-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Αααα, μα εσείς (δηλ. Pitt, loin(t)aris, κτλ.) δεν τρώγεστε Πώς τα καταφέρνετε και το γεμίζετε έτσι;Έλα μου ντέ! Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσο περνάει ο χρόνος, οι ανάγκες για χώρο αυξάνονται. Έβλεπα τις προάλλες μια φωτογραφία που είχαμε βγάλει το καλοκαίρι του 1979 σε ελεύθερο κάμπινγκ. Φαίνεται η μονοκύλινδρη Kawasaki που είχα τότε, το αντίσκηνο και όλα τα απαραίτητα για το κάμπινγκ και το κουφό: ένα ραδιοκασετόφωνο κουρσούμι γύρω στο μισό μέτρο (από αυτά που έπαιρναν 6 μπαταρίες DD. Δεν είχαμε τότε iPod, ούτε mp3...). Δεδομένου ότι στο σάκο επάνω στο ντεπόζιτο είχα μόνο εργαλεία (ούτε οδική βοήθεια υπήρχε τότε...) ακόμη αναρωτιέμαι που στο καλό βολεύονταν όλα υπόλοιπα και βρέθηκε χώρος για κουβαλήσουμε και το ραδιοκασετόφωνο;
Ομολογώ ότι δεν είχαμε ομπρέλα, καθώς ο ήλιος τότε ήταν καλό πράγμα, όχι κακό όπως τώρα.
Όταν λες στην δεύτερη σκάλα εννοείς την επάνω-επάνω;
1η θέση: η τάβλα στον πάτο,
2η θέση: η τάβλα στην μέση (σε αυτήν που έρχεται στο ίδιο επίπεδο με την πίσω ανακλινόμενη πόρτα) και αυτήν εννοώ. Σε αυτήν την θέση δημιουργείται από κάτω ένας χώρος ύψους 15 cm περίπου, κατάλληλος για όλες τις σαβούρες που προανέφερα.
3η θέση: η τάβλα επάνω (σ' αυτήν που το έχεις και βάζεις την δεύτερη ρεζέρβα)
Γιατί εγώ όταν το έχω στην επάνω-επάνω μέχρι και ρόδα με κανονική ζάντα χωράω από κάτω (χωρίς βέβαια να αφαιρέσω την κανονική ρεζέρβα ανάγκης που έχει),
Ιδού κυρίες και κύριοι το τίμημα των ωραίων φωτογραφιών του φίλου μας Alexandr! Στα δυσπρόσιτα και κακοτράχαλα μέρη που πηγαίνει την Γαλλιδούλα του, δεν του φτάνει μία ρεζέρβα, ένα fast και ένα κομπρεσέρ, θέλει και ένα ακόμη πλήρες ζαντολάστιχο!
Πάντως μην ανησυχείς για το θόρυβο αφού με 130 σταθερά δεν ακούγεται και πιθανόν μια πιο 'επώνυμη' να είναι ακόμα καλύτερη αλλά και αρκετά ακριβότερη.
Επειδή μάλλον έχουμε τις ίδιες μπάρες (φαίνονται εδώ) θα σου πρότεινα να διαβάσεις το φυλλάδιο που το συνόδευε. Αν δεν κάνω λάθος, το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος ήταν γύρω στα 65kg και η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα με φορτωμένες τις μπάρες κάτω από τα 90km/h. Δεν είναι θέμα θορύβου, αλλά ασφάλειας. Στις υψηλές ταχύτητες το φορτίο προβάλει αρκετή αεροδυναμική αντίσταση η οποία ως δύναμη μπορεί να υπερβεί τις ανοχές που δίνει ο κατασκευαστής και να απαγκιστρώσει τις μπάρες από τα σημεία συγκράτησης. Άσε που αλλάζει τελείως και η αεροδυναμική το οχήματος. Βέβαια κανείς δεν ταξιδεύει με μέγιστη ταχύτητα 90km/h...
Αλλά κουβαλάω πολλά λόγω μικρών παιδιών, παρκα, μεγάλα καρότσια, αποστειρωτές, **ξαπλώστρες **
Τα κακομαθαίνεις τα παιδάκια σου από τώρα με τις ξαπλώστρες...
-
Καλώς το παιδί! Είπες στην σύζυγο ότι θα έρθεις στην ΔΕΘ και σε περιμέναμε...
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
- Σε τουλαχιστον 3 περιπτωσεις, εκανα πατιναζ με τα λαστιχα του 3008...θελουν πολυ πολυ πολυ προσοχη.
Χιόνιζε στην Λευκάδα, ή έπεσες σε σαπουνάδες;
- Υστερα απο 1,5 χρονο που εχω το car, οπως οι περισοτεροι εδω, ακουγονται καποιοι θορυβοι στην καμπινα...οι οποιοι θορυβοι ειναι απο κακη συναρμογη τοων υλικων...
Α, γειά σου! Μια από τα ίδια και εδώ...
Δεν νομίζω ότι είναι από κακή συναρμογή των υλικών όμως. Μάλλον κάτι συμβαίνει με τις πόρτες και τα λάστιχά τους.- Στην επιστροφη για Αθηνα και ενω το clima δουλευε για πανω απο 3-4 ωρες, με στασεις μικρες...εμφανιστηκε το παρακατω μυνημα ' coolant circuit level too low...' Εχει κανεις ιδεα τι ειναι αυτο?
Δίψασε το αμάξι σου βρε! Πρόσθεσε αποσταγμένο νεράκι, αλλά κάνε και μια βόλτα από το service να δεις που πήγε το νεράκι που χάθηκε. Μπορεί να φταίει κάποιο κολάρο, αλλά μπορεί να συμβαίνουν και άλλα χειρότερα...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Επειδή μάλλον έχουμε τις ίδιες μπάρες (φαίνονται εδώ) θα σου πρότεινα να διαβάσεις το φυλλάδιο που το συνόδευε. Αν δεν κάνω λάθος, το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος ήταν γύρω στα 65kg και η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα με φορτωμένες τις μπάρες κάτω από τα 90km/h. Δεν είναι θέμα θορύβου, αλλά ασφάλειας. Στις υψηλές ταχύτητες το φορτίο προβάλει αρκετή αεροδυναμική αντίσταση η οποία ως δύναμη μπορεί να υπερβεί τις ανοχές που δίνει ο κατασκευαστής και να απαγκιστρώσει τις μπάρες από τα σημεία συγκράτησης. Άσε που αλλάζει τελείως και η αεροδυναμική το οχήματος. Βέβαια κανείς δεν ταξιδεύει με μέγιστη ταχύτητα 90km/h...Ναι ίδιες είναι. ΟΑυτο με τα 90χλμ/ωρα δεν το γνωρίζω. Αν πρόσεξες δεν πήρα ούτε κλειδιά, πόσο μάλλον φυλλάδιο. Αυτό που κοίταξα πάντως στις οδηγίες του αυτοκινήτου είναι μια παρότρυνση να υπαρχει ανάλογη προσαρμογή της ταχύτητας αν το ύψος των αντικειμένων πάνω στην οροφή ξεπερνά τους 40 πόντους. Επίσης ψάχνοντας στο δίκτυο είδα 1-2 site να αναφέρουν παραδείγματα ότι η αύξηση της κατανάλωσης οδηγώντας με μπαγκαζιέρα και ταχύτητα 120χ.α.ω. είναι περίπου 20% αυξημένη. Επίσης είδα αναφορές για μπαγκαζιέρες που δίνουν ανώτατη επιτρεπόμενη ταχυτητα περί τα 120-130 χ.α.ω. Νομίζω θέλει γενικώς κι άλλο ψάξιμο το θέμα, αν βρω κάτι άλλο θα επανέλθω.
- Υστερα απο 1,5 χρονο που εχω το car, οπως οι περισοτεροι εδω, ακουγονται καποιοι θορυβοι στην καμπινα...οι οποιοι θορυβοι ειναι απο κακη συναρμογη τοων υλικων...
Μάλλον πρέπει να φταίνε κατά πολύ περισσότερο τα ορύγματα που περνάμε καθημερινά οδηγώντας παρά το αυτοκίνητο αυτό καθ'αυτό. Να σου πω μόνον ότι έχω οδηγήσει επανηλλειμένα S600 τριών ετών, η οποία αρκετές φορες ειδικά σε σαθρή άσφαλτο με χαμηλές ταχυτητες τριζοβολάει ασύστολα.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Ιδού κυρίες και κύριοι το τίμημα των ωραίων φωτογραφιών του φίλου μας Alexandr! Στα δυσπρόσιτα και κακοτράχαλα μέρη που πηγαίνει την Γαλλιδούλα του, δεν του φτάνει μία ρεζέρβα, ένα fast και ένα κομπρεσέρ, θέλει και ένα ακόμη πλήρες ζαντολάστιχο!
Λάθος, από εδώ και πέρα θα γίνεται αυτό (αν βέβαια δεν μας αναγκάσουν να τις κόψουμε όλες αυτές τις βόλτες το ΔΝΤ και οι φοβεροί κυβερνώντες μας ). Τον Ιούλιο που άλλαξα λάστιχα, τα πίσω ήταν σε καλούτσικη κατάσταση, οπότε μου ήρθε η φαεινή ιδέα μήπως βάλω ένα σε καμιά μεταχειρισμένη ατσάλινη ζάντα για να το έχω σαν έξτρα ρεζέρβα για τα δύσκολα. Μου δώσαν ζάντα αλουμινίου, σαν καινούρια, με 30 ευρώπουλα! (όχι τη δικιά του βέβαια) Το (κυριολεκτικά) ζαντολάστιχο το έχω στην αποθήκη, και όταν θα πηγαίνω βόλτα σε κανένα κατσάβραχο θα την βάζω στο πορτ μπαγκάζ. Πάντως οι μέχρι τώρα φωτό ήταν χωρίς το έξτρα ζαντολάστιχο
Στέφανε, κακόκεφο σε βλέπω, είναι επειδή τέλειωσαν οι διακοπές; Εγώ πάντως άρχισα να γίνομαι κακόκεφος με όλα αυτά τα περί οικονομίας Μιλάς για γλύστρημα σε βρεγμένο;
Πάντως, το μόνο τρίξιμο που έχω είναι αυτό που έχω αναφέρει και παλιότερα λόγω της ηλιοροφής, και το οποίο, τώρα που το σκέφτομαι, ή δεν το προσέχω πλέον, ή έχει σταματήσει (αν και δεν το νομίζω, μάλλον δεν του δίνω σημασία πλέον). Παρόλο που το πηγαίνω αρκετές φορές εκεί που το πηγαίνω, ταμπλώ, πόρτες, κτλ, δεν κάνουν τσικ.
-
Ο χρήστης loin(t)aris έγραψε:
Ναι ίδιες είναι. ΟΑυτο με τα 90χλμ/ωρα δεν το γνωρίζω. Αν πρόσεξες δεν πήρα ούτε κλειδιά, πόσο μάλλον φυλλάδιο. Αυτό που κοίταξα πάντως στις οδηγίες του αυτοκινήτου είναι μια παρότρυνση να υπαρχει ανάλογη προσαρμογή της ταχύτητας αν το ύψος των αντικειμένων πάνω στην οροφή ξεπερνά τους 40 πόντους. Επίσης ψάχνοντας στο δίκτυο είδα 1-2 site να αναφέρουν παραδείγματα ότι η αύξηση της κατανάλωσης οδηγώντας με μπαγκαζιέρα και ταχύτητα 120χ.α.ω. είναι περίπου 20% αυξημένη. Επίσης είδα αναφορές για μπαγκαζιέρες που δίνουν ανώτατη επιτρεπόμενη ταχυτητα περί τα 120-130 χ.α.ω. Νομίζω θέλει γενικώς κι άλλο ψάξιμο το θέμα, αν βρω κάτι άλλο θα επανέλθω.Δεν έχω το φυλλάδιο σε ηλεκτρονική μορφή. Έχω όμως κρατήσει το φυλλάδιο για τις μπάρες της Thule για το 3008 που ήταν και αυτές υποψήφιες για αγορά πέρσι. Έχουν λίγο διαφορετικό μηχανισμό συγκράτησης. Οι δικές μας ασφαλίζουν με τον μοχλό που κατεβάζουμε, ενώ της Thule ασφαλίζουν με βίδα που βιδώνεις με Allen. Μάλιστα η Thule συνιστά μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο 10kg περισσότερο από τις δικές μας. Το παρακάτω είναι από αυτό το φυλλάδιο. Πρόσεξε την συνιστώμενη μέγιστη ταχύτητα. Τα συμπεράσματα δικά σου...
Μάλλον πρέπει να φταίνε κατά πολύ περισσότερο τα ορύγματα που περνάμε καθημερινά οδηγώντας παρά το αυτοκίνητο αυτό καθ'αυτό. Να σου πω μόνον ότι έχω οδηγήσει επανηλλειμένα S600 τριών ετών, η οποία αρκετές φορες ειδικά σε σαθρή άσφαλτο με χαμηλές ταχυτητες τριζοβολάει ασύστολα.
Ίσως να έχεις δίκαιο για τα 'ορύγματα'. Έγραψα εχθές ότι κάτι συμβαίνει με τα λάστιχα των θυρών, όπου εντοπίζω το πρόβλημα. Διαπίστωσα ότι το τρίξιμο δεν έχει σχέση με την ταχύτητα και κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να συμβεί ακόμη και όταν το αυτοκίνητο τσουλάει ελάχιστα. Όταν το βγάζω από το πάρκινγκ και κατεβαίνω την ράμπα κόβοντας το τιμόνι, ακούω τα γνωστά τριξίματα. Μάλλον είναι από την ελαφριά στρέβλωση της καμπίνας που έχει σαν αποτέλεσμα να μετακινούνται ελαφρώς τα λάστιχα των θυρών και να τρίβονται στα σημεία επαφής με την καμπίνα.
Στέφανε, κακόκεφο σε βλέπω, είναι επειδή τέλειωσαν οι διακοπές; Εγώ πάντως άρχισα να γίνομαι κακόκεφος με όλα αυτά τα περί οικονομίας Μιλάς για γλύστρημα σε βρεγμένο;
Μια που ανέφερες για οικονομίες και γλιστρήματα, τι ολίσθημα ήταν αυτό! Βγαίνει στο γυαλί το μεσημέρι ο εύσαρκος συντοπίτης μου και λέει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο σύσσωμο και ομοφώνως αποφάσισε ότι δεν θα επιβάλει ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΦΟΡΟ και καταλήγοντας μας πετάει και ένα μεσοσταθμικό ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ 4% (όπου μεσοσταθμικό 4% για την κυβέρνηση μεταφράζεται σε 8% σε εμάς).
Και το πέταξε ο αθεόφοβος την ώρα που τρώγαμε! Ειδικά ΑΥΤΟΣ θα έπρεπε να σεβαστεί την ώρα που τρώμε.Θα μου πείς, καλά να πάθεις αφού είσαι μαλ@κ@ς και ακούς τέτοια πράγματα την ώρα του φαγητού...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
- Στην επιστροφη για Αθηνα και ενω το clima δουλευε για πανω απο 3-4 ωρες, με στασεις μικρες...εμφανιστηκε το παρακατω μυνημα ' coolant circuit level too low...' Εχει κανεις ιδεα τι ειναι αυτο?
Δίψασε το αμάξι σου βρε! Πρόσθεσε αποσταγμένο νεράκι, αλλά κάνε και μια βόλτα από το service να δεις που πήγε το νεράκι που χάθηκε. Μπορεί να φταίει κάποιο κολάρο, αλλά μπορεί να συμβαίνουν και άλλα χειρότερα...
Οχι απεσταγμενο. Αντιψυκτικο ή παραφλου θα συμπληρωσει. Για τα υπολοιπα +1
Sent from my MB525 using nuclear power
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Ναι ίδιες είναι. ΟΑυτο με τα 90χλμ/ωρα δεν το γνωρίζω. Αν πρόσεξες δεν πήρα ούτε κλειδιά, πόσο μάλλον φυλλάδιο. Αυτό που κοίταξα πάντως στις οδηγίες του αυτοκινήτου είναι μια παρότρυνση να υπαρχει ανάλογη προσαρμογή της ταχύτητας αν το ύψος των αντικειμένων πάνω στην οροφή ξεπερνά τους 40 πόντους. Επίσης ψάχνοντας στο δίκτυο είδα 1-2 site να αναφέρουν παραδείγματα ότι η αύξηση της κατανάλωσης οδηγώντας με μπαγκαζιέρα και ταχύτητα 120χ.α.ω. είναι περίπου 20% αυξημένη. Επίσης είδα αναφορές για μπαγκαζιέρες που δίνουν ανώτατη επιτρεπόμενη ταχυτητα περί τα 120-130 χ.α.ω. Νομίζω θέλει γενικώς κι άλλο ψάξιμο το θέμα, αν βρω κάτι άλλο θα επανέλθω.
Δεν έχω το φυλλάδιο σε ηλεκτρονική μορφή. Έχω όμως κρατήσει το φυλλάδιο για τις μπάρες της Thule για το 3008 που ήταν και αυτές υποψήφιες για αγορά πέρσι. Έχουν λίγο διαφορετικό μηχανισμό συγκράτησης. Οι δικές μας ασφαλίζουν με τον μοχλό που κατεβάζουμε, ενώ της Thule ασφαλίζουν με βίδα που βιδώνεις με Allen. Μάλιστα η Thule συνιστά μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο 10kg περισσότερο από τις δικές μας. Το παρακάτω είναι από αυτό το φυλλάδιο. Πρόσεξε την συνιστώμενη μέγιστη ταχύτητα. Τα συμπεράσματα δικά σου...
Όσο και να ψαχνω οι απόψεις είναι διφορούμενες. Και το 90 έχω δει και το 120 και το χωρις όριο. Όλα. Πάντως κάποια διαφορά πρέπει να παίζει σχετικά με το τι ακριβώς βάζεις πάνω στις μπάρες, π.χ. ποδήλατο ή κουτί. Επ'ευκαιρία οι μπάρες σου δεν ασφαλίζουν και με μοχλό και με βίδες?.
Ρίξτε μια ματιά και σ'αυτό
http://4.bp.blogspot.com/-ndA8aQbPbVo/T ... ra-R-4.jpg
εκτός θέματος λίγο αλλά με βοηθάει να πάρω λίγο θάρρος. -
...το αυτοκινητο που λες Alexandr, εφυγε σε ευθεια , σε κατηφορικη στροφη και σε καμια περιπτωση δεν υπηρχαν νερα/λαδια στο δρομο...
Ok, να βαλω αντιψυκτικο... τι κατηγορια ομως? Υπαρχουν G33, G30...αναλογα με τα αλατα που περιεχουν...τελος παντων, που μπορω να βρω γραμενο , τι ακριβως εχει βαλει or προτεινει η Peugeot για το 3008?
Εστειλα ενα e-mail σημερα στην Lion και περιμενω...
Pitt... α ρε φιλε...μακαρι να μπορουσαμε να ερχομασταν επανω αλλα βγηκαμε εκτος προγραμματος ...δεν πειραζει, εμεις να ειμαστε καλα και θα το κανονισουμε...
Εχω και τον Alexandr...παει στα βουνα και στα λαγκαδια εδω και 1,5 χρονο ...εχει κανει το 3008 τρακτερ και δεν ακουει λεει θορυβους , δεν εχει θεμα με το κυκλωμα ψυξης...και με ρωταει κιολας γιατι νευριαζω...!!!
-
Απανταει η Lion στα mail;
Εγω ειχα στειλει ενα πριν απο 4 περιπου χρονια και ακομη περιμενω απαντηση. -
Τα στέλνουν με αραμπά, γιαυτό
Lion Hellas ή Γαλλίας;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα στέλνουν με αραμπά, γιαυτόLion Hellas ή Γαλλίας;
Lion Hellas φυσικα ...
Το mail με τα παραπονα που ειχα στειλει στα κεντρικα στην Γαλλια απαντηθηκε αμεσα και μαλιστα μου ειχαν πει να τους κρατω ενημερους για την εξελιξη του θεματος.
-
Όσο και να ψαχνω οι απόψεις είναι διφορούμενες. Και το 90 έχω δει και το 120 και το χωρις όριο. Όλα.Απόψεις μπορεί να έχει ο καθένας. Θεωρώ ότι η μόνη έγκυρη άποψη είναι του κατασκευαστή. Σίγουρα θα έχει μελετήσει το θέμα καλύτερα από εμάς και όταν δίνει τα μέγιστα βάρη & ταχύτητες, κάτι θα ξέρει περισσότερο.
Να σημειώσω εδώ ότι οι μπάρες της Peugeot είναι κατασκευασμένες από την Thule. (Inside info)Πάντως κάποια διαφορά πρέπει να παίζει σχετικά με το τι ακριβώς βάζεις πάνω στις μπάρες, π.χ. ποδήλατο ή κουτί.
Σωστά. Άλλο πράγμα είναι να βάλεις ένα ζεύγος σκί και άλλο μια φουσκωτή βάρκα...
Κοίτα, όπως έγραψα στο παρελθόν, χρειάσθηκε να μεταφέρω την οικοσκευή του μεγάλου μου από τον Βόλο στη Θεσσαλονίκη. Γνώριζα τα όρια, βάρους και ταχύτητας. Το βάρος δεν το ξεπέρασα, αλλά όσον αφορά την ταχύτητα, μου ήταν δύσκολο να πηγαίνω με 90km/h και κάποιες φορές ταξίδευα με 120-130km/h. Το ότι δεν είχα πρόβλημα στο ταξίδι, δεν σημαίνει ότι αυτό που έκανα ήταν σωστό. Με μεγάλες ταχύτητες, αν υπήρχαν έντονοι άνεμοι και έπρεπε να κάνω απότομους ελιγμούς, δεν ξέρω πως θα αντιδρούσε το αυτοκίνητο.Επ'ευκαιρία οι μπάρες σου δεν ασφαλίζουν και με μοχλό και με βίδες?.
Όχι ακριβώς. Οι μπάρες μου ρυθμίζονται με τις βίδες και ασφαλίζουν με τον μοχλό. Οι βίδες είναι για να σφίγγεις τα μπόσικα του μοχλού, αν για κάποιο λόγο χαλαρώσει.
Ρίξτε μια ματιά και σ'αυτό
http://4.bp.blogspot.com/-ndA8aQbPbVo/T ... ra-R-4.jpg
εκτός θέματος λίγο αλλά με βοηθάει να πάρω λίγο θάρρος.Αυτό παλικάρι μου είναι πολύ ωραίο αλλά κοστίζει $28.000 δηλαδή σχεδόν όσο ένα 3008! Θα έλεγα ότι πρόκειται για καλή ευκαιρία (τσάμπα πράγμα δηλαδή) αν σκεφτείς ότι η Koenigsegg Agera για την οποία σχεδιάσθηκε, στοιχίζει μόλις $1.500.000.
Αν και κάνει την ίδια δουλειά, έχω την αμυδρή υποψία ότι μάλον είναι λίιιιιιγο διαφορετικό από αυτό που πήρες από το Carrefour......το αυτοκινητο που λες Alexandr, εφυγε σε ευθεια , σε κατηφορικη στροφη και σε καμια περιπτωση δεν υπηρχαν νερα/λαδια στο δρομο...
Να προσέχεις. Άλλη φορά να έχεις τα μάτια σου στο δρόμο και όχι στην εκ δεξιών καθήμενη
Ok, να βαλω αντιψυκτικο... τι κατηγορια ομως? Υπαρχουν G33, G30...αναλογα με τα αλατα που περιεχουν...τελος παντων, που μπορω να βρω γραμενο , τι ακριβως εχει βαλει or προτεινει η Peugeot για το 3008?
Απορώ γιατί δεν πάς στην αντιπροσωπία να στο βάλουν. Τόσο πολύ ακριβά θα σου το χρεώσουν; Εκεί θα διαπιστώσουν και πόσο έχασε και από που το έχασε και γιατί το έχασε. Άλλωστε γι' αυτό την έχεις την εγγύηση.
Εστειλα ενα e-mail σημερα στην Lion και περιμενω...
Με e-mail συμπλήρωμα αντιψυκτικού δεν έχω ξανακούσει! Εσείς οι άνθρωποι των computers είστε πολύ προχωρημένοι! Εγώ ακόμη το πηγαίνω οδηγώντας στο συνεργείο.
Pitt... α ρε φιλε...μακαρι να μπορουσαμε να ερχομασταν επανω αλλα βγηκαμε εκτος προγραμματος ...δεν πειραζει, εμεις να ειμαστε καλα και θα το κανονισουμε...
Άντε να δούμε...
Εχω και τον Alexandr...παει στα βουνα και στα λαγκαδια εδω και 1,5 χρονο ...εχει κανει το 3008 τρακτερ και δεν ακουει λεει θορυβους , δεν εχει θεμα με το κυκλωμα ψυξης...και με ρωταει κιολας γιατι νευριαζω...!!!
Χα, χα, χα... Μπορεί ο Alexandr να υπηρέτησε στο πυροβολικό...
-
Καλησπέρα παιδια
Ψάχνομαι για τον diesel του 3008,εχεις κανείς άποψη ή κάποιον γνωστο,γνωστού,του φίλου του θείου του.του 2ου ξαδέρφου αδερφό να ξέρει κάτι? -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Απορώ γιατί δεν πάς στην αντιπροσωπία να στο βάλουν. Τόσο πολύ ακριβά θα σου το χρεώσουν; Εκεί θα διαπιστώσουν και πόσο έχασε και από που το έχασε και γιατί το έχασε. Άλλωστε γι' αυτό την έχεις την εγγύηση....μιλησα μαζι τους σημερα και ... 'ο παλιος' , εχει δικιο...'φερτε το απο εδω να το δουμε' μου ειπαν...
Παντως, ειναι φυσιολογικο λενε να εχει χασει υγρο και να εχει πεσει στο min η σταθμη...
Θα τους το παω αυριο , θα ρωτησω λεπτομερειες για το τι ακριβως μαρκα/τυπο αντιψυκτικου βαζουν και θα εχω ενα μπουκαλακι μεσα στο car για ωρα αναγκης... Θα ενημερωσω σχετικως αυριο...
Την δε απαντηση στο e-mail , ακομα την περιμενω απο τους κυριους της Lion Hellas...
Για ολα τα αλλα που σχολιασες Pitt... +10!!!
-
210. Ελα ρε φίλε κι εγώ νόμιζα ότι μέχρι τώρα μιλούσες σοβαρά.Εμμ. Σοβαρά μιλούσα. Δεν το ΄χεις τελικιάσει ποτέ να δεις πόσο πάει;
Όχι πως μου πέφτει λόγος δλδ αλλά μην ..το φοβάσαι. Γι΄ αυτό τα φτιάχνουν αυτά και τα βάζουν και γυρίζουν στις πίστες τελικιασμένα πριν τα δώσουν σε μας.
Μπαγκαζιέρα έχω της Peugeot με 340 λτ και μπορώ να σας πω ότι από τα 140 και πάνω ακούγεται θόρυβος ενώ δεν έχει περιορισμό ταχύτητας σε αντίθεση με άλλες after market. Μάλιστα έχω 160ρίσει με τίγκα πράγματα και μπαγκαζιέρα (167 τελική χωρίς αυτά).
Βέβαια τώρα που θυμάμαι θόρυβο κάνουν και οι ράγες που στηρίζεται η μπαγκαζιέρα από μόνες τους στα 140+.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
- Ελα ρε φίλε κι εγώ νόμιζα ότι μέχρι τώρα μιλούσες σοβαρά.
Εμμ. Σοβαρά μιλούσα. Δεν το ΄χεις τελικιάσει ποτέ να δεις πόσο πάει;
Όχι πως μου πέφτει λόγος δλδ αλλά μην ..το φοβάσαι. Γι΄ αυτό τα φτιάχνουν αυτά και τα βάζουν και γυρίζουν στις πίστες τελικιασμένα πριν τα δώσουν σε μας.
Μπαγκαζιέρα έχω της Peugeot με 340 λτ και μπορώ να σας πω ότι από τα 140 και πάνω ακούγεται θόρυβος ενώ δεν έχει περιορισμό ταχύτητας σε αντίθεση με άλλες after market. Μάλιστα έχω 160ρίσει με τίγκα πράγματα και μπαγκαζιέρα (167 τελική χωρίς αυτά).
Βέβαια τώρα που θυμάμαι θόρυβο κάνουν και οι ράγες που στηρίζεται η μπαγκαζιέρα από μόνες τους στα 140+.
Δεν το κατανοώ το κόλλημα που έχεις με την τελική. Το πόσο πάει μου το λέει η Peugeot, πόσα παραπάνω θα δω δηλαδή και τι ακριβώς θα αλλάξει? Και ποιος σου λέει ότι το φοβάμαι. Αν δεν πηγαίνω με 210 αυτο με κάνει αυτομάτως τι?
Χ στη? Ας με κάνει αν κάτι τέτοιο σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Αν διάβαζες τι γράφω πριν μου απαντήσεις (και πιστεύω ότι μπορείς ειδάλλως δεν θα έστελνες εμένα πάλι στο λύκειο) δεν θα τα έγραφες αυτά. Δεν με ενδιαφέρει να πάω πιο γρήγορα, βαρέθηκα να πηγαίνω μαλλιοκούβαρος, οδηγώ αυτόματο, θέλω όταν οδηγώ να είμαι αρκετά κάτω από τα όρια του αυτοκινήτου μου ώστε σε περίπτωση ανάγκης να έχω περιθώρια ελέγχου/ελιγμών/αποφυγής, και όχι να είμαι μια ανάσα από τα όρια. Επίσης δεν έχω συσκευή αντι-radar οπότε αν κάτσει στραβή και με πιάσουν θα τσούξει. Ούτε αυτό το θέλω.
Πάντως σου εύχομαι με το Picasso να καταφέρεις να πιάσεις την ταχύτητα για την οποία σχεδιάστηκε (σμφωνα με τα γραπτά σου και το ψηφιακό κοντέρ, πρέπει να είναι μάλλον τα 399. Με μπαγκαζιέρα ) -
Ας κρατήσουμε χαμηλά την μπάλα. Τα πράγματα για όλους μας είναι δύσκολα, αλλά ας κρατήσουμε την κουβέντα σε φιλικό επίπεδο και με χιούμορ, αλλιώς δεν την βγάζουμε καθαρή...
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Μπαγκαζιέρα έχω της Peugeot με 340 λτ και μπορώ να σας πω ότι από τα 140 και πάνω ακούγεται θόρυβος ενώ δεν έχει περιορισμό ταχύτητας σε αντίθεση με άλλες after market. Μάλιστα έχω 160ρίσει με τίγκα πράγματα και μπαγκαζιέρα (167 τελική χωρίς αυτά).Όσον αφορά τις ταχύτητες και τα βάρη που έγραφα παραπάνω, αυτά αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις μπάρες της Peugeot που προορίζονται για το 3008. Δεν αναφέρομαι στις μπαγκαζιέρες, ούτε γνωρίζω τα όρια που θέτουν οι κατασκευαστές τους. Είναι προφανές όμως ότι οι περιορισμοί που θέτει ο κατασκευαστής των μπαρών, πρέπει να τηρούνται ακόμη και όταν πάνω σ’ αυτές κάθεται η μπαγκαζιέρα.
Μεταξύ των σοβαρών λόγων για τους οποίους τίθενται οι περιορισμοί είναι και η αντοχή της σύνδεσης των μπαρών με την αντίστοιχη υποδοχή στην οροφή του οχήματος. Οι μπάρες στερεώνονται στην οροφή με ένα τύπο δαγκάνας. Η σύνδεση αυτή έχει κάποιες αντοχές που ο κατασκευαστής συστήνει να μην ξεπερασθούν. Αν ξεπερασθούν τρέχοντας με 160km/h, δεν σημαίνει ότι σίγουρα θα ξηλωθούν οι μπάρες, όπως δεν σημαίνει ότι σίγουρα θα σκοτωθείς αν τρέχεις με λάστιχα που δεν έχουν την σωστή πίεση.
Με άλλα λόγια, don’t push your luck, όπως λέμε εμείς οι Πόντιοι...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Ας κρατήσουμε χαμηλά την μπάλα. Τα πράγματα για όλους μας είναι δύσκολα, αλλά ας κρατήσουμε την κουβέντα σε φιλικό επίπεδο και με χιούμορ, αλλιώς δεν την βγάζουμε καθαρή...Μαζί σου
Αυτό παλικάρι μου είναι πολύ ωραίο αλλά κοστίζει $28.000 δηλαδή σχεδόν όσο ένα 3008! Θα έλεγα ότι πρόκειται για καλή ευκαιρία (τσάμπα πράγμα δηλαδή) αν σκεφτείς ότι η Koenigsegg Agera για την οποία σχεδιάσθηκε, στοιχίζει μόλις $1.500.000.
Αν και κάνει την ίδια δουλειά, έχω την αμυδρή υποψία ότι μάλον είναι λίιιιιιγο διαφορετικό από αυτό που πήρες από το Carrefour...Μη μου λες ποσά. Λεφτά υπάρχουν εξάλλου. Πόσα λίτρα χωράει πες μου μόνον . Και βέβαια είναι διαφορετική. Αυτη είναι άσπρη
-
- Ελα ρε φίλε κι εγώ νόμιζα ότι μέχρι τώρα μιλούσες σοβαρά.
Εμμ. Σοβαρά μιλούσα. Δεν το ΄χεις τελικιάσει ποτέ να δεις πόσο πάει;
Δεν το κατανοώ το κόλλημα που έχεις με την τελική. Το πόσο πάει μου το λέει η Peugeot, πόσα παραπάνω θα δω δηλαδή και τι ακριβώς θα αλλάξει? Και ποιος σου λέει ότι το φοβάμαι. Αν δεν πηγαίνω με 210 αυτο με κάνει αυτομάτως τι?
Χ στη? Ας με κάνει αν κάτι τέτοιο σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Αν διάβαζες τι γράφω πριν μου απαντήσεις (και πιστεύω ότι μπορείς ειδάλλως δεν θα έστελνες εμένα πάλι στο λύκειο) δεν θα τα έγραφες αυτά. Δεν με ενδιαφέρει να πάω πιο γρήγορα, βαρέθηκα να πηγαίνω μαλλιοκούβαρος, οδηγώ αυτόματο, θέλω όταν οδηγώ να είμαι αρκετά κάτω από τα όρια του αυτοκινήτου μου ώστε σε περίπτωση ανάγκης να έχω περιθώρια ελέγχου/ελιγμών/αποφυγής, και όχι να είμαι μια ανάσα από τα όρια. Επίσης δεν έχω συσκευή αντι-radar οπότε αν κάτσει στραβή και με πιάσουν θα τσούξει. Ούτε αυτό το θέλω.
Πάντως σου εύχομαι με το Picasso να καταφέρεις να πιάσεις την ταχύτητα για την οποία σχεδιάστηκε (σμφωνα με τα γραπτά σου και το ψηφιακό κοντέρ, πρέπει να είναι μάλλον τα 399. Με μπαγκαζιέρα )Κάπου πρέπει να έγραψα κάτι που σε πείραξε, μάλλον ε;
Δεν μιλάνε όλοι οι άνθρωποι ειρωνικά κατά τεκμήριο.
Συνήθως μιλούν από καρδιάς. Είναι καλό να τους εμπιστεύεσαι.
-
500 € η επέκταση εγγυήσεως σε 5 χρόνια. Ισχύει για οχήματα έως 18 μηνών και 20,000 χλμ.
Στο golf το έκανα το το 2010 (€ 430 περίπου) με κλειστά μάτια γιατί το φοβόμουν το μαραφέτι (σε λίγο καιρό που λήγει και η έξτρα να με δω). Εδώ τώρα το σκέφτομαι. Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου μάλλον κλίνω προς τη μη επέκταση.
Καμιά ιδέα παίδες?????
Peugeot 3008 '08