-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Καταναλωτικά πού βρίσκεστε? Ξοδεύετε γενικά ή είστε μαγκωμένοι?Προσωπικά τα μετράω πάρα πολύ και ξοδεύω τα ελάχιστα δυνατά σε οτιδήποτε.
Μοναδική εξαίρεση ο στόχος που έχω βάλει να πάρω μηχανή
Γενικα, ξοδευω αλλα δεν ειμαι σπαταλος.
Προσπαθω να σκεφτομαι πριν προβω σε αγορες:
Μπορω να το πληρωσω?
Χρειαζομαι πραγματικα το προιον?
Μηπως καποιο αλλο (οικονομικοτερο) προιον μπορει να καλυψει τις ιδιες αναγκες?
Αξιζει τα λεφτα του?Αν η απαντηση στα παραπανω ειναι θετικη, προχωρω στην αγορα ή την προγραμματιζω για αργοτερα.
Με λιγα λογια, προσπαθω να αποκτησω καταναλωτικη συνειδηση.
-
Πρέπει να είμαι από τους λίγους εδώ μέσα που αφού ξεκίνησε η κρίση νοιώθω 'αυτοκράτορας'
Από φοιτητής που ζούσε με πατρικό 'επίδομα' είμαι πλέον μισθωτός με σχεδόν 4πλάσιο μισθό, οπότε παρότι ανέλαβα πλέον όλα μου σχεδόν τα έξοδα μόνος (πάγιο κινηητού, ασφάλεια ζωής, συνεργείο αυτοκινήτου, ελαστικά αυτοκινήτου, κτλ) παρόλα αυτά μπορώ να ξοδεύω πολύ περισσότερα χρήματα και να μου μένουν και στην άκρη. Αυτά είναι!!!
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πρέπει να είμαι από τους λίγους εδώ μέσα που αφού ξεκίνησε η κρίση νοιώθω 'αυτοκράτορας'Από φοιτητής που ζούσε με πατρικό 'επίδομα' είμαι πλέον μισθωτός με σχεδόν 4πλάσιο μισθό, οπότε παρότι ανέλαβα πλέον όλα μου σχεδόν τα έξοδα μόνος (πάγιο κινηητού, ασφάλεια ζωής, συνεργείο αυτοκινήτου, ελαστικά αυτοκινήτου, κτλ) παρόλα αυτά μπορώ να ξοδεύω πολύ περισσότερα χρήματα και να μου μένουν και στην άκρη. Αυτά είναι!!!
πιάσε ένα σπίτι και ταυτόχρονα θα ξαναπιάσεις το φοιτητικό πνεύμα!
-
Ζω όπως ζούσα. Ξοδεύω όπως ξόδευα, αλλά το μπίρι μπίρι από τα ΜΜΕ με κάνει να μη το χαίρομαι τόσο.
Δεν αλλάζω την καθημερινότητά μου. Βόλτες, καφέδες,εστιατόρια. Απλά δεν θα άλλάξω αμάξι που ήθελα φέτος. Και αυτό όχι λόγο κρίσης, αλλά λόγο του ότι Α)τα μτχ έχουν πέσει πολύ, Β) το κράτος μαμήθηκε. Ας μας πούνε τι θα ισχύσει σε βάθος 3ετίας τλχστν, να ξέρουμε τι θα κάνουμε -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
πιάσε ένα σπίτι και ταυτόχρονα θα ξαναπιάσεις το φοιτητικό πνεύμα!Δε βρίσκω κανένα λόγο να φύγω από το σπίτι μου και να πληρώνω ενοίκια στα 25 μου και και αφού μόλις έπιασα δουλειά. Αν υπήρχε έταιρο ήμιση μπορεί και να το έκανα, τα έξοδα όμως τότε θα μοιράζονταν και νομίζω ότι θα μπορούσαμε εύκολα να τα βγάλουμε πέρα.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Καταναλωτικά πού βρίσκεστε? Ξοδεύετε γενικά ή είστε μαγκωμένοι?Προσωπικά τα μετράω πάρα πολύ και ξοδεύω τα ελάχιστα δυνατά σε οτιδήποτε.
Κωσταντίνε, όταν βγαίνεις, το σκέφτεσαι να πάρεις 2ο πότο;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Δε βρίσκω κανένα λόγο να φύγω από το σπίτι μου και να πληρώνω ενοίκια στα 25 μου και και αφού μόλις έπιασα δουλειά. Αν υπήρχε έταιρο ήμιση μπορεί και να το έκανα, τα έξοδα όμως τότε θα μοιράζονταν και νομίζω ότι θα μπορούσαμε εύκολα να τα βγάλουμε πέρα.
Eγω παλι εχω ολα τα εξοδα πληρωμενα, και δεν βγαινω....πρεπει να αρχισω να ελενχω που δινω τα € μου, γιατι δεν θα επρεπε να μην βγαινω, αλλα θα επρεπε να βαζω και στην ακρη
Και ναι κανω μαλακισμενα εξοδα χωρις λογο, αλλα κατι με πιανει ρε γμτ ωρες ωρες και δεν μπορω να κρατηθω
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Καταναλωτικά πού βρίσκεστε? Ξοδεύετε γενικά ή είστε μαγκωμένοι?
Προσωπικά τα μετράω πάρα πολύ και ξοδεύω τα ελάχιστα δυνατά σε οτιδήποτε.
Κωσταντίνε, όταν βγαίνεις, το σκέφτεσαι να πάρεις 2ο πότο;
Nαί και τρίτο αν περνάω καλά. Συνήθως πάω στο μαγαζί του φίλου μου οπότε είτε πιω 1 είτε 3 πληρώνω τα ίδια
-
Τί είναι αυτός Βασίλη?
-
Ο Δημοσθένης ΚΑΡΜΟΙΡΗΣ
-
Στα διάλα ρε μας δουλεύετε
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τί είναι αυτός Βασίλη?Δημοσθενης Καρμοιρης
-
Πάντως ΣΚ που ήμουνα στο Σιδηρόκαστρο, τιμές super. Καμιά ακρίβεια.
Θα τους ξαναεματαναεπισκεφτώ σύντομα -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Eγω παλι εχω ολα τα εξοδα πληρωμενα, και δεν βγαινω....πρεπει να αρχισω να ελενχω που δινω τα € μου, γιατι δεν θα επρεπε να μην βγαινω, αλλα θα επρεπε να βαζω και στην ακρηΚαι ναι κανω μαλακισμενα εξοδα χωρις λογο, αλλα κατι με πιανει ρε γμτ ωρες ωρες και δεν μπορω να κρατηθω
Προσωπικά ήμουν πάντα πολύ προσεκτικός στη διαχείριση των χρημάτων μου. Δεν έκανα περιττά έξοδα, όταν έβγαινα όμως δε με ένοιαζε αν θα πάμε για καφέ, ταινία και φαγητό την ίδια μέρα γιατί ήξερα ότι τις υπόλοιπες μέρες θα είμαι πιο μετρημένος.
Πλέον, διαθέτοντας σαφώς μεγαλύτερη άνεση μπορώ να ξοδεύω πιο εύκολα, να βάζω στην άκρη και να αγοράζω και καμια μετοχή για το μέλλον... Είναι καθαρα διαχειριστικό το ζήτημα. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Eγω παλι εχω ολα τα εξοδα πληρωμενα, και δεν βγαινω....πρεπει να αρχισω να ελενχω που δινω τα € μου, γιατι δεν θα επρεπε να μην βγαινω, αλλα θα επρεπε να βαζω και στην ακρη
Και ναι κανω μαλακισμενα εξοδα χωρις λογο, αλλα κατι με πιανει ρε γμτ ωρες ωρες και δεν μπορω να κρατηθω
Προσωπικά ήμουν πάντα πολύ προσεκτικός στη διαχείριση των χρημάτων μου. Δεν έκανα περιττά έξοδα, όταν έβγαινα όμως δε με ένοιαζε αν θα πάμε για καφέ, ταινία και φαγητό την ίδια μέρα γιατί ήξερα ότι τις υπόλοιπες μέρες θα είμαι πιο μετρημένος.
Πλέον, διαθέτοντας σαφώς μεγαλύτερη άνεση μπορώ να ξοδεύω πιο εύκολα, να βάζω στην άκρη και να αγοράζω και καμια μετοχή για το μέλλον... Είναι καθαρα διαχειριστικό το ζήτημα.Τι μετοχη ρε εδω λεμε τρωω απο τον Αυγουστο καθε μηνα πανω απο 700-800 € απο την καβατζα (την οποια ειχα δημιουργησει κατα τυχη απο τα € που μενανε στο τελος καθε μηνα και οχι βαση προγραμματος) περιμενω τον Δεκεμβρη να σκασει το δωρο μπας και καταφερω παλι να μπαινει ο μισθος και να εχω ακομα χρηματα μεσα στον λογαριασμο μισθωδοσιας
ΥΓ παντα θαυμαζα τα ατομα που μπορουσαν να κανουν οικονομια απο επιλογη και οχι γιατι μεινανε πανι με πανι
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Δε βρίσκω κανένα λόγο να φύγω από το σπίτι μου και να πληρώνω ενοίκια στα 25 μου και και αφού μόλις έπιασα δουλειά. Αν υπήρχε έταιρο ήμιση μπορεί και να το έκανα, τα έξοδα όμως τότε θα μοιράζονταν και νομίζω ότι θα μπορούσαμε εύκολα να τα βγάλουμε πέρα.
Ναι βρε παιδί μου. Καλά τα € και να σου μένουν, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα θέλεις από μόνος σου να πας να μείνεις μόνος σου. Θα το δεις, more talking is poverty.
-
-
Νέο ΙΝΚΑ: ΕΡΕΥΝΑ ΤΙΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑ – Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Νέο ΙΝΚΑ: ΕΡΕΥΝΑ ΤΙΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑ – Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΔεν εχουν βγαλει πιο καινουργια;
ΤΟ αρθρο λεει οτι 'Η τιμοληψία έγινε στις 12/3/2009.'
Οχι οτι θα εχουν μειωθει οι διαφορες. -
μαλλον το αντιθετο εχει συμβει...
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;