-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Να είσαι σίγουρος όμως ότι αν μείνω άφραγκος και δεν έχω στον ήλιο μοίρα, το 207 θα το πουλήσω ή και θα το ανταλλάξω με κάποιο ποιο μικρό και οικονομικό...Αααακριβώς!
Το ίδιο θα έκαναν οι περισσότεροι, επειδή πλέον θα τους απασχολεί η κατανάλωση ή το κόστος χρήσης. Αυτήν λοιπόν την απασχόληση (με την κατανάλωση ή το κόστος χρήσης) είπες ότι την βρίσκεις αντιφατική και εκεί ήταν η ένστασή μου.
Καλο απόγευμα.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Να είσαι σίγουρος όμως ότι αν μείνω άφραγκος και δεν έχω στον ήλιο μοίρα, το 207 θα το πουλήσω ή και θα το ανταλλάξω με κάποιο ποιο μικρό και οικονομικό...
Αααακριβώς!
Το ίδιο θα έκαναν οι περισσότεροι, επειδή πλέον θα τους απασχολεί η κατανάλωση ή το κόστος χρήσης. Αυτήν λοιπόν την απασχόληση (με την κατανάλωση ή το κόστος χρήσης) είπες ότι την βρίσκεις αντιφατική και εκεί ήταν η ένστασή μου.
Καλο απόγευμα.
Αντίφαση φίλε μου βρίσκω στο να αποκτά κάποιος πολύ ακριβό αυτοκίνητο και την ίδια στιγμή να ασχολείται με τα ml της κατανάλωσης...
Δηλ. να αγόραζα εγώ το 207GT συνειδητά και μετά να κάθομαι να ασχολούμαι αν καίει 9,1lt ή 9,2lt ή 10lt ή 8lt.
Αυτό το αυτοκίνητο ήθελα, αυτό απέκτησα, είδα τις προδιαγραφές, με κάλυπταν, τέλος το πήρα. Απλό. -
Το προβλημα είναι πως σήμερα το κόστος βενζίνης δεν είναι ίδιο με πριν απο 2 χρονια οποτε ειναι λογικο να απασχολεί περισσότερο. Η λογική 20 ευρώ έβαζα 20 ευρώ βάζω μάλλον είναι παραλογη. Επισης δεν μιλάμε για πολύ ακριβά αυτοκινητα
-
Για ένα είμαι σίγουρος. Ότι άκρη δεν βγαίνει.
Ο καθένας το βλέπει από τη δική του οπτική... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αντίφαση φίλε μου βρίσκω στο να αποκτά κάποιος πολύ ακριβό αυτοκίνητο και την ίδια στιγμή να ασχολείται με τα ml της κατανάλωσης...Για ένα είμαι σίγουρος. Ότι άκρη δεν βγαίνει. Ο καθένας το βλέπει από τη δική του οπτική...
Αγαπητέ μου Storm, αν χρησιμοποιήσουμε **σταθερά **δεδομένα και απλή λογική, σίγουρα βγαίνει άκρη.
Με την πρώτη σου πρότασή που παραθέτω (με την οποία και συμφωνώ απολύτως), αλλάζεις άρδην όσα είπες ή εννοούσες προηγουμένως:
- Τώρα αναφέρεσαι σε 'πολύ ακριβό αυτοκίνητο,' ενώ το 3008 ούτε είναι ούτε θεωρείται 'πολύ ακριβό αυτοκίνητο'.
- Τώρα αναφέρεσαι σε πρόσφατη αγορά ('την ίδια στιγμή' όπως είπες), ενώ η πλειοψηφία, (αν όχι το σύνολο) όσων γράφουν στο topic και τους απασχολεί η κατανάλωση, αγόρασαν το 3008 πρό... μνημονίου, πρίν από την κρίση, πρίν χάσουν μέρος του εισοδήματός τους.
Και φυσικά θα ήταν αντιφατικό αν πάω τώρα να κλείσω μια Cayenne και αύριο αρχίσω να παραπονιέμαι για το πόσο καίει!
Δεν μιλάμε όμως γι' αυτό. Σωστά;
Εδώ μιλάμε για το 3008 ένα μεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο που αγοράσθηκε όταν η βενζίνη κόστιζε στη 0.85€/L
Καληνύχτα
-
Σήμερα ο αισθητήρας πίεσης ελαστικού μ'έσωσε. Με το που ξεκίνησα μου έβγαλε 'Deflated rear right tire' (ή κάπως έτσι). Το λάστιχο είχε χάσει αρκετή πίεση, αλλά δεν θα το καταλάβαινα (ακόμη). Τελικά ήταν βίδα σφηνωμένη στο πέλμα, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάνει σιγά-σιγά πίεση. Χωρίς τον αισθητήρα, ή θα έβρισκα το λάστιχο την άλλη μέρα πλάκα (και θα έπρεπε να βάλω ρεζέρβα), ή θα μ'άφηνε κάπου αλλού, μια που είχα να πάω κάπου (το οποίο ματαιώθηκε).
Α, και τα λάστιχά μου μάλλον θέλουν αντικατάσταση (μετά από 42000 χλμ), το πέλμα τους έχει φαγωθεί αρκετά. Νομίζω ότι αντέχουν λίγο ακόμη, αλλά μάλλον δεν θα το ρισκάρω και θα τα αλλάξω.
-
φιλε pitt καλα τα λες και εχεις δικιο σ αυτα που ειπες. Συζητηση κανουμε και δεν ειναι κακο να λεμε τα υπερ και τα κατα καποιου αυτοκινητου , σκεψου οτι καποιος ισως θελει τωρα να αγορασει ενα πεζο 3008 , οποτε μπορει να παιρνει καποιες γνωμες και να αποφασισει.
Απο κει και περα οπως ειπες καθενας κοιταει το γουστο του και την τσεπη του, καλο σας βραδυ κι απο μενα -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
...
Καλημέρα...
Για κάποιο λόγο παίρνεις προσωπικά αυτά που γράφω.
Θα το ξαναπώ.Αυτά που γράφω αφορούν μία γενική προσωπική μου άποψη και δεν αφορά το 3008 μόνο και κυρίως τη δική σου αγορά.
Δεν μπαίνω στην διαδικασία να προσωποποιήσω το θέμα ούτε να κάνω κουμάντο στα πορτοφόλια του κόσμου ή στην τυχόν σκέψη του.
Κοιτώ μόνο το δικό μου πορτοφόλι, τα δικά μου όρια, το δικό μου μυαλό. -
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Σήμερα ο αισθητήρας πίεσης ελαστικού μ'έσωσε. Με το που ξεκίνησα μου έβγαλε 'Deflated rear right tire' (ή κάπως έτσι). Το λάστιχο είχε χάσει αρκετή πίεση, αλλά δεν θα το καταλάβαινα (ακόμη). Τελικά ήταν βίδα σφηνωμένη στο πέλμα, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάνει σιγά-σιγά πίεση. Χωρίς τον αισθητήρα, ή θα έβρισκα το λάστιχο την άλλη μέρα πλάκα (και θα έπρεπε να βάλω ρεζέρβα), ή θα μ'άφηνε κάπου αλλού, μια που είχα να πάω κάπου (το οποίο ματαιώθηκε).Α, και τα λάστιχά μου μάλλον θέλουν αντικατάσταση (μετά από 42000 χλμ), το πέλμα τους έχει φαγωθεί αρκετά. Νομίζω ότι αντέχουν λίγο ακόμη, αλλά μάλλον δεν θα το ρισκάρω και θα τα αλλάξω.
Το αρνητικό με τους αισθητήρες της Peugeot είναι ότι κοστίζουν 100euro ο ένας και στην 5ετία θέλουν αλλαγή γιατί οι μπαταρίες τους τα φτύνουν. Και αυτή η εργασία γίνεται μόνο σε εξουσιοδοτημένο ώστε να συγχρονιστούν οι νέοι αισθητήρες με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Και αυτό κοστίζει ως εργασία...
Αυτά μου είπαν στην Peugeot μετά από μία ιστορία που είχα με δύο αισθητήρες που μου κόλλησαν...
-
Σήμερα ο αισθητήρας πίεσης ελαστικού μ'έσωσε. Με το που ξεκίνησα μου έβγαλε 'Deflated rear right tire' (ή κάπως έτσι). Το λάστιχο είχε χάσει αρκετή πίεση, αλλά δεν θα το καταλάβαινα (ακόμη). Τελικά ήταν βίδα σφηνωμένη στο πέλμα, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάνει σιγά-σιγά πίεση. Χωρίς τον αισθητήρα, ή θα έβρισκα το λάστιχο την άλλη μέρα πλάκα (και θα έπρεπε να βάλω ρεζέρβα), ή θα μ'άφηνε κάπου αλλού, μια που είχα να πάω κάπου (το οποίο ματαιώθηκε).Α, και τα λάστιχά μου μάλλον θέλουν αντικατάσταση (μετά από 42000 χλμ), το πέλμα τους έχει φαγωθεί αρκετά. Νομίζω ότι αντέχουν λίγο ακόμη, αλλά μάλλον δεν θα το ρισκάρω και θα τα αλλάξω.
αλεξανδρε πραγματικα μ εβαλες σε σκεψεις , τελικα πολλες φορες θεωρουμε καποιο gudget ''περιττη πολυτελεια'' αλλα να που μας ειπες μια περιπτωση της ενδειξης πιεσης ελαστικων που αποδειχτηκε πολυτιμη!!!
και ειδικα φαση με το λαστιχο συμβαινει σπανια αλλα αμα σου κατσει κι εισαι σε κανενα περιεργο μερος κι εχεις και την οικογενεια μεσα τρεχα γυρευε!!! η ταλαιπωρια της αρκουδας!!!! -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για κάποιο λόγο παίρνεις προσωπικά αυτά που γράφω.Από πού προκύπτει αυτό που λες; Το ξαναείπες και σου απήντησα ότι:
Ξέρω ότι δεν αναφέρεσαι σε εμένα, αλλά φέρνω παράδειγμα τον εαυτό μου χάριν της συζήτησης.
Και για να λήξει το 'προσωπικό' στο οποίο αναφέρεσαι, τονίζω ότι ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκα για την κατανάλωση του 3008. Για να βοηθηθούν οι φίλοι μας που διαβάζουν το forum, έχω αναφέρει πολλές φορές στοιχεία για την κατανάλωση, έχω αναρτήσει πίνακες με την πραγματική κατανάλωση, την κατανάλωση που δείχνει το όργανο και τις μεταξύ τους αποκλίσεις και είμαι από αυτούς που θεωρεί ότι η κατανάλωση του 3008 είναι σε λογικά επίπεδα και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχα πριν το αγοράσω.
Δεν πρόκειται να συνεχίσω επ΄αυτού. Έγραψα ότι πίστευα και όσο αντιφατικό και αν σου φαίνεται, συνεχίζω να δικαιολογώ και να συμμερίζομαι την ανησυχία των φίλων για την κατανάλωση.
Επίσης δεν έχω χάσει την δουλειά μου...'ακόμα'
...ούτε να κάνω κουμάντο στα πορτοφόλια του κόσμου ή στην τυχόν σκέψη του. Κοιτώ μόνο το δικό μου πορτοφόλι, τα δικά μου όρια, το δικό μου μυαλό.
Σωστός! Μακάρι να έκανε το ίδιο και ο Παπακωνσταντίνου...
Το αρνητικό με τους αισθητήρες της Peugeot είναι ότι κοστίζουν 100euro ο ένας και στην 5ετία θέλουν αλλαγή γιατί οι μπαταρίες τους τα φτύνουν.
Οι περισσότεροι αισθητήρες (TPMS) λειτουργούν με μπαταρίες. (Υπάρχουν και κάποιοι χωρίς μπαταρίες αλλά και συστήματα ελέγχου της πίεσης χωρίς αισθητήρες που υπολογίζουν την πτώση της πίεσης από την μεταβολή της γωνιακής ταχύτητας του τροχού μέσω του ABS). Ξέρω ότι οι αντίστοιχοι αισθητήρες της Mercedes έχουν τυπωμένη επάνω τους την ημερομηνία λήξης και έχουν έναν χρόνο ζωής 7-10 χρόνια όταν είναι καινούργιοι. Υποθέτω ότι συμβαίνει το ίδιο και με τους δικούς μας. Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να αλλάξει η μπαταρία.
Alexandr, πρόσεχε κατά την αλλαγή των ελαστικών στο βουλκανιζατέρ να μη τους τραυματίσουν.
Καλημέρα
-
Δεν ξέρω αν έχετε αλλάξει λάστιχα ή και ζάντες. Πάντως εγώ ταλαιπωρήθηκα αρκετά με τους αισθητήρες όταν άλλαξα ζάντες και μετά λάστιχα. Δύο φορές βάλαμε τις ζάντες, δύο φορές βόλτα το αυτοκίνητο, δύο φορές βάραγαν διαφορετικοί αισθητήρες, κόλλησαν, παρόλο που είχαν μέσα κανονικό αέρα. Βάλε-βγάλε ζάντα, λάστιχο κλπ...κλπ...
Και θέλει πολύ προσοχή να σημειώσετε ο κάθε αισθητήρας σε ποιο τροχό πάει (μπρος/πίσω-αριστερά/δεξιά) γιατί διαφορετικά θα μπερδευτούν οι αισθητήρες και οι ενδείξεις στην οθόνη θα είναι λάθος...
-
Καλή η παρατήρηση του Storm να μη μου μπλέξουν τις ζάντες, αν και απλό δεν μου είχε περάσει από το μυαλό. Και του Pitt επίσης καλή η παρατήρηση, να τους πω να προσέξουν τους αισθητήρες. Παιδιά ευχαριστώ!
nikbib, το alexandr είναι από το επίθετό μου, οπότε δεν με λένε Αλέξανδρο! (πολλοί έχουν μπερδευτεί έτσι!)
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σήμερα ο αισθητήρας πίεσης ελαστικού μ'έσωσε. Με το που ξεκίνησα μου έβγαλε 'Deflated rear right tire' (ή κάπως έτσι). Το λάστιχο είχε χάσει αρκετή πίεση, αλλά δεν θα το καταλάβαινα (ακόμη). Τελικά ήταν βίδα σφηνωμένη στο πέλμα, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάνει σιγά-σιγά πίεση. Χωρίς τον αισθητήρα, ή θα έβρισκα το λάστιχο την άλλη μέρα πλάκα (και θα έπρεπε να βάλω ρεζέρβα), ή θα μ'άφηνε κάπου αλλού, μια που είχα να πάω κάπου (το οποίο ματαιώθηκε).
Α, και τα λάστιχά μου μάλλον θέλουν αντικατάσταση (μετά από 42000 χλμ), το πέλμα τους έχει φαγωθεί αρκετά. Νομίζω ότι αντέχουν λίγο ακόμη, αλλά μάλλον δεν θα το ρισκάρω και θα τα αλλάξω.
Το αρνητικό με τους αισθητήρες της Peugeot είναι ότι κοστίζουν 100euro ο ένας και στην 5ετία θέλουν αλλαγή γιατί οι μπαταρίες τους τα φτύνουν. Και αυτή η εργασία γίνεται μόνο σε εξουσιοδοτημένο ώστε να συγχρονιστούν οι νέοι αισθητήρες με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Και αυτό κοστίζει ως εργασία...
Αυτά μου είπαν στην Peugeot μετά από μία ιστορία που είχα με δύο αισθητήρες που μου κόλλησαν...
Εγώ όταν χρειάστηκε να αλλάξω τον αισθητήρα του 308 η αντιπροσωπεία (Κυπρο) ζητούσε 180 ευρώ.Πολύ απλά πήρα τον αισθητήρα στα χέρια μου ,διάβασα τι έγραφε επάνω και πολύ απλά τον παρήγγειλα μόνος μου με βάση το part number (http://www.tyresensors.com/) με κόστος περίπου 25 ευρώ.Επίσης δεν χρειάστηκε να πάω σε γκαράζ της Peugeot .Δεν γνωρίζω τι παίζει στην Ελλάδα αλλά εδώ σχεδόν όλοι έχουν universal μηχανήματα για τους αισθητήρες και τους αναγνωρίζουν κανονικά χωρίς πρόβλημα.
Επίσης αναφέρεστε σε προβλήματα όταν αλλάζετε τροχούς.Το προβλημα οφείλετε στο ότι όταν αλλαχθεί ο τροχός χρειάζετε περίπου μισή ώρα μέχρι να αναγνωριστεί η αλλάγή απο τον εγκέφαλο
Χαιρετώ.Καλό κουράγιο Ελληνες
-
Ο χρήστης giangiak έγραψε:
Εγώ όταν χρειάστηκε να αλλάξω τον αισθητήρα του 308 η αντιπροσωπεία (Κυπρο) ζητούσε 180 ευρώ.Πολύ απλά πήρα τον αισθητήρα στα χέρια μου ,διάβασα τι έγραφε επάνω και πολύ απλά τον παρήγγειλα μόνος μου με βάση το part number (http://www.tyresensors.com/) με κόστος περίπου 25 ευρώ.Επίσης δεν χρειάστηκε να πάω σε γκαράζ της Peugeot .Δεν γνωρίζω τι παίζει στην Ελλάδα αλλά εδώ σχεδόν όλοι έχουν universal μηχανήματα για τους αισθητήρες και τους αναγνωρίζουν κανονικά χωρίς πρόβλημα.Επίσης αναφέρεστε σε προβλήματα όταν αλλάζετε τροχούς.Το προβλημα οφείλετε στο ότι όταν αλλαχθεί ο τροχός χρειάζετε περίπου μισή ώρα μέχρι να αναγνωριστεί η αλλάγή απο τον εγκέφαλο
Χαιρετώ.Καλό κουράγιο Ελληνες
Το 308 φίλε μου σύμφωνα με το ΧΡΗΣΙΜΟ site που έδωσες λέει ότι το 308 φοράει ανιχνευτή της Schrader (με κόστος 26GBP) ενώ το 207 φοράει της VDO Siemens (με κόστος 66GBP) και απαιτείται στάνταρ η επίσκεψη σε συνεργείο που να διαθέτει: 'New tyre pressure sensors when fitted, or after tyre rotation, generally have to be triggered and programmed into the cars ECU via the vehicles OBDII socket with the correct reprogramming tools such as the ATEQ VT55 OBDII or the Schrader Eurodiag sensor programming tools.'
Η διαφορά στο κόστος μεταξύ των δύο είναι τεράστια και όσο αφορά το δικό μου δεν αξίζει η αγορά μέσω ίντερνετ γιατί αφενός πρέπει πάλι να πάω σε επίσημο συνεργείο της Peugeot αφού μέχρι στιγμής μόνο στα επίσημα συνεργεία κατανοούν αυτά τα μαραφέτια και ηλεκτρονικά αξεσουάρ.
Τα υπόλοιπα συνεργεία περισσότερο ασχολούνται με τα κλασσικά μηχανικά και τις παραδοσιακές τεχνολογίες.
Από εκεί και πέρα, στο βουλκανιζατέρ που πήγα και άλλαξα ζάντες λάστιχα, δεν γνώριζαν την λειτουργία των συγκεκριμένων ανιχνευτών. Οπότε δεν γνώριζαν ότι απαιτείται μισή ώρα για τον εντοπισμό από τον εγκέφαλο. Και φυσικά ούτε εγώ το ήξερα άλλωστε. Τώρα τα μαθαίνω και είναι πραγματικά χρήσιμο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
πρέπει πάλι να πάω σε επίσημο συνεργείο της Peugeot αφού μέχρι στιγμής μόνο στα επίσημα συνεργεία κατανοούν αυτά τα μαραφέτια και ηλεκτρονικά αξεσουάρ. -
Δηλαδή ρε παιδία αν θελήσουμε να κάνουμε ντράμπα τα ελαστικά εμπρός-πίσω πρέπει να αλλάξουμε μόνο τα λάστιχα χωρίς τις ζάντες αν κατάλαβα καλά?Και αυτό πρέπει να γίνει στην αντιπροσωπεία?Η αν πάμε σε βουλκανιζατέρ θα δημιουργηθεί πρόβλημα?
-
Αλλάζει ότι θέλεις όπως θέλεις.
Απλά στο βουλκανιζατέρ βγάζουν τις βαλβίδες που πάνω τους έχουν και τον ανιχνευτή. Πάνω στις βαλβίδες με ένα μαρκαδοράκι σημειώνουν Μπροστά/αριστερά ή μπροστά/δεξιά ή πίσω/αριστερά ή πίσω/δεξιά.
Αυτό να το κάνουν μόλις βγάλουν την κάθε ζάντα όχι όταν τις βγάλουν όλες γιατί θα τις μπερδέψουν.
Στο δικό μου είχαν πάρει κιμωλία κόκκινη και είχαν γράψει στο μέσα μέρος της ζάντας τα στοιχεία αυτά.
-
Μη μου πείτε ότι δεν κάνει ωραία αντίθεση το κόκκινο με το πράσινο:
Από τα αλπικά οροπέδια Ρωμέικο και Ταράτσα της Γκιώνας.
Και το σχόλιο των συνεπιβατών μου για το 3008: 'Ωραίο αυτοκίνητο, και δεν μασάει!'
-
Από τα αλπικά οροπέδια Ρωμέικο και Ταράτσα της Γκιώνας.Πραγματικά πολύ ωραίες φωτογραφίες! Άξιος!
Peugeot 3008 '08