-
Αν γνωρίζεις τον παραγωγό ή τον έμπορο και τον εμπιστεύεσαι, άφοβα. Άλλωστε υπάρχει και η δοκιμή.
Απο 'παραγωγούς' σαν αυτούς που περνάνε με τα ντατσούν και φωνάζουν 'πααατάτα Αμαλιάδαααςςςςςςςς', μακριά!ΥΓ. Δεν προλαβαίνω τώρα για λεπτομέρειες, αλλά αν ενδιαφέρεσαι ψάξε να βρεις τις προδιαγραφές του τυποποιημένου 'παρθένου ελαιόλαδου'.
-
Χομπίστες και επαγγελματιες της πλακας με μηδενικα μεσα και με μοναδικο εφοδιο την (οποια) γνωση του πατερα/παππου τους δεν ειναι σε θεση να παραξουν τιποτα απολυτως υγιεινο.
Στο χυμα οτι ξερεις οτι ο μπατζανακης της κουνιαδας σου δεν βαζει μεσα μηχανέλαια κτλ,ομως ξερεις οτι ειναι βρωμιαρης,τα εργαλεια του παλια και φθαρμενα,οι εργατες του απαίδευτοι και άπλυτοι,τα κρασοβαρελα του με βρώμα από την εποχη του παππου του κ.ο.κ.(μαλιστα 'δινουν και γευση' οπως λενε ολο καμαρι)
Προσωπικα προσπαθω να αποφευγω τα χυμα σε καθε δυνατη περιπτωση,μονο για το ελαιόλαδο κανω εξαίρεση γιατι καμια φορα βρίσκεις τεφαρίκια.Κρασι δεν πινω ουτε γουλια αμα μπορω. -
Μα για το ελαιόλαδο μιλάμε μόνο, Tiger.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Tο εμπορικό κέντρο Mall στη Νερατζιώτισσα Αττικής και το ΙΚΕΑ έκαναν περίπου τον ίδιο τζίρο - της τάξεως των 540 εκατομμυρίων ευρώ - με αυτόν της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν», η οποία έχει παρουσία σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού, επισημαίνει η Stat Bank σε έρευνά της για τα μεγάλα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα.TA ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
540 εκατομυρια € τζιρο εκαναν ποσα καταστηματα ΙΚΕΑ? Μιλαει για το ετος 1/1/2007 εως 31/12/07, για τα καταστηματα Αθηνας θεσσαλονικης και κυπρου?
-
Ψιλοάσχετο - πέρασα το πρωί από ένα χαρτοπωλείο να πάρω 2-3 πραγματάκια που ήθελα κι έπεσε το μάτι μου στα γνωστά 'POST IT' αυτοκόλητα χαρτάκια για σημειώσεις. Το πακετάκι της 3Μ, με 100 χαρτάκια μέσα, 75χ75mm, το είχε 1 Ευρώ και 50 λεπτά. Δίπλα, άλλη μάρκα, ολόιδια εμφανισιακά, made in Germany, ίδιες διαστάσεις & ποσότητα (100 sticky notes 75χ75mm) με 0.60 Ευρώ το πακετάκι. 60% φθηνότερα (όχι 10% ή 20%...) από τα 'επώνυμα' για ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑ (χαρτάκια είναι, ούτε αλεξίσφαιρα μας ενδιαφέρει να είναι, ούτε να αντέχουν στους 1500 βαθμούς).
Το πιθανότερο είναι πάντως αν τα βάλουν κάπου απόμερα τα 'φθηνά', ο κόσμος που δεν ξέρει πόσο έχει ένα τέτοιο πακετάκι να αγοράζει από τα 'επώνυμα' χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία για την τιμή τους...
-
Έκανα σήμερα μια βόλτα από 4-5 βιβλιοπωλεία για να αγοράσω ορισμένα πραγματάκια που έψαχνα. Σκόρπισα τα χρήματά μου εδώ και εκεί. Στο τελευταίο αγόρασα ένα τετράδιο του Αρκά Α4 3 θεμάτων, το οποίο έκανε 7,50 ευρώ . Δεν είδα την τιμή του. Όταν την άκουσα στο ταμείο μου έπεσε βαριά, όμως το αγόρασα γιατί μου άρεσε πολύ και ήταν το μοναδικό που υπήρχε, οπότε αν το αναζητούσα αργότερα δε θα το έβρισκα μάλλον. Βέβαια 4-5 ευρώ να δώσεις για ένα τετράδιο, όχι όμως για ένα απλό τετράδιο Αρκά σπιράλ.
15 ευρώ κοστίζουν ολόκληρα βιβλία με 300 σελίδες και πνευματικά δικαιώματα. Πόσο κόστος έχει ένα τετράδιο?
(Να σημειώσω πως πίσω τελικά έγραφε 7,90... Τώρα γιατί μου το έδωσε 7,50 δεν κατάλαβα.)
Έχω αγοράσει και δεμμένα τετράδια με 10-15 ευρώ, όμως εκείνα ήταν περιποιημένα πολύ και ξεχωριστά.Τέλος πάντων, δε θα πεθάνουμε κιόλας για ένα τετράδιο. Πιο πολύ το σοκ της τιμής με έκανε να θέσω το θέμα της ακρίβειας, που όλο και διογκώνεται.
Αυτά.
-
Η ακρίβεια υπάρχει επειδή κάποιοι αγοράζουν χωρίς να κοιτάνε τις τιμές.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η ακρίβεια υπάρχει επειδή κάποιοι αγοράζουν χωρίς να κοιτάνε τις τιμές.συμφωνώ.
και εγώ σκέφτηκα να μην το πάρω, όμως είμαι πολύ περίεργος στα πράγματά μου και αν μου μπει κάτι στο μυαλό, το θέλω, whatever the cost is.
πχ κάποτε αγόρασα σε 1 μήνα μέσα 8 μηχανικά μολύβια . Έτσι γιατί ήθελα να διαβάζω κάθε μάθημα με διαφορετικό χρώμα. Μαλακία θα πει κάποιος, τρέλα θα πω εγώ. Όπως τρέλα επίσης με τα ντυμένα μου βιβλία.
-
Eδώ άλλος έδωσε 12 εκ. για golf.
Μπααα, δεν μ'αρεσε...
-
13 ρε μλκ..
-
34 χιλιάρικα ΔΕΝ κάνουν 13 εκατομμύρια. Μάθε μαθηματικά κοτόπουλο.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
συμφωνώ.
και εγώ σκέφτηκα να μην το πάρω, όμως είμαι πολύ περίεργος στα πράγματά μου και αν μου μπει κάτι στο μυαλό, το θέλω, whatever the cost is.
πχ κάποτε αγόρασα σε 1 μήνα μέσα 8 μηχανικά μολύβια . Έτσι γιατί ήθελα να διαβάζω κάθε μάθημα με διαφορετικό χρώμα. Μαλακία θα πει κάποιος, τρέλα θα πω εγώ. Όπως τρέλα επίσης με τα ντυμένα μου βιβλία.
Ένα άλλο 'πρόβλημα' είναι το ευρώ. Υπήρχε περίπτωση επί δραχμών να έδινες 2500 χιλιάρικα για ένα τετράδιο;
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
34 χιλιάρικα ΔΕΝ κάνουν 13 εκατομμύρια. Μάθε μαθηματικά κοτόπουλο.Δεν ξερω αν σου χει πει εσενα ψεμματα (ποιος σε μαμει κι εσενα...) αλλα εδωσε 13 εκ δραχμες. Και μη με μιλας εμενα για μαθηματικα μικρουλακι.. λαθος θεμα διαλεξες να μονομαχησεις μαζι μου.. Ακριβεια θα υπαρχει οσο πληρωνουν οι γονεις του κιντ τις μαλακιες που κανει στα γιαννενα. Και αντι να του βαλουν οριο,του παιρνουν iphone και μλκιες μπας και πιασει κανα γκομενακι γιατι αλλιως..
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
συμφωνώ.
Ένα άλλο 'πρόβλημα' είναι το ευρώ. Υπήρχε περίπτωση επί δραχμών να έδινες 2500 χιλιάρικα για ένα τετράδιο;
Δεν έχουν σχέση οι δραχμές...
Εαν το 1990 έλεγες σε κάποιον οτι θα αγόραζε το 2000 τετράδιο με 1000 δρχ δεν θα το πίστευε αλλά το 2000 το πήρε.
Ο πληθωρισμός επι δραχμής ήταν πολύ υψηλότερος... εγώ αγόραζα τσίχλες με 0,5 δρχ παλιά...
δεν μπορώ να παραπονεθώ σήμερα γιατί δεν έχουν 0,001 ευρώ .... και να πώ οτι φταίει και το ευρώ για αυτό... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
συμφωνώ.
+1
-
Νομιζω οτι το'χω ξαναγραψει αλλα επειδη μου αρεσει,οριστε....
Καντε εναν υπολογισμο και βρειτε ποιο ειναι το καθαρο μεροκαματο σας η αν θελετε και το ωρομισθιο σας.Κανετε μια συγκριση με τη τιμη του προιοντος που θελετε να αγορασετε και πραξτε αναλογως .
Τουλαχιστον εμενα με εχει αποτρεψει αρκετες φορες τη στιγμη της εξαψης ως καταναλωτου.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η ακρίβεια υπάρχει επειδή κάποιοι αγοράζουν χωρίς να κοιτάνε τις τιμές.Για την ακρίβεια, ακρίβεια υπάρχει επειδή η ελληνική οικονομία (ποιά;! - Ναι αυτή) δεν είναι ανταγωνιστική και επειδή δεν μπορεί να υποτιμηθεί το νόμισμα, γίνεται ανατίμηση των τιμών των αγαθών.
Παλιότερα είχαμε την διολίσθιση ή/και τη υποτίμηση της Δραχμής. Αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει με το Ευρώ και συνεπώς ο μόνος τρόπος να μειωθεί η αγοραστική ικανοτητα είναι ο πληθωρισμός.(η ανάλυση του μπακάλη αλλά...)
-
Η ακρίβεια πάρχει ΚΑΙ γιατί συνεχίζουμε να μην αντιδρούμε στην κ@υλα του κάθε μεγαλέμπορα που αποφασίζει οτι ήρθε η ώρα να πλουτίσει κι άλλο. Και περιμένουμε απ το κράτος να μας προστατέψει...Καλύτερα να λέμε όλη μέρα ανέκδοτα. Το κράτος επ ουδενί ακουμπάει συμφέροντα. Ανεξαρτήτου κόμματος. Όλοι εκβιάζουν οτι θα μεταφέρουν επιχειρήσεις και βιομηχανίες σε Βουλγαρία και Σια. Και τότε σκύβουμε στους μεγαλεμπόρους...
Βέβαια φταίμε κι εμείς. Όταν το νερό από 50δρχ έγινε 0,50 (=170δρχ) σε μια νύχτα, είπε κανείς μας οτι δε το παίρνει;;;
δεν αντιδρούμε. Κερδοσκοπούν οι βενζινοπώλες, χαμπάρι εμείς. Παντού τα ίδια.
σκατά τα χει κάνει το κράτος, αλλά κι εμείς ως λαός το παραπιπιλίσαμε αυτό σα καραμέλα...
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Η ακρίβεια πάρχει ΚΑΙ γιατί συνεχίζουμε να μην αντιδρούμε στην κ@υλα του κάθε μεγαλέμπορα που αποφασίζει οτι ήρθε η ώρα να πλουτίσει κι άλλο. ...Επειδή το έχεις πιάσει καλά μεν, σηκώνει πολλή κουβέντα δε, να πω ότι 'μεγαλέμποροι' την σήμερον είναι οι μεγάλες αλυσίδες ΣΜ χονδρικής ή λιανικής, που αγοράζουν ολόκληρη την παραγωγή εταιριών και πετυχαίνουν δυο πράγματα:
α) πουλάνε όσο θέλουν,
β) στραγγαλίζουν τους παραγωγούς (μεγάλους, μεσαίους ή μικρούς).
Ένα παράδειγμα: Αγόραζε η 'βιομηχανία' χύμα προϊόν αντί 0,50 Ε το κιλό και πουλούσε (με κόστος επεξεργασίας 0,40 Ε το κιλό) στις αλυσίδες με 92 - 95 λεπτά. Το συγκεκριμένο προϊόν (πληροφορίες εντός) ουδέποτε έπεσε κάτω από τα 4,5 Ε το κιλό στο ράφι.
Για την Ελλάδα, τώρα:- Οι ιθαγενείς δεν κάνουν τον κόπο να ελέγξουν τιμές
- Η επένδυση της αλυσίδας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ σε σχέση με τον πληθυσμό που το κατάστημα 'εξυπηρετεί'. Άρα το κόστος λειτουργίας είναι μεγάλο, άρα ... πληρώστε το ηλίθιοι, που προτιμάτε να αγοράζετε από τα ΣΜ και κλείσατε ΟΛΑ τα παλιά μεγάλα εμπορικά.
Θυμάμαι, γιατί δεν έγινα (ακόμα) τελείως φυτό, ότι παλιότερα αγοράζαμε ΣΑΦΩΣ καλύτερα ποιοτικά προϊόντα διατροφής σε ΣΑΦΩΣ καλύτερες τιμές, υπολογίζοντας την αντιστοιχία με το 'κόλπο' του γερόλυκου DAP. Με ένα μεροκάματο, έπαιρνες ΠΟΛΥ περισσότερα τρόφιμα, ΠΟΛΥ καλύτερης ποιότητας. Τώρα, ακόμα κι αν θέλεις, δεν τα βρίσκεις! Πηγαίνεις, βέβαια, στα λιντλ και γεμίζεις ένα καλάθι πλαστικές φούσκες.
Τουλάχιστον τρία μεγάλα μπακάλικα στην ... Αμαλιάδα των 16 Κ ψυχών, είχαν αγαθά που σήμερα βρίσκει κανείς μόνο στα ΑΒ κι εκεί σε απίθανα ακριβές τιμές!
Τεσπα, αφήστε με να κάνω καμιά δουλειά, τα παιδιά θέλουν γάλα κι απόψε...
-
Θα πας να αρμέξεις τις αγελάδες?!
Τι συζητάμε ρε παιδιά? Ακόμα και στην Κύμη έκλεισε το τελευταίο μπακάλικο (από χύμα όσπρια μέχρι μεταλικούς κουβάδες από αυτούς που βρίσκεις πια μόνο στην Αθηνάς!). Και ο κόσμος πάει στα 2 S/M της πόλης (από τα 3 που υπήρχαν)!
Τι έχει άνοδο? Τα καταστήματα εργαλείων ( ). Άνοιξε ακόμα 1 στην περιοχή (μεγάλο) και ακόμα 1 μεταφέρεται σε νέο μεγαλύτερο χώρο. Σημάδι ότι, επιτέλους, ο κόσμος αρχίζει τα DIY. Καθόσον χρήμα για να πληρώσεις μάστορα (αν μπορείς να το κάνεις μόνος σου) δεν περισσεύει!
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;