-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
@Steftsak, δούλεψες το cruise control στην επιστροφή; Πως σου φάνηκε;Ναι, τα βρηκαμε μια χαρα με το cruise control, ξεθαρεψα μετα, να και το HUD , να και τα χειριστηρια που εχεις κατω απο το τιμονι για το ηχοσυστημα...μια χαρα...
...πολυ χρησιμα και πρακτικα ολα......και μην ξεχνατε ...να διαβαζετε το manual...ξερω εγω τι λεω...
-
Φίλτατε pitt ,ο θόρυβος ακούγεται στά 70-80 χλμ εντονα, μέ ανοιχτό τό παράθυρο,χαμηλώνει στό μισάνοικτο καί ησυχία στό κλειστό,
Οταν έκανα τήν παρατήρηση στήν αντιπροσωπεία μού είπαν να ανοιγω λίγο τό απέναντι παράθυρο.Εφριξα.Επιφυλάσομαι γιά τούς ανεμοθώρακες,θέλω νά τούς δώ στήν πράξη. -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
....
Έχω πάει σε δύσκολες χωμάτινες ανηφόρες (πρόσφατα στον Όλυμπο) και δεν είχα κανένα πρόβλημα σαν αυτό που περιγράφεις.
....Μια που ανέφερες βουνό, από τις πιο ωραίες μου βόλτες με το 3008 ήταν όταν κανένα μήνα πριν ανέβηκα στη Γκιώνα, σε κάτι αλπικά λιβάδια στα 2000 μέτρα υψόμετρο. 30χμ χωματόδρομος περίπου (και άλλα τόσα επιστροφή), με άνοδο από τα 300 μέτρα ως τα 2000. Από τα 30χμ τα μισά ήταν σε κακοτράχαλο χωματόδρομο, με κομμάτια βράχων πεσμένα μέσα, κλαδιά δένδρων, δρόμος στρωμένος με σπαστή πέτρα σε πολλά σημεία, κτλ. Το τοπίο εκεί πάνω βέβαια φοβερό!
Τη διαδρομή αυτή δεν θα τη δοκίμαζα ποτέ με το παλιό μου αυτοκίνητο, και διαπίστωσα πόσο σημαντική είναι απλά και μόνο η αυξημένη απόσταση από το έδαφος όταν βγαίνεις από την άσφαλτο!
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
@Steftsak, δούλεψες το cruise control στην επιστροφή; Πως σου φάνηκε;
Ναι, τα βρηκαμε μια χαρα με το cruise control, ξεθαρεψα μετα, να και το HUD , να και τα χειριστηρια που εχεις κατω απο το τιμονι για το ηχοσυστημα...μια χαρα...
...πολυ χρησιμα και πρακτικα ολα......και μην ξεχνατε ...να διαβαζετε το manual...ξερω εγω τι λεω...
Ο συνδυασμός cruise control με HUD πολύ πρακτικός πάντως!
-
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Φίλτατε pitt ,ο θόρυβος ακούγεται στά 70-80 χλμ εντονα, μέ ανοιχτό τό παράθυρο,χαμηλώνει στό μισάνοικτο καί ησυχία στό κλειστό,Αν το παράθυρο που εννοείς είναι ένα από τα πισινά, τότε μιλάμε για τον ίδιο ακριβώς θόρυβο. Είναι φυσιολογικός θόρυβος που δημιουργείται στα περισσότερα αυτοκίνητα.
Οταν έκανα τήν παρατήρηση στήν αντιπροσωπεία μού είπαν να ανοιγω λίγο τό απέναντι παράθυρο.
Μπορεί να ακούγεται ανορθόδοξο, αλλά σωστά σου είπαν. Θα το θέσω λίγο χοντρά και απλοϊκά, αλλά φαντάσου ότι το αυτοκίνητο όταν κινείται μέσα στο ρεύμα αέρος με ανοιχτό το ένα παράθυρο, μοιάζει με μια μεγάλη σφυρίχτρα...
Επίσης για τον ίδιο θόρυβο έχω να παρατηρήσω ότι η συχνότητά του είναι αντιστρόφως ανάλογη του όγκου του αυτοκινήτου. Σε μικρότερα αυτοκίνητα, η συχνότητά είναι ελαφρώς υψηλότερη και ενδεχομένως ο θόρυβος είναι λιγότερο ενοχλητικός.
Επειδή βλέπω ότι ενοχλείσαι από τους θορύβους (και σου ανεβαίνει και η πίεση) θα σου συνιστούσα να είσαι επιφυλακτικός με τους ανεμοθώρακες (ή τα φρύδια όπως τα λέει ο cosneo), γιατί είναι πιθανόν να μειωθεί ο θόρυβος που ακούγεται τώρα με ανοιχτό το ένα παράθυρο αλλά να δημιουργηθούν άλλοι θόρυβοι ή συριγμοί ιδιαίτερα σε υψηλές ταχύτητες, λόγω της αεροδυναμικής που θα μεταβληθεί.
Αν πάντως αποφασίσεις να τα βάλεις, ενημέρωσέ μας για τις εντυπώσεις σου.
-
πάντως από αυτά που διαβάζω , σε όλες τις μάρκες υπάρχουν κάτι τζιμάνια μαστόρια , οι οποίοι με τις δικαιολογίες που σου λένε κάθε φορά , υποτιμούν την νοημοσύνη σου..
Αν σε δουν και λιγάκι μπόσικο και αλαφροίσκιωτο , τότε το δούλεμα πάει σύννεφο , μόνο αν είσαι τσαμπουκαλεμένος (σε ευγενικά πλαίσια ) και φανείς ότι είσαι ενημερωμένος από τεχνικά θέματα , μπορεί και να σε υπολογίσουν λίγο.. -
Έχει παρατηρήσει κανείς στην έκδοση με τα 150 άλογα ότι πάντα υπάρχει λίγο 'γκάζι' στο αμάξι?!
Στο ρελαντί βλέπω ότι είμαι στις 1100 στροφές!
Είναι φορές όμως που νομίζω ότι το αμάξι τσουλάει μόνο του με ταχύτητα χωρίς καθόλου γκάζι!
για να ακούσω απόψεις..... -
Ο χρήστης tiniakos31 έγραψε:
Έχει παρατηρήσει κανείς στην έκδοση με τα 150 άλογα ότι πάντα υπάρχει λίγο 'γκάζι' στο αμάξι?!
Είναι φορές όμως που νομίζω ότι το αμάξι τσουλάει μόνο του με ταχύτητα χωρίς καθόλου γκάζι!
για να ακούσω απόψεις.....1100 στροφες ρελαντι δεβ ειναι φυσιολογικο
αλλα να τσουλαει μονο του με 1η ταχυτητα φανταζομαι το κανουν ολα -
για να ακούσω απόψεις.....Στο δικό μου το ρελαντί είναι περίπου 850 έως 900 rpm και πάντως κάτω από 1.000 rpm.
Το δικό σου μου φαίνεται μάλλον υψηλό.Όσο για την κίνηση με ταχύτητα και χωρίς γκάζι, είναι φυσιολογικό.
-
Στο ρελαντί βλέπω ότι είμαι στις 1100 στροφές!Το ρελαντι στο δικο μου ειναι στις 750 στροφες ...
Το θεμα ομως ειναι οτι οταν ανοιγεις την μηχανη, για περιπου 15 δευτερολεπτα ειναι και εμενα στα 1100, αλλα μετα ομως πεφτει και σταθεροποιειτε στισ 750...
Μηπως φιλε Tiniake, ενοεις αυτα τα αρχικα 15 δευτερολεπτα?
Μετα δεν πεφτουν οι στροφες? Για αστο για κανα λεπτο να δεις... -
Μια που ανέφερες βουνό, από τις πιο ωραίες μου βόλτες με το 3008 ήταν όταν κανένα μήνα πριν ανέβηκα στη Γκιώνα, σε κάτι αλπικά λιβάδια στα 2000 μέτρα υψόμετρο. 30χμ χωματόδρομος περίπου (και άλλα τόσα επιστροφή), με άνοδο από τα 300 μέτρα ως τα 2000. Από τα 30χμ τα μισά ήταν σε κακοτράχαλο χωματόδρομο, με κομμάτια βράχων πεσμένα μέσα, κλαδιά δένδρων, δρόμος στρωμένος με σπαστή πέτρα σε πολλά σημεία, κτλ. Το τοπίο εκεί πάνω βέβαια φοβερό!Πεσμένα κλαδιά... Τι μου θύμησες τώρα...
Λίγο μετά την πρωτοχρονιά, πάλι στον Όλυμπο. Πάνω από μία ώρα χωματόδρομο για να φτάσουμε σε ένα χωριό που μας περίμενε ζεστή φασολάδα και άλλα καλούδια. Ενώ ξεκινήσαμε με ήλιο, λίγο πριν φτάσουμε στο χωριό ο καιρός ξαφνικά χάλασε, άρχισε να φυσάει έντονα και η θερμοκρασία να πέφτει στους -5 οC. Στη διαδρομή κατέβαινα και μετακινούσα κούτσουρα για να περάσω και ξαφνικά 2 χιλιόμετρα πριν από το χωριό βλέπω ένα δένδρο ύψους περίπου 15 m να σπάει από την πλαγιά και να πέφτει σε απόσταση 20 m μπροστά μου, κλείνοντας τον δρόμο κάθετα. Αν πώ ότι ήταν πάνω από 2 τόνους δεν θα είναι υπερβολή. Άγιο είχαμε!
Εν τω μεταξύ άρχισε έντονη χιονόπτωση, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να πείσουμε τις γυναίκες να αφήσουμε το αυτοκίνητο και να πάμε στο χωριό με τα πόδια. Πάει χαμένη η φασολάδα...
Οι φωτογραφίες είναι capture από βίντεο και δεν απεικονίζουν καλά αυτό που περιγράφω:
-
Τελικά έχει και η δικιά μου αντλία νερού πρόβλημα. Άκουγα κι εγώ ένα σφυριγματάκι στο ρελαντί. Αρχικά δεν του έδωσα σημασία, αλλά όταν άρχισα να διαβάζω τα σχετικά εδώ μέσα σκέφτηκα να τους το ανέφερα όταν το πήγαινα για την αλλαγή λαδιών στα 10.000χμ. Σήμερα το πρωί λοιπόν που το πήγα για αλλαγή λαδιών (έφτασα ήδη στους 4 μήνες τα 10000 παρά κάτι, βλέπω να τρώω τα λεφτά μου σε βενζίνες , αλλά τουλάχιστον το ευχαριστιέμαι!), η διάγνωση ήταν αντλία νερού. Θα το πάω αύριο το πρωί να μου την αλλάξουν στην εγγύηση.
Pitt, πράγματι είχατε άγιο, ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω να σου πέσει τέτοιος κορμός την ώρα που περνάς, στη δικιά μου διαδρομή τα πεσμένα κλαδιά ήταν πολύ πιο μικρά
-
Τελικά έχει και η δικιά μου αντλία νερού πρόβλημα. .... Θα το πάω αύριο το πρωί να μου την αλλάξουν στην εγγύηση.Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να μετράμε σε πόσα αυτοκίνητα ΔΕΝ χάλασε η αντλία νερού ακόμη;
Τι περιμένουν για να ανακαλέσουν τις ελαττωματικές παρτίδες; Αντιλαμβάνομαι ότι το κόστος της ανάκλησης είναι σεβαστό, αλλά από κάποιο σημείο και μετά πλήττεται η αξιοπιστία και το κύρος της Peugeot.
Υποθέτω ότι προσπαθούν να κουκουλώσουν το πρόβλημα, αντικαθιστώντας σιγά σιγά όσες καταστρέφονται, χωρίς να 'σηκωθεί σκόνη'. Μέγα λάθος στην εποχή της άμεσης πληροφόρησης και του Internet...
-
Για να πω την αλήθεια, πρώτη φορά γράφω χωρίς να έχω να πω τίποτε, αλλά σκανδαλίστηκα όταν πρόσεξα στο κάτω μέρος της σελίδας ότι υπάρχουν '999 Δημοσιεύσεις' σε αυτό το topic και είπα να γράψω την ΧΙΛΙΟΣΤΗ!
Voila!
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
...όταν πρόσεξα στο κάτω μέρος της σελίδας ότι υπάρχουν '999 Δημοσιεύσεις' σε αυτό το topic και είπα να γράψω την ΧΙΛΙΟΣΤΗ!Αυτη η παρατηρητικοτητα σου...εδω και μηνες μπαινω στο forum, δεν ειχα δει καν οτι υπαρχει καπου αυτη η πληροφορια...
-
Να ρωτησω...Αν και το εχω το αυτοκινητο 1 χρονο και 2 μερες πλεον (ναι περασε ο χρονος) δεν βρηκα πως (και αν γινεται) να αναψεις τα φωτα προς αριστερα ή δεξια οταν παρκαρεις και θες να φαινεσαι
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
...όταν πρόσεξα στο κάτω μέρος της σελίδας ότι υπάρχουν '999 Δημοσιεύσεις' σε αυτό το topic και είπα να γράψω την ΧΙΛΙΟΣΤΗ!
Αυτη η παρατηρητικοτητα σου...εδω και μηνες μπαινω στο forum, δεν ειχα δει καν οτι υπαρχει καπου αυτη η πληροφορια...
Σε καταλαβαίνω... δεν έχει και manual με οδηγίες που σου αρέσει να διαβάσεις...
Να ρωτησω...Αν και το εχω το αυτοκινητο 1 χρονο και 2 μερες πλεον (ναι περασε ο χρονος) δεν βρηκα πως (και αν γινεται) να αναψεις τα φωτα προς αριστερα ή δεξια οταν παρκαρεις και θες να φαινεσαι
Αγαπητέ JohnnyX, αυτό που λες απ΄όσο ξέρω δεν γίνεται. Λίγα λεπτά αφότου σβήσεις τον κινητήρα, μπαίνει όλο το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου σε power saving mode και κλείνει μέχρι και το ραδιόφωνο, λες να σου επέτρεπαν να αφήσεις τις λάμπες της μιας πλευράς αναμμένες;
Τι έκανες τελικά με τις λάμπες; Έβαλες LED; Πες μας λεπτομέρειες.
-
ναι το ξερω αυτο...αλλα θα μπορουσε να ειναι ενα συστημα overide
για αυτο δε το ευρησκα πουθενα στο manual.
Σημερα εκανα το ετησιο service...174€ με καρτα καυσαεριων . Τους ειπα να δουνε τη αντλια νερου γιατι ακουγεται ενας θορυβος (εριξα αδεια να πιασω γεματα...να τους υποχρεωσω δηλαδη να την κοιταξουν ..γιατι εγω θορυβο δεν ακουω) και μου ειπε οτι ολα ειναι ενταξυ δε βρηκαν κατι. Μου κουμπωσαν και τον αριστερα μαρσπιε που ξηλωθηκε λιγο (μαλλον απο το βουνα χιονια που ειχα συναντησει στα ζαγοροχωρια -
Ο χρήστης JohnnyX έγραψε:
ναι το ξερω αυτο...αλλα θα μπορουσε να ειναι ενα συστημα overide
για αυτο δε το ευρησκα πουθενα στο manual.Βεβαίως θα μπορούσαν να προγραμματίσουν το σύστημα ώστε να μένουν τα πλευρικά φώτα αναμμένα, αλλά αυτό προφανώς δεν το θέλει ο κατασκευαστής. Το γεγονός ότι το ηλεκτρικό σύστημα μπαίνει σε κατάσταση power saving λίγο μετά το σβήσιμο του κινητήρα, σημαίνει ότι ο κατασκευαστής κάνει προσπάθεια για να εξοικονομήσει ενέργεια από την μπαταρία, ενώ αυτό που ζητάς είναι ακριβώς το αντίθετο.
Εν πάσει περιπτώσει, αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς τα πλευρικά φώτα στάθμευσης, μπορείς να πάς σε έναν ηλεκτρολόγο να σου τα κάνει να ανάβουν, αλλά δεν θα σου το συνιστούσα.
Ξέχασες να μας πείς για τα LED... Τα έβαλες;
-
Το Σάββατο είδα ένα 3008 με Γαλλικές πινακίδες. Από τον ήχο μου φάνηκε πετρελαιοκίνητο, και είχε φυσικά το navigator με την μεγάλη οθόνη που ανοίγει στο πάνω μέρος του ταμπλώ. Αυτή που φαίνεται σε όλες τις 'ξένες' φωτογραφίες του 3008. Τι στο καλό, γιατί αυτό το πράγμα εδώ θεωρείται τόσο είδος πολυτελείας;
Όχι τίποτα άλλο, αλλά εκτός των άλλων αφήνει και έναν ωραίο μικρό αποθηκευτικό χώρο στη θέση που τα δικά μας έχουν την οθόνη. Γιατί όσο κι αν ακούγεται παράξενο με τόσους αποθηκευτικούς χώρους που έχει το 3008, μου λείπει πολύ ένας μικρός ανοικτός χώρος στην κεντρική κονσόλα όπου θα μπορώ να ακουμπώ πρόχειρα διάφορα. Τώρα χρησιμοποιώ την ποτηροθήκη ή το κάθισμα του συνοδηγού όταν είναι άδειο
Peugeot 3008 '08