-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Σιγά μην έκανε και 12.000.000
Από 4 κάτι ξεκίναγε η βασική έκδοση. Κάπου εκεί έπαιζε και το ραλύ ενώ λίγο πιο μετά (99) είχε βγεί μια εντελώς γυμνή έκδοση του vts κάπου στα 3.600.000το rallye ξεκιναγε απο 3.800.000 και μαζι με ηλεκτρικα παραθυρα και aircodition εβγαινε κομπλε γυρω στα 4.300.000
το punto επαιζε στα λεφτα του 106 gti δηλαδη 5 μυρια παρα κατι
τα ειχα και τα δυο
punto gt3
106 rallye 16v -
OFF TOPIC
-
Ετυχε να περναω απο την εκθεση χτες και το ειδα και στα τρια χρωματα!
Δεν περιμενα οτι θα το πω αυτο αλλα με το κοκκινο κατι επαθα!
Αμα ηταν λιγο πιο προσιτο και δεν ειχε παγκο για τα πισω καθισματα... -
Ας ρωτησω ακομα μια φορα μπας και υπαρχει κανενα νεο
ΜΑ και C635 στο Α500 ποτε θα δουμε ? -
Εχω την εντυπωση πως το Abarth 500 μαζι με το απλο 500 θα ειναι το τελευταιο που θα φορεσει τον multiair αφου εαν θυμαμαι καλα υπαρχει χωροταξικό πρόβλημα στη τοποθετηση του κινητηρα λογο υψους (το ειχε αναφερει ο Alba στο φορουμ).
-
Ο χρήστης CptBill έγραψε:
Εχω την εντυπωση πως το Abarth 500 μαζι με το απλο 500 θα ειναι το τελευταιο που θα φορεσει τον multiair αφου εαν θυμαμαι καλα υπαρχει χωροταξικό πρόβλημα στη τοποθετηση του κινητηρα λογο υψους (το ειχε αναφερει ο Alba στο φορουμ).Οι τεχνικοί κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στο tetris...... που αποτελούσε η καλύτερη ψύξη του κινητήρα (λόγω αύξησης ιπποδύναμης)σε συνδυασμό με την διατήρηση της minimum απαιτούμενης απόστασης του κινητήρα από το καπώ (λόγω αυξημένων διαστάσεων που έχει η κυλινδροκεφαλή mair).
Συνεπώς οι κινητήρες mair είναι έτοιμοι προς τοποθέτηση στα 500.Μένει να οριστικοποιηθεί αν το λανσάρισμα τους θα γίνει επί ευρωπαϊκού εδάφους (το καλοκαίρι,αρχής γεννομένης με το Abarth 500C 135CV)ή επί αμερικανικού (στο τέλος του χρόνου,στο 500 της αμερικανικής αγοράς)...καθώς η τεχνολογία mair αποτελεί passpartout στα χέρια του Marchionne.Στην τελευταία περίπτωση το λανσάρισμα των κινητήρων mair θα γίνει σε ένα ενδεχόμενο Model year του 500,το οποίο θα φέρει και κάποιες μκροαλλαγές,προερχόμενες από την αμερικανική έκδοση.
-
Γρηγορη, στα λεγα για το 500 abarth.
προκειται για εξαιρετικα ευχαριστο αυτοκινητο που φτιαχνει οποιον το'χει και οποιον βρισκεται μεσα του. εγω συχνα μετανιωνω που δεν το πηρα. βεβαια ισως οι σκορπιοι ειναι too much πλεον για εναν gentleman σαν εμενα. Ισως αν ημουν 20 να το ειχα τελικα προτιμησει
-
Ακριβώς τα ίδια! Και εγώ που δεν πήρα το Αμπαρθάκι.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Γρηγορη, στα λεγα για το 500 abarth.προκειται για εξαιρετικα ευχαριστο αυτοκινητο που φτιαχνει οποιον το'χει και οποιον βρισκεται μεσα του. εγω συχνα μετανιωνω που δεν το πηρα. βεβαια ισως οι σκορπιοι ειναι too much πλεον για εναν gentleman σαν εμενα. Ισως αν ημουν 20 να το ειχα τελικα προτιμησει
Δεν ξερω αν αναφερεσαι σε εμενα, αλλα εγω υποστηριζα θερμα το ολο Concept αλλα
και τα χαρακτηριστικα του μικρου σκορπιου απο τοτε που πρωτοβγηκε, κατι το οποιο
ενισχυσε τις αποψεις μου αυτες μετα και απο test drive, στο οποιο αναφερθηκα αναλυτικοτερα.
Tα θεωρω (μαζι και το GP Abarth / ss) απο τα πιο καλοστημενα γρηγορα μικρα
της αγορας.
Αν το 500 Αbarth φορεσει μαζι με τον M-air 135 (στον M-air 165/170αρη SS νομιζω θα ειναι ετσι κι αλλιως στανταρ το νεο 6αρι κιβωτιο) και το C635 manual, και κανει
ενα ελαφρυ (πετυχημενο) fl (αλλαζοντας ισως και τους πισω 'παγκους' με πραγματικα καθισματακια) στα τελη του 2010, θα ανεβει υψηλοτερα στην θεση της προσωπικης μου λιστας απο την Mito QV... -
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
Ακριβώς τα ίδια! Και εγώ που δεν πήρα το Αμπαρθάκι.σε σχέση με την μίτο?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
σε σχέση με την μίτο?
Αν ψάχνεις ένα αμιγώς διασκεδαστικό όχημα σε αυτά τα χρήματα θεωρώ καλύτερη επιλογή το 500Abarth, και πολύ καλύτερη το 500 SS από την Mito 155.
Είναι καταπληκτικό το SS, τρέλα
Από εκεί και πέρα η Mito προσφέρει χώρους έναντι σε αυτό και ποιότητα κύλισης ενώ και τα 2 έχουν πολύ καλό status, Alfa & Abarth γαρ.... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
σε σχέση με την μίτο?
Αν ψάχνεις ένα αμιγώς διασκεδαστικό όχημα σε αυτά τα χρήματα θεωρώ καλύτερη επιλογή το 500Abarth, και πολύ καλύτερη το 500 SS από την Mito 155.
Είναι καταπληκτικό το SS, τρέλα
Από εκεί και πέρα η Mito προσφέρει χώρους έναντι σε αυτό και ποιότητα κύλισης ενώ και τα 2 έχουν πολύ καλό status, Alfa & Abarth γαρ....γούστα είναι αυτά...
προσωπικά θεωρώ την αναλογία
gti/gt/εμφανισης της μίτο αξεπέραστη -
Αν ζούσατε εξωτερικό, μέσα με τα χίλια για το 500 αμπαρτ... Αλλά στην Ελλάδα, no go για μένα, όχι για καθημερινή χρήση τουλάχιστον.
-
Συμφωνω , ειδικα αν ζεις στην Πατρα.Οι δρομοι της θεσαλλονικης ειναι Autobahn μπροστα στους δρομους της Πατρας.Ακομα και το δικο μου αυτοκινητο που θεωρειται οτι εχει μαλακη αναρτηση το νιωθω σκληρο σε καποιους συγκεκριμενους δρομους.Δεν θελω να φανταστω πως θα ειναι το 500.Αν και δεν με ξενιζει τοσο πολυ η αναρτηση οσο οι χωροι.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
...Οι δρομοι της θεσαλλονικης ειναι Autobahn μπροστα στους δρομους της Πατρας...Παρακαλώ ... μη το δούνε οι τοπικοί παραγοντες αυτό και κάνουμε να δούμε άσφαλτο ... 100 χρόνια μετά! Και η Τσιμισκή ... με κρατήρες είναι!
Αν ζούσατε εξωτερικό, μέσα με τα χίλια για το 500 αμπαρτ... Αλλά στην Ελλάδα, no go για μένα, όχι για καθημερινή χρήση τουλάχιστον.
Συμφωνώ ... και εγώ, 'Renault Twingo 1,2 GT' και πολύ είναι!
Από τα δύο πάντως ... Mito καλύτερα!
-
Συμφωνω και εγω για το αμπαρθακι εναντι Μιτο...αλλα μαλλον το πουντο που πραγματικα τα σπαει!
-
Τελικα αυτο που εχει ακουστει, οτι τα service μπορουν πλεον να γινονται σε οποιαδηποτε αντιπροσωπεια/service της fiat ισχυει ?
-
Ο χρήστης keeent έγραψε:
Τελικα αυτο που εχει ακουστει, οτι τα service μπορουν πλεον να γινονται σε οποιαδηποτε αντιπροσωπεια/service της fiat ισχυει ?ισχυει
-
Μιας και αναφερθηκαν καποιοι για θεματα που αφορουν την συμπεριφορα της αναρτησης
του 500 Αbarth, ειχα κανει μια προσωπικη διαπιστωση μετα απο ενα test drive πριν λιγους μηνες, η οποια μετα απο καποια στοιχεια περαιτερω που βρηκα σχετικα με το βαρος
των διαθεσιμων ζαντων για την συγκεκριμενη εκδοση με εβαλε σε σκεψεις...
Γενικα απο δοκιμες των περισσοτερων περιοδικων -και κυριως ξενων reviews- οι εντυπωσεις
των περισσοτερων δοκιμαστων 'πηγαιναν' προς την αισθηση της σκληρης (με μικρες διαδρομες ετσι κι αλλιως, πιθανον λογω ελλειψης χωρου - σχεδιασης αμαξωματος?) αναρτησης, η οποια κουραζε κατα γενικη ομολογια, -και τερματιζε επισης σχετικα ευκολα-, ειδικα στις περιπτωσεις οπου οι δοκιμες αφορουσαν αυτοκινητα με 17αρες με 40αρη προφιλ, εναντι των βασικων 16' με 45 προφιλ αντιστοιχα.
Εγω ειχα την δυνατοτητα να οδηγησω ενα, με τις πανεμορφες (retro style) 17αρες με τις 5
τραπεζοειδεις οπες, εχοντας υποψιν παραλληλα οτι οι περισσοτερες αναφορες για σκληρη-κουραστικη αναρτηση ειχαν να κανουν με τις εκδοσεις που φορουσαν τις 17αρες τυπου 'αραχνη' - γυαλιστερες, επισης πολυ εντυπωσιακες.
Προσωπικα, μετα και απο 'κυνηγι' καποιων κακοτεχνιων στην Λ. Καποδιστριου (υψος Φιλοθεης προς Νεα Ιωνια για οσους γνωριζουν) με 70-80km/h, για να δω κατα ποσο ισχυει η 'σκληρη αναρτηση', δεν ενιωσα οτι η αναρτηση ηταν τοσο κουραστικη, πολυ σκληρη κλπ, οπως ανεφεραν τα περισσοτερα reviews (με τις τυπου 'αραχνη' γυαλιστερες ομως), απλα ηταν για εμενα τουλαχιστον οσο σκληρη θα περιμενα απο ενα συγχρονο μικρο δυνατο αυτοκινητο.
Ψαχνοντας λιγο παραπανω το θεμα με τα βαρη των ζαντων, βρηκα τα εξης απο Αγγλικο
Forum των Abarth:- 16' standard wheel 8.4 kg
- 17' 5 spoke wheel 9.2 kg αυτες του 'δικου μου' test drive
- 17' 10 spoke wheel 11.9 kg αυτες των περισσοτερων αυτοκινητων δοκιμων
- 17' esseesse wheel 10.0 kg
http://www.abarthforum.co.uk/500-abarth ... -for-a500/
Αν ισχυουν οντως αυτα τα βαρη για τις συγκεκριμενες ζαντες, εχω την αισθηση οτι τα 2.7κιλα συνολικα διαφορας βαρους του καθε τροχου (το βαρος των ελαστικων στις 17αρες θα ειναι το ιδιο ετσι κι αλλιως), ισως να παιζουν τελικα τον ρολο τους στην συνολικη φορτιση της μη αναρτωμενης μαζας, και κατα συνεπεια σε ενα ισως λιγο ταχυτερο rebound των αμορτισερ, (σε αυτο με τις ελαφρυτερες) αλλα και το καπως ευκολοτερο εργο τους (και της αναρτησης συνολικα) λογω αυτων των 2.7 λιγοτερων κιλων σε καθε τροχο.
Καποιες τοποθετησεις απο γνώστες τετοιων θεματων, ειτε ερασιτεχνες ειτε επαγγελματιες, επι τουτου, θα μου ηταν ιδιαιτερα χρησιμες τουλαχιστον για την λυση του συγκεκριμενου
γριφου... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ψαχνοντας λιγο παραπανω το θεμα με τα βαρη των ζαντων, βρηκα τα εξης απο Αγγλικο
Forum των Abarth:- 16' standard wheel 8.4 kg
- 17' 5 spoke wheel 9.2 kg αυτες του 'δικου μου' test drive
- 17' 10 spoke wheel 11.9 kg αυτες των περισσοτερων αυτοκινητων δοκιμων
- 17' esseesse wheel 10.0 kg
http://www.abarthforum.co.uk/500-abarth ... -for-a500/
Αν ισχυουν οντως αυτα τα βαρη για τις συγκεκριμενες ζαντες, εχω την αισθηση οτι τα 2.7κιλα συνολικα διαφορας βαρους του καθε τροχου (το βαρος των ελαστικων στις 17αρες θα ειναι το ιδιο ετσι κι αλλιως), ισως να παιζουν τελικα τον ρολο τους στην συνολικη φορτιση της μη αναρτωμενης μαζας, και κατα συνεπεια σε ενα ισως λιγο ταχυτερο rebound των αμορτισερ, (σε αυτο με τις ελαφρυτερες) αλλα και το καπως ευκολοτερο εργο τους (και της αναρτησης συνολικα) λογω αυτων των 2.7 λιγοτερων κιλων σε καθε τροχο.
Καποιες τοποθετησεις απο γνώστες τετοιων θεματων, ειτε ερασιτεχνες ειτε επαγγελματιες, επι τουτου, θα μου ηταν ιδιαιτερα χρησιμες τουλαχιστον για την λυση του συγκεκριμενου
γριφου...Τα βάρη ισχύουν, όμως να κάνω κάποιες διευκρινήσεις όπως του ότι η 16άρα έχει πλάτος 6.5 ίντσες και οι δύο 17άρες έχουν 7ίντσες. Η 17άρα του SS KIT έχει πλάτος 7.5 ιντσών οπότε και δικαιολογεί τα 800gr σε σχέση με την ελαφρ'ύτερη 17άρα των 5 οπών.
Από κει και πέρα τώρα. Όπου μπορείς να κερδίσεις βάρος, είτε αυτό είναι στην αναρτώμενη είτε στην μη αναρτώμενη μάζα, τότε είναι ευπρόσδεκτο μετά χαράς. Ωστόσο αν οδηγήσεις την ίδια μέρα την ίδια ώρα στον ίδιο δρόμο ένα με την ελαφρυά 17άρα και ένα με την βαριά, αποκλείεται να εντοπίσεις διαφορά. Αυτό το ταλέντο το έχουν 5 άνθρωποι στον πλανήτη....
FIAT 500 Abarth