-
Θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας αυτην μου την εμπειρια, κυριως για να αποτρεψω
να ξανασυμβει το ιδιο σε καποιον αλλον.Λοιπον, την προηγουμενη Τεταρτη το απογευμα πηγα στο καταστημα του Κου Ριζικαρη (CorsaClub) για να αγορασω έναν πυροσβεστηρα,τον οποιο ηθελα για τον επικειμενο αγωνα GTCC της Κυριακης.
Με εξυπηρετησε μια πολύ ευγενικη κοπελα και αγορασα έναν μη ομολογκε πυροσβεστηρα αξιας 50€ με πλαστικη βαση.
Ο πυροσβεστηρας ηταν στο κουτι του σφραγισμενος,η κοπελα το ανοιξε,τον ειδα στα γρηγορα, και τον πηρα μεσα σε 2 λεπτα.
Το ιδιο απογευμα πληροφορηθηκα από την οργανωση του GTCC ότι από τον επομενο αγωνα θα πρεπει οι πυροσβεστηρες να εχουν μεταλλικη βαση, ετσι το επομενο πρωι μιλησα τηλεφωνικως με την κοπελα και της ειπα ότι θα περασω το Σαββατο να τον αλλαξω και να παρω έναν ομολογκε με μεταλλικη βαση.
Ετσι και εγινε, το Σαββατο κατά τις 11 παω παλι στο μαγαζι οπου βρισκεται και ο Κος Ριζικαρης τον οποιο γνωριζω και προσωπικα αφου στο παρελθον ειχαμε κανει group-buy τακακια με αρκετα μεγαλο κοστος.
Αφου χαιρετηθηκαμε του εξηγησα ότι θελω να αλλαξω τον πυροσβεστηρα,να δωσω την διαφορα(40€) και να παρω τον δικιλο ομολογκε.
Χωρις να πει τιποτα ο Κος Ριζικαρης με πλησιαζει ανοιγει το κουτι του πυροσβεστηρα και μου λεει….καλα αυτος είναι αδειος!!
Κοιταζοντας εκπληκτος διαπιστωνω ότι οντως ο πυροσβεστηρας ηταν αδειος.
Του εξηγω πολύ ευγενικα ότι ο πυροσβεστηρας ηταν αθικτος στο κουτι του **με την ασφαλεια ****του πανω **και εγω απλα τον εφερα πισω όπως ακριβως τον πηρα χωρις καν να τον ακουμπησω.
Ναι μου λεει αλλα εγω δεν μπορω να παρω πισω αδειο πυροσβεστηρα
Προσπαθοντας να μεινω ψυχραιμος του λεω ότι δεν φτανει που μου πουλησατε αδειο πυροσβεστηρα, τωρα δεν τον αλλαζετε κιολας για να παρω καποιον πιο ακριβο!!
Συνεχιζοντας τις φανταστικες του θεωριες μου λεει ότι μπορει ο πυροσβεστηρας να επεσε κατω και να αδειασε από χτυπημα….
Με την πιεση μου στο κοκκινο προσπαθησα να του εξηγησω ότι μπορει να τον επιστρεψει στην ΟMP σαν ελλατωματικο , να του δωσω την διαφορα των 40€ να παρω τον ομολογκε.Ετσι δεν ζημιωνεται κανεις.
Εκεινη την στιγμη όμως ο Κος Ριζικαρης αντιπροσωπος Ελλαδος της ΟΜΡ μου κανει την εξης καταπληκτικη προταση…. το καλυτερο που μπορω να κανω είναι να κρατησεις τον υπαρχον(αδειο) πυροσβεστηρα και να σου δωσω τον ομολογκε με εκπτωση 16€ από 86€ 70€.
Oπως καταλαβαινετε αυτή του η φραση με εκανε να παρατησω κάθε περαιτερω προσπαθεια για συζητηση ,και επειδη ηθελα να διατηρησω το ποινικο μου μητρωο λευκο, του ειπα απλα ότι λυπαμαι για την συμπεριφορα του ,πηρα τον φανταστικο μου αδειο πυροσβεστηρα και εφυγα.
Αυτή ηταν εξυπηρετηση πελατη από τον ιδιο τον επισημο αντιπροσωπο της ΟΜΡ στην Ελλαδα.
Φυσικα το ιδιο σημειωμα θα σταλει και στο εργοστασιο της Ιταλιας γιατι πρεπει καποια στιγμη οι κάθε ειδους υποτιθεμενοι επιχειρηματιες να σταματησουν να εξευτελιζουν τοσο απροκαληπτα τον πελατη.Μετα τιμής Gigi
-
να ξανασυμβει το ιδιο σε καποιον αλλον.Λοιπον, την προηγουμενη Τεταρτη το απογευμα πηγα στο καταστημα του Κου Ριζικαρη (CorsaClub) για να αγορασω έναν πυροσβεστηρα,τον οποιο ηθελα για τον επικειμενο αγωνα GTCC της Κυριακης.
Με εξυπηρετησε μια πολύ ευγενικη κοπελα και αγορασα έναν μη ομολογκε πυροσβεστηρα αξιας 50€ με πλαστικη βαση.
Ο πυροσβεστηρας ηταν στο κουτι του σφραγισμενος,η κοπελα το ανοιξε,τον ειδα στα γρηγορα, και τον πηρα μεσα σε 2 λεπτα.
Το ιδιο απογευμα πληροφορηθηκα από την οργανωση του GTCC ότι από τον επομενο αγωνα θα πρεπει οι πυροσβεστηρες να εχουν μεταλλικη βαση, ετσι το επομενο πρωι μιλησα τηλεφωνικως με την κοπελα και της ειπα ότι θα περασω το Σαββατο να τον αλλαξω και να παρω έναν ομολογκε με μεταλλικη βαση.
Ετσι και εγινε, το Σαββατο κατά τις 11 παω παλι στο μαγαζι οπου βρισκεται και ο Κος Ριζικαρης τον οποιο γνωριζω και προσωπικα αφου στο παρελθον ειχαμε κανει group-buy τακακια με αρκετα μεγαλο κοστος.
Αφου χαιρετηθηκαμε του εξηγησα ότι θελω να αλλαξω τον πυροσβεστηρα,να δωσω την διαφορα(40€) και να παρω τον δικιλο ομολογκε.
Χωρις να πει τιποτα ο Κος Ριζικαρης με πλησιαζει ανοιγει το κουτι του πυροσβεστηρα και μου λεει….καλα αυτος είναι αδειος!!
Του εξηγω πολύ ευγενικα ότι ο πυροσβεστηρας ηταν αθικτος στο κουτι του **με την ασφαλεια ****του πανω **και εγω απλα τον εφερα πισω όπως ακριβως τον πηρα χωρις καν να τον ακουμπησω.
Προσπαθοντας να μεινω ψυχραιμος του λεω ότι δεν φτανει που μου πουλησατε αδειο πυροσβεστηρα, τωρα δεν τον αλλαζετε κιολας για να παρω καποιον πιο ακριβο!!
Συνεχιζοντας τις φανταστικες του θεωριες μου λεει ότι μπορει ο πυροσβεστηρας να επεσε κατω και να αδειασε από χτυπημα….
Με την πιεση μου στο κοκκινο προσπαθησα να του εξηγησω ότι μπορει να τον επιστρεψει στην ΟMP σαν ελλατωματικο , να του δωσω την διαφορα των 40€ να παρω τον ομολογκε.Ετσι δεν ζημιωνεται κανεις.
Εκεινη την στιγμη όμως ο Κος Ριζικαρης αντιπροσωπος Ελλαδος της ΟΜΡ μου κανει την εξης καταπληκτικη προταση…. το καλυτερο που μπορω να κανω είναι να κρατησεις τον υπαρχον(αδειο) πυροσβεστηρα και να σου δωσω τον ομολογκε με εκπτωση 16€ από 86€ 70€.
Oπως καταλαβαινετε αυτή του η φραση με εκανε να παρατησω κάθε περαιτερω προσπαθεια για συζητηση ,και επειδη ηθελα να διατηρησω το ποινικο μου μητρωο λευκο, του ειπα απλα ότι λυπαμαι για την συμπεριφορα του ,πηρα τον φανταστικο μου αδειο πυροσβεστηρα και εφυγα.
Αυτή ηταν εξυπηρετηση πελατη από τον ιδιο τον επισημο αντιπροσωπο της ΟΜΡ στην Ελλαδα.
Φυσικα το ιδιο σημειωμα θα σταλει και στο εργοστασιο της Ιταλιας γιατι πρεπει καποια στιγμη οι κάθε ειδους υποτιθεμενοι επιχειρηματιες να σταματησουν να εξευτελιζουν τοσο απροκαληπτα τον πελατη.Μετα τιμής Gigi
-
-
Και συ βρε φιλε μου πως την πάτησες έτσι. Όταν έπαιρνες την συσκευασία δεν διαπίστωσες ότι είναι πανάλαφρη αφού δεν είχε μέσα τον πυροσβεστήρα? Δεν σου κίνησε την περιέργεια αυτό?
-
Σκεψου να χρειαζοταν να τον χρησιμοποιησεις και να ανακαλυπτες εκει οτι ειναι αδειος
-
Μάλλον ο τίτλος έπρεπε να είναι:
Περί εξαπάτησης πελατών... -
Αν ημουν στη θεση σου φιλε μου, θα εμπαινα στον κοπο να τους στειλω ενα εξωδικο και να κοινοποιησω το περιστατικο, οχι μονο στο εργοστασιο (το οποιο συνηθως παιρνει τη θεση του αντιπροσωπου του) αλλα και στις οργανωσεις καταναλωτων και το συνηγορο του καταναλωτη.
Αν ημουν στη θεση του πωλητη, δεν θα σου αλλαζα απλα τον πυροσβεστηρα, αλλα δεν θα ηξερα που να κρυφτω απο την ντροπη μου, που σου πουλησα ελλατωματικο εξαρτημα που μαλιστα αφορα την ασφαλεια σου.
-
Για να μην γινει παρεξηγηση ο πυροσβεστηρας ειχε κανονικο βαρος,αλλα η ενδειξη ηταν στο μηδεν γιατι δεν υπηρχε καθολου προωθητικο αεριο,οποτε και ο πυροσβεστηρας ηταν αχρηστος.
-
Ο χρήστης Gigi έγραψε:
Για να μην γινει παρεξηγηση ο πυροσβεστηρας ειχε κανονικο βαρος,αλλα η ενδειξη ηταν στο μηδεν γιατι δεν υπηρχε καθολου προωθητικο αεριο,οποτε και ο πυροσβεστηρας ηταν αχρηστος.co2 ήταν ?
-
O κος Ριζικάρης είναι γνωστός για τα τερτίπια του στην Ελληνική αγορά από πολύ παλιά.
Η αντίφαση είναι η κοπέλα που είναι και το θύμα ... που παρόλο την ευγένειά της και την άμεση εξυπηρέτηση δεν καταφέρνει να πείσει αφού η επιχείριση δεν είναι δική της.
Πριν 1 μήνα μου ζήτησαν 180euro για μπάρα θόλων OMP σιδερένια για το coupe.
Πήρα από το internet αλουμινίου από Κορέα με 55euro μαζί με τα μεταφορικά... -
Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική συμπεριφέρονται έτσι στον πελάτη...
Προτίμησε δηλαδή σε ήδη πελάτη του που έχει αγοράσει και άλλα είδη, να μην του αλλάξει έναν πυροσβεστήρα με γελοίο κόστος (50 € λιανική, άρα για τον ίδιο πολύ μικρότερο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κόστος), και να πάει να του φορτώσει άλλον πυροσβεστήρα πληρώνοντάς τον εξ'ολοκλήρου;
Ας χάσει τώρα έναν πελάτη του συν κάποιες εκατοντάδες άτομα που θα μάθουν το περιστατικό (είτε ήδη πελάτες του, είτε δυνητικοί πελάτες που θα μπορούσαν μελλοντικά να αγοράσουν και οι ίδιοι από εκείνον αν είχε φερθεί σωστά στο συγκεκριμένο περιστατικό). Ποιό είναι τώρα το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ του κόστος που μαθεύτηκε το γεγονός; Τα 50 (ΣΚΑΡΤΑ) ευρώ που αντιστοιχούν σε ένα άτομο ή κάποια άτομα επί πολλαπλάσιας αξίας προϊόντα (που ΔΕΝ θα αγοράσουν πλέον από εκείνον);
-
... EDIT
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Αν ημουν στη θεση σου φιλε μου, θα εμπαινα στον κοπο να τους στειλω ενα εξωδικο και να κοινοποιησω το περιστατικο, οχι μονο στο εργοστασιο (το οποιο συνηθως παιρνει τη θεση του αντιπροσωπου του) αλλα και στις οργανωσεις καταναλωτων και το συνηγορο του καταναλωτη.οι οργανωσεις καταναλωτων δε μπορουν να κανουν τπτ..αντε κανα εξωδικο να στειλουν και ποιος χεστηκε στη τελικη???...εμεις που ειχαμε παει στο συνηγορο του καταναλωτη, γιατι η citroen αρνηθηκε να με καλυψει στην εγγυση(απο σπασμενο διαφορικο) και με βαλαν τελικα να το πληρωσω και δεν εγινε τιποτα...η μονη λυση ειναι τα δικαστηρια,αλλα πιο πολλα θα πληρωσεις εκει....
γενικα ολοι κοροιδευουν και κανεις δε μπορει να τους κανει τιποτα,γιατι πχ εμενα μου λεγαν οι μηχανικοι οτι το διαφορικο δε γινεται να σπασει(γιατι υπαρχι κινδυνος θανατηφορος) και πρωτα επρεπε να τα φτυσει το κιβωτιο...μετα ομως αρνηθηκαν εστω την αστοχια υλικου και μου εβγαζαν φωτογραφιες το δισκο μου ,λεγοντας μου στη συνεχεια οτι εκανα καφριλες(επειδη και καλα ειχε σημαδια πυρακτωσεως )...τους ειπα βεβαια οτι το αυτοκινητο ηταν μαμα και το χρησιμοποιουσα στα πλαισια του κατασκευαστη αλλα τιποτα...μου λεγαν οτι δεν οδηγουν ενα αυτοκινητο συνεχεια με 7000 rpm,αλλα απο την αλλη εφταιγα εγω αν αυτοι εβαλαν εκει τον κοφτη????να χαιρεσαι φιλε gigi που εχασες μονο τοσα γιατι,εγω εχασα 2 χιλιαρικα....
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μου λεγαν οτι δεν οδηγουν ενα αυτοκινητο συνεχεια με 7000 rpm,αλλα απο την αλλη εφταιγα εγω αν αυτοι εβαλαν εκει τον κοφτη????
Ένα citroen εννούσαν προφανώς
Σκέψου να στο έλεγαν αυτό για ένα S-2000 -
και για να εξηγησω περισσοτερο το προβλημα που ειχα..
1.ενα μικρο κομματι απο τα γραναζια νου διαφορικου ραγισε και ξεκολλησε(πολυ μικρο,σα μισο νυχι)
2.αυτο το κομματακι μετα για καποιο καιρο,πολυ-λιγο δε μπορω να ξερω κολυμπουσε στα λαδια χαρουμενο!!!
3.μια μερα αυτο το κομματι σφηνωθηκε αναμεσα σε καποιο απο τα γραναζια και το καβουκι του διαφορικου και...
4.ραγισε το καβουκι του διαφορικου( ),ενω πηγαινα με καμια εξηνταρια καθως ζεσταινα το αυτοκινητο(μολις ειχα φυγει απο το σπιτι μου) σε αποσταση ουτε ενα χλμ απο το σπιτι μου...οι βαλβολινες χυθηκαν στην εξατμιση και γεμισε ενα τεραστιο πυκνο νεφος γυρω,μου απο εξατμιζοντα λαδια...αμεσως το ακινητοποιω δεν ειχα καταλαβει τι παιζει φωναξα οδικη και το πηγα στην αντιπροσωπεια..
αρα επειδη,κανεις δεν παιζει να σε σξυπηρετησει σωστα,τουλαχιστον παρε κατι που να ειναι αξιοπιστο και οταν κραζω τα γαλλικα,τα χω φαει στη μαπα για αυτο τα λεω....
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
μου λεγαν οτι δεν οδηγουν ενα αυτοκινητο συνεχεια με 7000 rpm,αλλα απο την αλλη εφταιγα εγω αν αυτοι εβαλαν εκει τον κοφτη????
Ένα citroen εννούσαν προφανώς
Σκέψου να στο έλεγαν αυτό για ένα S-2000για c2 vts με κοφτη στις 7200...μου θελαν και 7200 τρομαρα τους!!! αλλα κιβωτιο και διαφορικο ειπαν να κρατησουν απο το 1000αρι μαλλον
εδω στα 16αρια τουρμπο στο psa αντι να φτιαξουν κανα κιβωτιο(ή ακομα καλυτερα να ζητησουν αυτο των mini),πηραν αυτα που ειχαν τα ντιζελ γτπ εταιρεια... -
Στη θέση σου φίλε Gigi θα είχα συντάξει επιστολή με αποδέκτη την έρδα του κατασκευαστή του προιόντος και με λίγα λόγια θα εξηγούσα την όλη κατάσταση (καλό θα είναι η επιστολή να συνταχθεί από Δικηγόρο), τονίζοντας τη δυσφήμιση του προιόντος του' στα χέρια του συγκεκριμένου αντιπροσώπου.
Αν ο κατασκευαστής είναι Ευρωπαίος (δλδ όχι ελληναράς) θα σε αποζημιώσει σίγουρα. -
Η επιστολη ηδη μεταφραζεται στα ιταλικα και θα σταλει επισημα στα κεντρικα της ΟMP .
Το θεμα δεν ειναι η αποζημιωση για τα 50€ (εξαλλου αγορασα αλλον ομολογκε) αλλα η απαραδεκτη συμπεριφορα του αντιπροσωπου που με παζαρευε για 20€, ενω πρωτα μου ειχε πουλησει ελαττωματικο προιον το οποιο συνδεεται αμεσα και με την ασφαλεια μου. -
Να κάνω μία ερώτηση?Αφελής ερώτηση ίσως...
Δε φαίνεται αν ο πυροσβεστήρας είναι αχρησιμοποίητος?
Δεν ξέρω πολύ καλά κι απο πυροσβεστήρες.Εγώ ξέρω μόνο ότι υπάρχει μία ασφάλεια με πίρο, όπου απλά τον τραβάς/βγάζεις για να πατήσεις τη 'σκανδάλη'.
Αν φαίνεται ότι είναι αχρησιμοποίητος, γιατί να μην επιμείνεις να στον αλλάξει?
Το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι ότι τον αγόρασες πλέον, αλλά από την άλλη σου πούλησε κάτι που είναι ελαττωματικό (δεν κάνει τη δουλειά για την οποία το αγόρασες). -
1000 δίκια με τον Gigi, αλλά το σωστό είναι να κοινοποιηθεί το thread αυτό ΚΑΙ στο συγκεκριμένο κατάστημα...να ακουστεί και η άλλη πλευρά...
Γνώμη μου...
Περί εξυπηρέτησης πελατών....