-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αλλά το πρόβλημα στην Ελλάδα προφανώς δεν είναι ο ακριβός καφές. Ο καφές (στα μαγαζιά)είναι είδος πολυτελείας και χεστήκαμε κι αν δεν υπάρξει ποτέ όριο στην τιμολόγισή του. Τα είδη καθημερινής ανάγκης είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον πολύ κόσμο+100000
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αλλά το πρόβλημα στην Ελλάδα προφανώς δεν είναι ο ακριβός καφές. Ο καφές (στα μαγαζιά)είναι είδος πολυτελείας και χεστήκαμε κι αν δεν υπάρξει ποτέ όριο στην τιμολόγισή του. Τα είδη καθημερινής ανάγκης είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον πολύ κόσμο2 λέξεις....σούπερ μάρκετ .-
-
Γι αυτό δεν τίθεται θέμα, απλά είναι ενδεικτικό του τί γίνεται στην Ελλάδα.
Πάντως, για να μή νομίσουμε ότι έξω τα πράγματα είναι ρόδινα, και στην Αγγλία πράγματα πρώτης ανάγκης-->σουπερμάρκετ έχουν ακριβύνει πολύ τον τελευταίο χρόνο... -
αμα οι μισθοί ήταν καλύτεροι (για όλους) και η ανεργία λιγότερη δεν νομίζω να παραπονιόταν τόσο ο κόσμος
-
Εγω παλι απο μικρο παιδι θυμαμαι τον κοσμο να παραπονιεται,και την χρυση εποχη του Σημιτη που τα λεφτα πετουσαν σαν φθινοπωρινα φυλλα στους δρομους (μαλιστα τοτε πρεπει να ξεκινησανε την ενδοξη καριερα τους ο Τσιαμτσίκας με τον Εισαγγελάτο)
Οτι και να λεμε δεν εχουμε ζησει δυσκολες εποχες,τωρα θα ζησουμε. -
πάντα θα υπάρχουν οι μίζεροι που θα παραπονιούνται
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αλλά το πρόβλημα στην Ελλάδα προφανώς δεν είναι ο ακριβός καφές. Ο καφές (στα μαγαζιά)είναι είδος πολυτελείας και χεστήκαμε κι αν δεν υπάρξει ποτέ όριο στην τιμολόγισή του. Τα είδη καθημερινής ανάγκης είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον πολύ κόσμο
2 λέξεις....σούπερ μάρκετ .-
Μισό λεπτόν. Σύμφωνοι, οι σουπερμαρκετάδες είναι βδέλες, τομάρια και ελεεινοί. Επειδή αγοράζουν από τον παραγωγό με 10 λεπτά και πουλάνε 1-2 ευρώ.
Τι κάνουν όμως οι υπόλοιποι έμποροι; Στον μανάβη, κρεοπώλη της γειτονιάς, στη λαϊκή τα προϊόντα είναι φθηνότερα; Ή καθένας πουλάει όσο του κατέβει; Τα Σ/Μ έχουν σίγουρα μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους λόγω της αγοράς μεγάλων ποσοτήτων, αλλά το σύνηθες (στην Ελλάδα) είναι να πουλάνε λίιιγο χαμηλότερα από τους μικρούς εμπόρους.
Το πρόβλημα δηλαδή είναι γενικότερο (η τεχνική ονομασία είναι 'ΑΡΠΑΧΤΗ') και απλώνεται σε ολόκληρη την ελληνική οικονομία. Περαστικά μας. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αλλά το πρόβλημα στην Ελλάδα προφανώς δεν είναι ο ακριβός καφές. Ο καφές (στα μαγαζιά)είναι είδος πολυτελείας και χεστήκαμε κι αν δεν υπάρξει ποτέ όριο στην τιμολόγισή του. Τα είδη καθημερινής ανάγκης είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον πολύ κόσμο
2 λέξεις....σούπερ μάρκετ .-
Μισό λεπτόν. Σύμφωνοι, οι σουπερμαρκετάδες είναι βδέλες, τομάρια και ελεεινοί. Επειδή αγοράζουν από τον παραγωγό με 10 λεπτά και πουλάνε 1-2 ευρώ.
Τι κάνουν όμως οι υπόλοιποι έμποροι; Στον μανάβη, κρεοπώλη της γειτονιάς, στη λαϊκή τα προϊόντα είναι φθηνότερα; Ή καθένας πουλάει όσο του κατέβει; Τα Σ/Μ έχουν σίγουρα μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους λόγω της αγοράς μεγάλων ποσοτήτων, αλλά το σύνηθες (στην Ελλάδα) είναι να πουλάνε λίιιγο χαμηλότερα από τους μικρούς εμπόρους.
Το πρόβλημα δηλαδή είναι γενικότερο (η τεχνική ονομασία είναι 'ΑΡΠΑΧΤΗ') και απλώνεται σε ολόκληρη την ελληνική οικονομία. Περαστικά μας.δεν αναφέρομαι μόνο στην ακρίβεια αυτή καθεαυτή. Αλλά και στις κουτοπόνηρες τακτικές όπως όταν άλλη τιμή έχει στο προϊόν και άλλη χτυπάνε στο ταμείο ή όταν τους δίνεται 10-20% έκπτωση μέσω προσφοράς από τους προμηθευτές να περαστεί στον καταναλωτή για να πωληθεί πιο πολύ το δικό του σκεύασμα και την καρπώνονται αυτοί.
άσε γιατί θα τους....
-
Η διαφορά μεταξύ τιμής στο ράφι και τιμής που χτυπάνε είναι καραμπινάτη παρανομία και σηκώνει πρόστιμο. Μια φορά που έτυχε σ' εμένα, τους είπα να αλλάξουν τις τιμές στο ράφι γιατί θα τους φέρω την αγορανομία - φυσικά πλήρωσα όσο έγραφε.
-
Οποιος δεν θελει supermarket,παει ψιλικατζίδικο και αγοραζει με 50-300% καπέλο.
-
Nα είναι φυσιολογικά τα πράγματα το αποκλείουμε έτσι;
Η θα μας κλέβουμε νομίμως με καπέλο ή με ύπουλες τακτικές...ωραία!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Nα είναι φυσιολογικά τα πράγματα το αποκλείουμε έτσι;Η θα μας κλέβουμε νομίμως με καπέλο ή με ύπουλες τακτικές...ωραία!
Αυτο που μετραει τελικα,ειναι τι μπαινει και τι βγαινει απο το παντελονι (συγκεκριμενα απο την τσεπη με το πορτοφολι )
Φυσικα φαγαμε μεγαλη ηττα οταν εφυγαν οι τιμες απο τα προϊοντα (θυμαστε την ετικέττα;)
-
Φέτος στις γιορτές θα ψωνίσετε πράγματα για τον εαυτό σας? Είτε πρόκειται για ρούχα, παπούτσια, γκάτζετς κλπ.
Εγώ μάλλον όχι. Τσίπικα θα την βγάλω. -
Δώρο για τη μικρή αδερφή.
στον εαυτό μου θα κάνω δώρο τις βενζίνες, μιας και είπα να κατέβω με το αμάξι για βόλτα. Πήγαινε έλα με καράβι, θα μου πάει γύρω στα 450, κανα 50 ακριβότερα απ το αεροπλάνο, οπότε κι εγώ τσίπικα θα τη βγάλω -
Εγω θα παρω αρκετα πραγματα φετος καθως με την κριση βρισκεις καλες τιμες. Στα προηγουμενα χρονια δεν πηρα σχεδον τιποτε και τωρα εχω μια λιστα απο πραγματα που ηθελα. Ηδη εχω παρει ενα λαπτοπ, ενα ναβι και ενα ps3. Xωρος να υπαρχει...
-
εγω θέλω ενα navigation.
-
Πέτρο έχω μεταχείρω 350 με 150 ευρώ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πέτρο έχω μεταχείρω 350 με 150 ευρώ.με λογισμικό?
σκεφτομαι να πάρω http://www.promarkt.de/item/1543/1531/0 ... v-310.html, αλλά δεν έχει bluetooth...
διαφορετικά με bluetooth σκέφτομαι να πάρω αυτό http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... y=69977967διαφορετικά θα σε τιμήσω! θέλω να το ψάξω κανενα 15ήμερο ακομα απο κοντα εδώ στη γερμανια.
-
Δεν είναι δικό μου, το έχει φίλος σε άλλο φόρουμ.
Βαση στηριξης αυτοκινητου ,Φορτιστες ,Καρτα Μνημης 2 Gb με Destinator 7 , Igo 8 και αλλες εφαρμογες
τέσπα, βλέπουμε. -
για να ξερω λιγο, αν παρω αυτά που έβαλα παραπάνω, και τα 2 μπορούν να πάρουν πχ το λογισμικό που εγώ θέλω να τους φορτώσω (πχ Destinator 7) ? Ή έχουν μόνο το λογισμικό που έχουν από τη μάνα τους?
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;