-
Καλημέρα,
Μια καλή αρχή είναι να αρχίσουν όλοι στο Ελλαδιστάν να αγοράζουν προϊόντα όπως εδώ στη Γερμανία, με το τεμάχιο (10 φέτες κασέρι, 3 μήλα, 5 πατάτες) και να μην αγοράζουν με το κιλό-κιλά τα προϊόντα & μετά να τα πετάνε άσκοπα αυτά που αγόρασαν μεν αλλά δεν κατανάλωσαν διότι χάλασαν ή πέρασε η ημ/νία λήξης τους (άρα πέταξαν €).
Εγώ όταν γυρίσω πάντως έτσι θα αρχίσω να κάνω....
ΥΓ: Δεν ξέρω εάν συμφωνήσει και η γυναίκα μου όμως
-
Έχει ήδη συμβεί αυτό. Ειδικά από τότε που τα φρούτα και λαχανικά άρχισαν να κοστίζουν στην Ελλαδάρα ακριβότερα κι από το κρέας...
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλημέρα,Μια καλή αρχή είναι να αρχίσουν όλοι στο Ελλαδιστάν να αγοράζουν προϊόντα όπως εδώ στη Γερμανία, με το τεμάχιο (10 φέτες κασέρι, 3 μήλα, 5 πατάτες) και να μην αγοράζουν με το κιλό-κιλά τα προϊόντα & μετά να τα πετάνε άσκοπα αυτά που αγόρασαν μεν αλλά δεν κατανάλωσαν διότι χάλασαν ή πέρασε η ημ/νία λήξης τους (άρα πέταξαν €).
Εγώ όταν γυρίσω πάντως έτσι θα αρχίσω να κάνω....
ΥΓ: Δεν ξέρω εάν συμφωνήσει και η γυναίκα μου όμως
Το εκανε η γυναικα μου οταν ειχαμε ελθει.
Βαζει 5 μηλα στη σακκουλα στην λαικη. Τα δινει στον πωλητη. Αυτος τα βαζει στην ζυγαρια και ειναι λιγο πανω απο το μισο κιλο. Αμεσως χωρις να πει τιποτα πεταει 4-5 ακομα μηλα και τωρα ειναι λιγο κατω απο ενα κιλο. Μου λεει '2 Ευρω'. Του λεω αν θελεις να αγορασω τοτε σου δινω ενα ευρω. Για ακριβως αυτα που σου εδωσα στην σακκουλα. Τωρα αν θες τα υπολοιπα να μου τα δωσεις τζαμπα εχει καλως. Αλλα αν δεν σε πειραζει θελω τα καλα τα μηλα και οχι ολα τα μισο σαπια που μου εβαλες. Ο τυπος εδειξε προσβλημενος καθως εγω εφυγα. -
-
Είχα πάει λαϊκή πριν κάτι χρόνια. Πλησίασα τον πάγκο με τις πατάτες και τα κρεμύδια και παίρνοντας μια σακούλα ξεκίνησα να διαλέγω.
- Εεεπ! Πόσα θες να σου βάλω! μου λέει ο πωλητής.
- Θέλω...αυτά που θα σου δώσω να ζυγίσεις.
- ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ, αγοράζεις ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ! με μάλωσε.
- Συγνώμη, αλλά εδώ έχεις και σάπια. Θα αγοράσω σάπια;
- ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΣΑΠΙΑ;
- ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΩ.
- Στα δικά μας έτσι το κάνουμε. Όλοι όσοι πουλάνε πατάτες το ίδιο θα σου πούνε, ρώτα τους.
- Ε, τότε κι εγώ θα ψωνίσω πατάτες από το σούπερ-μάρκετ.
- Ψώνισε από εκεί.
...κι έφυγα χωρίς να ψωνίσω.
-
Και μετά αυτοί βγαίνουν στις κάμερες και μυξοκλαίνε...
-
εμείς στο χωριό έχουμε πει σε έναν Αλβανό να πηγαίνει να ποτίζει μεσοβδόμαδα ή και ΣΚ που δεν πάμε το καλοκαίρι.
αυτός πήρε πρωτοβουλία και πρότεινε να φυτέψει ντομάτες αγκούρια πιπεριές και κάτι μελιτζάνες.
η μάνα μου που το ψιλοπαλεύει με τη κηπουρική του είπε οκ.
αυτός τα φρόντιζε μόνος του, έπαιρνε για τα πιτσιρίκια του και έμεναν και πάνω απο τα μισά για εμάς
αποτέλεσμα να μην πάρουμε ντομάτες όλο το καλοκαίρι, ο τύπος να μας έρχεται σχεδόν τσάμπα σαν κόστος και να φάω ωραίες ντομάτες μετά απο αρκετό καιρό.
αν δεν είχαν καεί οι πορτοκαλιές απο πέρσι ούτε πορτοκάλια θα αγοράζαμε.
φυσικά όταν βλέπω φρούτα εκτός εποχής και πανάκριβα γελάω με τα κορόιδα που αγοράζουν
ενώ ποτέ δεν αγοράζω φρούτα σε δίχτυ, πατάτες με τη σακούλα=5κιλο κλπ όλα μαζί που λένε. -
Στης ακρίβειας τον καιρό βρέθηκε η λύση αδέλφια για φθηνές μετακινήσεις....και γνωριμίες
-
Ρε πάνε καλά; 12 ευρώ για ταινία, έστω και 3D; Και δεν ισχύει και φοιτητικό, πανάθεμά τους. Φυσικά και δεν πήγα, καλύτερα για χαλαρή κατάσταση oπουδήποτε αλλού.
-
αμα η ταινια ειναι καλη αξιζει και 25ε...
-
Θα έπρεπε να'χε βγει εδώ και χρόνια κάτι σαν 'Δείκτης Οικονομικής και Κοινωνικής Αποδοτικότητας Κυβερνήσεων'. Μέσα πρέπει να περιέχει ποσοστά ανεργίας, πληθωρισμού, ρυθμούς αναπτυξης, αξιολογήσεις στο πόσα επενδύει μια κυβέρνηση σε έργα υποδομών, έρευνας και ανάπτυξης, γραφεικρατία, φόροι, παιδεία, κράτος πρόνοιας, φτώχεια κλπ. Με λίγα λόγια αντικειμενική αξιολόγηση. Το κάθε ένα από αυτά τα συστατικά ή θα έχουν την ίδια βαρύτητα στην διαμόρφωση του τελικού αριθμού (δείκτη) ή διαφορετική αναλόγως με την σημαντικότητα του καθενός. Στα μείον είναι ότι θα είναι υπερβολικά περίπλοκος και ίσως να αδηκεί/ευνοεί σε μερικές περιπτώσεις. Άλλο αρνητικό είναι ότι υπαρχουν και άλλα μεγέθη που είναι μη μετρήσιμα όπως περιβαλλοντική επιβάρυνση ή μεταβολές στην ελευθερία έκφρασης
-
Βλέπω τις ειδήσεις και για μια ακόμα φορά βλέπω ότι γίνεται οικονομικός χαμός στην Ελλάδα. οι καταστηματάρχες γκρινιάζουν, οι πωλήτες περιμένουν βοήθεια.
μόνο τα καταστήματα διατροφής και διασκέδασης ίσως να αντέχουν ακόμα καλά.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Βλέπω τις ειδήσεις και για μια ακόμα φορά βλέπω ότι γίνεται οικονομικός χαμός στην Ελλάδα. οι καταστηματάρχες γκρινιάζουν, οι πωλήτες περιμένουν βοήθεια.μόνο τα καταστήματα διατροφής και διασκέδασης ίσως να αντέχουν ακόμα καλά.
χθες παντως πηγα στο ικεα (για παρεα ) και γινοταν τση πουτανας
-
Μα πώς? Αφού ο Έλλην πεινάει.
-
το οποιο ΙΚΕΑ δεν ειναι φθηνο σε ολα του τα προιοντα.
-
Για τα ΙΚΕΑ μιλάμε....όπου όλα τα συναρμολογείς εσύ και γενικά είναι φτηνά ...
-
νομιζω πως οταν πεινας, το καινουργιο τραπεζι του σαλονιου μπορει να περιμενει
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Βλέπω τις ειδήσεις και για μια ακόμα φορά βλέπω ότι γίνεται οικονομικός χαμός στην Ελλάδα. οι καταστηματάρχες γκρινιάζουν, οι πωλήτες περιμένουν βοήθεια.
μόνο τα καταστήματα διατροφής και διασκέδασης ίσως να αντέχουν ακόμα καλά.
χθες παντως πηγα στο ικεα (για παρεα ) και γινοταν τση πουτανας
λογικό ακούγεται, αφού είναι το φθηνότερο από όλα. δεν υπάρχει φθηνότερο.
όλες οι επιπλοβιομηχανίες του μεσαίου χώρου έκλεισαν. μόνο μερικά πολύ ακριβά έπιπλα ζουν ακόμα, και μετά το ικέα. εδώ και κουζίνες κάνουν άλλοι στο ικέα με 4.000 ευρώ.νομιζω πως οταν πεινας, το καινουργιο τραπεζι του σαλονιου μπορει να περιμενει
είναι και φοιτητοπερίοδος τώρα. 50.000 φοιτητές πρέπει να πάρουν νέα οικοσυσκευή
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
νομιζω πως οταν πεινας, το καινουργιο τραπεζι του σαλονιου μπορει να περιμενειτόσο πολύ πεινάνε;....τώρα κατάλαβες την υπέρβολη του έλληνα στο θέμα 'πεινάω'...μάλλον ζεις πολύ όξω.
-
αυτή την περίοδο φαίνεται πως όσα κάνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι εντελώς στο πόδι και για ίδιον συμφέρον.
όταν η ευρωπαϊκή τράπεζα χαμηλώνει τα επιτόκια κατά 1% και αυτές τα ανεβάζουν κατά 2%, τότε που πάμε? μάλλον στην Ελλάδα είμαστε πιο μάγκες.
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;