-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Άρα ο 'οικοπεδοφάγος' είναι μια εταιρεία που θα χτίσει ένα σπίτι στα καμμένα και θα το πουλήσει στον ιδιώτη. Αν η έκταση δεν ανήκει σε κανέναν τι σκατά τίτλοι ιδιοκτησίας θα υπάρχουν;Και ποιός λέει πως δεν ανήκει; Υπάρχουν οικόπεδα σε δασικές εκτάσεις. Μη με ρωτήσεις γιατί ( ) αλλά υπάρχουν. Αλλα δεν μπορείς να χτίσεις, ούτε να κόψεις κλαδί απο δέντρο.
Αγοράζεις μεγάλες τέτοιες εκτάσεις (πχ απ την μονή πεντέλης βοήθειά μας), τις κόβεις οικοπεδάκια, στην πορεία τις μπουρλοτιάζεις (η περιμένεις τον ηλίθιο που φοβάται ο Λάππας αν έχεις υπομονή να τις κάψει), μετά βάζεις βύσμα και τις αποχαρακτηρίζεις απο δασικές, αφου δεν είναι δάσος μπαίνουν σχέδιο και δατσ ιτ Καθαρές δουλειές -
...και κάτι ακόμα. Η συμβολαιογράφος (και σύζυγος γνωστού πολιτικού) που έκανε τα περισσότερα συμβόλαια της Μονής Βατοπεδίου όπως λέει δεν πήρε λεφτά για την εργασία της (μόνο έξοδα) και 'λόγω φόρτου εργασίας' ξέχασε να γράψει σε μερικά συμβόλαια ότι είναι αρχαιολογικοι χώροι ή δασικές εκτάσεις. Η Μονή λοιπόν έχτισε σε καθαρές εκτάσεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η Μονή λοιπόν έχτισε σε καθαρές εκτάσεις.Στο συμβόλαιο μεταβίβασης δεν έχει σημασία αν κάποιος 'ξέχασε' να αναγράψει το ότι πρόκειται για αρχαιολογικούς χώρους ή δασικές εκτάσεις, σημασία έχει τι φαίνεται ότι είναι αυτές οι εκτάσεις στα κρατικά αρχεία.
-
Μα αν το γράφει στο συμβόλαιο, και να το 'σβήσουν' οι καλοθελητές από τα κρατικά αρχεία θα εμφανίζεται συνέχεια 'δασική έκταση' (όπου απαιτείται ο τίτλος πχ πολεοδομία, εφορία κλπ).
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εγω δεν χα'ίρομαι που καιγεται το σπίτι του αλλουνου αλλα ας μου πεί κάπποιος ότι στις ανωθεν φωτογραφίες ότι πρώτα χτιστηκε η βίλλα και μετά σπείραν τα πευκα οι ενοικοι
Και γω θέλω σπίτι μες τα δέντρα και το δάσος!
Ποια ειναι η διαδικασια?Δεν έχει ειδική διαδικασία, απλά 450000-750000 € το στρέμμα, για τα υπόλοιπα φρόντισαν το 1969 άλλοι βάζοντας την περιοχή εντός σχεδίου. Όπως έγινε και στην Εκάλη, το Διόνυσο, την Ιπποκράτειο Πολιτεία, κτλ
εδώ αρχίζουν και τελειώνουν όλα
όσον αφορά τα ιδιόκτητα δάση, η μεταβίβαση της κυριότητας τους στο Δημόσιο, με απαλλοτρίωση ή όποια άλλη πράξη ουδόλως τα διασφαλίζει. βλ καζίνο Πάρνηθας, Χαλκιδική και ανταλλαγές, κτηματικη υπηρεσία Δημοσίου και λοιποί βούρκοι νομιμοποίησης.
-
Σε περισσότερα από 47.500 στρέμματα του βουνού δήλωνε κυριότητα η Μονή Πεντέλης, χρησιμοποιώντας έγγραφα όπως θεσπίσματα του σουλτάνου που χρονολογούνται από το 1829, συμφωνητικά επί εποχής επαρχιακών διευθυντών το 1836 ή ακόμη και χαρτιά του αρμόδιου συμβουλίου εκκλησιαστικών υποθέσεων του 1837. Κάποια μάλιστα καταστράφηκαν- όπως αναφέρουν- στη διάρκεια εχθροπραξιών!
Παράλληλα, με αντίστοιχα έγγραφα έχει προχωρήσει σε πωλήσεις δασικών εκτάσεων άνω των 11.000 στρεμμάτων εντός του Πεντελικού Όρους με βασικούς αγοραστές διάφορους οικοδομικούς συνεταιρισμούς. Δεν είναι τυχαίο πως στους διεκδικητές του δάσους εμφανίζονται 24 διαφορετικοί συνεταιρισμοί, από τους οποίους αρκετοί φέρονται ως αγοραστές εκτάσεων από τη Μονή Πεντέλης ήδη από τη δεκαετία του ΄70.
Έκτοτε, κάθε πυρκαγιά έδινε και μία νέα ευκαιρία για την οικοπεδοποίηση των ιδιοκτησιών τους. Έτσι, το 1995 μετά την εξαίρεση καμένων εκτάσεων από την αναδάσωση ο οικοδομικός συνεταιρισμός Αγίου Σπυρίδωνα κατόρθωσε να ανεγείρει κατοικίες στην έκταση των περισσοτέρων των 3.000 στρεμμάτων, που επί σειρά ετών διεκδικούσε.
ΣΤΑ «ΠΑΡΑΘΥΡΑ» που υπάρχουν για την καταπάτηση των δασικών εκτάσεων της Πεντέλης αναφέρεται και ο κοινοτάρχης Βαρνάβα Γιώργος Κόλλιας. «Είναι παράξενο» δηλώνει όσον αφορά την εκδήλωση της προχθεσινής πυρκαγιάς, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν προκλήθηκε από τυχαίο γεγονός. Ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν ήταν εμπρησμός από τους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να στρώσουν τον δρόμο για την οικοπεδοποίηση του δάσους. «Εμείς στον Βαρνάβα δεν έχουμε άλλες παραγωγικές δυνάμεις παρά μόνο το φυσικό μας περιβάλλον. Οι επιτήδειοι μπορούν οπουδήποτε να χτίσουν, όπως έγινε στον Διόνυσο με την Ιπποκράτους Πολιτεία» υπογραμμίζει.
Αναφέρεται στην περίπτωση του οικοδομικού συνεταιρισμού Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία, ο οποίος το 1973 αγόρασε τμήμα του δασικού όγκου της Πεντέλης στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Το 1974 το κράτος αναγνωρίζει ως ιδιοκτησία του συνεταιρισμού την έκταση και το 1977 εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα που επιτρέπει τη ρυμοτόμησή της:
δημιουργούνται βάσει αυτού οικόπεδα ανά δύο στρέμματα... δάσους!
πηγή
posting.php?mode=reply&f=13&t=32003 -
Δεν υπάρχει κτηματολόγιο στην Ελλάδα (κάτι μικρές εκτάσεις έχουν μπει) και
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ καταγραφή των δημοσίων εκτάσεων, δασών, αγρών κλπ.ΠΟΤΕ.
Είμαστε οι ξύπνιοι που διώξαμε τον Βασιλιά.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
δημιουργούνται βάσει αυτού οικόπεδα ανά δύο στρέμματα... δάσους!Με τρέχουσα αξία μεταξύ 250.000 και 350.000 € το οικόπεδο. Προ 10ετίας στοίχιζαν 30.000 € το οικόπεδο
-
Δεν θα πω πολλά, καθώς σήμερα θα κοιμηθούμε ήσυχοι, και δεν θέλω να χαλάσω την ηρεμία μου. Συνγχαίρω αυτούς που λένε ότι χαίρονται όταν καίγονται τα σπίτια κάποιων, παρόλο που μπορεί η ένταξη στο σχέδιο πόλης να έγινε μισό αιώνα πριν, αυτοί να τα αγόρασαν πρόσφατα και να έδωσαν 1+ εκατ.€ το οικόπεδο. Πάντως μην χαίρεστε, και να καούν δεν θα μείνουν άστεγοι .
-
όταν δίνεις 1+εκ για ομιχλώδους νομιμότητας οικόπεδο μέσα στο δάσος είσαι καλολαδωμένο γρανάζι της παραοικονομίας._
το αν θα καείς ή όχι ελάχιστα απασχολεί.
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Δεν θα πω πολλά, καθώς σήμερα θα κοιμηθούμε ήσυχοι, και δεν θέλω να χαλάσω την ηρεμία μου. Συνγχαίρω αυτούς που λένε ότι χαίρονται όταν καίγονται τα σπίτια κάποιων, παρόλο που μπορεί η ένταξη στο σχέδιο πόλης να έγινε μισό αιώνα πριν, αυτοί να τα αγόρασαν πρόσφατα και να έδωσαν 1+ εκατ.€ το οικόπεδο. Πάντως μην χαίρεστε, και να καούν δεν θα μείνουν άστεγοι .Σωστό κι αυτό. Και να καεί θα αγοράσετε καινούργιο δάσος
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν υπάρχει κτηματολόγιο στην Ελλάδα (κάτι μικρές εκτάσεις έχουν μπει) και
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ καταγραφή των δημοσίων εκτάσεων, δασών, αγρών κλπ.ΠΟΤΕ.
Είμαστε οι ξύπνιοι που διώξαμε τον Βασιλιά.
τι λες δε μας βαλαν να δηλωσουμε τα διαμερισματα μας?
γιατι ειναι πολυ πιθανο να γκρεμισω τον τοιχο και να καταπατησω το διαμερισμα του γειτονααπλα εκει υπηρχε η πολλη μασα (Αθηνα) τα αλλα και κοστιζαν γιατι θα υπηρχαν απειρες διαμαχες και δε συμφερουν ακομα..
τωρα που δεν εχουμε δαση και θα καταπατηθει ο,τι απεμεινε θα περιληφθουν και τα υπολοιπα οικοπεδα
αρα ποτε μη λες ποτε
και ναι ειμαστε ξυπνιοι που διωξαμε το βασιλια
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Με τρέχουσα αξία μεταξύ 250.000 και 350.000 € το οικόπεδο. Προ 10ετίας στοίχιζαν 30.000 € το οικόπεδο
Υπεραξία του ρουβά και του ψινάκη
-
Με τρέχουσα αξία μεταξύ 250.000 και 350.000 € το οικόπεδο. Προ 10ετίας στοίχιζαν 30.000 € το οικόπεδο
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ομιχλώδους νομιμότητας οικόπεδο μέσα στο δάσοςΑυτό το λέει ποιός ακριβώς?
παραοικονομίας
Αγαπητέ γνωρίζεις την χρήση της ελληνικής? Αν ναι, εξήγησέ μου που κολλάει η παραοικονομία.
το αν θα καείς ή όχι ελάχιστα απασχολεί.
Απλώς απαξιώ. Σχόλια επ' αυτού σε πμ γιατί έχουμε (έχω) και κάποιο επίπεδο.
-
Τα 250-350 είναι για την Ιπποκράτειο Πολιτεία, όχι για το Ν. Βουτζά που ζει ο Ψιψινάκης και ο Σάκης.
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
παραοικονομίας
Αγαπητέ γνωρίζεις την χρήση της ελληνικής? Αν ναι, εξήγησέ μου που κολλάει η παραοικονομία.
το να αποκτησει καποιος με εμμεσο τροπο περιουσιακα στοιχεια και μετα να προσπαθει να το νομιμοποιησει λαδωνοντας ολο το κοσμο δεν ειναι παραοικονομια?
το να ληστεψει καποιος μια τραπεζα πχ και μετα να παει σε ενα καζινο και να 'νομιμοποιησει' τα κερδη του δεν ειναι το ιδιο παρανομο?
-
Σε λιγο θα πλακωσει κι εδω η πυροσβεστικη ,το συγκεκριμενο θρεντ εχει παρει φωτια
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παραοικονομίας
το να αποκτησει καποιος με εμμεσο τροπο περιουσιακα στοιχεια και μετα να προσπαθει να το νομιμοποιησει λαδωνοντας ολο το κοσμο δεν ειναι παραοικονομια?
το να ληστεψει καποιος μια τραπεζα πχ και μετα να παει σε ενα καζινο και να 'νομιμοποιησει' τα κερδη του δεν ειναι το ιδιο παρανομο?
Φυσικά . Όπως και ένα σωρό άλλα πράγματα.
Που κολλάει όμως αυτό με τον Διόνυσο?Θα επιθυμούσα μια απάντηση πραγματική, και όχι να ακούω ότι τα οικόπεδα στον Διόνυσο είναι ομιχλώδους νομιμότητος!
Δεν πιστεύω ότι εδώ είναι χώρος εξάσκησης και ακονισμού της ηλιθιότητος του καθενός, οπότε καλό θα ήταν να λέμε πράγματα που γνωρίζουμε, και όχι αυτά που φανταζόμαστε, είτε λόγω τάσης συνομοσιολογίας, είτε λόγω συμπλεγμάτων. -
καλα εγω προσωπικα δε μιλουσα για το Διονυσο , μιας και δε γνωριζω, αλλα το οτι η καταπατηση στη χωρα μας ειναι συνηθης τακτικη και συνδεεται με τους εμπρησμους δε νομιζω χωρα αμφισβητηση
Καιγόμαστε (άλλοτε 2008, 2009)νυν 2010 .