-
Απο είδη καθαρισμού μόνο για υγρά πιάτων μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα: όσα ανώνυμα έχω πάρει πρέπει να αδειάσεις το μισό μπουκάλι στο σφουγγάρι για να κάνεις δουλειά, σε αντίθεση με τα επώνυμα (πχ Fairy) που αρκούν μερικές σταγόνες. Επομένως παρά τη διαφορά τιμής, το ανώνυμο βγαίνει τελικά πιό ακριβό απ το επώνυμο. Φαντάζομαι οτι λίγο-πολύ το ίδιο συμβαίνει και με χλωρίνες, σκόνες πλυντηρίου και λοιπά καθαριστικά.
Φυσικά δέν έχω δοκιμάσει όλες τις μάρκες που κυκλοφορούν οπότε μπορεί να υπάρχουν καθαριστικά που καί φτηνά είναι καί κάνουν δουλειά. Γι αυτό γράψτε αν γίνεται και συγκεκριμένες μάρκες που έχετε μείνει ευχαριστημένοι.
-
Για καθαριστικα ειδη υπαρχουν σε πολλα μικρα καταστηματα επωνυμα αλλα εισαγωγη απο Ιταλια ή Ισπανια που ειναι φτηνοτερα απο αυτα που πωλουνται απο τα ΣΜ με ελληνικες ετικετες.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
.... Γι αυτό γράψτε αν γίνεται και συγκεκριμένες μάρκες που έχετε μείνει ευχαριστημένοι.Δεν μπορώ, για 2 λόγους:
- Τα πουλάω στο μαγαζί μου ( )
- Δεν υπάρχουν στα ΣΜ.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Απο είδη καθαρισμού μόνο για υγρά πιάτων μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα: όσα ανώνυμα έχω πάρει πρέπει να αδειάσεις το μισό μπουκάλι στο σφουγγάρι για να κάνεις δουλειά, σε αντίθεση με τα επώνυμα (πχ Fairy) που αρκούν μερικές σταγόνες. Επομένως παρά τη διαφορά τιμής, το ανώνυμο βγαίνει τελικά πιό ακριβό απ το επώνυμο. Φαντάζομαι οτι λίγο-πολύ το ίδιο συμβαίνει και με χλωρίνες, σκόνες πλυντηρίου και λοιπά καθαριστικά.Φυσικά δέν έχω δοκιμάσει όλες τις μάρκες που κυκλοφορούν οπότε μπορεί να υπάρχουν καθαριστικά που καί φτηνά είναι καί κάνουν δουλειά. Γι αυτό γράψτε αν γίνεται και συγκεκριμένες μάρκες που έχετε μείνει ευχαριστημένοι.
Εντάξει το fairy χρησιμοποιώ και εγώ σπίτι μου. Αν είδες έγραψα για επαγγελματική χρήση. Η χλωρίνη όμως, είναι χλωρίνη.Πιο φθηνά από το νερό την αγοράζω. Ένα καθαριστικό για τα άλατα που αγοράζω σε πολύ μεγάλη ποσότητα, το παίρνω στο 1/5 της τιμής του viakal. Κάνοντας αν όχι καλύτερη, τουλάχιστον την ίδια δουλειά.
Η ecolab π.χ. είναι ακριβότερη , αλλά καλύτερη από τις διάφορες 'ελληνικές' johnson, για τα πληντύρια πιάτων.
Εδώ γνωρίζω εταιρεία που κατασκευάζει προϊόν για μεγάλη αλυσιδα S/M(με το όνομα του S/M πάνω), και πουλάει το ίδιο με δική της φίρμα στο εμπόριο στο 60% της τιμής!
Αν μπορείς να βρεις εταιρεία χημικών τότε θα καλυφθείς πλήρως. Αν θέλεις για να μην κάνω διαφήμιση στείλε μου πμ να σου πω -
Τώρα θυμήθηκα ... τις μπαταρίες. Κάποτε πέρασα από εργοστάσιο παραγωγής (στην Γερμανία) και είδα ότι με μοναδική διαφορά την ετικέτα οι μπαταρίες είχαν πολύ διαφορετικές τιμές, με ακριβότερη την xxxxx*. Μιλάμε για διαφορά στη χονδρική της τάξης του 20% + !
*Ούτε αυτό μπορώ να το πω. πουλάω και μπαταρίες.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
.... Γι αυτό γράψτε αν γίνεται και συγκεκριμένες μάρκες που έχετε μείνει ευχαριστημένοι.
Δεν μπορώ, για 2 λόγους:
- Τα πουλάω στο μαγαζί μου ( )
στειλε μου pm να τις γραψω εγω...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
:x
btw, 1,38 πήρα το 1 λίτρο αγνο προχθές. Είναι που υπάρχουν γάλατα με κάτω από 1 ευρώ
Έχω και την απόδειξη για τους άπιστουςΚάτω από 1 Ε στα Dia. Επίσης, στα Lidl. Το 2λιτρο 1,90 (μόνον Dia). Δεν έχετε κανένα από τα 2 στην περιοχή σου;
όχι ρε φίλε
εγω δεν μπαίνω εκεί
εχει πράματα του σατανα μέσα, ουυυυυυυυυυ 666
τα τρωει ο κόσμος και πεθαίνειήθελες να τ ακούσεις τώρα, ε;
Έχουμε, αλλά χρειάζεται αυτοκίνητο για να πας και δεν με βολεύει. Και πολύ σπάνια χρειάζομαι και άλλα πράγματα από κει (πχ χαρτί τουαλέτας, σοκολάτες) για να πηγαίνω μόνο για γάλα.
Απλά σκέφτομαι ποιος κερδοσκοπεί όταν το ίδιο γάλα πωλείται με 30λεπτά διαφορά.
-
Πες με τίνος μυαλό σκέφτεσαι, να σου πω αν πρόκειται ποτέ να το βρεις.
-
Την προηγούμενη εβδομάδα πήρα γάλα ΜΕΒΓΑΛ και ΟΛΥΜΠΟΣ με 0,99. Βέβαια είχαν αυτοκόλλητο επάνω που το μεν ενα έλεγε -25 λεπτά και το αλλο -20λεπτά....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Την προηγούμενη εβδομάδα πήρα γάλα ΜΕΒΓΑΛ και ΟΛΥΜΠΟΣ με 0,99. Βέβαια είχαν αυτοκόλλητο επάνω που το μεν ενα έλεγε -25 λεπτά και το αλλο -20λεπτά....http://troktiko.blogspot.com/2009/01/blog-post_5534.html
Για ποιόν λόγο λοιπόν τόοοσο καιρό το γάλα πωλούταν πάνω απο ευρώ?
Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια κερδους απ τις γαλακτοβιομηχανίες?
Που πουλάν και κοινωνική μέριμνα -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Έχουμε, αλλά χρειάζεται αυτοκίνητο για να πας και δεν με βολεύει.
Αν βρισκεις το γαλα 30 λεπτα φθηνοτερα αλλα τελικα σου βγαινει ακριβοτερα επειδη ειναι στου διαολου τη μανα (βενζινη, ο χαμενος χρονος που ειναι χρημα κλπ) δεν εχει κανενα νοημα, μονο και μονο για να λες οτι το αγορασες κατω απο ενα ευρω.
-
Βασιλόπουλος, 'ελληνικό' γάλα ΑΒ
-
Πρόστιμα ύψους 10,2 εκατ. ευρώ σε 17 τράπεζες
Πρόστιμα συνολικού ύψους 10.200.000 ευρώ σε βάρος 17 τραπεζών για παραβάσεις διατάξεων περί προστασίας καταναλωτή στον τραπεζικό κλάδο επιβάλλονται με αποφάσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Βλάχου και του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή κ. Γιάννη Οικονόμου που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Διεύθυνση Προστασίας της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, ύστερα από αυτεπάγγελτο έλεγχο, που πραγματοποίησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, σε ορισμένα βασικά τραπεζικά προϊόντα, που προσφέρουν τα πιστωτικά ιδρύματα, διαπίστωσε παραβατική συμπεριφορά από την πλευρά 17 τραπεζικών επιχειρήσεων.
Η παράβαση αφορά σε χρέωση από την πλευρά των τραπεζών προς τους καταναλωτές, που έχει κριθεί καταχρηστική με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και απαγορεύεται από την ΥΑ798/2008 («Σχετικά με απαγόρευση αναγραφής Γενικών Όρων Συναλλαγών που έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις»).
Η καταχρηστική χρέωση έχει να κάνει με την παρακράτηση ποσού ως προμήθεια, υπέρ της τράπεζας, στις περιπτώσεις ανάληψης μετρητών, μέσω πιστωτικής κάρτας.
Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας προστίμων:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
-
ALPHA BANK 600.000 €
-
ASPIS BANK 600.000 €
-
CITIBANK 600.000 €
-
EUROBANK 600.000 €
-
MARFIN EGNATIA BANK 600.000 €
-
MILLENNIUM BANK 600.000 €
-
PROTON BANK 600.000 €
-
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 600.000 €
-
ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. 600.000 €
-
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. 600.000 €
-
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ 600.000 €
-
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 600.000 €
-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. 600.000 €
-
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ 600.000 €
-
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 600.000 €
-
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ 600.000 €
-
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 600.000 €
Μετά την επίδοσης των αποφάσεων στις συγκεκριμένες τράπεζες ο υφυπουργός κ. Γιώργος Βλάχος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι θεσμικές μας παρεμβάσεις, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες μας, σε ό,τι αφορά την τραπεζική αγορά, σκοπό έχουν να λειτουργεί με κανόνες και ευκαιρίες για όλους. Δυστυχώς οι τράπεζες, σε ορισμένες περιπτώσεις, επιμένουν να εφαρμόζουν καταχρηστικές χρεώσεις και να εισπράττουν παράνομες προμήθειες από τους καταναλωτές.
Η συμπεριφορά αυτή, δεν μπορεί να είναι ανεκτή και έχει τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος.
Ιδιαίτερα, σήμερα, μέσα σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική συγκυρία, για την αντιμετώπιση της οποίας η κυβέρνηση, ανάμεσα στα άλλα, φρόντισε έγκαιρα να θωρακίσει και να ενισχύσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας, προκειμένου αυτό να στηρίξει την πραγματική οικονομία.
Ο Γ.Γ.Κ. κ. Γιάννης Οικονόμου.Είναι αδιανόητο οι τράπεζες με ορισμένες συμπεριφορές, να βάζουν εμπόδια στην προσπάθεια αυτή».
«Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, τόσο με αυτεπάγγελτους ελέγχους, όσο και μέσα από τη διερεύνηση τεκμηριωμένων καταγγελιών καταναλωτών, θα συνεχίσει να ελέγχει το κατά πόσο τηρούνται οι υποχρεώσεις, που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο, που ρυθμίζει τις σχέσεις τραπεζών- καταναλωτών», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου.
-
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αν βρισκεις το γαλα 30 λεπτα φθηνοτερα αλλα τελικα σου βγαινει ακριβοτερα επειδη ειναι στου διαολου τη μανα (βενζινη, ο χαμενος χρονος που ειναι χρημα κλπ) δεν εχει κανενα νοημα, μονο και μονο για να λες οτι το αγορασες κατω απο ενα ευρω.
ΟΙκονομικά δεν έχει καμιά διαφορά. Οι περισσότεροι από εδώ μέσα πιστεύω ότι δεν έχουν πρόβλημα στα 30 λεπτά ή μισό ή 1€ διαφορά στο γάλα. Ή και σε οποιδήποτε προϊόν. Το θέμα, όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές, είναι η κατανλωτική συνείδηση. Προσωπικά προτιμάω να πληρώσω στη βενζίνη τη διαφορά, παρά στην κερδοσκοπία της κάθε γαλακτοβιομηχανίας. Ακόμα και αν τελικά μου βγει ακριβότερο.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
ΟΙκονομικά δεν έχει καμιά διαφορά. Οι περισσότεροι από εδώ μέσα πιστεύω ότι δεν έχουν πρόβλημα στα 30 λεπτά ή μισό ή 1€ διαφορά στο γάλα. Ή και σε οποιδήποτε προϊόν. Το θέμα, όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές, είναι η κατανλωτική συνείδηση. Προσωπικά προτιμάω να πληρώσω στη βενζίνη τη διαφορά, παρά στην κερδοσκοπία της κάθε γαλακτοβιομηχανίας. Ακόμα και αν τελικά μου βγει ακριβότερο.
Το θέμα είναι αν η πίεση δεν δημιουργήσει συμβιβασμό για μικρότερο κέρδος, αλλα χειρότερη ποιότητα.
Το προεξοφλείς; Η μήπως να επαναπαυθούμε στους ελέγχους του κράτους; Τουλάχιστον η νοθευμένη βενζίνη θα χαλάσει το αυτοκίνητο όχι την υγεία -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Δεν είναι τα τριάντα λεπτά καθαυτά. Αλλά το ότι κάποιος βγάζει 30% παραπάνω εκμεταλλευόμενος το ολιγοπώλιο μιας μικρής πόλης. Δεν θα γίνω πλούσιος κερδίζοντάς τα. Αυτός όμως, γίνεται.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Το θέμα είναι αν η πίεση δεν δημιουργήσει συμβιβασμό για μικρότερο κέρδος, αλλα χειρότερη ποιότητα.
Το προεξοφλείς; Η μήπως να επαναπαυθούμε στους ελέγχους του κράτους; Τουλάχιστον η νοθευμένη βενζίνη θα χαλάσει το αυτοκίνητο όχι την υγείαΓενικότερα είμαι της γνώμης, ότι τα προϊόντα που καταναλώνουμε, έχουν την λιγότερη δυνατή ποιότητα ώστε να θεωρούνται νόμιμα. Και επειδή δεν ελέγχονται κιόλας, μερικά είναι κάτω του ορίου αυτού. Θες π.χ. το γάλα. Φρέσκο γάλα από σκόνη πίνουμε ή παγοκολώνες.
Ή στη βενζίνη. Θεωρείς πως όσοι βενζινοπώλες θέλουν να νοθεύσουν την βενζίνη δεν το κάνουν ήδη; -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δεν είναι τα τριάντα λεπτά καθαυτά. Αλλά το ότι κάποιος βγάζει 30% παραπάνω εκμεταλλευόμενος το ολιγοπώλιο μιας μικρής πόλης. Δεν θα γίνω πλούσιος κερδίζοντάς τα. Αυτός όμως, γίνεται.
Ακριβώς όπως το περιγράφεις είναι. Απλά με πειράζει, και για αυτό επιβραβεύω τον επαγγελματία εκείνον που θεωρώ ότι συμβάλει στη ομαλή λειτουργεία του κοινωνικού συνόλου.
-
Μη το λές Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης(προς τα κάτω). Θυμάσαι το ηλιέλαιο motul, η το γάλα μελαμίνη; Αλήθεια τα φάγαμε όλα η κοντεύουμε;
-
Μα δες το γάλα. Όλοι μας έχουμε δεχθεί την ύπαρξη καρτέλ. Την πληρώνουμε καθημερινά. Και όμως παρά τη διπλάσια τιμή και βάλε στο γάλα, αυτό που κάποιοι ήπιαμε με τη μελαμίνη είναι χειρότερο από αυτό του Γερμανού των 49 λεπτών το λίτρο.
Οπότε η αυξημένη τιμή δεν σε προστατεύει από κανένα κίνδυνο. Ίσως μόνο ψυχολογικά. 'αφού του το πληρώνω διπλάσια τιμή, θα είναι τουλάχιστον καλό'... Αμ,δε! Θέλει ακόμα και 2cents στο λίτρο παραπάνω. Άσχετα που σου κλέβει καθημερινά άλλα 75cents στο λίτρο
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;