-
Καλοτάξιδο, και για το ισπανάκι σου μη βιαστείς. Το 208 θα έρθει κατά το καλοκαιράκι.
-
Ο χρήστης loin(t)aris έγραψε:
Καλοτάξιδο, και για το ισπανάκι σου μη βιαστείς. Το 208 θα έρθει κατά το καλοκαιράκι.άμα σου πω οτι είσαι μέσα στο μυαλό μου
-
Καλημέρα σε όλους, να ρωτήσω αν έχει παρατηρήσει κανείς μικρή πτώση της θερμοκρασίας νερού της τάξεως τον 5 οC περίπου και μια δεύτερη ερώτηση πόσο συχνά ανάβει το βεντιλατέρ στην γρήγορη σκάλα? Έχω αυτά τα δυο θεματάκια και θέλω να δω αν είμαι ο μόνος ή συμβαίνει και σε άλλους το ίδιο (Συμπληρώνω Peugeot 3008 1.6 120 Hp)
-
παιδια ψηνεστε για ομαδικη αγορα? http://peugeot-3008.sgpetch.co.uk/pages/accessories/detail/model=263/category=ROOT-exterior/accessory=Styled+Muflaps/id=8032
-
Ο χρήστης mr.cleaner έγραψε:
παιδια ψηνεστε για ομαδικη αγορα? http://peugeot-3008.sgpetch.co.uk/pages/accessories/detail/model=263/category=ROOT-exterior/accessory=Styled+Muflaps/id=8032Χμμμ... Το είχα σκεφθεί στο παρελθόν αλλά είχα κάποιους ενδοιασμούς.
Μερικές ερωτήσεις πριν από την απόφαση.-
Γνωρίζεις με βεβαιότητα αν απαιτείται τρύπημα στην λαμαρίνα για την τοποθέτησή τους; Έχω κακιά εμπειρία από λασπωτήρες. Αφενός μεν μου είχε σκουριάσει η λαμαρίνα γύρω από τις τρύπες, αφετέρου δε δύο φορές μου ξηλώθηκαν βιαίως σε προσεκτικό κατέβασμα από πεζοδρόμιο και προξένησαν ζημιά στο κάτω τμήμα του φρυδιού. Εκείνοι ήταν μάλιστα και μαλακοί / εύκαμπτοι και όχι σκληροί όπως βλέπω ότι μάλλον είναι αυτοί για το 3008.
-
Πόσο τους πουλάει η Lion;
-
-
Άντε κι' άλλο ένα για να γίνουν 500...
-
Χρειαστηκε να δώσω ρεύμα σέ ένα όχημα.Απλό (έται νόμιζα).
Εβγαλα τό καπάκι πάνω από τήν μπαταρία .Είδα καμιά δεκαριά καλώδια νά βοσκάνε αμέριμνα.Εκλεισα τό καπάκι ζήτησα συγγνώμη καί έφυγα. -
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Εβγαλα τό καπάκι πάνω από τήν μπαταρία .Είδα καμιά δεκαριά καλώδια νά βοσκάνε αμέριμνα.Εκλεισα τό καπάκι ζήτησα συγγνώμη καί έφυγα.EPIC
-
...ασχετο, σχετικο...για τους ιδιοκτητες 3008...
Θα παμε φετος για την 2η Πανελληνια συναντηση μας?
Να ξερω να μαζευω κανα φραγκο ...
-
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Εβγαλα τό καπάκι πάνω από τήν μπαταρία .Είδα καμιά δεκαριά καλώδια νά βοσκάνε αμέριμνα.Εκλεισα τό καπάκι ζήτησα συγγνώμη καί έφυγα.Δεν πειράζει. Η πρόθεση μετράει...
Το έγραψα και για τον Alexandr πριν από λίγες μέρες και το λέω και πάλι. Δεν είναι απαραίτητο να 'δαγκώσεις' και τους δύο πόλους της μπαταρίας με τα καλώδια για να δώσεις ρεύμα. Ο ένας ο πόλος (ο θετικός, ο κόκκινος, αυτός με το {+}, αυτός που είναι μπροστά) είναι εύκολα προσπελάσιμος και μπορούμε να συνδέσουμε σ' αυτό το καλώδιο με τον κόκκινο ακροδέκτη. Τον μαύρο ακροδέκτη, αντί να τον συνδέσουμε στον αρνητικό πόλο της μπαταρίας που είναι δύσκολα προσπελάσιμος, τον συνδέουμε σε ένα γυμνό μεταλλικό μέρος του σασί, όσο το δυνατόν πιό κοντά στην μπαταρία (όχι στην λαμαρίνα...)....ασχετο, σχετικο...για τους ιδιοκτητες 3008...
Θα παμε φετος για την 2η Πανελληνια συναντηση μας?
Να ξερω να μαζευω κανα φραγκο ...Ακόμη δεν γύρισες από το ταξείδι, μου θέλεις και άλλο;
Φυσικά και θα πάμε!!!
Περιμένουμε να μας πεί ο Captain Giannis πότε θα γυρίσει από την Τασμανία, για να το προγραμματίσουμε.Μάζευε λοιπόν ότι μπορείς...
-
ha ha ha...
Ok Chief...
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
...ασχετο, σχετικο...για τους ιδιοκτητες 3008...Θα παμε φετος για την 2η Πανελληνια συναντηση μας?
Να ξερω να μαζευω κανα φραγκο ...
Ετοιμάζω ...περιπετειώδεις διαδρομές...
-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Ετοιμάζω ...περιπετειώδεις διαδρομές......ha ha...αυτη τη φορα Zonas, θα ειμαι προετοιμασμενος...δεν θα εχω πλυνει το αυτοκινητο!!!
...αντε, κατα τον Ιουνιο, να μαζευομαστε λεω εγω...
-
Καλημέρα σε όλους, να ρωτήσω αν έχει παρατηρήσει κανείς μικρή πτώση της θερμοκρασίας νερού της τάξεως τον 5 οC περίπου και μια δεύτερη ερώτηση πόσο συχνά ανάβει το βεντιλατέρ στην γρήγορη σκάλα? Έχω αυτά τα δυο θεματάκια και θέλω να δω αν είμαι ο μόνος ή συμβαίνει και σε άλλους το ίδιο (Συμπληρώνω Peugeot 3008 1.6 120 Hp)
-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Ετοιμάζω ...περιπετειώδεις διαδρομές...Σωστός! Κοίτα όμως μη καταρρεύσεις από το πολύ διάβασμα και μελέτη.
θα πάμε στο χαλαρό με σκοπό να περάσουμε καλά όλοι (και εσύ μαζί...)....ha ha...αυτη τη φορα Zonas, θα ειμαι προετοιμασμενος...δεν θα εχω πλυνει το αυτοκινητο!!!
Να, τώρα κάτι τέτοια του λες του ανθρώπου και τον αγχώνεις.
Ή και νωρίτερα αν θέλετε. Ας δούμε πρώτα πότε έρχεται ο Καπετάνιος μας.
- Δεν υπάρχει λόγος να τα ξαναγράφεις. Προφανώς όσοι είχαν απαντήσεις, θα τις έγραφαν.
- Πως μπορείς να διακρίνεις τόση μικρή διαφορά στο όργανο της θερμοκρασίας;
- Πόσες σκάλες έχει το βεντιλατέρ και πως μπορεί κανείς να καταλάβει το χειμώνα με κλειστά παράθυρα και εν κινήσει, πότε δουλεύει το βεντιλατέρ και σε ποιά σκάλα; Εγώ καλά καλά δεν ακούω τον κινητήρα, πώς θα ακούσω τον θόρυβο της φτερωτής;
- Δεν έχω 1.6 120 Hp αλλά 1.6 150 Hp
- Ποιό είναι ακριβώς το πρόβλημά σου; Για κάποιο λόγο άρχισε να ανοίγει ο θερμοστάτης σου σε χαμηλότερη θερμοκρασία;
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
Ετοιμάζω ...περιπετειώδεις διαδρομές...
...ha ha...αυτη τη φορα Zonas, θα ειμαι προετοιμασμενος...δεν θα εχω πλυνει το αυτοκινητο!!!
Αν βέβαια μας έχουν μείνει χρήματα μέχρι τότε!
-
-
- Δεν υπάρχει λόγος να τα ξαναγράφεις. Προφανώς όσοι είχαν απαντήσεις, θα τις έγραφαν.
- Πως μπορείς να διακρίνεις τόση μικρή διαφορά στο όργανο της θερμοκρασίας;
- Πόσες σκάλες έχει το βεντιλατέρ και πως μπορεί κανείς να καταλάβει το χειμώνα με κλειστά παράθυρα και εν κινήσει, πότε δουλεύει το βεντιλατέρ και σε ποιά σκάλα; Εγώ καλά καλά δεν ακούω τον κινητήρα, πώς θα ακούσω τον θόρυβο της φτερωτής;
- Δεν έχω 1.6 120 Hp αλλά 1.6 150 Hp
- Ποιό είναι ακριβώς το πρόβλημά σου; Για κάποιο λόγο άρχισε να ανοίγει ο θερμοστάτης σου σε χαμηλότερη θερμοκρασία;
1, Οκ. Είπα μήπως δεν έγινε αντιληπτό (σχωρα με …)
2. Εάν προσέξεις το όργανο μέτρησης θερμοκρασίας νερού είναι διαβαθμισμένο π.χ. 70 – 80 – 90 εμένα ο δείκτης ορισμένες φορές πέφτει στην μέση από το 80 και το 90, και λέω ότι έπεσε περίπου 5 οC! τι να υποθέσω ότι έπεσε 10 οC?3.Όλα τα αυτοκίνητα έχουν 3 σκάλες λειτουργίας και δεν είπα ότι το ακούω εν κινήσει χειμώνα με κλειστά τζάμια
4. –
5. Δεν γνωρίζω πιο είναι το πρόβλημα (ούτε στο σέρβις) και δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό ! γι αυτό τον λόγο απευθύνθηκα στο γκρουπάκι εδώ !
Συγχώρεσε με για τον τόνο αλά διέκρινα μια ειρωνεία στα γραφόμενά σου αν πάλι κάνω λάθος συγγνώμη!Φιλικά Γιώργος .
-
Αγαπητέ Γιώργο, πρώτα απ΄ όλα να μην είσαι τόσο εύθικτος. Όχι μόνο δεν υπήρχε ίχνος ειρωνείας στην ανάρτησή μου, αλλά το αντίθετο. Σου απάντησα γιατί είδα ότι κανείς άλλος δεν το έκανε και η πρόθεσή μου ήταν να βοηθήσω, εφόσον μπορούσα.
Λοιπόν, στο πρόβλημά σου τώρα.
3.Όλα τα αυτοκίνητα έχουν 3 σκάλες λειτουργίας
Να και κάτι που δεν ήξερα!
και δεν είπα ότι το ακούω εν κινήσει χειμώνα με κλειστά τζάμια
Το ότι έχουμε ακόμη χειμώνα είναι γεγονός πέραν πάσης αμφιβολίας, δεν χρειάζεται να το πεις εσύ. Το ότι οδηγάμε με κλειστά τζάμια το χειμώνα είναι σχεδόν αυτονόητο.
Με την ερώτηση σου λοιπόν: 'πόσο συχνά ανάβει το βεντιλατέρ στην γρήγορη σκάλα?' μου γεννήθηκε αυτομάτως η απορία, πως καταφέρνεις και ακούς τον θόρυβο της φτερωτής εν κινήσει και με τις παραπάνω συνθήκες;!
Τα έγραψα αυτά γιατί υποψιάζομαι ότι δεν παρατήρησες τον θόρυβο της φτερωτής εν κινήσει, αλλά σε στάση. Να έχεις υπόψη σου ότι το σύστημα ψύξης είναι κατασκευασμένο να λειτουργεί ιδανικά όταν το όχημα κινείται, ώστε ο αέρας που περνάει με μεγάλη ταχύτητα από την μάσκα προς το ψυγείο, να ψύχει το περιεχόμενο υγρό. Όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και ο κινητήρας του λειτουργεί, είναι επόμενο το βεντιλατέρ να κάνει υπερωρίες...
Μετά από αυτά, η απάντηση στο παραπάνω ερώτημά σου είναι:
'πάρα πολύ συχνά' όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και ο κινητήρας του λειτουργεί και
'δεν γνωρίζω, γιατί δεν μπορώ να το ακούσω' όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει.Δεν γνωρίζω πιο είναι το πρόβλημα (ούτε στο σέρβις) και δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό !
Αν εννοείς ότι δουλεύει το βεντιλατέρ όταν δουλεύει ο κινητήρας ενώ το αυτοκίνητο δεν κινείται, τότε καλά κάνει και δουλεύει. Αυτή είναι η δουλειά του.
Αν αναφέρεσαι στην μικρή πτώση θερμοκρασίας (τους 5οC που παρατήρησες) θα έλεγα ότι μάλλον δεν είναι θέμα που πρέπει να σε ανησυχεί. Και εξηγούμαι.
-Το όργανο του αυτοκινήτου είναι ενδεικτικό και σε καμία περίπτωση δεν είναι θερμόμετρο ακριβείας.
-Όλοι οι θερμοστάτες (ακόμη και οι ηλεκτρονικώς ελεγχόμενοι) έχουν ένα 'παράθυρο' λειτουργίας. Πρόκειται για το άνω όριο (η θερμοκρασία στην οποία ανοίγει ο θερμοστάτης) και το κάτω όριο (η θερμοκρασία στην οποία κλείνει ο θερμοστάτης). Συνεπώς μικρές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας της τάξεως που παρατηρείς είναι φυσιολογικές.
-Αν δεν κάνω λάθος, ο θερμοστάτης που φοράει το δικό μου ανοίγει στους 105οC. Παρόλα αυτά, το όργανο θερμοκρασίας είναι σχεδόν «καρφωμένο» στους 90οC. Κατά τα λεγόμενά σου, θα πρέπει να ανησυχώ είτε για τον θερμοστάτη που ανοίγει χαμηλότερα, είτε για το όργανο που μου δείχνει λάθος θερμοκρασία.
Δεν μας είπες τι σου είπαν στο σέρβις. Το αναγνωρίζουν ως πρόβλημα;
-
Σημερα είχα πάει το αμάξι για πλύσιμο σ'ένα βενζινάδικο...
Όταν πήγα να το βγάλω απο εκεί που το είχαν βάλει,ακούω ένα θόρυβο απο πίσω.Λέω αμάν κάτι έγινε.
Μάλλον αυτός που το πάρκαρε το κόλλησε πάνω σε μια μπάρα που είχε πίσω με αποτέλεσμα να φύγει το χρώμα (φαίνεται σα να έχει διαβρωθεί η καμπύλη της γωνίας της πόρτας) κάτω απο το σημείο που γράφει PEUGEOT,στη γωνία της πόρτας του χώρου αποσκευών.
Peugeot 3008 '08