 K , είναι και πολύ πιο αργά και πάρα πολύ πιό διψασμένα από
την 320d. Φίλος μου μάλιστα με απλή C180K βλέπει συνεχώς καταναλώσεις με μικτή οδήγηση όχι
κάτω από 11λ/100Κμ, σχεδόν 100% περισσότερο από την 320d (5.8λ/100Κμ) που έχω εγώ!!!Άποψή μου φυσικά ώς κάτοχος του συγκεκριμένου (Ε90 320d 177HP)
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
ειναι προφανες οτι δεν ειναι το μεγεθος το θεμα...
εχω την εντυπωση παντως οτι θα πρεπει να δεις καλυτερα τι θες απο το νεο αμαξι...
Οπωσδήποτε...
Πάντως μην κολλάς στο μτχ και τα πολλά χρήματα... μια 211, που θα τη βρεις εκεί γύρω στα λεφτά σου, έχει ήδη φάει μια απαξίωση 30% (επί΄των ελληνικών δεδομένων) και συνεπώς κερδίζεις πολύ περισσότερο.
Η 220 (αυτή έχει φάει 50% απαξίωση) είναι μια χαρά αμαξάρα και σε κοστος συντήρησης μη γελιέσαι δεν είναι και πολύ πιο ακριβή από οποιαδήποτε καινούργια ΜΒ (λεγε με ΒΕ) ενώ μπορείς και να τη συντηρήσεις σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο (αλλά όχι απαραίτητα και στις εκδοροσφαγές) συνεργείο ΜΒ.
Αν πάλι δε σου κανουν αυτά υπάρχει και το υπέροχο Α5 που μπορείς να βρεις φτηνότερο μτχ απο Γερμανία και να το φέρεις πανέυκολα!
Μιράγκε, θα είναι ο δεύτερος που γνωριζω που θα κάνει αυτή την αλλαγή. Ο πρωτος ακόμα δεν πιστεύει το πως πάει η 211 σε σχέση με το πως δείχνει απ'εξω.
Ακόμα και η πρωτη σειρα αν δεν είχε αυτές τις σαχλαμάρες προβλήματα με τα φρένα και τα γκρέμλιν θα ήταν υπεροχο οικογενειακό αυτοκίνητο.Ναι μπορεί να είναι ο δεύτερος αλλά η δική μου εμπειρία λέει οτι μετά από 2 ώρες οδήγησης σε Εθνικό και επαρχιακό δρόμο E200 νόμιζα οτι η Xsara μου ήταν Rallye. Ωραίο ταξίδι αλλά αυτή η ασάφεια του τιμονιού στην ευθεία και γενικότερα η αίσθηση οτι είσαι αποκομμένος απο το υπόλοιπο αμάξι είναι -κατα την γνώμη μου πάντα- δύσκολο να αρέσει σε έναν οδηγο 106 Rallye και ακόμα πιο δύσκολο να την συνηθίσει. Αντίθετα η νέα C είναι πάρα πολυ καλύτερη -βασικά καμία σχέση- σε όλα τα παραπάνω σε σχέση με την Ε ενώ πιστεύω οτι κάνει εξίσου καλό ,ίσως και καλύτερο από άποψη ηχομόνωσης καμπίνας, σε σχέση με την Ε.
-
Θανάση ανάλογα και με τους δρόμους που κινείσαι. Αν είναι καρόδρομοι με λακκούβες και μπαλώματα εγώ θα εκτιμούσα την αποκομμένη αίσθηση στο αυτοκίνητο.
-
Εγώ κίνηθηκα από Καιμακτσαλάν προς Θεσσαλονίκη και από λίμνη Κερκίνη προς Θεσσαλονίκη. Σε κάθε περίπτωση και ειδικά στα καλά κομμάτια της Εθνικής το αυτοκίνητο με προβλημάτιζε στην ευθεία. Ένα άλλο πράγμα που με 'χάλασε' ήταν η αντίδραση του αυτοκινήτου με διαφορά φάσης σε αλλαγές πορείας. Δεν λέω οτι ήταν κακό αυτοκίνητο γιατί είναι προφανές οτι όταν το 'μάθεις' μπορείς να το πάς αέρα εφόσον θα ξέρεις τι και πως πρέπει να κάνεις. Απλά όλα τα παραπάνω θεωρώ οτι θα ξενίσουν αρχικά έναν οδηγό που έχει συνηθίσει την αμεσότητα και την ευελιξία ενός Rallye. Aντίθετα η C μου φάνηκε ελάχιστα λιγότερο άμεση ( αυτό που βασικά παρατήρησα ήταν μια ελαφριά ασάφεια σε κατηφορικό κομμάτι με διαδοχικές πατημένες και κλειστές στροφές ) σε σχέση με την 320 που οδήγησα σε αντίστοιχη διαδρομή ενώ το μοτέρ της είναι σαφώς δυνατότερο από το ατμοσφαιρικό της ΒΜW.
-
έγινε test drive στο Accord 2.0 elegance
συνολικά θυμίζει αμερικανικό όχημα που κυκλοφορεί στην Ευρώπη βλ(acura TSX)
καταπίνει με εξαιρετική ευκολία χλμ στην εθνική, πολύ οικονομικά, αλλά όταν ο
δρόμος στενέψει δεν είναι στο στοιχείο του.τα θετικά .....
πολύ καλό μοτέρ, δεν κομπιάζει πουθενά, βελούδινο, ηλεκτρικό
πολύ καλό σαζμαν
μαλακός υδραυλικός συμπλέκτης
καλό τιμόνι
άνετη ανάρτηση
καλή κλιμάκωση στις σχέσεις
καλή ηχομόνωση
εξαιρετική κατανάλωση (8.0λτ/100) στο τεστ drive που έκανα (80-180χαω)
ικανότητα να ταξιδεύει ακούραστα με απαγορευτικές ταχύτητες πάνω από 160χαω
καθίσματα πολυθρόνες
μικρή αντίσταση κύλισης 225/50/17
λίγοι αεροδυναμικοί θόρυβοι
αισθάνεσαι μια αρχοντική κίνηση / κύλιση (αμάξι μεγαλύτερης κλάσης)
αποτελεσματικό κλιματιστικό, ήσυχο.τα αρνητικά
φρένα με μεγάλη αρχική νεκρή διαδρομή
ανάρτηση που ΠΛΕΕΙ σαν βάρκα
ανάρτηση που δεν μπορεί να βάλει κάτω την δύναμη του μοτέρ
ανάρτηση που δεν σου εμπνέει ασφάλεια
ανάρτηση που είναι υποστροφική
ανάρτηση που δεν σε εμπνέει να το πιέσεις πουθενά πέραν της ευθείας !!!
δύσκολα βρίσκεις την θέση οδήγησης που σου ταιριάζει
μικρές ατέλειες εργονομίας ( το πόδι μου, ύψος 1.85, έβρισκε στο ταμπλό)
μέτρια ορατότητα
μέτρια πλευρική στήριξη
μικρή ευελιξία μέσα στην πόληέχω αρχίσει να πιστεύω ότι θα είμαι καλός στο παιχνίδι τυφλόμυγα.
Δηλαδή αν με βάλεις στο πίσω κάθισμα με κλειστά τα μάτια, θα μπορώ
σχετικά εύκολα να καταλάβω αν το αυτοκίνητο είναι Ιαπωνικό / Γερμανικό / Γαλλικόόσο για τις Merk 211, χωρίς να έχω οδηγήσει καμιά μέχρι τώρα .... έχω να πω ότι ακόμα
και στις στροφές πρέπει να είναι αποτελεσματικές (δεν ξέρω τι αίσθηση δίνουν). Αφού στην διαδρομή
προς Σούνιο, με το rallye (με τελειωμένα σεμι σλικ) ακολουθούσα δύσκολα μια Ε280 CDI και δεν μπορούσα
να την προσπεράσω πουθενά.επεισόδιο 1 mazda6 1.8
επεισόδιο 2 bmw320 4d
επεισόδιο 3 honda accord 2.0συνεχίζεται .....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλημέρα.
Ψήφισα το 'BMW 325 Ε90/Ε92 με ±10Κ δάνειο' με την προϋπόθεση να το πάρει σε πετρελαιοκίνητο!!
παραπάνω, για μένα το αυτοκίνητο μέχρι κάτω από τις 4.000 δεν πάει πουθενά.Καλησπέρα.
Οδήγησα και την βενζινοκίνητη 320i και είναι παντού πιο αργή από την 320d, όσο για καταναλώσεις
Όσο για τα Audi 1.8 TFSi & M/B C180 K , είναι και πολύ πιο αργά και πάρα πολύ πιό διψασμένα από
την 320d. Φίλος μου μάλιστα με απλή C180K βλέπει συνεχώς καταναλώσεις με μικτή οδήγηση όχι
κάτω από 11λ/100Κμ, σχεδόν 100% περισσότερο από την 320d (5.8λ/100Κμ) που έχω εγώ!!!Άποψή μου φυσικά ώς κάτοχος του συγκεκριμένου (Ε90 320d 177HP)
diesel δυστυχώς δεν μπορούμε να πάρουμε στην Αθήνα ....
στην 320d, έχεις 16ρες ζάντες ?
έχεις σπορτ ανάρτηση ?μιας και οδήγησες την 320 (βενζίνη) δεν σου έδωσε την εντύπωση ότι
κάτω από τις 4.000 είναι νεκρή ? ) -
Καλημέρα.
diesel δυστυχώς δεν μπορούμε να πάρουμε στην Αθήνα ....
στην 320d, έχεις 16ρες ζάντες ?
έχεις σπορτ ανάρτηση ?μιας και οδήγησες την 320 (βενζίνη) δεν σου έδωσε την εντύπωση ότι
κάτω από τις 4.000 είναι νεκρή ? )Καλημέρα.
Στην δικιά μου 320d, ένεκα των τέλειων δρόμων του Ελλαδιστάν, επέλεξα να μην βάλω 17άρες ή μεγαλύτερες ζάντες ούτε και το πακέτο ανάρτησης 'Μ' και το πήρα με 16άρες αλουμινίου. Πίστεψέ με, έίναι υπεραρκετές για την Ελλάδα, δεν πλέει καθόλου και κρατάει αρκετά (πάντα στους Γερμανικούς δρόμους φυσικά όπου κινούμαι). Eάν θες μάλιστα, μπορείς να βάλεις στην 16άρα ζάντα, αντί για τα στανταρτ 205/55/16 ελαστικά τα 225/50/16, τα οποία προτείνονται από την ίδια την BMW (εάν θέλεις περισσότερο λάστιχο για....κάψιμο!).
Η 320i είναι 'νεκρή' κάτω από τις 4000σαλ σε σύγκριση με την 320d ή όποιο άλλο turbo από τις επιλογές σου (Μ/Β ή Αudi), αλλά δεν θα έλεγα πως είναι γενικώς 'νεκρή'. Είναι ένα τυπικό 2 λιτρο, που σημαίνει πως έχει ροπή πάνω από τις 3500σαλ (παίζει ρόλο και το βάρος των 1500+ κιλών βέβαια) ενώ κάτω από τις 3500σαλ είναι κάπως νωχελική.΄Εάν τις οδηγήσεις δε τη μία μετά την άλλη αμέσως (320i & 320d) τότε θα πάθεις μεγάλη πλάκα με τα γκάζια της 2ης.....
Για το πετρέλειο+Αθηνιστάν, no comment.....
ΥΓ:......μέχρι να πάρεις και μια 330d όπως πήρα μετά εγώ και ήθελα να πετάξω τη δικιά μου!!
-
προχτες ειμουν συνεπιβατης σε octavia5 gt 1.8tsi200hp παρα πολυ καλο για τα λεφτα του τελειο παντου και χωρους τεραστιους για δεστο
-
Αρχίζω να πιστεύω ότι ο Johnykyr δεν είχε ποτέ στο μυαλό του να πάρει αμάξι αλλά του τη βάρεσε και άρχισε να τεστάρει ένα κάρο αμάξια για να χουμε κι εμείς θέμα να ασχολούμαστε...
Εγώ το Α4 ψήφισα αλλά πιστεύω ότι αφού μπήκε σε Accord δεν θα του πεφτε ο κώλος (sic) να δοκιμάσει και την 159 2,2.ΥΓ: Octavia RS μη σου πω και 1,8 TSi οι πιο τίμιες επιλογές.
-
Ο χρήστης leonvt έγραψε:
προχτες ειμουν συνεπιβατης σε octavia5 gt 1.8tsi200hp παρα πολυ καλο για τα λεφτα του τελειο παντου και χωρους τεραστιους για δεστοΚαλύτερα το απλό TSI και όχι το GT. Πιο ολοκληρωμένο το 160άρι.
-
Το ρωταω εδω, αν νομιζετε οτι πρεπει να παει αλλου...ας παει.
Γνωριζει καποιος το κοστος σερβις μιας C180? Η εστω ας μας πει καποιος που εχει Merc καποιες ενδεικτικες τιμες.
Ειμαι αποφασισμενος να παρω C180, αλλα ακουω οτι να ειναι απο τιμες σερβις. Αλλος λεει 150, αλλος 300 άλλος 600-700, οτι να ΄ναι. Μιλαω παντα για τα κανονικα σερβις (ή του χρονου, μιας και δε θα κανει πολλα χιλιομετρα).Επισης αυτη η βλακεια που βαραει οταν ειναι για σερβις μπορει να σβησει με καποιο τροπο ή θα ειμαι υποχρεωμενος καθε χρονο να τους τα ακουμπαω?
Πρωην κατοχος rallye και κατοχος MR2...που καταληξαμε...
-
χωρίς δεύτερη σκέψη Subaru impreza wrx !!!!
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=7079631.900 φοβερή τιμή!!!!!!!!
-
εντυπώσεις απο C200K auto Avangarde με 184Hp
μέτρια ποιότητα κατασκευής ... κάτω από Α4 και BMW3
καλούτσική ορατότητα
άνετη ακόμα και με τις 17ρες
μέτριο τιμόνι γύρω από την ευθεία
δύσκολα κρύβει το βάρος της
καλός κλιμάτισμός
καταπληκτικά φρένα
κατανάλωση μικτή πολύ χαλαρά 12Λτ (να δούμε την Blue)
πολύ καλό τράβηγμα από χαμηλά (καμιά σχέση με την 320)
καλή ποιότητα κύλισης, πας χωρίς να το καταλάβεις με 120χαω και νομίσεις οτι πας με 60-70επεισόδιο 1 mazda6 1.8
επεισόδιο 2 bmw320 4d
επεισόδιο 3 honda accord 2.0
επεισόδιο 4 Μερκ C200K autoσυνεχίζεται .....
-
εντυπώσεις απο C200K auto Avangarde με 184Hpμέτρια ποιότητα κατασκευής ... κάτω από Α4 και BMW3
καλούτσική ορατότητα
άνετη ακόμα και με τις 17ρες
μέτριο τιμόνι γύρω από την ευθεία
δύσκολα κρύβει το βάρος της
καλός κλιμάτισμός
καταπληκτικά φρένα
κατανάλωση μικτή πολύ χαλαρά 12Λτ (να δούμε την Blue)
πολύ καλό τράβηγμα από χαμηλά (καμιά σχέση με την 320)
καλή ποιότητα κύλισης, πας χωρίς να το καταλάβεις με 120χαω και νομίσεις οτι πας με 60-70Νο way... Η C είναι πάνω από την 3αρα (με εξαίρεση ίσως κάτι πλαστικά στις πίσω πόρτες, χέστηκε η φοράδα στο αλώνι), και η 3άρα πάνω από το Α4 μάλλον... Ειδικά το Α4 είναι πολύ κάπως μέσα... Κατά τα άλλα, έχοντας οδηγήσει την C180 συμφωνούμε αρκετά...
Μέχρι 35Κ±