-
...βρε σεις...μενω εκπληκτος απο την παρατηρητικοτητα σας...μπραβο...
Παντως εστω και βαμενες οι ζαντες, του πανε πολυ στο κοκκινο ετσι μαυρες που ειναι...
-
Η BMW άλλαξε τις αντλίες νερού στο mini η PEUGEOT φυσικά όχι. http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=454585&cid=12
-
Ο χρήστης nikos-ss έγραψε:
Η BMW άλλαξε τις αντλίες νερού στο mini η PEUGEOT φυσικά όχι. http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=454585&cid=12Εγώ άλλαξα μία φορά την αντλία νερού στην εγγύηση και πριν μια εβδομάδα μου εμφανίστηκε ξανά το μήνυμα. Τσέκαρα κι έχω όντως απωλεια νερού. Οδεύω σιγά σιγά για τη δεύτερη αλλαγή νερού ...
An ή PEYGEOT δεν κάνει κάτι όπως η BMW τότε τα σχόλια περιτεύουν.
Σήμερα πήγαινα σε ανηφορα με 100 με 6η και με πατιναρε μου φαινεται. Αυτο ισοδυναμει με αλλαγή σε λίγο καιρό με δίσκο πλατώ; Ισως παντως εχει σχεση τελικα με τον θορυβο που ακουω σπανιως σε οπισθεν σε ανηφορα και ειχα τονισει σε προηγουμενα Post.
-
Παιδιά λίγη ψυχραιμία. Η BMW δεν έκανε τίποτα ακόμη. ΘΑ ενημερώσει και ΘΑ αλλάξει. Για 235,000 κομμάτια που παρήγαγε σε διάστημα 4 ετών. Και βγαίνει 1 χρόνο μετά. Πιθανολογώ έτσι πολύ χονδρικά ότι 235,000 κομμάτια με αντίστοιχους κινητήρες η Peugeot παράγει κάθε μήνα. Επομένως μια ανάκληση τέτοιου εύρους πιθανότατα θα χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο έλεγχο και οργάνωση. Δεν έχω μετοχές της Peugeot, και σίγουρα θα πρέπει να προχωρήσουν σε ανάκληση το συντομότερο δυνατό. Αλλά ρε παίδες 1 χρόνο τώρα η φοβεροτρομεροπελατοσεβούμενη BMW που ήταν??? Δεν πιστεύω ότι σε ένα συνεταιρισμό ο πρώτος που ζητά συγνώμη είναι ο σωστός και ο δεύτερος απατεώνας
-
Ο χρήστης loin(t)aris έγραψε:
Παιδιά λίγη ψυχραιμία. Η BMW δεν έκανε τίποτα ακόμη. ΘΑ ενημερώσει και ΘΑ αλλάξει.Βεβαίως και έκανε. Ανακοίνωσε την ανάκληση! Πράγμα που σημαίνει ότι αν έχεις Mini και έως ότου σε ειδοποιήσουν για την ανάκληση, αν σου χαλάσει η αντλία θα στην αντικαταστήσουν δωρεάν. Σε αντίθεση με εμένα που έχω τον ίδιο κινητήρα και αυτός που μου τον πούλησε με περιμένει στη γωνία για να με γδάρει, ξέροντας ότι σύντομα θα μου χαλάσει η ελαττωματική αντλία.
Αλλά ρε παίδες 1 χρόνο τώρα η φοβεροτρομεροπελατοσεβούμενη BMW που ήταν??? Δεν πιστεύω ότι σε ένα συνεταιρισμό ο πρώτος που ζητά συγνώμη είναι ο σωστός και ο δεύτερος απατεώνας
Δυστυχώς στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει δεύτερος που ζητάει 'συγνώμη'. Εδώ ο ένας λέει 'συγνώμη, έκανα λάθος και θα το διορθώσω με δικά μου έξοδα' και ο άλλος σφυρίζει κλέφτικα περιμένοντας να λήξει η εγγύηση για να σου φουσκώσει τα υπερκοστολογημένα του ανταλλακτικά και να βγάλει και κέρδος από πάνω...
Πριν από ένα περίπου χρόνο ανέβασα έναν πίνακα με τα στοιχεία κατανάλωσης για πρώτα 10.000km περίπου. Σήμερα ανεβάζω τον ίδιο πίνακα με ενημερωμένα στοιχεία για τα επόμενα 10.000km περίπου.
Πρώτο συμπέρασμα: Επιβεβαιώνεται ότι η απόκλιση του οργάνου ένδειξης κατανάλωσης φθάνει στο 12%. Η ίδια περίπου απόκλιση (11%) προέκυψε και από τον πρώτο πίνακα.
Διευκρινίζω ότι για 10.000km δεν είχα μηδενίσει τον έναν από τους δύο μετρητές (ας τον ονομάσω ολικό) ο οποίος όταν συμπληρώθηκαν τα παραπάνω χιλιόμετρα έδειχνε 8,4L/100km.
Τα στοιχεία της 4ης στήλης (10,4 - 9,4 κλπ) είναι οι ενδείξεις του δεύτερου μετρητή (ας τον πούμε μερικό) τον οποίον και μηδένιζα κάθε φορά που έβαζα βενζίνη.
Αν θέλετε διευκρινίσεις, είμαι στην διάθεσή σας.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Παιδιά λίγη ψυχραιμία. Η BMW δεν έκανε τίποτα ακόμη. ΘΑ ενημερώσει και ΘΑ αλλάξει.
Βεβαίως και έκανε. Ανακοίνωσε την ανάκληση! Πράγμα που σημαίνει ότι αν έχεις Mini και έως ότου σε ειδοποιήσουν για την ανάκληση, αν σου χαλάσει η αντλία θα στην αντικαταστήσουν δωρεάν. Σε αντίθεση με εμένα που έχω τον ίδιο κινητήρα και αυτός που μου τον πούλησε με περιμένει στη γωνία για να με γδάρει, ξέροντας ότι σύντομα θα μου χαλάσει η ελαττωματική αντλία.
Αλλά ρε παίδες 1 χρόνο τώρα η φοβεροτρομεροπελατοσεβούμενη BMW που ήταν??? Δεν πιστεύω ότι σε ένα συνεταιρισμό ο πρώτος που ζητά συγνώμη είναι ο σωστός και ο δεύτερος απατεώνας
Δυστυχώς στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει δεύτερος που ζητάει 'συγνώμη'. Εδώ ο ένας λέει 'συγνώμη, έκανα λάθος και θα το διορθώσω με δικά μου έξοδα' και ο άλλος σφυρίζει κλέφτικα περιμένοντας να λήξει η εγγύηση για να σου φουσκώσει τα υπερκοστολογημένα του ανταλλακτικά και να βγάλει και κέρδος από πάνω...
- 3ο αν το αυτοκίνητό σου είναι μέσα στα ανακλιθέντα
- Μεταξύ των δυο κομματιών που παραθέτεις έχω γράψει και άλλα πράγματα. Έτσι όπως τα παραθέτεις αλλοιώνεις το νόημα αυτών που γράφω
- Σε βρίσκω κάπως απογοητευμένο. Ποτέ δεν είναι αργά......http://www.mynextcar.gr/autos/67969-bmw-x1-sdrive18i
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Παιδιά λίγη ψυχραιμία. Η BMW δεν έκανε τίποτα ακόμη. ΘΑ ενημερώσει και ΘΑ αλλάξει.
Βεβαίως και έκανε. Ανακοίνωσε την ανάκληση! Πράγμα που σημαίνει ότι αν έχεις Mini και έως ότου σε ειδοποιήσουν για την ανάκληση, αν σου χαλάσει η αντλία θα στην αντικαταστήσουν δωρεάν. Σε αντίθεση με εμένα που έχω τον ίδιο κινητήρα και αυτός που μου τον πούλησε με περιμένει στη γωνία για να με γδάρει, ξέροντας ότι σύντομα θα μου χαλάσει η ελαττωματική αντλία.
Πριν από ένα περίπου χρόνο ανέβασα έναν πίνακα με τα στοιχεία κατανάλωσης για πρώτα 10.000km περίπου. Σήμερα ανεβάζω τον ίδιο πίνακα με ενημερωμένα στοιχεία για τα επόμενα 10.000km περίπου.
Πρώτο συμπέρασμα: Επιβεβαιώνεται ότι η απόκλιση του οργάνου ένδειξης κατανάλωσης φθάνει στο 12%. Η ίδια περίπου απόκλιση (11%) προέκυψε και από τον πρώτο πίνακα.
Διευκρινίζω ότι για 10.000km δεν είχα μηδενίσει τον έναν από τους δύο μετρητές (ας τον ονομάσω ολικό) ο οποίος όταν συμπληρώθηκαν τα παραπάνω χιλιόμετρα έδειχνε 8,4L/100km.
Τα στοιχεία της 4ης στήλης (10,4 - 9,4 κλπ) είναι οι ενδείξεις του δεύτερου μετρητή (ας τον πούμε μερικό) τον οποίον και μηδένιζα κάθε φορά που έβαζα βενζίνη.
Αν θέλετε διευκρινίσεις, είμαι στην διάθεσή σας.
Μήπως κάποιες μεγάλες αποκλίσεις οφείλονται σε ανοιχτοχέρη βενζινά; Εγώ πλέον όταν βλέπω απόκλιση πάνω από 20% θεωρώ ότι με έκλεψαν στο βενζινάδικο. Κι αυτό γιατί συνήθως μου βγαίνει απόκλιση κοντά στο 10%.
-
Πριν τρεις μερες μου εμφανιστηκε το μηνυμα parking brake fault με ένα μεγάλο κόκκινο τρίγωνο και το εικονίδιο βλάβης στο esp. Δε δούλευε το αυτόματο χειρόφρενο. Αν ξαναάνοιγα όμως τη μηχανή δούλευε ώσπου χθες δε δούλευε καθόλου και το γύρια στο χειροκίνητο. Σήμερα δεν έπερνε μπρος.
καλώδια - φόρτιση μπαταρίας - συνεργείο - αλλαγή μπαταρίας (90e)...
θα μπορούσα ίσως να την κρατήσω κι αλλο αλλά για καλό και για κακό την αλλαξα. Τι λέτε έκανα καλά; Εκει στο συνεργείο παντως σαν να ηθελαν να την αλλαξω...
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θα έριχνα μια ματιά στο ζουάν...Μου ειπαν οτι ζουαν δεν εχει το 3008
-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Πριν τρεις μερες μου εμφανιστηκε το μηνυμα parking brake fault με ένα μεγάλο κόκκινο τρίγωνο και το εικονίδιο βλάβης στο esp. Δε δούλευε το αυτόματο χειρόφρενο. Αν ξαναάνοιγα όμως τη μηχανή δούλευε ώσπου χθες δε δούλευε καθόλου και το γύρια στο χειροκίνητο. Σήμερα δεν έπερνε μπρος.καλώδια - φόρτιση μπαταρίας - συνεργείο - αλλαγή μπαταρίας (90e)...
θα μπορούσα ίσως να την κρατήσω κι αλλο αλλά για καλό και για κακό την αλλαξα. Τι λέτε έκανα καλά; Εκει στο συνεργείο παντως σαν να ηθελαν να την αλλαξω...
Θα έριχνα μια ματιά στο ζουάν...
Μου ειπαν οτι ζουαν δεν εχει το 3008
Απ'ότι θυμάμαι το αυτόματο χειρόφρενο σταμάτησε να λειτουργεί και στον tiniako όταν έμεινε και εκείνος απο μπαταρία.
-
- Μεταξύ των δυο κομματιών που παραθέτεις έχω γράψει και άλλα πράγματα. Έτσι όπως τα παραθέτεις αλλοιώνεις το νόημα αυτών που γράφω
- Σε βρίσκω κάπως απογοητευμένο. Ποτέ δεν είναι αργά......http://www.mynextcar.gr/autos/67969-bmw-x1-sdrive18i
Αγαπητέ loin(t)aris, το μόνο 'αν' που με απασχολεί είναι αυτό που βρίσκεται στην ερώτηση 'τι γίνεται αν χαλάσει η δική μου αντλία τώρα που η εγγύηση έχει λήξει;' Από το πλήθος των φίλων που έχουν αλλάξει αντλία νερού φαίνεται ότι πρόκειται για συστηματική βλάβη γνωστή στον κατασκευαστή.
Δεν είχα σκοπό να διαστρεβλώσω όσα λές. Άλλωστε βλέπω ότι δεν διαφωνούμε στα βασικά. Διαφωνώ μόνο στην προσπάθεια να δικαιολογηθεί ο κατασκευαστής ο οποίος έπρεπε εδώ και καιρό να αναλάβει την ευθύνη της αντικατάστασης, αντί να προσπαθεί να βγάλει κέρδος από το δικό του λάθος.
Τον τελευταίο καιρό είμαι τόσο απογοητευμένος όσο όλοι μας και φυσικά η απογοήτευση δεν προέρχεται από το αυτοκίνητο. Περισσότερο τσατισμένος είμαι γιατί βλέπω ότι γι΄ ακόμη μια φορά πρέπει να κάνω τον μ@λ@κ@ και να πληρώσω πάλι εγώ τα λάθη άλλων...
Μήπως κάποιες μεγάλες αποκλίσεις οφείλονται σε ανοιχτοχέρη βενζινά;
Το σκέφθηκα και αυτό και πλέον προσπαθώ να βάζω από συγκεκριμένο βενζινάδικο που εμπιστεύομαι.
Τα τελευταία 15 φουλαρίσματα (από την απόκλιση 7% που είναι στο μέσο του πίνακα και κάτω), είναι όλα από το ίδιο βενζινάδικο. Παρόλα αυτά, το εύρος της διακύμανσης είναι υπερβολικά μεγάλο (από 5% έως 38%) με μ.ο. 15%.Πριν τρεις μερες μου εμφανιστηκε το μηνυμα parking brake fault με ένα μεγάλο κόκκινο τρίγωνο και το εικονίδιο βλάβης στο esp. Δε δούλευε το αυτόματο χειρόφρενο. Αν ξαναάνοιγα όμως τη μηχανή δούλευε ώσπου χθες δε δούλευε καθόλου και το γύρια στο χειροκίνητο. Σήμερα δεν έπερνε μπρος.
καλώδια - φόρτιση μπαταρίας - συνεργείο - αλλαγή μπαταρίας (90e)...
θα μπορούσα ίσως να την κρατήσω κι αλλο αλλά για καλό και για κακό την αλλαξα. Τι λέτε έκανα καλά;
Ελπίζω ότι μας δουλεύεις με την ερώτησή σου, σωστά; Περιμένεις να σου πεί κανείς δεν έκανες καλά που ξεφορτώθηκες την χαλασμένη μπαταρία, σε ένα αυτοκίνητο που ούτε το χειρόφρενο, αλλά ούτε καν το πορτμπαγκάζ δεν ανοίγει χωρίς ρεύμα;
Εκει στο συνεργείο παντως σαν να ηθελαν να την αλλαξω...
Υπονοείς ότι με το ζόρι στην άλλαξαν, ενώ θα μπορούσες να κρατήσεις την χαλασμένη;
Πάντως μερικά πράγματα από αυτά που είπες ότι έγιναν, δεν τα καταλαβαίνω.
- Υπάρχει εικονίδιο βλάβης του ESP και ποιό είναι αυτό;
- Πως μια εξαντλημένη μπαταρία που δεν μπορούσε να δώσει επαρκή ενέργεια για να τραβήξει αυτόματα το χειρόφρενο, μπορεί να δώσει την ίδια απαιτούμενη ενέργεια για να δουλέψει χειροκίνητα;
Μου ειπαν οτι ζουαν δεν εχει το 3008
Τι έχει; Μεταλλικό πλεκτό σπιράλ, άλλου είδους σύνδεσμο; Δεν μας τα λες όλα να μαθαίνουμε βρε παιδάκι μου...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Αγαπητέ loin(t)aris, το μόνο 'αν' που με απασχολεί είναι αυτό που βρίσκεται στην ερώτηση 'τι γίνεται αν χαλάσει η δική μου αντλία τώρα που η εγγύηση έχει λήξει;' Από το πλήθος των φίλων που έχουν αλλάξει αντλία νερού φαίνεται ότι πρόκειται για συστηματική βλάβη γνωστή στον κατασκευαστή.
Δεν είχα σκοπό να διαστρεβλώσω όσα λές. Άλλωστε βλέπω ότι δεν διαφωνούμε στα βασικά. Διαφωνώ μόνο στην προσπάθεια να δικαιολογηθεί ο κατασκευαστής ο οποίος έπρεπε εδώ και καιρό να αναλάβει την ευθύνη της αντικατάστασης, αντί να προσπαθεί να βγάλει κέρδος από το δικό του λάθος.
Τον τελευταίο καιρό είμαι τόσο απογοητευμένος όσο όλοι μας και φυσικά η απογοήτευση δεν προέρχεται από το αυτοκίνητο. Περισσότερο τσατισμένος είμαι γιατί βλέπω ότι γι΄ ακόμη μια φορά πρέπει να κάνω τον μ@λ@κ@ και να πληρώσω πάλι εγώ τα λάθη άλλων...
Και αν δεν χαλάσει?? Και αν η δική σου 'ελαττωματική' αντλία βγει 'ελαττωματική' και δουλεύει ρολόι για 30 χρόνια?? Και αν η PSA κάνει ανάκληση πριν χαλάσει η αντλία σου?? Προσωπικά προτιμώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο.
Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω κανέναν. Δεν έχω μετοχές κανενός. Το μόνο που δέχομαι είναι μια εύλογη καθυστέρηση στην ανακοίνωση ανάκλησης από την PSA και αυτό λόγω πολύ μεγαλύτερου παραχθέντος αριθμού κινητήρων. Αν δεν δω κάτι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου τότε θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.
Τσατισμένος δεν πρέπει να είναι κανείς μας από την κατάσταση της χώρας. Σχεδόν κάθε μέρα προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπους να ξεγελάσουμε το κράτος-εφορία, είτε αυτό ήταν να μην κόψουμε απόδειξη είτε να μη ζητήσουμε μια, είτε δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Είτε μικρό είτε μεγάλο έχουμε βάλει το λιθαράκι μας. Άσε που τα βράδια των εκλογών τρέχαμε στο Σύνταγμα ή στο Λευκό Πύργο να καλοσορίσουμε τον εκάστοτε 'μεσσία'. Κατά τη γνώμη μου, οι πολιτικοί είναι ο καθρέπτης της εκάστοτε κοινωνίας, και η δική μας της οποίας είμαστε όλοι εξέχοντα μέλη, έχει αυτή την εικόνα. Τώρα αν ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι δεν μας αρέσει, αυτό είναι κάτι για να προβληματιστούμε και να αντιμετωπίσουμε και όχι για να τσαντιζόμαστε. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο θέμα στο φόρουμ για να τα πούμε με πιο πολλές λεπτομέρειες (αν θες) ή για να δούμε και καμιά άλλη γνώμη, κάθε υπόδειξη δεκτή
-
Και αν δεν χαλάσει?? Και αν η δική σου 'ελαττωματική' αντλία βγει 'ελαττωματική' και δουλεύει ρολόι για 30 χρόνια?? Και αν η PSA κάνει ανάκληση πριν χαλάσει η αντλία σου?? Προσωπικά προτιμώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο.Μακάρι να μη χαλάσει ποτέ! Μακάρι να δουλέψει ρολόι για τα επόμενα 30 χρόνια. Είναι επιχείρημα αυτό για να μην αντικατασταθεί ένα εξάρτημα που παρουσιάζει συστηματική βλάβη; Αν το 'ύποπτο' εξάρτημα δεν ήταν στο σύστημα ψύξης του κινητήρα (που το πολύ-πολύ να σου κολλήσει τον κινητήρα) αλλά στο σύστημα φρένων, θα έκανες τις ίδιες ερωτήσεις; Πόσο γεμάτο θα ήταν το ποτήρι;
Κι εγώ προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος, αλλά παρόλα αυτά πληρώνω τα μαλλιοκέφαλα μου για μικτή ασφάλεια. Με την παραπάνω λογική, θα έπρεπε να οδηγώ ανασφάλιστος. Γιατί να δώσω ένα κάρο λεφτά; Και αν δεν τρακάρω; Αν δεν μου κλέψουν ποτέ το αυτοκίνητο; Μήπως θα πρέπει να στενοχωρηθώ επειδή δεν μου έκλεψαν το αμάξι, ή επειδή δεν τράκαρα ακόμη και πήγαν 'χαμένα' τα λεφτά που έδωσα;
Θα παραμείνω λοιπόν αισιόδοξος ακολουθώντας την συμβουλή σου και περιμένοντας το τέλος Φεβρουαρίου. Μη ξεχνάμε όμως ότι το πρόβλημα με την αντλία νερού είναι γνωστό στην κατασκευάστρια εταιρεία εδώ και ΤΡΙΑ χρόνια που κυκλοφορεί το αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι το ποτήρι αρχίζει να αδειάζει...
Όσο για το off-topic θέμα που αναφέρεις, δεν θα ήθελα να το συζητήσω εδώ. Ελπίζω να γνωριστούμε κάποια στιγμή και να το κάνουμε από κοντά, αλλά έως τότε σε παρακαλώ μη συμπεριλαμβάνεις και εμένα στον πρώτο πληθυντικό που χρησιμοποιείς. Δεν τα φάγαμε μαζί...
Καλό Σαββατοκύριακο
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Μακάρι να μη χαλάσει ποτέ! Μακάρι να δουλέψει ρολόι για τα επόμενα 30 χρόνια. Είναι επιχείρημα αυτό για να μην αντικατασταθεί ένα εξάρτημα που παρουσιάζει συστηματική βλάβη; Αν το 'ύποπτο' εξάρτημα δεν ήταν στο σύστημα ψύξης του κινητήρα (που το πολύ-πολύ να σου κολλήσει τον κινητήρα) αλλά στο σύστημα φρένων, θα έκανες τις ίδιες ερωτήσεις; Πόσο γεμάτο θα ήταν το ποτήρι;Έστω ότι υπάρχει ένα 'ύποπτο εξάρτημα', τι πρέπει να κάνω δηλαδή, να χάσω τον ύπνο μου για όσο καιρό δεν εμφανίζει πρόβλημα, επειδή εμφανίζει αλλού??. Πρόβλημα π.χ. στα φρένα μια που το αναφέρεις μπορεί να μου δημιουργήσει και ένα 'υπεράνω υποψίας' εξάρτημα, που για κακή μου τύχη δεν θα δουλέψει στο δικό μου όχημα. Τι πρέπει να κάνω δηλαδή να μην πάρω αυτοκίνητο??
Κι εγώ προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος, αλλά παρόλα αυτά πληρώνω τα μαλλιοκέφαλα μου για μικτή ασφάλεια. Με την παραπάνω λογική, θα έπρεπε να οδηγώ ανασφάλιστος. Γιατί να δώσω ένα κάρο λεφτά; Και αν δεν τρακάρω; Αν δεν μου κλέψουν ποτέ το αυτοκίνητο; Μήπως θα πρέπει να στενοχωρηθώ επειδή δεν μου έκλεψαν το αμάξι, ή επειδή δεν τράκαρα ακόμη και πήγαν 'χαμένα' τα λεφτά που έδωσα;
Και μικτή έχω, και επέκταση εγγύησης έχω, και τη διαθήκη μου έχω κάνει. Το αν είμαι αισιόδοξος δεν σημαίνει ότι τα'χω όλα 'γραμμένα'. Προνοώ για να συνεχίζω να είμαι αισιόδοξος.
Θα παραμείνω λοιπόν αισιόδοξος ακολουθώντας την συμβουλή σου και περιμένοντας το τέλος Φεβρουαρίου. Μη ξεχνάμε όμως ότι το πρόβλημα με την αντλία νερού είναι γνωστό στην κατασκευάστρια εταιρεία εδώ και ΤΡΙΑ χρόνια που κυκλοφορεί το αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι το ποτήρι αρχίζει να αδειάζει...
Όσο για το off-topic θέμα που αναφέρεις, δεν θα ήθελα να το συζητήσω εδώ. Ελπίζω να γνωριστούμε κάποια στιγμή και να το κάνουμε από κοντά, αλλά έως τότε σε παρακαλώ μη συμπεριλαμβάνεις και εμένα στον πρώτο πληθυντικό που χρησιμοποιείς. Δεν τα φάγαμε μαζί...
Καλό Σαββατοκύριακο
Ίδωμεν
-
Έστω ότι υπάρχει ένα 'ύποπτο εξάρτημα', τι πρέπει να κάνω δηλαδή, να χάσω τον ύπνο μου για όσο καιρό δεν εμφανίζει πρόβλημα, επειδή εμφανίζει αλλού??. Πρόβλημα π.χ. στα φρένα μια που το αναφέρεις μπορεί να μου δημιουργήσει και ένα 'υπεράνω υποψίας' εξάρτημα, που για κακή μου τύχη δεν θα δουλέψει στο δικό μου όχημα. Τι πρέπει να κάνω δηλαδή να μην πάρω αυτοκίνητο??Αγαπητέ μου loin(t)aris, δεν ξέρω αν έχει πλέον νόημα η κουβέντα αυτή. Δεν έχω χάσει τον ύπνο μου με την αντλία και μάλλον ακόμη δεν έχω χάσει και τα λογικά μου. Αισθάνομαι όμως σαν να σου λέω ότι πρέπει να κόψω το κάπνισμα γιατί προκαλεί καρκίνους και πνευμονοπάθειες και να μου απαντάς ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα πεθάνω εξ αιτίας του καπνίσματος και ότι μπορεί και να πεθάνω από γαστρορραγία ή να με χτυπήσει αυτοκίνητο...
Σαφώς σε ένα μηχανικό σύνολο όπως το αυτοκίνητο είναι ενδεχόμενο (και εν πολλοίς αναμενόμενο) να παρουσιασθεί βλάβη σε κάποιο εξάρτημα, ακόμη και σε κρίσιμα υποσυγκροτήματα όπως το σύστημα φρένων, το σύστημα διεύθυνσης κλπ. Δεν ισχυρίσθηκα το αντίθετο! Αναφέρομαι όμως σε εξάρτημα το οποίο όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων παρουσιάζει μεγάλο ποσοστό αστοχίας. Γι' αυτό σκοπίμως και επανειλημμένως μίλησα για 'συστηματική βλάβη' και όχι απλώς για μια τυχαία βλάβη.
Μια και μου το θύμισες, είναι καιρός να επικαιροποιήσω την διαθήκη μου τώρα που μεγάλωσαν τα παιδιά...
-
Τήν 23/1/2012 έκανα τό service.Ολα ωραία καί καλά (230 ευρουλάκια)
Σήμερα έκανε τό όχημα πίου-πίου-πίου άναψε ένα λαμπάκι καί μετά esp μηδέν,εό χειρόφρενο δέν ελευθερώνει μέ τό χέρι.Εκτακτα.
Ξέχασα.Τήν Τετάρτη 25/1 προληπτικά αντικαταστάθηκε τό σεβρό {μέσα στήν εγγύηση) -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
......δεν ξέρω αν έχει πλέον νόημα η κουβέντα αυτή.....Δεν έχει. Απλά σκεφτόμαστε διαφορετικά.
-
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Τήν 23/1/2012 έκανα τό service.Ολα ωραία καί καλά (230 ευρουλάκια)
Σήμερα έκανε τό όχημα πίου-πίου-πίου άναψε ένα λαμπάκι καί μετά esp μηδέν,εό χειρόφρενο δέν ελευθερώνει μέ τό χέρι.Εκτακτα.
Ξέχασα.Τήν Τετάρτη 25/1 προληπτικά αντικαταστάθηκε τό σεβρό {μέσα στήν εγγύηση)Μπαταρια;
-
Η μπαταρία κανένα πρόβλημα.
Η ένδειξη στήν οθόνη είναι: hand brake faulty καί esp/asr faulty. -
Η ένδειξη στήν οθόνη είναι: hand brake faulty καί esp/asr faulty.Πεσμενη μπαταρια εχει ως συνεπεια να εμφανιζονται τετοιες ενδειξεις .
-
Η ένδειξη στήν οθόνη είναι: hand brake faulty καί esp/asr faulty.Όπως και του ZONAS στην προηγούμενη σελίδα που άλλαξε τη μπαταρία.
Peugeot 3008 '08