-
Μια ερωτηση... Η πισω (πανω) πορτα, για να κλεισει πρεπει να την σπρωξω με παρα πολυ δυναμη...ειναι κατι που συμβαινει απο τοτε που πηρα το αυτοκινητο...
Φυσιολογικά δεν θέλει δύναμη. Τουλάχιστον στο δικό μου, απλά την αφήνω να πέσει, χωρίς καμία πίεση, και κλείνει.
Στην Καλαμάτα η αντιπροσωπεία της PSA είναι εξαιρετική, αν είσαι ακόμα κει.
Επειδή έχω μερικά παράπονα από την αντιπροσωπεία που το πηγαίνω εγώ (στον Αγιο Δημήτριο Αττικής), έχει κανείς καλή γνώμη για κάποια στα Νότια προάστια; Αλιμος, Γλυφάδα κλπ;
-
Ο χρήστης Crius έγραψε:
Φυσιολογικά δεν θέλει δύναμη. Τουλάχιστον στο δικό μου, απλά την αφήνω να πέσει, χωρίς καμία πίεση, και κλείνει.Εμενα αυτο δεν το εκανε απο την αρχη...και οπως ειδα σημερα και σε ενα αλλο αυτοκινητο που ειδα στην αντιπροσωπεια , δεν το κανει ουτε σε εκεινο...
Απο Καλαματα εχω φυγει οποτε δεν μπορεσα να επισκεφτω την εκει αντιπροσωπεια που προτεινε ο φιλος Danaos...Ειναι καλο παντως να ξερουμε οτι η εκει αντιπροσωπεια ειναι οκ...και απ'οτι ειδα χθες ειναι και σε σημειο ευκολα προσβασιμο...οπως πας για Αθηνα στο δεξι σου χερι...
Eπισκεψη σημερα, στην αντιπροσωπεια της Peugeot στην Κορινθο... 10 λεπτα ελενχος, καμια χρεωση και τωρα η πανω πορτα κλεινει ετσι οπως εκλεινε τουλαχιστον στην αρχη...
Στο σημειο που κλεινει η πορτα, υπαρχουν δεξια και αριστερα (κατω, οχι επανω στην πορτα) 2 μαυρα με πλαστικο που ακουμπαει η πορτα...(ας με συνχωρεσουν οι γνωστες, αλλα δεν ξερω αν εχουν καποια ειδικη ονομασια αυτα)...αυτα ηθελαν ρεγουλαρισμα... και εγινε και ελενχος στην κλειδαρια οπως ειχε προβλεψει ο moderator...
Φιλε Alexandr...
Σε εχασα λιγο με αυτο με τον καθρεπτη που περιεγραψες χθες...τι ακριβως εννοεις?
Ωραια φωτο ...για αλλη μια φορα... -
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Η σύζυγος την έχει καταβρεί και όλο 'ξάπλα' με τα πόδια στο ταμπλώ είναι. Μου το λερώνει βέβαια λιγάκι, αλλά χαλάλι της!Αν αυτό σε παρηγορεί, να ξέρεις ότι δεν είναι η μόνη... Μάλλον είναι μια κακιά συνήθεια που φαίνεται ότι έχουν οι περισσότερες γυναίκες. Μετά από λίγη ώρα ταξείδι πιάνονται και αρχίζουν να απλώνονται. 'Βρε πάνε πίσω να ξαπλώσεις' της λές, 'μια χαρά είμαι εδώ' σου απαντάει...
Σε εχασα λιγο με αυτο με τον καθρεπτη που περιεγραψες χθες...τι ακριβως εννοεις?
Εννοεί ότι όπως οι περισσότερες ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές, έτσι και ο ηλεκτροχρωματικός καθρέφτης για να λειτουργήσει πρέπει να πατήσεις ένα κουμπάκι...
Πρόκειται για ένα on-off push button που βρίσκεται στο μέσον του κάτου μέρους του καθρέφτη. Όταν λειτουργεί, ανάβει και ένα led. Επειδή οι ηλεκτροχρωματικοί καθρέφτες γενικώς έχουν μια τάση για συχνές βλάβες (αν και μου έτυχαν σε άλλα αυτοκίνητα, όχι Peugeot) τον έχω συνεχώς στο off και τον ενεργοποιώ μόνο όταν μου χρειάζεται.
Στέλνω σε όλους τους χαιρετισμούς μου από την ωραία Λέσβο. Είμαι περίπου μια εβδομάδα εδώ και όταν κάνω διαδρομές εύχομαι να είχα το 3οο8, αλλά όταν κυκλοφορώ στην πόλη της Μυτιλήνης λέω ευτυχώς που δεν το έφερα μαζί μου. Τα δρομάκια είναι γενικώς στενά και υπήρξαν φορές που δίπλωσα τους καθρέφτες του νοικιασμένου Corsa για να περάσω. Δεν μπορώ να φαντασθώ πως θα έστριβα με το 3οο8 σ' αυτά τα σοκάκια. Βέβαια αν δεν κυκλοφορείς στην Μυτιλήνη ή στα χωριά και οδηγάς το καημένο το Corsa που αγκομαχάει με τον air-condition στο φουλ, σου λείπει το άτιμο το 3οο8!
Εύχομαι σε όλους να περνάτε καλά όπου κι' αν βρίσκεσθε...
ΥΓ 1. Όπου κι' αν πήγα, παραλίες σαν της Χαλκιδικής δεν βρήκα πουθενά.
ΥΓ 2. Σε μια εβδομάδα έχω επισκεφθεί τόσα μοναστήρια και εκκλησίες όσα δεν επισκέφθηκα όλη μου τη ζωή. -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Εννοεί ότι όπως οι περισσότερες ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές, έτσι και ο ηλεκτροχρωματικός καθρέφτης για να λειτουργήσει πρέπει να πατήσεις ένα κουμπάκι...Εμενα παντως αυτο το κουμπακι δεν υπαρχει...τωρα που το βρηκε ο Pitt και ο Alexandr, δεν μπορω να καταλαβω... ... ενταξει , αυτοι εχουν και παλιο μοντελο...δεν ειναι σαν το δικο μου που ειναι ολα αυτοματα...ακου κουμπακια στον καθρεφτη...
Καλα να περασετε φιλε στην Λεσβο...
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
Εμενα παντως αυτο το κουμπακι δεν υπαρχει...τωρα που το βρηκε ο Pitt και ο Alexandr, δεν μπορω να καταλαβω...Βρε μη ψάχνεις κανένα κουμπί σαν αυτά που έχει στο ταμπλό! Είναι ένα πολύ μικρό κουμπάκι, σαν εξόγκωμα στο κάτω μέρος του καθρέφτη. Πάτησέ το προς τα πάνω.
Καλα να περασετε φιλε στην Λεσβο...
Σ' ευχαριστώ!
Πήρα και εφόδια (σαρδέλες, κολιούς, ούζο κλπ) για τον Σεπτέμβρη που θα ανέβεις Σαλονίκη...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Πήρα και εφόδια (σαρδέλες, κολιούς, ούζο κλπ) για τον Σεπτέμβρη που θα ανέβεις Σαλονίκη...χα χα χα ... ετσι... εκτος κι αν τα κρατησουμε για την Σόφια...
-
Καλησπέρα.
Είμαι και εγώ ένας χρήστης του 3008 premium 156ps και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Όταν γυρίζω το τιμόνι τέρμα δεξιά, (θέλει μιάμιση στροφή από το κέντρο), στη τελευταία μισή τρεμοπαίζει έντονα το τιμόνι και εξωτερικά οι τροχοί χοροπηδάνε. Το ίδιο συμβαίνει και προς τα αριστερά.
Όλα αυτά με πατημένο το φρένο και ακίνητο το όχημα, με χειρόφρενο συμπεριφέρεται σωστά.
Θα ήθελα να ξέρω αν έχετε παρατηρήσει τέτοια συμπεριφορά στο αυτοκίνητο σας γιατί στην αντιπροσωπία μου είπαν πως αυτό είναι φυσιολογικό από την τριβή των ελαστικών.
Ευχαριστώ προκαταβολικά. -
Πόσα χλμ έχεις;
Εν κινήση στο κάνει; Έστω και με ελάχιστα χλμ.Αν ανησυχείς πολύ, ζήτα να στο σηκώσουν στο 2κολόνο να δεις αν το κάνει ενώ δεν ακουμπάν τα λάστιχα κάτω.
-
Το κάνει και εν κινήσει αλλά μπορείς να το καταλάβεις σε επαρχιακό δρόμο με μεγάλες στροφές (>120 μοίρες για να στρίψει πολύ το τιμόνι) και μεγάλη κατηφόρα (για την χρήση του φρένου)
Είμαι στα 11000 χλμ -
Και απο τις φορες το κανει; Να πας και να το ελεγξετε μαζι, με σηκωμενο το αμαξι. Δεν ειναι νορμαλ. Μονο με καινουρια λαστιχα εχω συναντησει κατι αντιστοιοχμχο, η σε μερικα βιομηχανικα δαπεδα. Αν ηταν νορμαλ θα στο εκανε σε ολη τη διαδρομη της κρεμαγιερας.
-
Θα πάω να το δω και θα ενημερώσω για νεώτερα.
Ξέχασα να πω ότι στα 9000χλμ περίπου είχα ένα δυνατό χτύπημα (μεταλλικό κλακ-κλακ) στο μπροστινό σύστημα σε μικρές ανωμαλίες του δρόμου η λακκούβες. Το πήγα στην αντιπροσωπία και το διορθώσανε (μου είπε ότι σφίξανε τις βάσεις ζαπφορ στον μπροστά τροχό στην πλευρά του συνοδηγού).
-
Zανφόρ
Ζανφόρ=αντιστρεπτική...Μήπως στις παρασφίξαν; Ή μήπως ήθελαν αλλαγή τα σινεμπλοκ τους (πχ γιατί δεν είχαν τοποθετηθεί καλά στο εργοστάσιο) και όχι σφίξιμο;
-
Ο χρήστης luk έγραψε:
Θα ήθελα να ξέρω αν έχετε παρατηρήσει τέτοια συμπεριφορά στο αυτοκίνητο σας γιατί στην αντιπροσωπία μου είπαν πως αυτό είναι φυσιολογικό από την τριβή των ελαστικών.Επειδή για να το βγάλω από εκεί που το παρκάρω κάνω ακριβώς τις κινήσεις που περιγράφεις (κόψιμο του τιμονιού τέρμα και πατημένο φρένο λόγω κατηφόρας) σου λέω με βεβαιότητα ότι το δικό μου δεν το κάνει.
Σίγουρα δεν μου ακούγεται φυσιολογικό όπως το περιγράφεις. Εκτός από αυτά που υποψιάζεται ο Κωνσταντίνος, θα σου έλεγα να ζητήσεις να σου ελέγξουν και την αντλία τιμονιού.
-
Σήμερα το πρωί πήγα σε δυο εξουσιοδοτημένα συνεργία (το ένα μου είπε ότι αυτό του ακούγεται πολύ περίεργο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και ίσως θα πρέπει και να το πάνε στην LION, δεν ξέρανε να μου πούνε ούτε πότε θα το πάρω και στο άλλο μου έδωσε την ίδια εξήγηση με τον πρώτο που πήγα και περιγράφω στο προηγούμενο post). Έτσι και εγώ ξεκίνησα για την LION στο Κηφισό. Εκεί αφού τους εξήγησα το πρόβλημα και πιστεύω δυσκολευτήκανε να το καταλάβουν μου είπανε ότι αυτό το κάνουν όλα τα 3008, 308 και πιο έντονα τα 407 και ότι είναι φυσιολογικό. Συγκεκριμένα μου είπε να διαλέξω ένα 3008 που είχε για έλεγχο και να του κάνω τεστ ακίνητο. Πράγματι και αυτό έκανε το ίδιο και μάλιστα πιο έντονα (ίσως επειδή φόραγε 17αρες ζάντες ??). Μετά βγήκε και ένας τεχνικός, οδήγησε το αυτοκίνητο μου και μου είπε ότι όλα φαίνονται σωστά, ακόμη και το τρέμουλο που κάνει στο τιμόνι. Το κάνουν όλα τα 3008. Αυτό μου είπε και ότι το αυτοκίνητο είναι ασφαλές.
Pitt, αν υπάρχει σκόνη κάτω δεν πρόκειται να το κάνει, δοκίμασε σε βιομηχανικό τάπητα ή parking από super market κτλ.(Αυξημένη πρόσφυση). Όσο πιο γρήγορα γυρίσεις το τιμόνι τόσο ποιο έντονα θα στο κάνει.
Σύμφωνα με την LION θα το κάνει σε όλους. -
Sorry, η αντιστρεπτική είναι, έχεις δίκιο.
-
Επίσης στη LION μου είπανε ότι το πρώτο service γίνετε στα 20000 χλμ ή 1 χρόνο, ενώ εκεί που το πάω εγώ για service (είναι πιο κοντά μου), μου είπανε στα 10000 χλμ
Μεγάλη διαφορά έχουν και στη χρέωση για αλλαγή λαδιού και φίλτρου (έχω ακούσει μέχρι τώρα 78 ευρω, περίπου 120 ευρω - ανάλογα το 3008 πάει και το λάδι και έχω πληρώσει 95 ευρω) -
Σε βιομηχανικό δάπεδο ναι, όλα το κάνουν. Εγώ πάντως σε κανονικό δρόμο δεν το έχω συναντήσει ποτέ.
-
ναι αλλα σε βιομηχανικο δαπεδο το κανουν σε ολη τη διαδρομη οχι στα τελειωμα οπως γινετε στο luk...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
ναι αλλα σε βιομηχανικο δαπεδο το κανουν σε ολη τη διαδρομη οχι στα τελειωμα οπως γινετε στο luk...Γι' αυτό ακριβώς είπα για την αντλία τιμονιού. Δεν ξέρω πως δουλεύει η δική μας, αλλά κάποιες έχουν βαλβίδες που μειώνουν την πίεση όταν πλησιάζουν προς το τέρμα για να μη χτυπάνε.
Αγαπητέ luk, τα βιομηχανικά δάπεδα σαν αυτά που έχουν κάποια υπόγεια parking έχουν πολύ μεγάλες τριβές και με οποιοδήποτε αυτοκίνητο τα λάστιχα τσιρίζουν όταν στρίβεις τις ρόδες σταματημένος. Η αλήθεια είναι ότι δεν παρατήρησα 'χοροπήδημα' στους τροχούς όσες φορές κινήθηκα με το 3οο8 σε τέτοιο δάπεδο. Τώρα που το έχω υπόψη μου θα το προσέξω καλύτερα.
-
Pitt, ηλεκτρική ή ηλεκτροϋδραυλική υποβοήθηση έχετε; Είμαι από το κινητό και gprs εδώ που είμαι ενεκα διακοπών και βαριέμαι να ψάχνω στα κιτάπια μου.
Peugeot 3008 '08