-
Και κάτι επίκαιρο με τους αγρότες. Στην περιοχή ορμύλια της Χαλκιδικής(έχει και παραταγμένα τρακτέρ χθες που πέρασα), κάποιοι παραγωγοί έχουν στήσει τα προϊόντα τους στο δρόμο. Τα πουλάνε σε εξωφρενικές τιμές στους διερχόμενους τουρίστες το καλοκαίρι. Με τη λογική ότι δεν είναι θερμοκηπίου κλπ. Έ, μη τουριστικούς μήνες και καθημερινές, τα ραντίζουν συνέχεια. Κανείς ντόπιος δεν αγοράζει. 'Όχι άλλο λίπασμα', κοροϊδεύουμε κάθε φορά που περνάμε. Και όμως ο ανυποψίαστος τουρίστας βλέπει την κατακόκκινη ντοματούλα δίπλα στο χωράφι και λέει, 'χαλάλι, είναι από τον μπαξέ'....
Για να μην γίνει παρεξήγηση, δεν είναι όλοι έτσι. -
Εγω θα γραψω ενα απλο πραγμα που βλεπω συνεχεια.
Υπαρχει ενα πρατηριο εξω απο το Αγρινιο που Παρασκευη ανεβαζει 15 λεπτα την βενζινη και την Δευτερα την ξανακατεβαζει!
Μια φορα του λεω,,Φιλε μου την εχεις 'ζαλισει' την τιμη της βενζινας στο πρατηριο σου.Οχι τιποτε αλλο θελησα βενζινα Σαββατοκυριακο και εισουν εσυ ανοιχτος και ,,,,,,καταλαβαινειςΔεν θα δουμε προκοπη εμεις οι Ελληνες ποτε!
Οταν εχουν μαζεψει ολοι τα χρηματα τους στο μπαουλο τους πως θα κινηθει ο εμπορος ,ο ελευθερος επαγγελματιας ,οταν αυτοι που εχουν φοβουνται οτι υπαρχει κριση ,μεγαλη κριση που λεει και το τραγουδι και περιμενουν να φυγει.
Ελεος πια .! -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μα δες το γάλα. Όλοι μας έχουμε δεχθεί την ύπαρξη καρτέλ. Την πληρώνουμε καθημερινά. Και όμως παρά τη διπλάσια τιμή και βάλε στο γάλα, αυτό που κάποιοι ήπιαμε με τη μελαμίνη είναι χειρότερο από αυτό του Γερμανού των 49 λεπτών το λίτρο.
Οπότε η αυξημένη τιμή δεν σε προστατεύει από κανένα κίνδυνο. Ίσως μόνο ψυχολογικά. 'αφού του το πληρώνω διπλάσια τιμή, θα είναι τουλάχιστον καλό'... Αμ,δε! Θέλει ακόμα και 2cents στο λίτρο παραπάνω. Άσχετα που σου κλέβει καθημερινά άλλα 75cents στο λίτροΚι ομως είναι τόσο απλή η λύση των παραπάνω φαινομένων που αναλύετε. Εριξε την τιμή η χ γαλακτοβιομηχανία κι μελαμινοποίησε π.χ ταυτόχρονα το γάλα;; 2-3 δειγματοληπτικούς ελέγχους στην αρχή και αν διαπιστωθεί παράβαση, πρόστιμο εξοντωτικό! Υποτροπίασε....;; Λουκέτο οριστικό..!! Με συνοπτικές διαδικασίες και στα γρήγορα..!!! Αν γνωρίζει η εταιρεία οτι αυτά την περιμένουν οριστικά και αμετάκλητα, σου λέω εγω μετά για παγοκολώνες και σκόνες..!! Οι πρώτοι που θα καρφώσουν την εταιρεία τους στο ενδεχόμενο να χάσουν με αυτόν τον τρόπο τη δουλειά τους, θα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Την προηγούμενη εβδομάδα πήρα γάλα ΜΕΒΓΑΛ και ΟΛΥΜΠΟΣ με 0,99. Βέβαια είχαν αυτοκόλλητο επάνω που το μεν ενα έλεγε -25 λεπτά και το αλλο -20λεπτά....
http://troktiko.blogspot.com/2009/01/blog-post_5534.html
Για ποιόν λόγο λοιπόν τόοοσο καιρό το γάλα πωλούταν πάνω απο ευρώ?
Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια κερδους απ τις γαλακτοβιομηχανίες?
Που πουλάν και κοινωνική μέριμναΕλα ρε...!! Τόσο σημαντικό ηταν που βγήκε και στο νέτ...;; Πώωω ρε ο μάγκας τί έκανα...! Ψωνισα απο σβέρκο. Για την ιστορία πάντως, ο ΟΛΥΜΠΟΣ πρέπει να το ξεκίνησε όντως. Πηγαίνοντας στο ταμείο ρώτησα την κοπέλα (αφου είδα το -20 μεν, αλλα αρχική τιμή δεν υπηρχε στο ράφι κλασσικά), και μου είπε πως το ΟΛΥΜΠΟΣ έχει προσφορά απο 1,19... Ναι, εντάξει της λέω και το Μεβγάλ....;; Ααα, μου λέει, έχει και το Μεβγάλ σήμερα προσφορά...;; Δεν ξέρω, μισό λεπτό να κοιτάξω την αρχική τιμή του...
Στο ερώτημα 'Για ποιόν λόγο λοιπόν τόοοσο καιρό το γάλα πωλούταν πάνω απο ευρώ?' η απάντηση είναι προφανής και έχει να κάνει ως γνωστόν με τις εναρμονισμένες πρακτικές και τα.... καρτελ άκια ! ! Πετάμε και μια μείωση που και πού για ξεκάρφωμα, κι όλα καλά...!!
-
Μα εδώ γνωρίζω περίπτωση μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας(από τις καλές υποτίθεται) η οποία εν γνώση της αγόραζε μολυσμένο γάλα από βαλκανική χώρα...
Στις εγκαταστάσεις της, στον νομο Φλώρινας με κατάλληλη επεξεργασία αφαιρούνταν οι ασθένειες. Κάποιες πιο εξεζητημένες περιπτώσεις αντιμετωπίζονταν με μεταφορά του γάλατος στην Αθήνα. Αυτά τα γνωρίζω από υπάλληλο της εταιρείας τεχνικό τροφίμων.
Αυτό το γάλα το αγοράζουμε σαν ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ από τα S/M. Σε τιμή κοντά στο 1,50€...
Πόσο χειρότερο σαν προϊόν μπορεί να γίνει;;
Όσο για την παρέμβαση του κράτους σαν λύση, οκ ας πούμε άλλο ανέκδοτο...
Βλέπετε εσείς κάποια χρόνια μετά την αποκάλυψη για τα καρτέλ στο γάλα να έχει αλλάξει κάτι; -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Μα δες το γάλα. Όλοι μας έχουμε δεχθεί την ύπαρξη καρτέλ. Την πληρώνουμε καθημερινά. Και όμως παρά τη διπλάσια τιμή και βάλε στο γάλα, αυτό που κάποιοι ήπιαμε με τη μελαμίνη είναι χειρότερο από αυτό του Γερμανού των 49 λεπτών το λίτρο.
Οπότε η αυξημένη τιμή δεν σε προστατεύει από κανένα κίνδυνο. Ίσως μόνο ψυχολογικά. 'αφού του το πληρώνω διπλάσια τιμή, θα είναι τουλάχιστον καλό'... Αμ,δε! Θέλει ακόμα και 2cents στο λίτρο παραπάνω. Άσχετα που σου κλέβει καθημερινά άλλα 75cents στο λίτροΚι ομως είναι τόσο απλή η λύση των παραπάνω φαινομένων που αναλύετε. Εριξε την τιμή η χ γαλακτοβιομηχανία κι μελαμινοποίησε π.χ ταυτόχρονα το γάλα;; 2-3 δειγματοληπτικούς ελέγχους στην αρχή και αν διαπιστωθεί παράβαση, πρόστιμο εξοντωτικό! Υποτροπίασε....;; Λουκέτο οριστικό..!! Με συνοπτικές διαδικασίες και στα γρήγορα..!!! Αν γνωρίζει η εταιρεία οτι αυτά την περιμένουν οριστικά και αμετάκλητα, σου λέω εγω μετά για παγοκολώνες και σκόνες..!! Οι πρώτοι που θα καρφώσουν την εταιρεία τους στο ενδεχόμενο να χάσουν με αυτόν τον τρόπο τη δουλειά τους, θα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Mια αναδρομή σε προσφατα γεγονότα των παγκόσμιων διατροφικών σκανδάλων, θα σε πείσει ότι αυτά που έγιναν εδώ στην Ελλάδα είναι αστεία μπροστά στις διοξίνες, τα κοτόπουλα των 20.000λχμ του Βελγίου, ή στα γάλατα για τα μωρά πχ.
Κι όλα αυτά έγιναν απο μεγάλες εταιρίες, ακόμα και σε χώρες που οι νόμοι ήταν κέρβερος (πχ Ολλανδία).Ο πόλεμος ανάμεσα στις πολυεθνικές είναι αμειληκτος, και μπορούν και τα κάνουν ακόμα και με το πλαίσιο που περιγράφεις, γιατί απλά κάποιοι εξαγοράζονται.
Λύση?Δεν ξέρω
Πάμε να καταλάβουμε τα γραφεία της Νεστλέ. Εταιρία λαϊκής βάσης τώρα
-
Δεν θα χαρακτήριζα πάντως την ΜΕΒΓΑΛ, τον ΟΛΥΜΠΟ και τις υπολοιπες γαλακτοβιομηχανίες μας (μιας και για το γάλα γίνεται λόγος) πολυεθνικές και δεν θεωρώ οτι μπορούν να έχουν τόσο μεγάλη επιρροή στον κρατικό μηχανισμό... Αν κάνω λάθος, τότε το(ν) ήπιαμε, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
-
Δέλτα=Νεστλέ ή κάνω λάθος
Η όλυμπος σίγουρα όχι, είχε φάει και αρκετό πόλεμο στην αρχή.(σαν ειδικός στο γάλο πάντως, βρίσκω τρελες διαφορες στη γέυση. Πχ το Νεογάλ πάνω στη μακεδονία είναι απ τα αγαπημένα μου. Το ίδιο και ο Όλυμπος.
Το γάλα εδώ προφανώς είναι απίστευτο, ακόμα και της σειράς.μέχρι να μας πουν περάστε απ το συνεργείο να αλλάξετε φίλτρο ) -
Δέλτα = Ανδρέας Βγενόπουλος και ΣΙΑ.
-
Τρέμε Νίκο Τσιαμτσίκα! Το 4Τforum, σου έβαλε τα γυαλιά! Τέτοια ενημέρωση για το γάλα, θα την ζηλεύει και η επιτροπή ανταγωνισμού!
Κρίμα που δεν πίνω ποτέ! -
O σοσιαληστής τραπεζίτης?
Έχει κάνει κάποια εξαγορά η Νεστλέ ή λάθος τα θυμάμαι ?HighFidelity χάνεις
Έχω εντρυφύσει και στο Karnemelk (ξυνόγαλα) το οποίο το πίνουν κατα κορον με το φαί
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
O σοσιαληστής τραπεζίτης?
Έχει κάνει κάποια εξαγορά η Νεστλέ ή λάθος τα θυμάμαι ?HighFidelity χάνεις
Έχω εντρυφύσει και στο Karnemelk (ξυνόγαλα) το οποίο το πίνουν κατα κορον με το φαί
Μπα... Μεγάλωσα σε αγροτική οικογένεια, όπου κάθε πρωί ερχόταν ο παππούς μου με την καρδάρα γάλα από το άρμεγμα... Η μυρωδιά, με έχει ποτίσει από τότε! Απαίσιο!
Κάτι τέτοια βιώματα με έχουν κάνει να ...ορκίζομαι στην...αστυφιλία και το τσιμέντο!
-
Αν ήταν κατσίκας, σε νιώθω. Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!
-
Ayran rules
-
To έπινε η μάνα μου αυτό. Σαν ξυνόγαλα είναι?
-
Αριάνι μήπως;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αριάνι μήπως;Αυτό είναι
Ως γνωστόν είμαι θαυμαστής κάθε τι αντεθνικού και καθότι το αριάνι είναι τούρκικο μ'αρέσει πολύ
http://en.wikipedia.org/wiki/Ayran
Ναι ξυνόγαλα είναι...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αριάνι μήπως;
Αυτό είναι
Ως γνωστόν είμαι θαυμαστής κάθε τι αντεθνικού και καθότι το αριάνι είναι τούρκικο μ'αρέσει πολύ
http://en.wikipedia.org/wiki/Ayran
Ναι ξυνόγαλα είναι...
έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο κουτσάν είναι σχετικά με το αριάν.
εδώ στη γερμανία έχει ακριβώς αυτή την εταιρία.
και σε ένα γεύμα που μου έκαναν κάτι φίλες μου τουρκάλες, όλα είχαν ίδια ονόματα με τα ελληνικά. πχ μπουρέκ, κιοφτέ, μέχρι και τζατζίκι είχαν 'αααααα, αυτό είναι δικό μας!' τους είπα
με αυτό το ποτό υποδέχονται τους καλεσμένους τους στο γεύμα.βέβαια στην ελλάδα έχει αριάνι από τη σεργάλ έτσι το μάθαμε, έτσι το λέμε στην ελλάδα.
τώρα που το είπατε,χθες που έκανα εκκαθάριση το ψυγείο πέταξα 2 τέτοια που έληγαν στις 30 δεκεμβρίου 2008 Είχαν γίνει γιαούρτι Είπα να τα φάω, αλλά δεν το τόλμησα
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Δεν θα χαρακτήριζα πάντως την ΜΕΒΓΑΛ, τον ΟΛΥΜΠΟ και τις υπολοιπες γαλακτοβιομηχανίες μας (μιας και για το γάλα γίνεται λόγος) πολυεθνικές και δεν θεωρώ οτι μπορούν να έχουν τόσο μεγάλη επιρροή στον κρατικό μηχανισμό... Αν κάνω λάθος, τότε το(ν) ήπιαμε, κυριολεκτικά και μεταφορικά.Πολύ θα ήθελα να ξέρω αυτός ο 'κρατικός μηχανισμός' πόσο συχνά κάνει ελέγχους και σε τι, και κατά πόσο ο ανθρώπινος παράγοντας επάνω στον οποίο στηρίζεται προτιμάει να 'βολευτεί' από το να 'κουνήσει τη βάρκα'....
-
Πλάκα με κάνεις...
Εγώ θα ήθελα να αναρωτηθώ, για εκατομμυριοστή ίσως φορά, πως είναι δυνατόν από τη μιά να κατακρίνουμε μόνιμα το 'κράτος' κ από την άλλη να υποστηρίζουμε τα δικαια αιτήματα των λειτουργών του (λιγότερη 'δουλειά', περισσότερα λ7)...
Τι είναι δλδ το κράτος, τελικά; Θα έπρεπε να βγαίνουν να κάνουν ελέγχους οι 300 χαραμοφάηδες κ οι παρατρεχάμενοί τους; Οι ΔΥ είναι κάμποσες εκατοντάδες χιλιάδες πτωχοί πλην τίμιοι σκληρά εργαζόμενοι Έλληνες, που κάποιος πλουτίζει από τον ιδρώτα τους και δεν μπορούν να απαλλαγούν από τον βραχνά των 300ων;
Μήπως κι εκείνο το έργο, το '300' ντε, ήταν για να καταλάβουμε ότι πρέπει να κάνουμε ό, τι μας λένε, αφού δεν έχουμε τα μέσα και τα έξω του Πέρση κατακτητή, ώστε τελικά να τους νικήσουμε;
Κρύβει τετοιες γραμμώσεις κάτω από το φαρδύ σακάκι του ο Κωστάκης;
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;