-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το κακό είναι πως εσένα είναι και η κάτω αλλά και η επάνω κεφαλή αυτοϊκανοποιούμενες.
Επειδή βλέπω ότι το πορτέλλο σου δεν το κλείνεις.....σε συμβουλεύω ότι καλό θα ήταν να περιορίσεις τους αστεϊσμούς και τις εξυπναδούλες εντός των ορίων της συνομοταξίας σου,ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι ποινικά κολάσιμοι.
Από εμένα -αν και θα μου ήταν και πανεύκολο και ανέξοδο-δεν κινδυνεύεις,αλλά πρόσεξε μην πέσεις πάνω σε κανένα στραβόξυλο και σε κάνει και τρέχεις χωρίς να φτάνεις φουκαρά μου.Απειλή είναι αυτό?
Για πρόσεξε τι λες.
Ω τι σου ειπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!
Τελικα ολοι οι Ιταλοφιλοι ρε γμτ λασκαρισμενοι ειναι?
Είπαμε να μην ρίξουμε ψαλίδι από την πρώτη σελίδα του θέματος, είπαμε να σταματήσει το θέμα εδώ πέρα αλλά δεν το βλέπω, το edit είναι πολύ εύκολο. To σχόλιο δεν πάει σε σένα προσωπικά Στέλιο αλλά είναι μια γενικότερη προειδοποίηση για το τι θα επακολουθήσει αν γίνει το θέμα όπως κάθε άλλο με Ιταλικό αμάξι [mod mirage]
-
αυτό έγινε γιατί η bmw hellas διοικείται από παλιά στελέχη της Fiat Hellas?
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Aπο περιεργεια:το πατωμα του Corsa και του Punto κατασκευαστηκαν απο την Opel?Η το αντιθετο?Η απο καμια απο τις δυο?Νομίζω οτι το πάτωμα των Corsa D και G. Punto είναι προϊόν κοινής συνεργασίας των Fiat/GM και αποτελεί ουσιαστικά εξέλιξη του πατώματος του Corsa C της GM.
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Aπο περιεργεια:το πατωμα του Corsa και του Punto κατασκευαστηκαν απο την Opel?Η το αντιθετο?Η απο καμια απο τις δυο?
Νομίζω οτι το πάτωμα των Corsa D και G. Punto είναι προϊόν κοινής συνεργασίας των Fiat/GM και αποτελεί ουσιαστικά εξέλιξη του πατώματος του Corsa C της GM.
Τhanks
-
Κάπως έτσι θα 'παίξουν' οι πλατφόρμες:
next MiTo - next MINI
small SAV - next 'Colorado SAV'
sub-MiTo - mini MINI
small AR roadster - MINI roadster -
H BMW σαν group θέλει να μειώσει τις εκπομπές της γκάμας της (μπορεί το κάθε μοντέλο της στην κατηγορία του να είναι σχετικά οικονομικό αλλά η γκάμα ξεκινάει από 1600 κυβικά σε σχετικά βαριά αμαξώματα) για να μην την ενοχλούν οι σχετικοί νόμοι που υπάρχουν.
Ταυτόχρονα στο πλαίσιο διεύρυνσης και ανάπτυξης της εταιρείας ακούγεται λογική η αναβάθμιση του ονόματος αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται η πλαισίωση και κάλυψη των μικρών κατηγοριών από τη Μίνι.
Έτσι:- με τη βοήθεια ειδικού σε μικρά προσθιοκίνητα και πιο πλήρη γκάμα θα έχουν (μικρό Μινι, Μινι, σειρά 1 και 3,5,6,7 πολλά SUV, κάμποσα roadsters κλπ) για να πιάσουν πιο πολλούς πελάτες
- και πιο οικονομικά θα τους βγει λόγω οικονομίας κλίμακας αν μοιράζονται πατώματα και άλλα με άλλη εταιρεία
- και μπορούν να μειώσουν την συνολική τυπική κατανάλωση της γκάμας τους που τους επιτρέπει περισσότερες πωλήσεις με μικρότερους φόρους στην Αμερική.
Από την άλλη η Alfa Romeo θα χρησιμοποιεί το δίκτυο του Μινι στην Αμερική και θα ξαναβγάλει πισωκίνητο.
Συμφέρει και τους δύο, δεν εκθέτει την BMW (συνεχίζει να πουλιέται μόνη της), όλα καλά!
Το ότι θα τους βόλευε η 1 να ήταν προσθιοκίνητη δεν σημαίνει ότι θέλουν να κάνουν προσθιοκίνητα Μ και roadsters.... αυτό θα ήταν έσχατη προδοσία.... Βέβαια δεν θα ήταν η πρώτη που το έκανε. Εγκαταλείποντας την πίσω κίνηση η Alfa Romeo έκανε το χαρακίρι της (ίσως βέβαια αν δεν το έκανε να πέθαινε τελείως) και έκανε την BMW αυτό που είναι τώρα. Μόνο το πισωκίνητο από την Alfa Romeo είναι ίσως αυτό που θα κάνει νευρικούς τους Γερμανούς αλλά μάλλον θα φροντίσουν να πάρουν τα μέτρα τους για αυτό στη συμφωνία....
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τέλος, η BMW (και γενικότερα όλο το Group) έχουν επενδύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στο EfficientDynamics concept, ετοιμάζουν νέα υβριδικά μοτέρ (για Χ6 πχ) και ετοιμάζουν την επόμενη γενιά του Hydrogen7...κάτι που θα βοηθούσε τη FIAT να πάρει. Θέλω να πω ότι η BMW είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα όσον αφορά την μείωση των ρύπων από κάποιες άλλες εταιρίες. 'Πρόβλημα' παρουσιάζουν μόνο τα μοντέλα Μ.Μια διόρθωση (νομίζω) εδώ: η BMW έχει κάνει ένα (ειδικά εμπορικά) σημαντικό βήμα με το EfficientDynamics concept, αλλά και πάλι έχει πολλά να μάθει από την Fiat στο θέμα των ρύπων και της κατανάλωσης... Αν δεις, η Fiat είναι ο κατασκευαστής με τις χαμηλότερες εκπομπές στην γκάμα της, γιατί και μικρά αυτοκίνητα έχει , αλλά και αποδοτικά μοτέρ.
Από την συμφωνία κερδίζουν και οι δύο, αυτό είναι σίγουρο. Βέβαια, αν καταλήξει το ΜΙΝΙ ΙΙΙ με ημιάκαμπτο, αυτό θα χάσει οσο να 'ναι!
Ταπεινή μου άποψη βέβαια, οι πωλήσεις του δεν θα μειωθούν ούτε στο ελάχιστο λόγω αυτού (εαν συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί κάλλιστα, θα μπορούσε να εξελιχτεί μια νέα ανάρτηση για το υπάρχον πάτωμα).
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Aπο περιεργεια:το πατωμα του Corsa και του Punto κατασκευαστηκαν απο την Opel?Η το αντιθετο?Η απο καμια απο τις δυο?Το συγκεκριμένο πάτωμα σχεδιάστηκε απο την Opel και παραχωρήθηκε στη Fiat λόγω της συνεργασίας που είχαν τότε GM κ Fiat. Απ'οτι βλέπω αφού έσωσε μια ολόκληρη εταιρεία (η οποία έχει ξεσκιστει στις πωλήσεις αλλα πάλι χάλια είναι οικονομικά) θα βάλει το 'χεράκι' του να τονώσει κ κάποια άλλη;
-
Εγω παντως χαιρομαι !Καταρχην για μενα ειναι μια ας το πουμε επιβεβαιωση της ανακαμψης των Ιταλων.
Τον τελευταιο καιρο οι Ιταλοι μοιαζει να εχουν βρει τον παλιο καλο εαυτο τους.Ειχα καιρο να πω οτι ισως αγοραζα Ιταλικο αυτοκινητο...Εδω και λιγο καιρο με το 500 ,τη Μιτο ,το BRAVO και με την πολυαναμενονη ελευση των JTB στη 159 θα αγοραζα χωρις δευτερη σκεψη!
Οσο για τη BMW,αυτη εχει βρει το δρομο της εδω και χρονια αλλα και παλι αυτη η συνεργασια πιστευω θα εχει θετικα αποτελεσματα. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τέλος, η BMW (και γενικότερα όλο το Group) έχουν επενδύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στο EfficientDynamics concept, ετοιμάζουν νέα υβριδικά μοτέρ (για Χ6 πχ) και ετοιμάζουν την επόμενη γενιά του Hydrogen7...κάτι που θα βοηθούσε τη FIAT να πάρει. Θέλω να πω ότι η BMW είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα όσον αφορά την μείωση των ρύπων από κάποιες άλλες εταιρίες. 'Πρόβλημα' παρουσιάζουν μόνο τα μοντέλα Μ.
Μια διόρθωση (νομίζω) εδώ: η BMW έχει κάνει ένα (ειδικά εμπορικά) σημαντικό βήμα με το EfficientDynamics concept, αλλά και πάλι έχει πολλά να μάθει από την Fiat στο θέμα των ρύπων και της κατανάλωσης... Αν δεις, η Fiat είναι ο κατασκευαστής με τις χαμηλότερες εκπομπές στην γκάμα της, γιατί και μικρά αυτοκίνητα έχει , αλλά και αποδοτικά μοτέρ.
Από την συμφωνία κερδίζουν και οι δύο, αυτό είναι σίγουρο. Βέβαια, αν καταλήξει το ΜΙΝΙ ΙΙΙ με ημιάκαμπτο, αυτό θα χάσει οσο να 'ναι!
Ταπεινή μου άποψη βέβαια, οι πωλήσεις του δεν θα μειωθούν ούτε στο ελάχιστο λόγω αυτού (εαν συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί κάλλιστα, θα μπορούσε να εξελιχτεί μια νέα ανάρτηση για το υπάρχον πάτωμα).
Πάντως Γρηγόρη δεν είναι εμπορικό το Efficient Dynamics, έχω όντως παρατηρήσει διαφορά, μάλιστα έχω να πω ότι καίει περίπου όσο ένα 1400άρι. Όσο το Golf συγκεκριμένα. Αν το πατάς και το πας κόφτες καταπίνει, αλλά σε ρυθμούς πόλης...καίει πολύ λίγο.
Η δε ΦΙΑΤ έχει όντως χαμηλούς ρύπους γιατί έχει μικρά μοντέλα. Σε αντίστοιχα κυβικά όμως, έχει θέμα. Για παράδειγμα, το Bravo 1.4 150hp έχει 167.0 g/km, ενώ το μοτέρ της 320i Coupe Efficient Dynamics (με τα 170ΗΡ) έχει 152.0 g/km. Αναφορικά, το προηγούμενο 2λτ μοτέρ της 120i, χωρίς τα Efficient Dynamics είχε: 178.0 g/km.
-
Ναι, αλλά μόλις έρθει και το multiair, θα είναι ακόμη πιο κάτω και σκέψου πως αν βάλει κι ένα απλό σύστημα start/stop, θα πέσει κι άλλο.
Μην κοιτάς μόνον την ιπποδύναμη για να κρίνεις ένα μοτέρ, με την ροπή που έχει το Bravo, μπορεί να προσπεράσει ταχύτατα και μιλάμε για ένα μοτέρ που σαφώς δεν είναι εξελιγμένο όσο ο TSI της VW...To Efficient Dynamics σαφώς και κάνει δουλειά, αλλά νομίζω πως έχει πράγματα να μάθει από την FIAT η BMW (κι ακόμη περισσότερα η FIAT βέβαια... ).
Παράδειγμα, η BMW δεν θα έλεγα πως έχει και τα πιο πετυχημένα turbo, ενώ και στα diesel μοτέρ σε μικρούς κυβισμούς, η FIAT έχει καταπληκτικά μοτέρ.
Η FIAT πάλι θα πετούσε την σκούφια της για ένα πισωκίνητο πάτωμα από την ΒΜW, αν και δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως θα το πάρει! -
Highfidelity
Παράδειγμα, η BMW δεν θα έλεγα πως έχει και τα πιο πετυχημένα turbo, ενώ και στα diesel μοτέρ σε μικρούς κυβισμούς, η FIAT έχει καταπληκτικά μοτέρ.
Καλα και η FIAT ουσιαστικα εναν βενζινοκινητο τουρμπο εχει αυτη τη στιγμη στην αγορα.Η BMW ετοιμαζει ηδη το διλιτρο ενω εχει τον τριλιτρο(Γιατι λες οτι δεν ειναι πετυχημενος?) και τον 4,4.Φυσικα υπαρχει και ο 1,6 του ΜΙΝΙ!Το οποιο ειναι πολυ καλο μοτερ
Οσο για τα diesel ισως εκει στα μικρα κυβικα να παρει καποια τεχνογνωσια η BMW,γιατι απο 2000cc και πανω εχει φοβερα μοτερ!(123d ,320d,335d) -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
το μοτέρ της 320i Coupe Efficient Dynamics (με τα 170ΗΡ) έχει 152.0 g/km. Αναφορικά, το προηγούμενο 2λτ μοτέρ της 120i, χωρίς τα Efficient Dynamics είχε: 178.0 g/km.ημιοφτόπικ αλλά δεν είχα πάρει χαμπάρι πως μιλάμε για τόσο μεγάλες διαφορές με το εφίσιεντ ντινάμικ!!!
Άντε για να μπαίνουν στη σειρά και οι υπόλοιποι...
-
Ναι travelman τα ed (Efficient Dynamics) μοτέρ είναι όντως ΤΟΣΟ καλά.
Γρηγόρη, δε βρήκα 2λτ μοτέρ ΦΙΑΤ.
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
HighfidelityΠαράδειγμα, η BMW δεν θα έλεγα πως έχει και τα πιο πετυχημένα turbo, ενώ και στα diesel μοτέρ σε μικρούς κυβισμούς, η FIAT έχει καταπληκτικά μοτέρ.
Καλα και η FIAT ουσιαστικα εναν βενζινοκινητο τουρμπο εχει αυτη τη στιγμη στην αγορα.Η BMW ετοιμαζει ηδη το διλιτρο ενω εχει τον τριλιτρο(Γιατι λες οτι δεν ειναι πετυχημενος?) και τον 4,4.Φυσικα υπαρχει και ο 1,6 του ΜΙΝΙ!Το οποιο ειναι πολυ καλο μοτερ
Οσο για τα diesel ισως εκει στα μικρα κυβικα να παρει καποια τεχνογνωσια η BMW,γιατι απο 2000cc και πανω εχει φοβερα μοτερ!(123d ,320d,335d)Πολύ σωστά. Ίσως θα βοηθήσει η ΦΙΑΤ σε Μίνι με μικρότερα κυβικά, γιατί BMW δε πρόκειται να βγει 1400άρα
Επίσης, πιστεύω ότι το BMW Group θα βοηθήσει τη ΦΙΑΤ να φτάνουν τα μοντέλα και μοτέρ (π.χ. Multiair) της πιο γρήγορα από τη σύλληψη, σχεδιασμό και εξέλιξη στην αγορά και στη πώληση. Ίσως βελτιώσει και το δίκτυο διανομής κλπ, εκεί θέλει πολύ δουλειά ακόμα!
-
Δίλιτρο μοτερ η FIAT δεν έχει πλέον, αλλά δεν το χρειάζεται. Δες τι γίνεται στην VW πχ... Τον 2.0 FSI τον έφαγε η μαρμάγκα...
Τα μοτερ efficentdynamics της BMW καλά χρυσά είναι, αλλά σαφώς και δεν είναι κάτι φοβερό κατά την ταπεινή μου γνώμη... Γιατί; Βλέπε TSI από την VW , που σε οποιονδήποτε κυβισμό, ρίχνουν μπόλικο ξυλίκι σε όλα τα ατμοσφαιρικά αντίστοιχων επιδόσεων... Δηλαδή, θα προτιμούσες τον 1.6 ED της BMW, ή μήπως τον TSI της VW;
Βάλε και ένα start/stop αν θέλεις και το έξτρα 5% (αν είναι και τόσο...) στην οικονομία.Η FIAT όντως στην βενζίνη, δεν έχει κάτι φοβερό από τουρμπομοτέρ, αλλά θα έχει σύντομα. Κι όσο για τα νέα turbo της BMW, καλά χρυσά, αλλά όχι κάτι φοβερό, επιπλέον ακούσαμε πιο πολλές ιστορίες για προβλήματα αξιοπιστίας των BMW παρά των FIAT ή των VW...
Η VW είναι πολύ μπροστά και η FIAT τώρα παλεύει να την προφτάσει (αν τα καταφέρει..). Αλλά τα μηνύματα είναι καλά! Ερχεται ο 900άρης, ο 1.8 κάτι πήρε το αυτί μου και για άλλους κυβισμούς... Στα diesel όμως, έχει ΠΟΛΥ καλά μοτέρ, ανεξαρτήτως κατασκευαστή. Και η BMW βέβαια, αλλά μιλάμε για μεγάλους κυβισμούς, που δεν θα μπουν πχ σε ένα ΜΙΝΙ. Ενα μοτέρ 2.0TD θα μπει σε μια μπερλίνα. Στην 1 για παράδειγμα, αν έβαζες το 1.6ΤD της FIAT με τα 120 άλογα, το αμάξι θα πετούσε και παράλληλα θα ήταν ακόμη πιο οικονομικό.
Το downsizing είναι ο μόνος δρόμος που φαίνεται ρεαλιστικός αυτή τη στιγμή. Το Group VW το ακολουθεί ...τυφλά πλέον, κι από πίσω Ιταλοί και σύντομα και οι Γάλλοι. Ακόμη και η Mercedes έβγαλε την C με....1600κ.εκ. Οπότε, ποτέ μην λες ποτέ! Λες να την χάλαγε την BMW ο 1.4TSI; Ή μήπως αν τον είχε, θα άφηνε την 316Ci με τον 1.6ΕD; Απίθανο θα έλεγα... Κοίτα πως κινεί το μοτεράκι αυτό το τεράστιο Passat πχ...
Εγώ βάσει αυτής της λογικής μιλώ και γι'αυτό θεωρώ πως και τα δύο εργοστάσια έχουν να κερδίσουν πολλά από αυτή τη συμφωνία.
-
Τι έχει να μάθει η BMW από την Fiat όσον αφορά τους κινητήρες?
-
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
Aπο περιεργεια:το πατωμα του Corsa και του Punto κατασκευαστηκαν απο την Opel?Η το αντιθετο?Η απο καμια απο τις δυο?
Το συγκεκριμένο πάτωμα σχεδιάστηκε απο την Opel και παραχωρήθηκε στη Fiat λόγω της συνεργασίας που είχαν τότε GM κ Fiat. Απ'οτι βλέπω αφού έσωσε μια ολόκληρη εταιρεία (η οποία έχει ξεσκιστει στις πωλήσεις αλλα πάλι χάλια είναι οικονομικά) θα βάλει το 'χεράκι' του να τονώσει κ κάποια άλλη;
Αυτά που γράφεις είναι ανακριβή.
Το SCCS όπως ονομάζεται το πάτωμα των GPunto (2006) και Corsa D(2007),αποτελεί εξέλιξη του πατώματος Gamma της GM,που έγινε από την Fiat Powertrain και GMPowertrain στο Torino,οπού εδρεύουν οι δυό εταιρείες.Mετά το διαζύγιο οι δύο όμιλοι διατήρησαν το δικάιωμα να εξελίξουν αυτόνομα το πλαίσιο SCCS.
Για τα οικονομικά χάλια αν αναφέρεσαι στην GM τα λες καλά.Αν υπονοείς τη Fiat ρίξε μια ματιά εδώ,για να δεις πως κάνεις λάθος.
http://www.fiatgroup.com/en-us/shai/ban ... 08_eng.pdf' target='_blank -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τι έχει να μάθει η BMW από την Fiat όσον αφορά τους κινητήρες?Αρκετα...
-
Όπως?????
Το ότι έχει συνολικά η γκάμα της Fiat μικρότερες εκπομπές CO2 από την γκάμα της BMW προφανώς δεν λέει τίποτα απολύτως (γιατι αν το πάρουμε έτσι η daihatsu πχ πρέπει να έχει τους πιο εξελιγμένους κινητήρες στο σύμπαν).
-
Κάτι θα χει να μάθει, αλλιώς είναι κορόιδα οι Γερμανοί, όλοκληρη συμφωνία υπέγραψαν και δεν θα κερδίσουν τίποτα
Fiat and BMW officially confirm agreement