-
nikoς το μόνο που νοιάζει της αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον είναι οι οικονομίες κλίμακας και η ανακατανομή ρίσκων..... έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας ακόμα.... μην ξεχνάμε οτι η BMW ήδη έχει στείλει την κατασκευή των πανάκριβων μηχανών (μοτοσυκλετών) της στην Κίνα όπου τις κατασκευάζει η LONCIN κλπ κλπ.... αυτα που ξέραμε παλιά περι κάστρων, σχολών κλπ κλπ έχουν φύγει ήδη.....
-
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τον έχει λούσει κρύος ιδρώτας.
Εξάλλου ο οφελημένος θα είναι περισσότερο ο όμιλος BMW και έχει ανάγκη ΑΜΕΣΑ για συνεργάτη.
Εξάλλου αν δεν πάρει της 2 πισωκίνητες πλατφόρμες από τη BMW η Fiat για την AR θα τις πάρει από την TATA/Jaguar/Land Rover.....
Συνεπώς άλλος καίγεται, και έκανε πρώτος προσέγγιση για συνεργασία....
Don't be fool -
Εμας μας ρώτησαν αν θέλουμε την BMW??????????
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
θες δεν θες Νικο147 ο,τι αμαξι και να χεις θα χει τη 'ρετσινια' της φιατ τελικα ε;...ναι γιατί τα 2λτ της BMW είναι made in FIAT καθώς και τα επόμενα 2λτ turbo. Το θέμα επίσης δεν είναι μόνο τα μοτέρ...εκεί έχει λίγα προβλήματα η ΦΙΑΤ (ως και κανένα)...τα προβλήματα είναι στα ηλεκτρικά, ποιότητα συναργμολόγησης κλπ, κλπ, κλπ...
Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε και τα βγάλαμε όλα αυτά τα συμπεράσματα από τα ποστ μερικών (και των δικών μου) σε κάποιο φόρουμ...
Από τη θεωρία στη πραγματικότητα, στη πράξη και την εφαρμογή...έχουμε πολύ δρόμο ακόμα...
-
Ο χρήστης Gaitanakos έγραψε:
Εμας μας ρώτησαν αν θέλουμε την BMW??????????Τα πατώματα και τα κιβώτια θα είναι BMW. Αναρτήσεις, κινητήρες κλπ θα είναι Αlfa Romeo.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τον έχει λούσει κρύος ιδρώτας....πας καλά? ...σιγά μη πάθω και καρδιακή προσβολή
Σχόλια κάνω επάνω σε αυτά που λες σε σχέση με αυτά που έχω ακούσει και τέλος βοηθάω να ξεκαθαριστεί η κουβέντα ότι μιλάμε για ΜΙΝΙ και όχι BMW πατώματα σε αυτοκίνητα BMW.
-
Πάτωμα της 149, κινητήρας της 149 230 αλογάκια , σχεδιασμός ITALDESIGN, μάσκα απο ΜΙΤΟ, εσωτερικό αυτούσιο απο BRAVO λίγο Delta στο πίσω μέρος... ελαστικά PIRELLI..... ....το τετραγωνίζουμε λίγο....και......εχουμε το νέο ΜΙΝΙ απίστευτης γερμανικής έμπνευσης και κατασκευής
πάντως σηκώνει πολύ χιούμορ η υπόθεση...
-
επειδη εχω χασει τη κουβεντα,πισωκουνα αλφα προβλεπεται???
-
Το ρεζουμέ είναι
Η Fiat θέλει:
πάτωμα και κιβώτια της νέας 5αρας που θα φέρει το πάτωμα της 7αρας που μόλις παρουσιάστηκεΗ BMW θέλει:
3) τους 4κύλινδρους κινητήρες της FPT και για την Mini και για την ίδιαΟι πληροφορίες μου λένε ότι η πισωκίνητη πλατφόρμα θα 'έρθει' από αλλού.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τον αναμενόμενο 1300 turbo άμεσου ψεκασμού multiair (phase II)της FPT,που θα εμφανισθεί το 2011-12.Για το punto είναι καλό, για το Mini όμως δεν.. Αν και πιστεύω πως οι μηχανικοί της BMW θα καταφέρουν να βελτιώσουν κατά πολύ αυτό που θα παραλάβουν από την Fiat και θα το κάνουν ισάξιο με το τωρινό Mini, δηλαδή ένα 'proper M car'.
Το αστείο είναι ότι το μηχανολογικό σχεδιασμό, την εξέλιξη, τις δοκιμές καθώς και τη μελέτη για τη βιομηχανοποίηση-παραγωγή του Mini II την έκανε η ιταλική Italdesign-Giugiaro engineering......και όχι οι βαυαροί μηχανικοί.Λογικά μια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί σε όλο το B segment του ιταλικού ομίλου και βαυαρικού ομίλου θα είναι προϊόν κοινού σχεδιασμού.Εκτός αν η BMW προτιμήσει να πάρει έτοιμη την πλατφόρμα ή ακόμα ακόμα να της κατασκευάσει το Mini η Fiat (outsourced).Σε αυτή την περίπτωση θα έχει τα δικαιώματα που έχει τώρα η Ford για το Ka.Eπιλέγει ποιά από τα διαθέσιμα υλικά της Fiat θα χρησιμοποιηθούν και μετά δεν της πέφτει λόγος.Και για όσο τη Fiat, η τελευταία θα της το πουλάει.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
θες δεν θες Νικο147 ο,τι αμαξι και να χεις θα χει τη 'ρετσινια' της φιατ τελικα ε;
...ναι γιατί τα 2λτ της BMW είναι made in FIAT καθώς και τα επόμενα 2λτ turbo. Το θέμα επίσης δεν είναι μόνο τα μοτέρ...εκεί έχει λίγα προβλήματα η ΦΙΑΤ (ως και κανένα)...τα προβλήματα είναι στα ηλεκτρικά, ποιότητα συναργμολόγησης κλπ, κλπ, κλπ...
Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε και τα βγάλαμε όλα αυτά τα συμπεράσματα από τα ποστ μερικών (και των δικών μου) σε κάποιο φόρουμ...
Από τη θεωρία στη πραγματικότητα, στη πράξη και την εφαρμογή...έχουμε πολύ δρόμο ακόμα...
καλα προφανως δεν αναφερομαι σε αυτο καθαυτο το δικο σου αυτοκινητο.. Το προχωρησα λιγο παραπανω.Σκεψου μετα να σου λενε καποιοι ασχετοι στο δρομο :'πωπω φιλε bmw εχεις,τι μοτερ εχει φιατ;Κιβωτιο φιατ;Απο αναρτηση πως παει; ' Και σε φανταζομαι απο τωρα να ιδρωνεις και να χανεις 1 κιλο υγρων ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ.. Παντως και τωρα σε κοβω λιγο ιδρωμενο..(μην με παρεξηγεις καζουριτσα κανω.. )
-
για αυτο νικο ξερεις τι να παρεις ως επομενο αυτοκινητο
-
α πα πα...
ιεροσυλια, προδοσια κτλ κτλ
τοσα χρονια βρισιματος των BMW απο τους 'alfisti' θα πανε χαμενα δηλαδη?
ε ρε γλεντια
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
:lol: για αυτο νικο ξερεις τι να παρεις ως επομενο αυτοκινητο -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Οι πληροφορίες μου λένε ότι η πισωκίνητη πλατφόρμα θα 'έρθει' από αλλού.Εξαρτάται ποιά πισωκίνητη πλατφόρμα. Για την 947 κάθεται γάντι αυτή της νέας Ζ4.
Για την 941 ακόμα ελπίζω να φορά αυτήν της Quattroporte και όσο ακριβή και να βγει στην λιανική, τουλάχιστον θα δούμε τη συγχρονη Villa D'este.
Tελικά το ψάχνουν από εδώ κι από εκεί. Γιατί δεν βγάζουν μία δική τους πλατφόρμα να τελειώνει η υπόθεση? Έπειτα όσο να ναι κάποια μοντέλα θα μπορούν να 'χτιστούν' εκεί πάνω... -
Οι πληροφορίες μου λένε ότι η πισωκίνητη πλατφόρμα θα 'έρθει' από αλλού.
Εξαρτάται ποιά πισωκίνητη πλατφόρμα. Για την 947 κάθεται γάντι αυτή της νέας Ζ4.
Για την 941 ακόμα ελπίζω να φορά αυτήν της Quattroporte και όσο ακριβή και να βγει στην λιανική, τουλάχιστον θα δούμε τη συγχρονη Villa D'este.
Tελικά το ψάχνουν από εδώ κι από εκεί. Γιατί δεν βγάζουν μία δική τους πλατφόρμα να τελειώνει η υπόθεση? Έπειτα όσο να ναι κάποια μοντέλα θα μπορούν να 'χτιστούν' εκεί πάνω...Wishful thinking
Δε θα πίστευα ποτέ ότι θα διάβαζα αλφίστι να 'παρακαλάνε' για πισωκίνητες πλατοφόρμες από τη BMW...και η BMW να μη τις δίνει
-
πω ρε νικο...παλι σε φιατ κατεληξες...πως τα καταφερες παλι?
-
Φαντάζεστε να γίνει διπλή συγχώνευση BMW με PSA και μετά με FIAT και CHRYSLER?
Λέμε τώρα.
Fiat and BMW officially confirm agreement