-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μα το γαλα που πινουμε δεν εχει καμια σχεση με γαλα,το πραγματικο δεν πινεται απο την μποχα
τι μου θύμισες....πιτσιρικάς στο χωριό δεινοπαθούσα κάθε πρωί να πιω ένα ποτήρι από τις αγελάδες του παππού.
πολύ ΜΠΟΧΑ λέμε...Ιδέα σας είναι, 100 % !
Η δικια μου η γιαγια ειχε κατσικα οποτε καταλαβαινεις μυρωδια
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Παίρνω καμιά φορά γάλα από παραγωγούς κ το δίνω στα παιδιά μου, πιστέψτε με, δεν καταλαβαίνουν διαφορά στη γεύση...
Aυτό δεν είναι επικίνδυνο, ή είναι η ιδέα μου
Αν δεν το βράσεις, είναι! Αν το παραβράσεις, καταστρέφεις όλα τα θρεπτικά του συστατικά.
Αλλά η γυναίκα μου ξέρει πως να το διαχειριστεί, ώστε να είναι 10 φορές καλύτερο απ' το βιομηχανοποιημένο. Το κακό είναι ότι θέλει χρόνο να γίνει, οπότε γίνεται σπάνια. Εκείνο που γίνεται συχνότερα, είναι γαλατόπιτες και γαλακτομπούρεκα. Απλά, καμία σχέση!ετσι ακριβως!
βαζεις και λιγο αλατι μεσα αν θες και γινεται ακομη πιο νοστιμο.
μαλιστα ειναι τοσο θρεπτικο, που σε 'κραταει' για πολυ ωρα σε αντιθεση με το παστεριωμενο που ειναι σα νερο. -
Kαμια αντιρρηση για την θρεπτικοτητα,ειμαι σιγουρος οτι ειναι 100 φορες καλυτερο,αρκει οπως αναφερατε να βραστει σωστα για να μην ειναι λιμνη μικροβίων.Ομως εγω ως παιδι χαρηκα πολυ οταν βγηκαν τα 'συγχρονα' γαλατα γιατι ηταν ο μοναδικος τροπος να πιω γαλα.
Ομως ξεφυγαμε τελειως απο το θεμα Ισως και επειδη η ακριβεια νομιζω εχει αυτοπεριοριστει πια,οι πιεσεις στις τιμες ειναι εμφανεις,βεβαια αυτο μεταφερει την πιεση στους παραγωγους. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Παίρνω καμιά φορά γάλα από παραγωγούς κ το δίνω στα παιδιά μου, πιστέψτε με, δεν καταλαβαίνουν διαφορά στη γεύση...
Aυτό δεν είναι επικίνδυνο, ή είναι η ιδέα μου
Αν δεν το βράσεις, είναι! Αν το παραβράσεις, καταστρέφεις όλα τα θρεπτικά του συστατικά.
Αλλά η γυναίκα μου ξέρει πως να το διαχειριστεί, ώστε να είναι 10 φορές καλύτερο απ' το βιομηχανοποιημένο. Το κακό είναι ότι θέλει χρόνο να γίνει, οπότε γίνεται σπάνια. Εκείνο που γίνεται συχνότερα, είναι γαλατόπιτες και γαλακτομπούρεκα. Απλά, καμία σχέση!Δεν υπάρχουν τέτοιες γυναίκες πια πάντως!
-
Ρε μην τρώτε κοτόπουλα! Θα κάνετε βυζιά!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
To κλασικό σουβλάκι (αυτό που λένε στην Αθήνα καλαμάκι... ) φτιάχνεται με αναλογία περίπου 50% κρεας, 50% λίπος , αν και συνήθως είναι διαφοροποιημένη η αναλογία , υπέρ του λίπους!Στο χοιρινό γύρο, είναι λίγο χειρότερα τα πράγματα, εξού και η νοστιμιά του για τους γουρουνοφάγους!
Το πιο 'υγιεινό' είναι το σουβλάκι κοτόπουλο, αφού έχει το λιγότερο λίπος. Ο γύρος κοτόπουλο, έχει μπόλικο, αλλά φυσικά δεν φτάνει τον χοιρινό (παρόλο που πολλές φορές για 'νοστιμιά' κάποιοι σουβλακοπαραγωγοί, βάζουν και χοιρινό λίπος ανάμεσα! )
Εννοείται, την πίτα την τρώμε χωρίς λάδι, είναι πιο νόστιμη έτσι, επιπλέον...λερώνει λιγότερο και σαφώς τα λάδια που χρησιμοποιούνται, είναι ό,τι χειρότερο!
Εννοείται, σε σχέση με Goody's, McDonalds κλπ κλπ, προτιμότερα τα πιτογυροσουβλάκια, αρκεί να μην είσαι περίεργος όπως εγώ και δεν τρως χοιρινά, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος! Έχω βρει όμως ένα απίστευτο εδώ στην γειτονιά που κάνει μαμάτο γύρο κοτόπουλο!Δεν φτάνει που είσαι μια παλιαδερφή φαίνεται ότι είσαι και Εβραίος ...Αν δε σε είχα δει θα φοβούμουνα μήπως είσαι και μαύρος!
Είσαι ο ιδανικός γιος κάθε νοικοκύρη
-
Tη μακρινή πιθανότητα να φτιάξετε σουβλάκι στο σπίτι (σουβλάκια με κρέας της επιλογής σας -μέχρι και μοσχάρι ή αρνάκι- από χασάπη ψημένα σε γκριλ/ψηστιέρα/αεροφουρνάκι, πίτες από ΣΜ, γιαουρτάκι ή τζατζικάκι, 'ντοματούλα, κρεμυδάκι κι έτοιμο στο σπιτικό σουβλάκι') τη σκεφτήκατε καθόλου;
Edit: για να είμαστε εντός θέματος, το κόστος είναι περί το μισό ευρώ η πίτα. Και με άριστα υλικά.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
To κλασικό σουβλάκι (αυτό που λένε στην Αθήνα καλαμάκι... ) φτιάχνεται με αναλογία περίπου 50% κρεας, 50% λίπος , αν και συνήθως είναι διαφοροποιημένη η αναλογία , υπέρ του λίπους!
Στο χοιρινό γύρο, είναι λίγο χειρότερα τα πράγματα, εξού και η νοστιμιά του για τους γουρουνοφάγους!
Το πιο 'υγιεινό' είναι το σουβλάκι κοτόπουλο, αφού έχει το λιγότερο λίπος. Ο γύρος κοτόπουλο, έχει μπόλικο, αλλά φυσικά δεν φτάνει τον χοιρινό (παρόλο που πολλές φορές για 'νοστιμιά' κάποιοι σουβλακοπαραγωγοί, βάζουν και χοιρινό λίπος ανάμεσα! )
Εννοείται, την πίτα την τρώμε χωρίς λάδι, είναι πιο νόστιμη έτσι, επιπλέον...λερώνει λιγότερο και σαφώς τα λάδια που χρησιμοποιούνται, είναι ό,τι χειρότερο!
Εννοείται, σε σχέση με Goody's, McDonalds κλπ κλπ, προτιμότερα τα πιτογυροσουβλάκια, αρκεί να μην είσαι περίεργος όπως εγώ και δεν τρως χοιρινά, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος! Έχω βρει όμως ένα απίστευτο εδώ στην γειτονιά που κάνει μαμάτο γύρο κοτόπουλο!Δεν φτάνει που είσαι μια παλιαδερφή φαίνεται ότι είσαι και Εβραίος ...Αν δε σε είχα δει θα φοβούμουνα μήπως είσαι και μαύρος!
Είσαι ο ιδανικός γιος κάθε νοικοκύρη
http://www.religionfacts.com/judaism/pr ... kosher.htm
http://www.jewishfood-list.com/komedy/kosherpork01.html
http://www.wisegeek.com/what-is-kosher-food.htm
Όπως βλέπεις, το χοιρινό καταναλώνεται άνετα από εβραίους, αρκεί να είναι κοσέρ, τυπικό με τους ιουδαϊκούς κανόνες!
Σε πιάνω αδιάβαστο, και σε διατροφικά θέματα δεν το περίμενα...Πάντως, επειδή δεν είμαι μαύρο αδέρφι , ούτε μαύρη...αδερφή (είμαι λευκή αδερφή με μαύρο Lancia Y για τους νέους αναγνώστας...), μην νομίζεις πως δεν κρατάω κρυμμένες ...δυσάρεστες εκπλήξεις για το μέλλον!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Tη μακρινή πιθανότητα να φτιάξετε σουβλάκι στο σπίτι (σουβλάκια με κρέας της επιλογής σας -μέχρι και μοσχάρι ή αρνάκι- από χασάπη ψημένα σε γκριλ/ψηστιέρα/αεροφουρνάκι, πίτες από ΣΜ, γιαουρτάκι ή τζατζικάκι, 'ντοματούλα, κρεμυδάκι κι έτοιμο στο σπιτικό σουβλάκι') τη σκεφτήκατε καθόλου;Edit: για να είμαστε εντός θέματος, το κόστος είναι περί το μισό ευρώ η πίτα. Και με άριστα υλικά.
Εμ... Όχι ;
Αν θέλαμε να μαγειρέψουμε σπίτι, θα φτιάχναμε φαγητό
Αν θέλουμε σουβλάκια είναι επειδή δεν θέλουμε να μαγειρέψουμε, αλλά απλώς να βάλουμε ένα ουισκάκι και να περιμένουμεΕ όχι και σπιτικό σουβλάκι
Επίσης, σουβλάκι χωρίς βρωμιά είναι τόσο gay που κι ο HiFi παίζει να μηντ ο έτρωγε -
Μα το σουβλάκι είναι νόστιμο, δεν είναι λύση έσχατης ανάγκης. Αλλά αυτά που πουλάνε έξω δεν κάνουν ούτε για σκυλοτροφές.
-
Το γάλα το αρμεγμένο μυρίζει και αυτό ισχύει και για το ανθρώπινο, δοκιμάστε να πιείτε αυτό που βυζαίνουν τα μωρά και θα δείτε.
Η λύση όχι τόσο για τη μυρωδιά αλλά για το θέμα της υγείας είναι όχι βράσιμο αλλά παστερίωση που σημαίνει θερμοκρασίες χαμηλότερες του βρασμού, γύρω στους 70 βαθμούς, δεν ξέρω για πόση ώρα.Επειδή σε τρυφερή ηλικία έχω ζήσει και Αθήνα και Θεσ/κη ποτέ δεν ξεκαθάρισα ποιος τα λέει καλαμάκι και ποιος σουβλάκι....
Το πιο υγιεινό είναι το σουβλάκι κοτόπουλο και όχι ο γύρος κοτόπουλο που είναι φτιαγμένος από ό,τι νά'ναι με πολύ λίπος και άλλα κακά...
Να προσθέσουμε ότι στα σουβλακοειδή εκτός του λίπους και της μέτριας ποιότητας των υλικών γενικότερα μπαίνουν και σημαντικές ποσότητες αλατιού... Γενικά δεν μου αρέσει το αλάτι και το αποφεύγω οπότε μετά από πιτόγυρα διψάω πολύ.
Άριστη η πρόταση κατασκευής πιτόγυρων στο σπίτι... Οι εποχές που ζούμε ίσως μας κινητοποιήσουν να κάνουμε και τίποτα με τα χεράκια μας και να ξεφύγουμε από την εξάρτηση! Μπορεί όμως να μην βολεύει να ασχοληθείς για 1-2 κομμάτια. Πάντως ειδικά για πίτα με σουβλάκι κοτόπουλο προτείνω σάλτσα από γιαούρτι με ελαφριά μουστάρδα, του πάει πολύ (και είναι πολύ εύκολη, υγιεινή, δροσιστική και δεν βρωμάς μετά). Τα κατάλληλα καρυκεύματα (πιπέρι, μπούκοβο, μουστάρδα) δίνουν γεύση χωρίς κακές παρενέργειες.
Επίσης θα ήταν ενδιαφέρον και πιο υγιεινό ένα πιτόγυρο χωρίς κρεατικό... πχ με ψητά λαχανικά...
Και για τους βρωμερούς και ανθυγιεινούς τύπους μπορείτε εύκολα να βρωμίσετε το κατασκεύασμά σας με άφθονη χρήση λιπαρών (λάδι, βιτάμ, βούτυρο, λιπάκι) και αλατιού.Μπορεί να μοιάζει αλλά δεν είμαστε εκτός θέματος.... εντελώς! Ασχολούμαστε με το 'Τί θα κάνουμε;' μέρος του θέματος!!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Παίρνω καμιά φορά γάλα από παραγωγούς κ το δίνω στα παιδιά μου, πιστέψτε με, δεν καταλαβαίνουν διαφορά στη γεύση...
Aυτό δεν είναι επικίνδυνο, ή είναι η ιδέα μου
Αν δεν το βράσεις, είναι! Αν το παραβράσεις, καταστρέφεις όλα τα θρεπτικά του συστατικά.
Αλλά η γυναίκα μου ξέρει πως να το διαχειριστεί, ώστε να είναι 10 φορές καλύτερο απ' το βιομηχανοποιημένο. Το κακό είναι ότι θέλει χρόνο να γίνει, οπότε γίνεται σπάνια. Εκείνο που γίνεται συχνότερα, είναι γαλατόπιτες και γαλακτομπούρεκα. Απλά, καμία σχέση!Για γαλακτομπούρεκα, έφερνε ο πατέρας μου πρόβειο γάλα.
Όταν δεν τάγκιζε, ήταν απλά απίστευτο -
Φύλλο και φτερό» έκαναν άγνωστοι το χωράφι ενός καλλιεργητή μαρουλιών στην περιοχή Βανάτο της Ζακύνθου. Χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, οι δράστες έκλεψαν 8.000 ρίζες πράσινου και κόκκινου μαρουλιού και έγιναν καπνός!
ειναι χορτοφαγοι ! ΤΙ Ν Α ΚΑΝΟΥΜΕ ?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μα το σουβλάκι είναι νόστιμο, δεν είναι λύση έσχατης ανάγκης. Αλλά αυτά που πουλάνε έξω δεν κάνουν ούτε για σκυλοτροφές.φτιαχνουμε και σουβλακια στο σπιτι, αλλα τα αγαπημενα μου ειναι μπουριτος με κιμα ή κοτοπουλο...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
+1 στον κύριο για τα κοτόπουλα σουβλάκια σε πίτα αλάδωτη. Και χωρίς πολλά λίπη και υπέροχα!
Και το κακό είναι ότι τα έχουν πιο ακριβά από το χοιρινό.1 πίτα γύρο χοιρινό φουλ έχει 710 θερμίδες (!)
1 αντίστοιχη πίτα (αλάδωτη βέβαια) με κοτόπουλο καλαμάκι έχει 396.δείτε:
-
Μαλλον πρεπει να γινει διασπαση του θεματος...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μαλλον πρεπει να γινει διασπαση του θεματος...Σωστά και να γίνει επιτέλους ένα θέμα για αδερφές, Εβραίους, οικολόγους, χορτοφάγους και υγιεινιστές
-
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
Φύλλο και φτερό» έκαναν άγνωστοι το χωράφι ενός καλλιεργητή μαρουλιών στην περιοχή Βανάτο της Ζακύνθου. Χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, οι δράστες έκλεψαν 8.000 ρίζες πράσινου και κόκκινου μαρουλιού και έγιναν καπνός!ειναι χορτοφαγοι ! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μαλλον πρεπει να γινει διασπαση του θεματος...
Σωστά και να γίνει επιτέλους ένα θέμα για αδερφές, Εβραίους, οικολόγους, χορτοφάγους και υγιεινιστές
Ξέχασες τους νομικάριους!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μαλλον πρεπει να γινει διασπαση του θεματος...
Σωστά και να γίνει επιτέλους ένα θέμα για αδερφές, Εβραίους, οικολόγους, χορτοφάγους και υγιεινιστές
μαύρους και δικηγόρους να συμπληρώσω.
επίσης υπάρχει και η μέση λύση του κοτομπέικον (μτφ για koutsan filet de canard & prosciutto )
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;