-
[quote='drdino']@nickib: έχω παρατηρήσει ότι μέρος των δημοσιεύσεων είναι ξινά, προκλητικά, ειρωνικά κλπ.
κωνσταντινε χιουμορ φιλε , αν το εκλαμβανεις αλλιως εσυ τι να πω.... εγω την αποψη μου λεω
και συγκεκριμενα εδω , εχω βαλει και τις φατσουλες απο διπλα. Εγω παντως αν ειχα παρει τετοιο βουβαλι θα πηγαινα τρεχοντας να βαλω αεριο και δε μου βγαζετε απ το μυαλο οτι καιει πολυ. Καλη η εμφανιση και η ποιοτητα αλλα η κατανάλωση πλέον ειναι το πρώτο πράγμα που θα κοίταζα σε ένα αμάξι. -
Οκ για το χιούμορ.
Εμένα πάλι αν με έκαιγε η κατανάλωση ΔΕΝ θα έπαιρνα τέτοιο αμάξι. Δεν θέλει ιδιαίτερη φώτιση για να καταλάβει κανείς ότι τέτοια αυτοκίνητα καίνε. Είναι σαν να μου λες ότι θα έπαιρνες ένα seicento για να του βάλεις turbo και να ρίχνεις σε EVO.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Οκ για το χιούμορ.Εμένα πάλι αν με έκαιγε η κατανάλωση ΔΕΝ θα έπαιρνα τέτοιο αμάξι. Δεν θέλει ιδιαίτερη φώτιση για να καταλάβει κανείς ότι τέτοια αυτοκίνητα καίνε. Είναι σαν να μου λες ότι θα έπαιρνες ένα seicento για να του βάλεις turbo και να ρίχνεις σε EVO.
ενταξει ρε κωστα εισαι large το καταλαβαμε χεχε (φίλε μου σε κάποιο ποστ ανέφερα ότι γι αυτό τον λόγο απέριψα το peugeot).
εγω παλι θελω να ελπιζω (λεγε με ρομαντικο ή ευκολόπιστο) ότι οι νέοι κινητήρες θα το βελτιώσουν αυτο το ''πρόβλημα'' και δε σου κρυβω οτι απο τωρα ψαχνομαι να βαλω υγραεριοκίνηση (το ford δεν το χω παρει ακομη), ανεξάρτητα απο το τι κατανάλωση θα χει (οχι δεν ειμαι κανένας έμπορος που προωθώ υγραεριοκίνηση , αλλα έχω δει ήδη τα οφέλη)
τελος παντων αυτα ειναι στην προσωπικη κριση του καθενος, ελπίζω να μη σας κούρασα. -
Μόνο εσύ το βλέπεις ως 'πρόβλημα' ή ως πρόβλημα. Μόνο πρόβλημα δεν είναι αυτό, τι περιμένεις δηλαδή να γίνεται με ένα συμβατικό αμάξι που ζυγίζει 1600 τουλάχιστον κιλά έμφορτο, με τουρμπομοτέρ βενζίνης και κινείται στην πόλη; Να καίει αέρα;
Large δεν είμαι, αν ήμουν θα είχα χτυπήσει ένα RCZ 200αρι τώρα και δεν θα 'χα τον κουβαδάκο μου.
-
Μη τυχόν και φύγεις εσύ από την Peugeοt...
-
Εμ...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
... Μόνο πρόβλημα δεν είναι αυτό, τι περιμένεις δηλαδή να γίνεται με ένα συμβατικό αμάξι που ζυγίζει **1600 **τουλάχιστον κιλά έμφορτο, ...Για την ακρίβεια, **2.020Kg **(ολογράφως: δύο τόνους και είκοσι κιλά) με πλήρες φορτίο...
-
E είπα να κάνω έναν συντηρητικό υπολογισμό
To μέγιστο επιτρεπόμενο είναι τόσο;
-
ολη η οικογεναια κι η πεθερα μαζι!!!! + ολα τα συμπραγκαλα!!!!!!!
-
...κι εγω το θελω το RCZ με τα 200 αλογακια...αλλα ισως περιμενω για ενα cabrio/coupe τριθεσιο, concept που εχουν...!!!
SR νομιζω ειναι ο κωδικος του...
-
Το SR1 λες ε; Αυτό concept για μελλοντικές σχεδιαστικές φόρμες ήταν, δεν νομίζω να βγει κάτι αντίστοιχο... Ποτέ δεν ξέρουμε βέβαια!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To μέγιστο επιτρεπόμενο είναι τόσο;Ναί...
Το απόβαρό του (άδειο δηλαδή) είναι πάνω από ενάμιση τόνο. (Man:1.534Kg Auto:1.555Kg)
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
To μέγιστο επιτρεπόμενο είναι τόσο;Ναί...
Το απόβαρό του (άδειο δηλαδή) είναι πάνω από ενάμιση τόνο. (Man:1.534Kg Auto:1.555Kg)
Όχι ότι έχει μεγάλη διαφορά, αλλά τα 1.534 κιλά είναι το 'βάρος σε ετοιμότητα κίνησης' (απόβαρο + 75 κιλά βάρος οδηγού). Σύμφωνα με το μανουαλ αυτό. Το απόβαρο είναι 1459 κιλά. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι λίγο βουβαλάκι!
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Όχι ότι έχει μεγάλη διαφορά, αλλά τα 1.534 κιλά είναι το 'βάρος σε ετοιμότητα κίνησης' (απόβαρο + 75 κιλά βάρος οδηγού). Σύμφωνα με το μανουαλ αυτό. Το απόβαρο είναι 1459 κιλά. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι λίγο βουβαλάκι!
Μάλλον τα έχει μπερδέψει η Peugeot.
Στο φυλλάδιο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του 3008 αναφέρεται ότι το απόβαρο είναι 1.534kg...
Εν τω μεταξύ μου γεννήθηκε η απορία αν τα βάρη αναφέρονται με γεμάτο ρεζερβουάρ.
Η διαφορά είναι περίπου 42Kg αλλά δεν το διευκρινίζει πουθενά.Όταν βρώ ευκαιρία, θα το ζυγίσω.
-
θα σας χαλασω λιγο , αμαξαρα το 3008 αλλα καιει τ αντερα του (θα το ξαναπω) , δειτε κι αυτο http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... 2=&m3=&m4=
το αναφερω γιατι το c max ειναι πολυ κοντα με μολις 70 κιλα λιγοτερο βαρος και κατα ''ΕCE'' καταναλωση ειναι 2 λίτρα κάτω. (παρατηρείστε επίσης τις εκπομπές ρύπων)
Μπράβο στο πεζο με τα 512 λίτρα πορτ μπαγκαζ!!! -
Όποιο θέμα και αν ανοίξω η κουβέντα αφορά την κατανάλωση.
Μου θυμίζει η φάση έναν πρακτικά ασκούμενο που έχω στην ομάδα μου, που πάει και αγοράζει άρωμα Fahrenheit, δίνει 100euro το μπουκάλι και μετά δεν το φοράει αφενός για να μην του τελειώσει και αφετέρου γιατί δεν έχει λεφτά να βγει έξω ούτε για καφέ...
Και όταν του λέω:
Ρε συ! Και με ένα AXE κάνεις την δουλειά σου και σου μένουν και 92euro για βόλτες!!μου λέει:
Το θέμα είναι να μυρίζω Fahrenheit και όχι άρωμα σούπερ μάρκετ... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και όταν του λέω:
Ρε συ! Και με ένα AXE κάνεις την δουλειά σου και σου μένουν και 92euro για βόλτες!!Γειά σου Storm,
Βοήθησέ με να καταλάβω τον συνειρμό σου. Με ποιο τρόπο το γεγονός που ανέφερες συνδέεται με την κατανάλωση του αυτοκινήτου;
Μήπως εννοείς ότι θα μπορούσα αντί για το 3008 να είχα αγοράσει ένα ποδήλατο ή έστω ένα παπάκι 50cc για να κάνω την δουλειά μου και να μου μείνουν και 25 χιλιάρικα;
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
...Αναφερόμουν γενικά και όχι προσωπικά σε σένα. Το έχω ξαναπεί σε άλλο θέμα. Μου φαίνεται αντιφατικό να δίνει κάποιος ένα ιδιαίτερα σεβαστό ποσό και μετά να απασχολείται με την κατανάλωση ή το κόστος χρήσης. Θεωρώ ότι η επιλογή ενός αυτοκινήτου, πριν την αγορά, θα πρέπει να έχει και ως παραμέτρους και το κόστος συντήρησης και χρήσης. Έτσι ώστε, αν αυτά είναι υψηλά (σε σχέση με το πορτοφόλι) να γίνει επιλογή ενός άλλου αυτοκινήτου που να είναι ποιο κοντά στα προφίλ του υποψήφιου πελάτη.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μου φαίνεται αντιφατικό να δίνει κάποιος ένα ιδιαίτερα σεβαστό ποσό και μετά να απασχολείται με την κατανάλωση ή το κόστος χρήσης.Συμφωνώ με τα υπόλοιπα που έγραψες, άλλωστε αυτό περίπου είναι και το πνεύμα της υπογραφής μου.
Με το παραπάνω όμως δεν θα ήμουν τόσο απόλυτος, γιατί:-
Η σπατάλη στα καύσιμα (ή στην ενέργεια γενικότερα) είναι κάτι που πρέπει πάντα να προσπαθούμε να περιορίσουμε, ακόμη και αν ... 'οι παράδες τρέχουν από τα μπατζάκια μας'.
-
Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας δύο απρόβλεπτα και πολύ σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό και δικαιολογούν τις κουβέντες περί κατανάλωσης.
α. Τον διπλασιασμό της τιμής της βενζίνης.
β. Τη δραματική μείωση (ή και απώλεια) του εισοδήματος των καταναλωτών.
Ξέρω ότι δεν αναφέρεσαι σε εμένα, αλλά φέρνω παράδειγμα τον εαυτό μου χάριν της συζήτησης. Αν λοιπόν χάσω την δουλειά μου, θα εξακολουθεί να σου φαίνεται ***αντιφατικό ***το ότι θα με απασχολεί η κατανάλωση ή το κόστος χρήσης του 3008 που αγόρασα με επιδότηση της πολιτείας, την εποχή των 'παχιών αγελάδων';
-
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Ξέρω ότι δεν αναφέρεσαι σε εμένα, αλλά φέρνω παράδειγμα τον εαυτό μου χάριν της συζήτησης. Αν λοιπόν χάσω την δουλειά μου, θα εξακολουθεί να σου φαίνεται ***αντιφατικό ***το ότι θα με απασχολεί η κατανάλωση ή το κόστος χρήσης του 3008 που αγόρασα με επιδότηση της πολιτείας, την εποχή των 'παχιών αγελάδων';Κοίτα δεν μπορώ να ξέρω πως σκέφτεται ο κάθε άνθρωπος. Ξέρω όμως πως σκέφτομαι εγώ.
Εγώ σε περίοδο 'παχιών αγελάδων' δεν αγόρασα το αυτοκίνητο που ήθελα (αν και άνετα μπορούσα και μπορώ) και προτίμησα να αποκτήσω κάποιο που θα με καλύπτει σε όλα, χωρίς να με αγχώνει ιδιαίτερα (π.χ. κόστος χρήσης σε περίοδο οικονομικών προβλημάτων).Να είσαι σίγουρος όμως ότι αν μείνω άφραγκος και δεν έχω στον ήλιο μοίρα, το 207 θα το πουλήσω ή και θα το ανταλλάξω με κάποιο ποιο μικρό και οικονομικό ή και θα μείνω μόνο με το σκούτερ. Αλλά αυτά αφορούν την δική μου ζωή και δεν είναι υποχρεωτικό να συμπεριφέρονται όλοι έτσι.
Peugeot 3008 '08