-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
beep δεν εχει, εχει ομως οπτικη ειδοποιησηΣωστά, αλλά δεν κοιτάς και συχνά την κεντρική κονσόλα για την οπτική ειδοποίηση.
-
Εμένα πάλι με το που μου βγάλει το alert το μάτι αυτόματα πηγαίνει εκεί.
-
Ο χρήστης Petros S. έγραψε:
Pitt, θα ήθελα να σε συγχαρώ για τις ακριβείς και εμπεριστατωμένες απαντήσεις σου . Έχεις πολύ δίκιο για το trip computer. Και σε εμένα κάτι δεν μου πήγαινε καλά με αυτά που έγραφε ο υπολογιστής ταξιδίου και τα λίτρα βενζίνης που έβαζα στο γέμισμα. Σε ένα ταξίδι 160 km είχα μέση κατανάλωση 9,4L/100 (ανηφόρες, στροφές, χιόνι) θεωρητικός χρειάστηκα 15,04L. Γέμισμα χρειάστηκα περίπου 20L.
Ένα ακόμα θέμα που το βάζω στις χαζές ελλείψεις του αυτοκίνητου είναι ότι δεν έχει ηχητική προειδοποίηση (Bippp 2 δευτερολέπτων) όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 3 βαθμούς που συνήθως έχει πάγο (και η Opel και η Seat το είχε).Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Όχι άλλα μπιπ! Προς Θεού... Σαν κουδουνίστρα έχει γίνει. Από την μια οι αισθητήρες παρκαρίσματος, και από την άλλη οι ζώνες, φαντάζομαι να είχα και τα μπιπ της χαμηλής θερμοκρασίας.
Το 3οο8 έχει δύο οπτικές ενδείξεις, για παγετό. Όταν η θερμοκρασία κατέβει κάτω από +3οC στον πίνακα ενδείξεων εμφανίζεται η ένδειξη 'Risk Of Ice' (καταλαμβάνει όλη την οθόνη οπότε δύσκολο να μη το παρατηρήσει κανείς) και η ένδειξη της θερμοκρασίας στην οθόνη πολλαπλών ενδείξεων αναβοσβήνει (αυτό μπορεί και να μη το προσέξει κανείς αν δεν είναι ψυλλιασμένος).
Ωραία φωτογραφία. Που είναι αυτό το ωραίο μέρος;
Μια και βλέπω χιονάκι, μήπως έπαιξες και με το Grip Control να μας πεις εντυπώσεις; -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Όχι άλλα μπιπ! Προς Θεού... Σαν κουδουνίστρα έχει γίνει. Από την μια οι αισθητήρες παρκαρίσματος, και από την άλλη οι ζώνες, φαντάζομαι να είχα και τα μπιπ της χαμηλής θερμοκρασίας.
Το 3οο8 έχει δύο οπτικές ενδείξεις, για παγετό. Όταν η θερμοκρασία κατέβει κάτω από +3οC στον πίνακα ενδείξεων εμφανίζεται η ένδειξη 'Risk Of Ice' (καταλαμβάνει όλη την οθόνη οπότε δύσκολο να μη το παρατηρήσει κανείς) και η ένδειξη της θερμοκρασίας στην οθόνη πολλαπλών ενδείξεων αναβοσβήνει (αυτό μπορεί και να μη το προσέξει κανείς αν δεν είναι ψυλλιασμένος).
Ωραία φωτογραφία. Που είναι αυτό το ωραίο μέρος;
Μια και βλέπω χιονάκι, μήπως έπαιξες και με το Grip Control να μας πεις εντυπώσεις;Στην Ορεινή Τριχωνίδα είναι, στο χωρίο Δρυμώνας (βλέπε www.drymonas.gr). Έβαλα το grip control και το αυτοκίνητο φαινόταν να μην γλιστράει και να μην σπινιάρει. Φοβήθηκα για πολλές δοκιμές και μεγάλη διαδρομή σε χωματόδρομο μιας και το χιόνι ήταν παγωμένο (γυαλί).
Για την μεγάλη κατανάλωση έχω την εντύπωση ότι φταίει και η οδήγηση μου μιας και στην προσπάθεια μου να μην ζορίζω τον κινητήρα σε στροφές και μικρές ανηφόρες ίσως άλλαζα νωρίτερα ταχύτητα και έτσι το ‘’μπούκωνα’’ και ρούφαγε περισσότερη βενζίνη. Ο κινητήρας είναι πολύ δυνατός και αν δεν προσέχεις το στροφόμετρο έχεις την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο κινείτε ομαλά και με 3η ταχύτητα αν και με 2η με στροφές μέχρι 3.000 ίσως κατανάλωνε λιγότερο. Γράφω ή σκέφτομαι κάτι λάθος ??.
-
Ρε παιδιά, να κάνω μια ακόμη ερώτηση. Η πρίζα 12V που έχει το 3008 τι υποδοχή παίρνει, σαν αυτές που μπαίνουν στην υποδοχή των αναπτήρων στα παλιά αυτοκίνητα; Έχω έναν Navigator ο οποίος φορτίζεται με (τον κλασικό) φορτιστή αυτοκινήτου (που έβγαζες τον αναπτήρα και το έβαζες εκεί), θα κάνει αυτό;
Γιώργος
Pitt και Petros S. , πολύ ενδιαφέροντα αυτά με την κατανάλωση, σας ευχαριστούμε. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι, αν κάνει τόσο λάθος το trip computer, τι στο καλό χρησιμότητα έχει;
-
Πιο πιθανό να έχετε απόκλιση λόγω βενζινάδικου παρά του trip.
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Ρε παιδιά, να κάνω μια ακόμη ερώτηση. Η πρίζα 12V που έχει το 3008 τι υποδοχή παίρνει, σαν αυτές που μπαίνουν στην υποδοχή των αναπτήρων στα παλιά αυτοκίνητα; Έχω έναν Navigator ο οποίος φορτίζεται με (τον κλασικό) φορτιστή αυτοκινήτου (που έβγαζες τον αναπτήρα και το έβαζες εκεί), θα κάνει αυτό;Γιώργος
Pitt και Petros S. , πολύ ενδιαφέροντα αυτά με την κατανάλωση, σας ευχαριστούμε. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι, αν κάνει τόσο λάθος το trip computer, τι στο καλό χρησιμότητα έχει;
Κλασική πρίζα είναι 12v αναπτήρα .
Το αυτοκίνητο παντός εντός πόλης μόνο ρουφάει πολύ βενζίνη… . Ευτυχώς έχω μηχανή και ένα Suzuki Wagon R.. για μέσα στην πόλη.
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Ρε παιδιά, να κάνω μια ακόμη ερώτηση. Η πρίζα 12V που έχει το 3008 τι υποδοχή παίρνει, σαν αυτές που μπαίνουν στην υποδοχή των αναπτήρων στα παλιά αυτοκίνητα; Έχω έναν Navigator ο οποίος φορτίζεται με (τον κλασικό) φορτιστή αυτοκινήτου (που έβγαζες τον αναπτήρα και το έβαζες εκεί), θα κάνει αυτό;Να, θα κάνει. Και έχει τρεις τέτοιες πρίζες.
Όλα ανεξαιρέτως τα όργανα έχουν σφάλματα και το trip computer δεν αποτελεί εξαίρεση. Μια προφανής χρησιμότητα του είναι όταν βλέπεις την στιγμιαία κατανάλωση στο 25 L/100Km και τραβάς το πόδι σου σαν να έπαθες κράμπα...
Πιο πιθανό να έχετε απόκλιση λόγω βενζινάδικου παρά του trip.
Μπορεί να ισχύουν και τα δυο. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Πάντως θα συνεχίσω την καταγραφή και όταν τα Km αυξηθούν σημαντικά, θα έχουμε μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις.
Να πω με κάθε επιφύλαξη ότι υποψιάζομαι και μικρό 'κλέψιμο' του ταχύμετρου, αλλά θα επανέλθω όταν το επιβεβαιώσω. Αν κάποιος έχει στοιχεία ας τα καταθέσει...
-
Το ταχύμετρο κλέβει φυσικά, συνειδητά. Αν πχ πάρεις δεδομένα από το OBD θα δεις ότι έχει μεγαλύτερη ακρίβεια.
Όταν γεμίζεις βενζίνη υπάρχουν τόσες πολλές μεταβλητές που τελικά το tc είναι πιο αξιόπιστο ως μέτρηση...
-
Παιδιά, σας ευχαριστώ και πάλι!
Όσο για την κατανάλωση, όταν με το καλό πάρω και το δικό μου (πολύ με αργούν, μου είχαν πει παραλαβή σε καμιά 20αριά μέρες, σήμερα συμπληρώνονται οι 20 μέρες, και ακόμη ούτε στην αντιπροσωπεία δεν έχει πάει) θα κάνω κι εγώ τους υπολογισμούς μου!
Γιώργος
-
Παιδιά γεια σας και από εμένα. Είμαι κάτοχος ενός 3008 από τον Ιούλιο γενικά είμαι ευχαριστημένος από το αυτ/το( με μια αλλαγή βέβαια στο μπέκ βενζίνης μέσα στην εγγύηση). Για την επιστολή που λέτε δεν έχω λάβει καμμία ειδοποίηση μπορώ να πάω σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και να τους πω? Όσο για το grip control το δοκίμασα σε διαδρομή στην ορεινή Καρδίτσα με κάμποσο χιόνι σε ευθείες και ελαφρώς ανηφορικές διαδρομές τα πάει τέλεια μετά όμως αλυσίδες εγώ πήρα τις biathlon ακριβές μεν αλλά πολύ ευκολοφόρετες και διακριτικές
-
Ξερετε κανενα τροπο να μην μπαινουν στην μηχανη οι γατες? Ανοιξε σημερα ο αντρας μου το καπο να βαλει νερο για τους υαλοκαθαριστηρες και ειδε τριχες στη μηχανη και πριν λιγο που πηγα καπου, οταν πατησα το μπουτον να ανοιξει το αυτοκινητο , ακουσα ενα γκουπ (προφανως τρομαξε και χτυπησε το κεφαλι της στο καπο ) και μετα ειδα την κυρα γατα να φευγει κουνιστη και λυγιστη. Υπαρχει περιπτωση να κανει καμια ζημια?
-
Ναι, να μπλεχτεί σε κανέναν ιμάντα και όταν βάλετε μπρος
-
Το εχω ακουσει κι αυτο το επαθε γνωστος μου ανατριχιαστικο Περα απ αυτο μπορει να κοψει καλωδια , σωληνακια κλπ? Αν βαλω ενα σκυλι μεσα?
-
Ο χρήστης stavroula έγραψε:
. -
Ο χρήστης stavroula έγραψε:
Το εχω ακουσει κι αυτο το επαθε γνωστος μου ανατριχιαστικο Περα απ αυτο μπορει να κοψει καλωδια , σωληνακια κλπ? Αν βαλω ενα σκυλι μεσα?Δεν νομίζω οι γάτες να τα κάνουν αυτά, καλώδια μασουλάνε ποντίκια, σκιουράκια, νυφίτσες και ολα αυτά τα τρωκτικά. Έχουν γίνει πολλά ατυχήματα έτσι.
-
Βρηκα τη λυση. Απωθητικο σπρευ για γατες
http://agrogen.gr/agrogen/index.php?opt ... &Itemid=42
-
-
γιατι ρε γαμωτο δε βαζουν ποδια απο κατω?
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
:inlove:ειναι παντρεμενη λεμε
Peugeot 3008 '08