-
Ξέχασα.Σβήνοντας τόν κινητήρα έν κινήσει αν υπάρχει σχέση στό σαζμάν ,σέ πρώτη φάση θά μπλοκάρει τό συμπαν ,λόγω απουσίας σπινθήρα καί υψηλής συμπίεσης στό πιστόνι καί επειτα θά δουλέψει τό ηλεκτρικό χειρόφρενο.Πρακτικά πρώτα θά μπλοκάρουν οί εμπρός τροχοί καί μετά οί πίσω. (show time)
Δεν ξέρω τί θά συμβεί άν τό όχημα κινηται σέ ελεύθερο τροχασμό. -
Δεν θα συμβεί αυτό που λες σχετικά με το σύστημα κινητήρα/μετάδοσης, πού τα διάβασες αυτά.
-
Δέν τό διάβασα.Τό έκανα.Οδηγώντας ένα saab τού 64,τρύπησε τό κύκλωμα τών φρένων καί άδειασαν τά υγρά ,χειρόφρενο δέν υπήρχε,κατέβασα από 3η ,2α, δέν είχα άλλα περιθώρια,καί έκλεισα τόν διακόπτη
εν κινήσει.Τό όχημα σταμάτησε έγκαιρα μπλοκάρωντας τούς τροχούς.Ανω Πετράλωνα 1986 στήν κατηφόρα πρίν τήν Καλλιρόης.
Πως μού ήρθε η ιδέα καί έκανα αυτή τήν κίνηση ,καί κυρίως η ψυχραιμία τί νά σας πώ .Δέν ξέρω. -
Αν ίσχυε αυτό που λες, κάθε φορά που άφηνες το γκάζι θα γινόταν αυτό που περιγράφεις. Μάλλον κάτι άλλο έγινε.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Ξέχασα.Σβήνοντας τόν κινητήρα έν κινήσει αν υπάρχει σχέση στό σαζμάν ,σέ πρώτη φάση θά μπλοκάρει τό συμπαν ,λόγω απουσίας σπινθήρα καί υψηλής συμπίεσης στό πιστόνι καί επειτα θά δουλέψει τό ηλεκτρικό χειρόφρενο.Πρακτικά πρώτα θά μπλοκάρουν οί εμπρός τροχοί καί μετά οί πίσω. (show time)
Δεν ξέρω τί θά συμβεί άν τό όχημα κινηται σέ ελεύθερο τροχασμό.Γιατι να μπλοκαρουν και οι τροχοι που ειναι ελευθεροι απο μεταδοση κινησης;
-
Zβηνοντας ο κινητηρας του 3008 ενεργοποιειται το ηλεκτρικο χειροφρενο. (bill33)
Δεν αφησα το γκαζι,Εκλεισα τον διακοπτε\η (off) (drdino) -
Σβηνοντας ο κινητηρας του 3008 ενεργοποιειται το ηλεκτρικο χειροφρενο. (bill33)Ok
-
Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!
Να περάσετε καλά και να διασκεδάσετε με τις οικογένειές σας! -
Χριστός Ανέστη!
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Pitt, είχε πέσει πολύ χαμηλά η στάθμη του καυσίμου όταν πηγές για ανεφοδιασμό;Στην Αθήνα φουλάρισα βάζοντας 38 λίτρα και στην Θεσσαλονίκη 49 λίτρα.
Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι 60 λίτρα. Πού πάει το μυαλό σου Κωνσταντίνε;Ξέχασα.Σβήνοντας τόν κινητήρα έν κινήσει αν υπάρχει σχέση στό σαζμάν ,σέ πρώτη φάση θά μπλοκάρει τό συμπαν ,λόγω απουσίας σπινθήρα καί υψηλής συμπίεσης στό πιστόνι καί επειτα θά δουλέψει τό ηλεκτρικό χειρόφρενο.Πρακτικά πρώτα θά μπλοκάρουν οί εμπρός τροχοί καί μετά οί πίσω. (show time)
Δεν θα συμβεί αυτό που λες σχετικά με το σύστημα κινητήρα/μετάδοσης, πού τα διάβασες αυτά.
Δέν τό διάβασα.Τό έκανα.Οδηγώντας ένα saab τού 64,τρύπησε τό κύκλωμα τών φρένων καί άδειασαν τά υγρά ,χειρόφρενο δέν υπήρχε,κατέβασα από 3η ,2α, δέν είχα άλλα περιθώρια,καί έκλεισα τόν διακόπτη
εν κινήσει.Τό όχημα σταμάτησε έγκαιρα μπλοκάρωντας τούς τροχούς.Αν ίσχυε αυτό που λες, κάθε φορά που άφηνες το γκάζι θα γινόταν αυτό που περιγράφεις. Μάλλον κάτι άλλο έγινε.
Δεν αφησα το γκαζι,Εκλεισα τον διακοπτε\η (off) (drdino)
Ίσως και οι δυό σας να έχετε κάποιο δίκαιο.
Βασίλη, πρώτα απ΄ όλα, χαρά στο κουράγιο σου να γυρίσεις τον διακόπτη εν κινήσει. Πολύ επικίνδυνο καθώς μαζί με τα φρένα μπορεί να έχανες και το σύστημα διεύθυνσης (δεν μιλάω για την υποβοήθηση, αλλά και για ενδεχόμενο κλείδωμα του τιμονιού). Δεν κρίνω την κίνηση πανικού (τέλος καλό, όλα καλά) αλλά υποθέτω ότι παρόμοιο αποτέλεσμα (ενδεχομένως με ελαφρώς μεγαλύτερη απόσταση για ακινητοποίηση) θα είχες αν κατέβαζες τις ταχύτητες χωρίς να γυρίσεις τον διακόπτη.
Υποθέτω ότι το Saab είχε καρμπυρατέρ που λειτουργούσε με υποπίεση. Στην περίπτωση αυτή οι κύλινδροι εξακολουθούσαν να τροφοδοτούνται με καύσιμο, το οποίο πιθανόν και να αναφλεγόταν λόγω θερμοκρασίας & πίεσης. Ίσως και να ακούγονταν εκρήξεις παρόμοιες με αυτές της προανάφλεξης, γεγονός που δικαιολογεί και την έκφρασή σου 'θα μπλοκάρει το σύμπαν' κλπ.
Μιλώντας όμως για το 3008 δεν ξέρω αν προλάβουν να μπλοκάρουν οι μπροστινοί τροχοί πριν ενεργοποιηθεί το χειρόφρενο (αν τελικώς ενεργοποιηθεί, που είναι και το ερώτημα).
Έχει όμως δίκαιο και ο δόκτορας. Στο 3008 δεν έχουμε καρμπυρατέρ με αποτέλεσμα να μην εκχέεται καύσιμο στους κυλίνδρους όταν δεν πατάμε γκάζι. Κάποιες φορές (ιδίως όταν είναι πολύ φορτωμένο και κατεβαίνω κατηφόρα, πχ από κάποιο βουνό) δεν χρησιμοποιώ μόνο το φρένο για να κόψει το αυτοκίνητο, αλλά και τον κινητήρα (την συμπίεση που ανέφερες παραπάνω) και αυτό για να μην ανάψουν τα φρένα. Φαντάζομαι το ίδιο κάνουν λίγο – πολύ όλοι. Εκεί λοιπόν εκτός από ανέβασμα των στροφών του κινητήρα, δεν παρατηρούμε ούτε μπλοκαρίσματα ούτε τίποτε άλλο, παρόλο που οι συνθήκες είναι ίδιες με αυτές που περιγράφεις, δηλαδή έχουμε υψηλή συμπίεση και έλλειψη καυσίμου (εσύ λες σπινθήρα).
Εν πάση περιπτώσει, το ζητούμενο στην περίπτωσή μας είναι πως αντιδράει το αυτόματο χειρόφρενο στο σβήσιμο του κινητήρα και εν κινήσει. Την δοκιμή που έκανες να τραβήξεις χειροκίνητα το χειρόφρενο εν κινήσει, την έκανα και εγώ σε χωματόδρομο και δούλεψε μια χαρά, όπως άλλωστε περιγράφεται και στο εγχειρίδιο χρήσης.
Το ερώτημά μου είναι τι γίνεται αν κινείται το αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα και σβήσει ο κινητήρας. Για να το διατυπώσω πιο παραστατικά, έστω ότι κινούμαι σε πολύ ελαφρά κατηφόρα με 130 km/h. Βάζω νεκρά και το αυτοκίνητο πάει μόνο του με την ίδια ταχύτητα, χωρίς γκάζι. Οι στροφές του κινητήρα είναι αυτές του ρελαντί. Για κάποιο λόγο (βλάβη, σκουπιδάκι, κακή ποιότητα καυσίμου κλπ) ο κινητήρας δεν μπορεί κρατήσει ρελαντί και σβήνει πριν προλάβω να βάλω ταχύτητα. Τι γίνεται τότε; Τραβιέται αυτόματα το χειρόφρενο, ενώ το αυτοκίνητο κινείται με 130 km/h;
Υπάρχει μέριμνα τέτοια ώστε το χειρόφρενο να ενεργοποιείται αυτόματα **όταν και μόνον όταν **συμβαίνουν ταυτόχρονα και οι δύο συνθήκες, δηλαδή **να σβήσει ο κινητήρας **και να ακινητοποιηθεί το όχημα;
Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε εύκολα να το δοκιμάσουμε στο δρόμο (καθώς το σβήσιμο του κινητήρα από τον διακόπτη σημαίνει ότι συνειδητά σταματάμε ταυτόχρονα την λειτουργία και άλλων υποσυγκροτημάτων εκτός της τροφοδοσίας, που δεν είναι το ζητούμενο) και ελπίζω να μη το μάθουμε ποτέ “the hard way”...
Καλό απόγευμα.
-
Παλιότερα ,γιά να βάλουμε μπροστά ένα ακινητοποιημένο όχημα ,τό σπρώχναμε ,μέ 2α και πατημενο συμπλέκτη,ο διακόπτης στό on και μολις αποκτούσε λίγη ταχύτητα αφήναμε τόν συμπλέκτη τό τερας μουγκριζε ,σπαρτάραγε και έπαιρνε μπροστά.Δέν ανέλυσα τί και πώς.απλά ενοιωσα μία γαλήνη βλέποντας τήν αγριάδα καί εκανα ότι έκανα.
Μήπως νά ρωτάγαμε τήν peugeot ?
Καί τώρα μία ερώτηση κρίσεως :Η κόρη μου πάει γιά δίπλωμα οδήγησης.Νά τής πάρω ένα χαλατζούκι μέ1500 ευρά (διπλα τελη ,ασφάλειες κλπ) ή να κάνω πέτρα τήν καρδιά καί νά μοιραζόμαστε τό 3008? -
Μήπως νά ρωτάγαμε τήν peugeot ?Αν εννοείς την αντιπροσωπεία, το θέμα είναι αρκετά σοβαρό για να τους εμπιστευθώ. Εδώ προσπαθούσαν να με πείσουν ότι το αυτοκίνητό μου είχε υπερκλείδωμα, επειδή αναβόσβηναν τα φλάς όταν πατούσα το τηλεχειριστήριο για δεύτερη φορά...
Καί τώρα μία ερώτηση κρίσεως :Η κόρη μου πάει γιά δίπλωμα οδήγησης.Νά τής πάρω ένα χαλατζούκι μέ1500 ευρά (διπλα τελη ,ασφάλειες κλπ) ή να κάνω πέτρα τήν καρδιά καί νά μοιραζόμαστε τό 3008?
Βασίλη, αν ήταν απαραίτητο το δεύτερο αυτοκίνητο στην οικογένεια, υποθέτω ότι δεν θα ρωτούσες. Άρα προς το παρόν βολεύεστε μόνο με ένα, σωστά; Στην περίπτωση αυτή ο προβληματισμός σου είναι, 'δίνω στο 'στραβάδι' το αγαπημένο μου παιχνίδι ή της παίρνω ένα της πλάκας που ακόμη και να το στουκάρει δεν θα μου πονέσει;' Η απάντηση γι' εμένα είναι προφανής, ιδιαίτερα αν 'μεταφράσω' λίγο την ερώτηση: 'Τι αγαπώ περισσότερο, το παιδί μου ή το 3008;'
Το χαλατζούκι όπως το αποκαλείς (δεν ξέρω τι σημαίνει, αλλά το φαντάζομαι) θα έχει σίγουρα μειωμένη ασφάλεια σε σχέση με το 3008. Τα λεφτά που θα δώσεις για το σαράβαλο + ασφάλειες και τέλη θα είναι σίγουρα λιγότερα από οποιαδήποτε ζημιά ενδεχομένως να προκαλούσε το παιδί στο 3008. Ακόμη και στην περίπτωση που θα προκαλούσε μεγαλύτερη ζημιά, θα ευχόσουν το παιδί σου να βρισκόταν σε ένα ασφαλές αυτοκίνητο και όχι σε ένα 'χαλατζούκι'.
Άρα για εμένα λοιπόν δίλημμα δεν υπάρχει. Αν τώρα χρειάζεστε δεύτερο αυτοκίνητο, θα σου πρότεινα να πάρεις ένα σαραβαλάκι για εσένα που είσαι και έμπειρος οδηγός και κινδυνεύεις λιγότερο από το παιδί.
Εδώ κατάφερες να σταματήσεις κοτζάμ μαούνα χωρίς φρένα...ΥΓ. Ίσως τα είπα λίγο χοντρά, αλλά έκανα και εγώ τις ίδιες ακριβώς σκέψεις με τους γιούς μου...
-
Φίλτατε pitt,Ευχαριστώ γιά τήν εμπεριστατωμένη σου απάντηση .
-
Καλημερα σε ολους..
Ειμαι κι εγω κατοχος ενος 3008 Premium Pack 150hp από τον Ιανουαριο του '10..
Σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος απο την ανεση στην οδηγηση, την απιστευτα 'ησυχη' μηχανη, την πολυ καλη συμπεριφορα στο δρομο, την φοβερη αναρτηση, τις ευκολες μανουβρες μεσα στην πολη παρα τον τεραστιο ογκο του και φυσικα το τεραστιο χωρο αποθηκευσης (κανεις κανονικη μετακομιση...)Στα αρνητικα που εχω επισημανει ειναι η αρχικα μια αλλαγη που εκανα στην αντλια βενζινης η οποια ερχοταν σε συγχρονισμο με το σασι και ακουγοταν ενα πολυ δυνατο σφυριγμα (το καλυψε η εγγυηση). Επισης, οι μη ηλεκτρονικα αναδιπλουμενοι καθρεφτες που δεν ηταν στα στανταρτ. Το γακζι του ειναι λιγο σε σχεση με τα αλογα που εχει, λογω ισως του μεγαλου του βαρους. Και φυσικα η μεγαλη καταναλωση σε βαθμο που με χαλαει παρα παρα πολυ, ετσι που σκεφτομαι να βαλω υγραεριο. Δεν το χω ψαξει και παρα πολυ και θα ηθελα να ρωτησω αν κανενας εχει βαλει υγραεριο στην τουρμπο εκδοση...
-
Καί τώρα μία ερώτηση κρίσεως :Η κόρη μου πάει γιά δίπλωμα οδήγησης.Νά τής πάρω ένα χαλατζούκι μέ1500 ευρά (διπλα τελη ,ασφάλειες κλπ) ή να κάνω πέτρα τήν καρδιά καί νά μοιραζόμαστε τό 3008?Επαναδιατύπωση :
Χαλατζούκι 1500euro ή 3008 και μικτή (ίδιες ζημίες)
-
Δέν ακούγεται άσχημο.
-
Ο χρήστης gregbear έγραψε:
Καλημερα σε ολους..Καλως ήρθες!
Ειμαι κι εγω κατοχος ενος 3008 Premium Pack 150hp από τον Ιανουαριο του '10..
Την ίδια περίοδο το πήραμε!
Σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος απο την ανεση στην οδηγηση, την απιστευτα 'ησυχη' μηχανη, την πολυ καλη συμπεριφορα στο δρομο, την φοβερη αναρτηση, τις ευκολες μανουβρες μεσα στην πολη παρα τον τεραστιο ογκο του και φυσικα το τεραστιο χωρο αποθηκευσης (κανεις κανονικη μετακομιση...)
Στα αρνητικα που εχω επισημανει ειναι η αρχικα μια αλλαγη που εκανα στην αντλια βενζινης η οποια ερχοταν σε συγχρονισμο με το σασι και ακουγοταν ενα πολυ δυνατο σφυριγμα (το καλυψε η εγγυηση).
Αντλία βενζίνης ή νερού ήταν; Νερού έχουμε αλλάξει πολλοί εδώ μέσα.
Επισης, οι μη ηλεκτρονικα αναδιπλουμενοι καθρεφτες που δεν ηταν στα στανταρτ.
Η έκδοση που λες (Premium Pack) έχει στάνταρ αναδιπλούμενους καθρέπτες (όπως το δικό μου), η Premium (σκέτο) δεν έχει. Ποια έκδοση έχεις;
Το γακζι του ειναι λιγο σε σχεση με τα αλογα που εχει, λογω ισως του μεγαλου του βαρους. Και φυσικα η μεγαλη καταναλωση σε βαθμο που με χαλαει παρα παρα πολυ, ετσι που σκεφτομαι να βαλω υγραεριο. Δεν το χω ψαξει και παρα πολυ και θα ηθελα να ρωτησω αν κανενας εχει βαλει υγραεριο στην τουρμπο εκδοση...
Λίγο πιο παλιά το είχε ψάξει o billis100 (και κάποιος άλλος νομίζω παλιότερα) και είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν μπαίνει υγραέριο στο δικό μας. http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=31997&start=1980. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι από τότε.
Ότι καίει πολύ (δεδομένου του βάρους του και του όγκου του) δεν θα το έλεγα, βέβαια αν είχε τα σύγχρονα καλούδια (Start and Stop, μεταβλητούς χρονισμούς - που ο 156άρης THP νομίζω έχει - και βυθίσματα, κτλ.) θα έκαιγε κάτι λιγότερο. Αλλά νομίζω ότι το βάρος του είναι λίγο παραπάνω από ότι πρέπει για τέτοιου μήκους αυτοκίνητο (λόγω όγκου).
-
Έχεις δίκιο η Premium είναι.
Όχι αντλία βενζίνης ήταν. Διάβασα ότι πολλοί έχετε αλλάξει αντλία νερού. Λες να έχω πρόβλημα και με την αντλία νερού τώρα;;;;Μίλησα τηλεφωνικώς με το συνεργείο της αντιπροσωπείας και μου είπαν ότι έχουν κάνει μια τροποποίηση σε ένα σαν το δικό μας. Και ισχυρίστηκαν ότι πήγε καλά..Αν δεν είμαι σίγουρος δεν το διακινδυνεύω βέβαια.
Το grip control πως σου φαίνεται;;;Σου έχει χρησιμεύσει;;;Θέλει κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση μήπως που αγνοώ;;;
-
Ο χρήστης gregbear έγραψε:
@alexandrΈχεις δίκιο η Premium είναι.
Όχι αντλία βενζίνης ήταν. Διάβασα ότι πολλοί έχετε αλλάξει αντλία νερού. Λες να έχω πρόβλημα και με την αντλία νερού τώρα;;;;Μίλησα τηλεφωνικώς με το συνεργείο της αντιπροσωπείας και μου είπαν ότι έχουν κάνει μια τροποποίηση σε ένα σαν το δικό μας. Και ισχυρίστηκαν ότι πήγε καλά..Αν δεν είμαι σίγουρος δεν το διακινδυνεύω βέβαια.
Το grip control πως σου φαίνεται;;;Σου έχει χρησιμεύσει;;;Θέλει κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση μήπως που αγνοώ;;;
Καταρχάς καλωσόρισες!!!
Έχω αλλάξει και εγώ αντλία νερού αλλά ευτυχώς μέσα στην εγγύηση.
Και εγώ στη θέση σου δε θα το τολμούσα.Βέβαια πρέπει να σκεφτείς ότι εάν ποτέ βάλεις υγραέριο θα χάσεις ένα μεγάλο μέρος του χώρου αποσκευών για να μπει η μπουκάλα,πράγμα που θα σε 'ενοχλήσει' εάν κάνεις συχνά ταξίδια ειδικά εάν έχεις οικογένεια.
Για το Grip Control ρώτησες το κατάλληλο άτομο.Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος άλλος κάτοχος που να έχει αξιοποιήσει τόσο πολύ αυτό το πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων.
Αν διαβάσεις προηγούμενες σελίδες πιστεύω πως θα σου λυθούν οι απορίες και θα καταλάβεις και εσυ ότι ο alexandr είναι ο 'βασιλιάς' του Grip Control. -
Έχω την εντύπωση ότι σε όσους μας παρουσίασε πρόβλημα η αντλία νερού το έκανε σχετικά στην αρχή, οπότε gregbear πιθανολογώ ότι δεν θα σου βγάλει πλέον κάτι.
Για το αέριο, ούτε εγώ θα το διακινδύνευα αν δεν υπάρχει κάτι δοκιμασμένο, δεν είναι για να παθαίνουμε τίποτα ζημιές. Άσε που συμφωνώ με τον Dio3008 ότι και ο χώρος που σου τρώει από το πορτ-παγκάζ είναι σημαντικός (ή σου τρώει τη ρεζέρβα).
Ο χρήστης DIO3008 έγραψε:
Αν διαβάσεις προηγούμενες σελίδες πιστεύω πως θα σου λυθούν οι απορίες και θα καταλάβεις και εσυ ότι ο alexandr είναι ο βασιλιάς του Grip Control.Nα που έγινα και βασιλιάς, αυτά πείτε τα στην πεζό μήπως και μου κόψει κανένα κονδύλι ως δοκιμαστή
Πολύ καλό το Grip Control, αρκεί να μην ξεχνάς ότι το αυτοκίνητο δεν παύει να είναι δικίνητο (φυσική είναι αυτή, το να 'σπρώχνουν' 4 είναι καλύτερο από το να 'σπρώχνουν' 2), και να ξέρεις πώς το χρησιμοποιείς. Και εννοώ ότι προσέχεις να μη σταματήσεις πάνω σε πολύ άμμο, πολύ λάσπη ή πάγο/πολύ χιόνι, πάντα χρησιμοποιείς και λίγη φόρα (και στην άμμο αρκετή). Ο συνδιασμός των all-weather ελαστικών με τα ηλεκτρονικά κάνει καλή δουλειά, και περνάς από σημεία (μεγάλου μήκους κιόλας) που δεν πιστεύεις ότι θα περάσεις με ένα δικίνητο.Στην άμμο τα ελαστικά δεν βοηθούν καθόλου, μόνο τα ηλεκτρονικά και η φόρα. Αντίθετα στο χιόνι και στον πάγο παίζουν βασικό ρόλο, αν και τα ηλεκτρονικά είναι αυτά που 'ξεζουμίζουν' την πρόσφυση. Με λίγη φόρα έχω ανέβει ανηφόρα με (κυριολεκτικά) πάγο, όπου, παρά το ζόρι, καταλάβαινες ότι τα ηλεκτρονικά εκμεταλλεύονταν και το τελευταίο ίχνος πρόσφυσης. Επίσης, έχω τύχει να ανέβω ανηφόρα με χιόνι όπου αμέσως μετά κόλλησε Terios προηγούμενης γενιάς (έπρεπε να πάρει λίγο μεγαλύτερη φόρα βασικά!), και τελικά το άφησε στην αρχή της ανηφόρας! Και εκεί, παρά το ζόρι, καταλάβαινες ότι τα ηλεκτρονικά εκμεταλλεύονταν και το τελευταίο ίχνος πρόσφυσης. Άμα όμως σταματήσεις έστω και σε ελάχιστη ανηφόρα με πάγο ή αρκετό χιόνι, τότε την πάτησες!
Η μεγάλη απόλαυση βέβαια είναι η λάσπη, αλλά κοστίζει, καθώς μετά θέλει ένα καλό πλύσιμο!
Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι τα συγκεκριμένα (όπως και τα αντίστοιχου τύπου) λάστιχα είναι ανθεκτικά στα κοτρώνια και τις κακουχίες, οπότε πηγαίνεις πιο σίγουρα σε χωματόδρομους και καρόδρομους (που είναι και η πιο συνηθισμένη 'off-road' χρήση).
-
gregbear καλώς ήλθες καί από εμένα.
Εψαξα τήν υγραεριοκίνηση αλλά οι κινητήρες αμέσου ψεκασμού ΔΕΝ ΔΈΧΟΝΤΑΙ υγραέριο.
Peugeot 3008 '08