-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ακριβό ξε-ακριβό το καλύτερο γάλα που έχω δοκιμάσει είναι το αγρόκτημα Βραχιάς της ΜΕΒΓΑΛ σε πλαστικά μπουκάλια του ενός λίτρου.
Κάτι οικολογικά και τσιμπιμένα της dorna που πήρα κάνα δυο φορές μου προκάλεσαν στομαχόπονο και η γιαγιά της οικογένειας είπε πως της θυμίζουν γάλα σκόνη από τα παλιά πολύ παλιά χρόνια .καλο εννοεις σε γευση, αλλα σε πραγματικη ποιοτητα οντως αξιζει ή μηπως η γευση ειναι αποτελεσμα καλης 'χημειας'?
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Στο munster σε ένα χωριό κοντά στο darmstadt κόστισαν 2,93€!!!
Επειδή τα γερμανικά μου δεν είναι και τα καλύτερα(σαν αλβανού που μιλάει ελληνικά), ρωτούσα και ξαναρωτούσα την ταμία στο penny. Στράβωσε και με κοιτούσε με ένα βλέμα 'ακριβά σου φάνηκαν μ@λ@κ@ ?'
Επιφυλακτικά έδωσα 3€ φοβούμενος ότι θα μου ζητήσει και άλλα. Τελικά πήρα και ρέσταΕ καλά και τα 3 ευρώ είναι απίστευτα μικρό ποσό.
Το έχω ξαναπεί, αλλά το ξαναλέω: όχι τρόφιμα από Lidl (στο 90% των προϊόντων). Ούτε γεύση, ούτε πχοιότητα. Στα υπόλοιπα ΟΚ.
Ναι γιατί βλέπεις γεμίσαμε πχοιότητα στα ελληνικά Σ/Μ... Εγώ το τιμώ το Lidl όσο μπορώ. Μια χαρά το βρίσκω.
Τρόφιμα από ελληνικους συνεταιρισμούς και Γερμανία. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα κινέζικα που μας πλασάρονται στα ελληνικά Σ/Μ είναι καλύτερα; -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στο munster σε ένα χωριό κοντά στο darmstadt κόστισαν 2,93€!!!
Επειδή τα γερμανικά μου δεν είναι και τα καλύτερα(σαν αλβανού που μιλάει ελληνικά), ρωτούσα και ξαναρωτούσα την ταμία στο penny. Στράβωσε και με κοιτούσε με ένα βλέμα 'ακριβά σου φάνηκαν μ@λ@κ@ ?'
Επιφυλακτικά έδωσα 3€ φοβούμενος ότι θα μου ζητήσει και άλλα. Τελικά πήρα και ρέσταΕ καλά και τα 3 ευρώ είναι απίστευτα μικρό ποσό.
Εϊδες που μας έφτασαν;;; Να μας φαίνονται πολύ φτηνά τα αυτονόητα!!! Όχι, για μένα τα βασικά είδη διαβίωσης πρέπει να τα αγοράζεις με το πολύ μια εργατοώρα του ανειδίκευτου(όλα μαζί).
Προσπαθούσα να εξηγήσω, στη Γερμανίδα γιαγιά της γυναίκας μου, για τις τιμές στην Ελλάδα, και δεν το πίστευε!! Για να μην αναφέρω και τους μισθούς με τους οποίους χρειάζεται να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα και έχουμε εγκεφαλικά.. Πολύ ακριβότερη βέβαια είναι η παροχή υπηρεσιών εκεί, όπως και οι ασφάλειες.
Συνολικό συμπέρασμα. Ο μέσος γερμανός ζεί όπως ο πλούσιος Έλληνας. Ο φτωχός γερμανός, όπως ο μέσος έλληνας....
Περαστικά μας -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
... για μένα τα βασικά είδη διαβίωσης πρέπει να τα αγοράζεις με το πολύ μια εργατοώρα του ανειδίκευτου(όλα μαζί)...Έεεεετσι, έτσι. Και να είναι και ποιοτικά και να είναι και φρέσκα και να είναι και νόστιμα.
Με μια εργατοώρα - και πολύ λες. Με μισή, καλύτερα. Τι λέω, με κάνα τέταρτο. Και ποιός τους γ@μ@ει τους παραγωγούς... Ας δουλεύουν 24ωρο κ ας μην έχουν ούτε ν' αγοράσουν δεύτερο βρακί απ' το λιντλ...Ρε, βουτάτε καμιά φορά τη γλώσσα σας στο μυαλό σας, ρε. Αν είναι κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να είναι ακριβό και ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ κι απ' όλες τις πλευρές ΚΑΛΟ, είναι ... τα τρόφιμα. Με λογικές σαν την παραπάνω δική σου kyr80, θερίζουν οι καρκίνοι κ θησαυρίζουν οι φαρμακευτικές...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... για μένα τα βασικά είδη διαβίωσης πρέπει να τα αγοράζεις με το πολύ μια εργατοώρα του ανειδίκευτου(όλα μαζί)...
Έεεεετσι, έτσι. Και να είναι και ποιοτικά και να είναι και φρέσκα και να είναι και νόστιμα.
Με μια εργατοώρα - και πολύ λες. Με μισή, καλύτερα. Τι λέω, με κάνα τέταρτο. Και ποιός τους γ@μ@ει τους παραγωγούς... Ας δουλεύουν 24ωρο κ ας μην έχουν ούτε ν' αγοράσουν δεύτερο βρακί απ' το λιντλ...Ρε, βουτάτε καμιά φορά τη γλώσσα σας στο μυαλό σας, ρε. Αν είναι κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να είναι ακριβό και ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ κι απ' όλες τις πλευρές ΚΑΛΟ, είναι ... τα τρόφιμα. Με λογικές σαν την παραπάνω δική σου kyr80, θερίζουν οι καρκίνοι κ θησαυρίζουν οι φαρμακευτικές...
Δηλαδή τα 35 λεπτά άντε 40 που αγοράζει η γαλακτοβιομηχανία το γάλα από τον παραγωγό, πρέπει να τα πληρώνω 1,50€;;
Ή ο Γερμανός που το αγοράζει 49 λεπτά από το S/M θα πάθει καρκίνο και εγώ ο Ελληνάρας θα ζήσει περισσότερο. Πίστεψέ με, στη Γερμανία έχουν πολύ περισσότερους ελέγχους και τεχνολογία από εδώ....Και ναι ρε, πρέπει να πληρώνω 10€ τη μέρα για γάλα-ψωμί-βούτυρο-χυμό και λίγο μέλι; Δηλαδή για το φτωχό πρωινό μιας οικογένειας πρέπει να ξοδευτεί το 1/3 του μεροκάμματου ρε;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... για μένα τα βασικά είδη διαβίωσης πρέπει να τα αγοράζεις με το πολύ μια εργατοώρα του ανειδίκευτου(όλα μαζί)...
Έεεεετσι, έτσι. Και να είναι και ποιοτικά και να είναι και φρέσκα και να είναι και νόστιμα.
γιατι Ηλια, τωρα που ειναι ακριβα τα τροφιμα σαμπως πλουτιζουν οι παραγωγοι? Αλλοι τα τσεπωνουν...
και τι εκαναν μεχρι τωρα οι παραγωγοι εκτος απο το να γκρινιαζουν για τι ποσο φθηνα τους παιρνουν τη παραγωγη?ή μηπως τωρα που ειναι ακριβα τα τροφιμα ειμαστε σιγουροι οτι ειναι αντιστοιχης ποιοτητας και ελεγχομενα?
-
περί παραγωγών με το σκάνδαλο στα λάδια στη Καλαμάτα πρόσφατα το θυμάστε?
που πήγαινε η κάμερα και έλεγε ο παραγωγός 'εγώ είμαι πεντακάθαρος με τους ελέγχους μου το πιάνο και τα γαλλικά μου' άααααλλοι που τους ξέρουμε ΟΛΟΙ τα κάνουν αυτά.... τα ξεχάσατε
ΟΛΟΙ είναι/είμαστε υπεύθυνοι, οι έλεγχοι μπάζουν απο παντού ένα προιόν καπελώνεται στο θεό και ζουν 1572 μεσάζοντες και η ανταγωνιστηκότητα μας είναι 0
θυμηθείτε το στραπάτσο της ΦΑΓΕ στην Αγγλία και οτι κόντεψε να φαληρίσει ακριβώς γιατί πήγε να εφαρμόσει 'ελληνικές' πρακτικές και συναντήθηκε με την πραγματικότητα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το έχω ξαναπεί, αλλά το ξαναλέω: όχι τρόφιμα από Lidl (στο 90% των προϊόντων). Ούτε γεύση, ούτε πχοιότητα. Στα υπόλοιπα ΟΚ.Σε οτι αφορα φρουτα-λαχανικα κτλ εχω ακριβως αντιθετη αποψη
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
To μεγαλο προβλημα ειναι οτι αν πεις σε αρκετο κοσμο οτι αυτα ειναι πανακριβα σε λενε γυφτο κλπ. Το συμπερασμα το δικο μου ειναι οτι ο κοσμος στην Ελλαδα ειναι υπερανω χρηματων και οτι δεν υπαρχουν φτωχοι!Η έννοια του «γύφτου» είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομική κατάσταση του υποψήφιου προς απονομή για τον τίτλο «ο γύφτος της χρονιάς».
Γύφτος φυσικά δεν είναι αυτός που έχει οικονομικές δυσκολίες και μετράει και τα πενηνταράκια γιατί τα βγάζει δύσκολα και στο τέλος κάθε μήνα είναι αδέκαρος (για να μην πιάσω πιο σπαραξικάρδιες περιπτώσεις).
Γύφτος όμως είναι αυτός που ενώ έχει οικονομική άνεση κάθεται και ασχολείται πόσο κάνει το γάλα ή αν του πιάνουν τον κώλο στην καφετέρια Χ που πληρώνει τον καφέ 3 ευρώ παραπάνω από την Ψ…Έχει καμιά σημασία αν πληρώνεις το ψωμί του τοστ 3 ευρώ αντί για 1 όταν αγόρασες προχθές αμάξι με 40-50k ? Δεν λυπάσαι τον εγκέφαλό σου να τον βάζεις να ασχολείται με την τιμή του καφέ όταν σου έχει γίνει η @τρυπίδα τάληρο για να βγάζεις – επιτέλους - κάποια λεφτά? Γιατί τρέχεις σαν τον Βέγγο να τα βγάλεις? Για να κάτσεις μετά να συζητάς πόσο ακριβά έχει τη φέτα ο μπακάλης σου και να πάρεις το αυτοκίνητο να πας 3 χλμ παρακάτω να τη βρεις 20% φτηνότερα ? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω , ο καθένας ό,τι θέλει τα κάνει τα λεφτά του αλλά βρίσκει κάποιος διασκεδαστικό να συγκρίνει τιμές από κωλόχαρτα και απορρυπαντικά ?
Ένα και μοναδικό λόγο ύπαρξης έχουν τα λεφτά : να περνάς καλά και να μην τα υπηρετείς αλλά να σε υπηρετούν…Τώρα αν κάποιος βγάζει καλά λεφτά αλλά δεν απαλλάσσει τον εαυτό του από τη σκοτούρα της τιμής του καφέ στην Χ καφετέρια για να επικεντρώσει την προσοχή του στην κ@λάρα της σερβιτόρας, είναι άξιος της μοίρας του κι εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλάΌλα τα παραπάνω πολλασιάζουν τη ΓΥΦΤΙΑ σε κορυφαίο επίπεδο όταν εμπλέκεις και 3ους σε αυτή : δηλ. ο πιο οικονομημένος της παρέας να φέρνει αντιρρήσεις στο που θα πάμε για φαγητό γιατί λέει εκεί θα μας πιάσουν τον κώλο : ΕΛΕΟΣ, τουλάχιστον ας τα υφίσταται η γυναίκα σου αυτά, δεν έχω όρεξη να αναλωθώ σε κουβέντες για την τιμή της χωριάτικης...
Αντίθετα θα σεβαστώ απόλυτα όποιον έχει κάποιες οικονομικές δυσκολίες και θα τη βγάλω αμά λάχει και στο παγκάκι με γκαζόζα -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Γύφτος όμως είναι αυτός που ενώ έχει οικονομική άνεση κάθεται και ασχολείται πόσο κάνει το γάλα ή αν του πιάνουν τον κώλο στην καφετέρια Χ που πληρώνει τον καφέ 3 ευρώ παραπάνω από την Ψ…Έχει καμιά σημασία αν πληρώνεις το ψωμί του τοστ 3 ευρώ αντί για 1 όταν αγόρασες προχθές αμάξι με 40-50k ? Δεν λυπάσαι τον εγκέφαλό σου να τον βάζεις να ασχολείται με την τιμή του καφέ όταν σου έχει γίνει η @τρυπίδα τάληρο για να βγάζεις – επιτέλους - κάποια λεφτά? Γιατί τρέχεις σαν τον Βέγγο να τα βγάλεις? Για να κάτσεις μετά να συζητάς πόσο ακριβά έχει τη φέτα ο μπακάλης σου και να πάρεις το αυτοκίνητο να πας 3 χλμ παρακάτω να τη βρεις 20% φτηνότερα ? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω , ο καθένας ό,τι θέλει τα κάνει τα λεφτά του αλλά βρίσκει κάποιος διασκεδαστικό να συγκρίνει τιμές από κωλόχαρτα και απορρυπαντικά ?Έλεος!!!
Νοοτροπία βλαχονεοέλληνα σε όλο της το μεγαλείο!
-
υπάρχει και άλλη διάσταση στην έννοια γύφτος.
με βάση το αξίωμα οτι πληρώσεις παίρνεις και το φτηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι, εάν δεν πάρεις το πιο ακριβό ισοδύναμα διαλέγεις κάτι χειρότερο. και αφού δεν σε νοιάζει να έχεις κάτι χειρότερο είσαι γύφτος. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Γύφτος όμως είναι αυτός που ενώ έχει οικονομική άνεση κάθεται και ασχολείται πόσο κάνει το γάλα ή αν του πιάνουν τον κώλο στην καφετέρια Χ που πληρώνει τον καφέ 3 ευρώ παραπάνω από την Ψ…Έχει καμιά σημασία αν πληρώνεις το ψωμί του τοστ 3 ευρώ αντί για 1 όταν αγόρασες προχθές αμάξι με 40-50k ? Δεν λυπάσαι τον εγκέφαλό σου να τον βάζεις να ασχολείται με την τιμή του καφέ όταν σου έχει γίνει η @τρυπίδα τάληρο για να βγάζεις – επιτέλους - κάποια λεφτά? Γιατί τρέχεις σαν τον Βέγγο να τα βγάλεις? Για να κάτσεις μετά να συζητάς πόσο ακριβά έχει τη φέτα ο μπακάλης σου και να πάρεις το αυτοκίνητο να πας 3 χλμ παρακάτω να τη βρεις 20% φτηνότερα ? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω , ο καθένας ό,τι θέλει τα κάνει τα λεφτά του αλλά βρίσκει κάποιος διασκεδαστικό να συγκρίνει τιμές από κωλόχαρτα και απορρυπαντικά ?
Έλεος!!!
Νοοτροπία βλαχονεοέλληνα σε όλο της το μεγαλείο!
Περνάς όμορφα συγκρίνοντας τιμές από κωλόχαρτα ε? (χωρίς να έχεις οικονομικό πρόβλημα επαναλαμβάνω)...Αν ναι πράττεις άριστα και ψάχνεις, αν όχι ξανασκέψου το....
Ομολογουμένως ο καθένας έχει τα χόμπυ του, εγώ προτιμώ άλλα
-
Συμφωνώ απολύτως με τον koutsan
Σέβομαι ΑΠΟΛΥΤΑ και επικροτώ αυτόν που δυσκολεύεται και κοιτάει να κάνει οικονομία, αλλά θεωρώ καρμοίρη αυτόν που βγάζει 40+χιλιάδες ευρώ το χρόνο και κοιτάζει τους καταλόγους από 2 ντελιβεράδικα για να παραγγείλει στη δουλειά την τυρόπιτα που κάνει 20λεπτά φτηνότερα
-
Χωρίς ΙΧΝΟΣ οικονομικού προβλήματος οι γονείς μου με έμαθαν να δίνω μεγάλη αξία στα χρήματα. Συγκρίνουν τιμές, επιλέγουν αυτό που χρειάζονται και όχι απλά το ακριβότερο/γνωστότερο, γενικά ψωνίζουν σκεφτόμενοι και όχι ως ρομποτάκια. Δε ξέρω αν εσύ δυσκολεύεσαι πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ (και όχι μόνο) να συγκρίνεις τιμές, ο πατέρας μου όμως κάνει τις αντιστοιχίσεις μεταξύ τιμών και ποσοτήτων σχεδόν ακαριαία και επιλέγει αυτό που χρειαζόμαστε-μας συμφέρει να αγοράσουμε. Αντίστοιχα, ψωνίζουμε σε DIA, Lidl, κτλ πράγματα που συμφέρουν, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας. Άλλοτε λοιπόν παίρνουμε το ακριβότερο, άλλοτε το φθηνότερο, άλλοτε μια μέση λύση, ΑΝΑΛΟΓΩΣ τι χρειαζόμαστε.
Απ' την άλλη, όταν βγαίνουμε για φαγητό, διασκέδαση με φίλους η τιμή δε θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα γιατί άλλο το είμαι σκεπτόμενος αγοραστής και άλλο το είμαι έρμεο των χρημάτων.
Δεν ενοχλείς κανένα με το να συγκρίνεις τιμές και αν αυτό δεν ενοχλεί και σένα τον ίδιο δε λέγεται γυφτιά απαγητέ μου αλλά απλά επιλογή. Το ζήτημα είναι να ξέρεις πότε πρέπει να συγκρίνεις και πότε πρέπει να δίνεις όσα χρειάζεται για να περάσεις καλά χωρίς να σε πειράξει. -
Εγω νομιζω οτι καποιος που ξερει να διαχειρίζεται λεφτα τα κοιταζει ολα,ακομα και τα κωλοχαρτα.
Ο Λατσης φερεται να εχει δηλωσει οτι γουσταρει να πηγαινει supermarket και να αγοραζει προσφορες.
Προσωπικα ανηκω στους γυφτους και θα συνεχισω να το κανω,εκτος ισως εαν φτασω το εισοδημα του Λατση οποτε το μονο που θα κοιταζω ειναι πως θα αλλαξω το Συνταγμα υπερ καποιας ευκαιριακης επιχειρηματικης επιδιωξης μου. -
Το να είναι κάποιος καρμίρης, είναι εξίσου βλακώδες με το να ψωνίζει χωρίς να κοιτάζει την τιμή.
Αυτό διότι πρακτικά συναινεί de facto στο να τον **κλέψει **κάποιος.Νομίζω ότι οι 'βλαχοαμερικάνοι', 'βλαχογερμανοί' και λοιποί υπανάπτυκτοι θα μπορούσαν να μας εξηγήσουν καλύτερα γιατί προτιμούν το ίδιας ποιότητας προιόν που κοστίζει 1 λεπτό φθηνότερα. Ίσως έτσι καταλάβουμε γιατί τα προϊόντα έχουν αυξηθεί 10 φορές σε 10 χρόνια στη large ημεδαπή.
-
Οι δικοί μου γονείς με έμαθαν να μη δίνω ΚΑΜΙΑ απολύτως αξία στα χρήματα και αν τα έχω να τα σκορπάω και να μην ξοδεύω το μυαλουδάκι μου για τυπωμένα χαρτάκια...
Δυστυχώς σαν τη μάνα μου δεν έχω καταφέρει να γίνω η οποία ενώ πέρασαν πολλά λεφτά από τα χέρια της δεν έχει (ούτε ποτέ είχε) ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα και είναι πανευτυχής, δεν υπάρχει αυτή η σκοτούρα γι αυτήν, απλά έρχοναι στα χέρια της κι όπως έρχονται φεύγουν
Εγώ ακόμα τα λυπάμαι λίγο -
Η πλάκα είναι ότι οι ίδιοι που δε δίνουν αξία στα χρήματα είναι οι ίδιοι που μετά βγαίνουν και κλαίγονται για την ακρίβεια, τις τράπεζες που 'τους τα παίρνουν', το κακό κράτος που αυξάνει τη φορολογία, κτλ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το να είναι κάποιος καρμίρης, είναι εξίσου βλακώδες με το να ψωνίζει χωρίς να κοιτάζει την τιμή.
Αυτό διότι πρακτικά συναινεί de facto στο να τον **κλέψει **κάποιος.Νομίζω ότι οι 'βλαχοαμερικάνοι', 'βλαχογερμανοί' και λοιποί υπανάπτυκτοι θα μπορούσαν να μας εξηγήσουν καλύτερα γιατί προτιμούν το ίδιας ποιότητας προιόν που κοστίζει 1 λεπτό φθηνότερα. Ίσως έτσι καταλάβουμε γιατί τα προϊόντα έχουν αυξηθεί 10 φορές σε 10 χρόνια στη large ημεδαπή.
Φυσικά και μπορεί να συναινώ να με κλέψει κάποιος, αλλοίμονο...Ο στόχος μου γενικά είναι να μη σκοτίζομαι, κανείς άλλος...Φυσικά δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες και με ενοχλεί πόλύ παραπάνω να με κλέβει η τράπεζα και λιγότερο ο ψιλικατζής μου...Πάντως ακόμα και για τις τράπεζες, που με ενοχλεί και κοιτάω πχ να μην πληρώσω προμήθεια, θεωρώ κακομοίρη τον εαυτό μου που το κάνει και χαίρομαι τη Στέλλα ή τη μάνα μου που είναι στα @@ τους...
Θα το δουλέψω!! -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Οι δικοί μου γονείς με έμαθαν να μη δίνω ΚΑΜΙΑ απολύτως αξία στα χρήματα και αν τα έχω να τα σκορπάω και να μην ξοδεύω το μυαλουδάκι μου για τυπωμένα χαρτάκια...
Δυστυχώς σαν τη μάνα μου δεν έχω καταφέρει να γίνω η οποία ενώ πέρασαν πολλά λεφτά από τα χέρια της δεν έχει (ούτε ποτέ είχε) ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα και είναι πανευτυχής, δεν υπάρχει αυτή η σκοτούρα γι αυτήν, απλά έρχοναι στα χέρια της κι όπως έρχονται φεύγουν
Εγώ ακόμα τα λυπάμαι λίγοΚαι επειδή εσένα οι δικοί σου σε έμαθαν έτσι έχεις το δικαίωμα να χαρακτηρίζεις όποιον δε συμπεριφέρεται όπως εσύ γύφτο; Πίστευα ότι είσαι και μορφωμένος άνθρωπος...
Καλώς ή κακώς αυτά τα τυπωμένα χαρτάκια κινούν τον κόσμο ολάκερο και ο άνθρωπος αφιερώνει τουλάχιστον το 1/3 της ζωής του στην προσπάθεια να τα βγάλει. Ε δεν είναι παράλογο να προσέχει και το πώς τα ξοδεύει ακόμα και αν δεν του λείπουν χωρίς αυτό να γίνεται καταναγκασμός.
Από κει και πέρα ποιός σου είπε ότι κάποιος που ψάχνεται δεν είναι και ευτυχής; Πού κολλάει το ένα με το άλλο;
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;