-
Κι όμως θα χαρακτηριστεί απόβλητο και θα το πάρουν !!! επειδή ξέρω αρκετές περιπτώσεις πάρτε τηλέφωνο τους αντιδημάρχους και πείτε το τους........ δεν θα σας ακούσουν !!!!!
Στα μικρά μέρη όπως εδώ στη Σάμο που μένω πάς για καφέ και ακούς την λαλακία του καθενός......
Στα μικρά μέρη ο κόσμος δεν έχει με τι να ασχοληθεί , βλέπει εκει το αμάξι και πρήζει τους ορ@@@@ του αντιδημάρχου και του αστυνόμου !!!! Συνήθως πρόκειται για παλιά φθηνά αμάξια αλλά με την ίδια λογική ίσως να τους ενοχλήσει και το δικό μου που είναι 9 μηνών , γιαυτό το παρκάρω μακρυα από τα μαγαζιά για να μη το βλέπουν !!!!!
Δε μπορείτε να φανταστείτε τι είναι ο κόσμος , προσωπικά έχω κόψει τους έξω καφέδες διότι δε μπορώ να ακούω άλλες μ@@@@@ , ο κόσμος αντί να χαλλαρώνει πίνοντας ένα καφέ λέει μ@@@@@ .......
Αστο μη το ψάχνεται .....τρέλα......... -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Κι όμως θα χαρακτηριστεί απόβλητο και θα το πάρουν !!! επειδή ξέρω αρκετές περιπτώσεις πάρτε τηλέφωνο τους αντιδημάρχους και πείτε το τους........ δεν θα σας ακούσουν !!!!!
Στα μικρά μέρη όπως εδώ στη Σάμο που μένω πάς για καφέ και ακούς την λαλακία του καθενός......
Στα μικρά μέρη ο κόσμος δεν έχει με τι να ασχοληθεί , βλέπει εκει το αμάξι και πρήζει τους ορ@@@@ του αντιδημάρχου και του αστυνόμου !!!! Συνήθως πρόκειται για παλιά φθηνά αμάξια αλλά με την ίδια λογική ίσως να τους ενοχλήσει και το δικό μου που είναι 9 μηνών , γιαυτό το παρκάρω μακρυα από τα μαγαζιά για να μη το βλέπουν !!!!!
Δε μπορείτε να φανταστείτε τι είναι ο κόσμος , προσωπικά έχω κόψει τους έξω καφέδες διότι δε μπορώ να ακούω άλλες μ@@@@@ , ο κόσμος αντί να χαλλαρώνει πίνοντας ένα καφέ λέει μ@@@@@ .......
Αστο μη το ψάχνεται .....τρέλα.........Αν δηλαδη αφησεις το αμαξι της συζύγου και φυγετε για διακοπες και καποιος καλοθελητης στις 10 μερες που λειπεις το δωσει ως αποβλητο και ο δημος το κανει σκραπ θα ειναι λογικο;
-
Π.Δ 116/2004 -> http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=104&lang=el
Βάζετε τον αριθμό του ΠΔ και το έτος και σας το επιστρέφει.Περιέχει ότι θέλετε να μάθετε: πότε ένα αυτοκίνητο θεωρείται εγκαταλελειμμένο, πόσο καιρό μετά την επικόλληση αυτοκόλλητου μπορεί να απομακρυνθεί, κτλ. Συνοπτικά, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπάρχει αναφορά στα τέλη κυκλοφορίας. Δεν επηρεάζουν την τύχη του αυτοκινήτου. Και η ύπαρξη πινακίδων ΔΕΝ καθυστερεί την απομάκρυνση του αυτοκινήτου. Απλά επιβάλλει στο Δήμο να προσπαθήσει (ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι να τα καταφέρει απαραίτητα) να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.
EDIT: Διόρθωση του link
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Π.Δ 116/2004 -> http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wGQ_kZuUB4NxXdtvSoClrL8C7zJqgnbkUV5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx9hLslJUqeiQ3fYWBWL9Yzu60Q5F1MFjsnu_qqK3rDjlhQjavHxZ2y8.Περιέχει ότι θέλετε να μάθετε: πότε ένα αυτοκίνητο θεωρείται εγκαταλελειμμένο, πόσο καιρό μετά την επικόλληση αυτοκόλλητου μπορεί να απομακρυνθεί, κτλ. Συνοπτικά, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπάρχει αναφορά στα τέλη κυκλοφορίας. Δεν επηρεάζουν την τύχη του αυτοκινήτου. Και η ύπαρξη πινακίδων ΔΕΝ καθυστερεί την απομάκρυνση του αυτοκινήτου. Απλά επιβάλλει στο Δήμο να προσπαθήσει (ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι να τα καταφέρει απαραίτητα) να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.
Εβαλες το σωστο λινκ ;
-
Ναι, εμένα μου 'παίζει'.
-
ΠΔ 116/2004 ΦΕΚ 81/Α/5.3.2004
http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/a81_2004.1118398153847.pdf
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ναι, εμένα μου 'παίζει'.Βρε παιζει αλλα λεει για το Μονοδενδρι.Το λινκ που εβαλε ο Ernani ομως λεει για αμαξια.Θα το μελετησω και θα επανελθω,μπορει και οχι
-
Όντως, για την κοινωνία της πληροφορίας και το Μονοδένδρι μιλάει.
-
ΟΚ, τελικά διαβάζοντας και το ΦΕΚ, το θέμα έχει ξανασυζητηθεί στις προηγούμενες σελίδες τελικά.
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Αστο μη το ψάχνεται .....τρέλα.........καλα στην ζουγκλα δεν υπαρχει λογικη με τα ΜΟΑ (Μεγιστη Οδηγικη Ανικανοτητα)... ο αδερφος μου σπουδαζε στο ΜΠΕΣ 5 χρονια και οποτε πηγαινα παθαινα την πλακα μου με αυτα που εβλεπτα και στον δρομο και στην συμπεριφορα τους. Δεν θα τους χαλασει τους καρλοβασιωτες που φευγει το πανεπιστημιο και θα τους φαει η μαρμαγκα (πως γουσταρω....), που τοσα χρονια βριζαν τους φοιτητες που τους χαλανε το χωριο
Στο θεμα μας. Ο αδερφος μου παντα το καλοκαιρι αφηνε το αμαξι στο λιμανι (ειτε στο βαθυ ειτε στο καρλοβασι) για 3 μηνες μεχρι να γυρισει. Καποια στιγμη ειχα παει διακοπες μεσα αυγουστου και το αμαξι ηταν στο λιμανι στο βαθυ για 2 μηνες ακινητοποιημενο. ηταν και μεσα στην μπιχλα οταν το αφησε και οταν το βρηκα ειχε αλλαξει χρωμα. (υποψιν το αυτοκινητο ειχε πινακιδες-τελη κυκλοφοριας)
Οταν μπηκα μεσα ηρθε ενας τυπος ο οποιος ειχε καφετερια απεναντι απο εκει που το ειχα παρκαρισμενο (νομιμα) και ενω εβαζα τις βαλιτσες μεσα, ερχετε και βαραει το χερι του στον ουρανο του αυτοκινητου σε λιγοτερο απο ενα μετρο αποσταση απο μενα. ηρθε απο πισω μου και με τρομαξε και γυρνωντας ειδα εναν επιθετικο αντρα πολυ κοντα μου, οποτε αντεδρασα αντανακλαστικά και τον χτυπησα στο λαρύγγι, με αποτελεσμα να λιποθυμήσει.
μερικες ωρες μετα απο βολτα στο τμημα, αποδειχτηκε οτι ειχε τσατιστει μαζι μου γιατι ειχα το αυτοκινητο παρκαρισμενο απεναντι απο το μαγαζι του (ουτε καν μπροστα) και του χαλουσε την αισθητικη και ενω μερα παρα μερα επριζε τον δημο να το παρει τον γραφαν (ευτυχως). ο αστυνομος ευτυχως νοημον ανθρωπος και οχι 'ζουγκλος' πηρε το μερος μου και λυθηκε το θεμα χωρις να γινουν μυνησεις. βεβαια οταν φυγαμε αρχισε παλι να με απειλει μεχρι που του ειπα οτι εγω ξερει που μενει και ποιος ειναι, ενω αυτος δεν εχει ιδεα ποιος ειμαι και που μενω και εκει εληξε η κουβεντα μας.
εαν το ειχε σηκωσει ο δημος εγω ποιον θα επρεπε να κυνηγησω??
-
Δυστυχώς θα κυνηγούσες τον Δήμο..Δλδ τα βάζεις με το δημοσιο...Ο δήμος το χαρακτηρίζει άνετα εγκατελειμμενο,στερεο αποβλητο,κινδυνος για την δημοσια υγεία..ΦΥΣΙΚΑ,επειδη είχε πινακιδες,έπερεπε να επικοινωνήσει με την αστυνομια για να ελεγξει αν ειναι κλεμμενο και να στειλει επιστολη,με απλο ταχυδρομειο-άρα μπορει να χαθεί-,που τον καλει να το μετακινησει..Αν δεν το πραξει...το σηκωνει....
Αν και λιγακι πηγατε στο τμημα και ο αστυνομικος δεν κατεγραψε τα στοιχεία σας??? -
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Δυστυχώς θα κυνηγούσες τον Δήμο..Δλδ τα βάζεις με το δημοσιο...Ο δήμος το χαρακτηρίζει άνετα εγκατελειμμενο,στερεο αποβλητο,κινδυνος για την δημοσια υγεία..ΦΥΣΙΚΑ,επειδη είχε πινακιδες,έπερεπε να επικοινωνήσει με την αστυνομια για να ελεγξει αν ειναι κλεμμενο και να στειλει επιστολη,με απλο ταχυδρομειο-άρα μπορει να χαθεί-,που τον καλει να το μετακινησει..Αν δεν το πραξει...το σηκωνει....
Αν και λιγακι πηγατε στο τμημα και ο αστυνομικος δεν κατεγραψε τα στοιχεία σας???πλακα πλακα τωρα που το λες, οντως δεν κατεγραψε τιποτα καθως μειναμε στις κουβεντες (τον καταστηματαρχη τον ηξερε παντως) και δεν προχωρησαμε σε μηνύσεις. ηταν λιγο κατασταση καφετερια το τμημα παντως
-
Ένα κόκκινο opel astra χωρίς πινακίδες είναι παρατημενο στην παραλία ,κοντά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!
Ίσως να είναι και κλεμμενο....Πάντως πολύ άκυρο το μέρος για να το παρατήσει ο ιδιοκτήτης του... -
Ο χρήστης ΥΠ.ΕΣ Γ. Ραγκουσης έγραψε:
...ενώ για πολλά από τα άλυτα προβλήματα είπε ότι θα χρειαστούν να γίνουν ακόμη και αλλαγές στη νομοθεσία. Ως παράδειγμα ανέφερε τον νόμο για την περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, λέγοντας πως η νομοθεσία είναι άκαμπτη και δημιουργεί εμπόδια στους δήμους.Πως γινεται να λεει ο ΥΠ.ΕΣ το παραπανω κ εδω μεσα να σκιζεστε ολοι οτι μπορουν να σηκωσουν ακομα κ αυτοκινητο με πινακιδες κ φετινα τελη (που ξαναλεω εχει καθε δικαιωμα να παρκαρει οπου θελει - κ επιτρεπεται - οσο εχει αυτα τα δυο), ΔΕΝ το καταλαβαινω...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...ενώ για πολλά από τα άλυτα προβλήματα είπε ότι θα χρειαστούν να γίνουν ακόμη και αλλαγές στη νομοθεσία. Ως παράδειγμα ανέφερε τον νόμο για την περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, λέγοντας πως η νομοθεσία είναι άκαμπτη και δημιουργεί εμπόδια στους δήμους.
Πως γινεται να λεει ο ΥΠ.ΕΣ το παραπανω κ εδω μεσα να σκιζεστε ολοι οτι μπορουν να σηκωσουν ακομα κ αυτοκινητο με πινακιδες κ φετινα τελη (που ξαναλεω εχει καθε δικαιωμα να παρκαρει οπου θελει - κ επιτρεπεται - οσο εχει αυτα τα δυο), ΔΕΝ το καταλαβαινω...
Φίλτατε, αν δεις τα προηγούμενά μου post, το ίδιο με εσένα πίστευα, αλλά αν διαβάσεις το άρθρο 2 - παράγραφος 2, θα δεις τελικά ότι ισχύει:
ΠΔ 116/2004 ΦΕΚ 81/Α/5.3.2004
http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/a81_2004.1118398153847.pdf
-
Κλασσική περίπτωση προχειρογραμμένου νόμου. Αντιβαίνει στην συνταγματική κατοχύρωση της ιδιοκτησίας. Για να θεωρηθεί αυτοκίνητο εγκατελειμένο πρέπει να μην έχει στοιχεία κυκλοφορίας (πινακίδες) και αυτοκόλλητο τελών. Αλλιώς νομίμως παρκάρει. Φανταστείτε μοναχικό άνθρωπο με το ακριβό του αμάξι παρκαρισμένο νομίμως που μπαίνει νοσοκομείο και μένει εκεί 4 μήνες. Αυτός θα στερηθεί την περιουσία του επειδή αδυνατεί να το μετακινήσει; Αδιανόητο. Εδώ μια δραχμή να έχεις σε τραπεζικό λογαριασμό νομίμως δεν μπορεί να απαλλοτριωθεί όχι αυτοκίνητο,ειδικά αν πρόκειται για σημαντικής αξίας. Βασικά οι διατάξεις περί εγκατελειμένων δεν έχουν ασφαλιστικές δικλείδες. Πχ. υποχρεωτική μετακίνηση σε parking του δήμου αν για κάποιο λόγο (πχ.έργα, κυκλοφορία) το όχημα εμποδίζει. Δεύτερον ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή. Τρίτον, επιτροπή που καταγράφει την αξία και διαχωρίζει τα αυτοκίνητα ΄καλής κατάστασης από τα σαπάκια. Κλπ. Κλπ. Πάντως αν κάποιος το διεκδικήσει, σίγουρα θα αποζημιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί στην καπιταλιστική Ευρ. ¨Ενωση η περιουσία ειναι ΙΕΡΗ και κάτι παραπάνω.
-
Με βάση το παραπάνω ΦΕΚ πάντως εξηγείται κι ένα περιστατικό το οποίο έγινε πριν 2 μήνες, οπότε ήρθε ο δήμος και πήρε από τη γειτονιά μας ένα hyundai (με πληρωμένα τέλη νομίζω), γιατί ο ιδιοκτήτης του έψαχνε να βρει άνθρωπο να το πουλήσει σε καλή τιμή και το είχε αφήσει πολλούς μήνες έξω από την είσοδο άλλου σπιτιού. Κατάφερε να το σώσει την τελευταία στιγμή και το πούλησε για 500 ευρώ.
Τι να πω, όσο ζει μαθαίνει κανείς τελικά.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...ενώ για πολλά από τα άλυτα προβλήματα είπε ότι θα χρειαστούν να γίνουν ακόμη και αλλαγές στη νομοθεσία. Ως παράδειγμα ανέφερε τον νόμο για την περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, λέγοντας πως η νομοθεσία είναι άκαμπτη και δημιουργεί εμπόδια στους δήμους.
Πως γινεται να λεει ο ΥΠ.ΕΣ το παραπανω κ εδω μεσα να σκιζεστε ολοι οτι μπορουν να σηκωσουν ακομα κ αυτοκινητο με πινακιδες κ φετινα τελη (που ξαναλεω εχει καθε δικαιωμα να παρκαρει οπου θελει - κ επιτρεπεται - οσο εχει αυτα τα δυο), ΔΕΝ το καταλαβαινω...
Ρε συ Kacey, αφού είσαι fan των νόμων (βλ. ΚΟΚ), ρίξε μια ματιά στο Π.Δ.που προαναφέρθηκε (116/2004). ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ Η ΜΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. Επίσης, για την περίπτωση ύπαρξης πινακίδων απλά αναφέρει ότι ΠΡΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ (χωρίς να καθίσταται προαπαιτούμενη η εύρεση/ενημέρωσή του). Αυτά σε ότι αφορά το νομικό κομμάτι. Είναι ξεκάθαρα κι όποιος διαφωνεί εθελοτυφλεί (εκτός κι αν υπάρχει πιο σύγχρονη νομοθεσία που αγνοώ). Από εκεί και πέρα, είναι λογικό οι περισσότεροι δήμοι να αξιολογούν ανεπισήμως ποια αυτοκίνητα χρήζουν 'απαλλοτρίωσης' και ποια όχι. Ένα αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση με πινακίδες/τέλη δείχνει ότι δεν είναι παρατημένο (αν και νομικά μπορεί να θεωρηθεί εγκαταλελειμμένο) και πιθανότατα δε θα ασχοληθούν μαζί του. Αν, όμως, είναι ερείπιο (σκασμένα λάστιχα, κανά σπασμένο τζάμι, κτλ) ακόμα και τέλη-πινακίδες να έχει, δε βλέπω το λόγο να ΜΗΝ απομακρυνθεί.
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Κλασσική περίπτωση προχειρογραμμένου νόμου. Αντιβαίνει στην συνταγματική κατοχύρωση της ιδιοκτησίας. Για να θεωρηθεί αυτοκίνητο εγκατελειμένο πρέπει να μην έχει στοιχεία κυκλοφορίας (πινακίδες) και αυτοκόλλητο τελών. Αλλιώς νομίμως παρκάρει. Φανταστείτε μοναχικό άνθρωπο με το ακριβό του αμάξι παρκαρισμένο **νομίμως **που μπαίνει νοσοκομείο και μένει εκεί 4 μήνες. Αυτός θα στερηθεί την περιουσία του επειδή αδυνατεί να το μετακινήσει; Αδιανόητο. Εδώ μια δραχμή να έχεις σε τραπεζικό λογαριασμό νομίμως δεν μπορεί να απαλλοτριωθεί όχι αυτοκίνητο,ειδικά αν πρόκειται για σημαντικής αξίας. Βασικά οι διατάξεις περί εγκατελειμένων δεν έχουν ασφαλιστικές δικλείδες. Πχ. υποχρεωτική μετακίνηση σε parking του δήμου αν για κάποιο λόγο (πχ.έργα, κυκλοφορία) το όχημα εμποδίζει. Δεύτερον ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή. Τρίτον, επιτροπή που καταγράφει την αξία και διαχωρίζει τα αυτοκίνητα ΄καλής κατάστασης από τα σαπάκια. Κλπ. Κλπ. Πάντως αν κάποιος το διεκδικήσει, σίγουρα θα αποζημιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί στην καπιταλιστική Ευρ. ¨Ενωση η περιουσία ειναι ΙΕΡΗ και κάτι παραπάνω.Αν αντικαταστήσεις το 'νομίμως' με το 'δικαίως' νομίζω ότι διορθώνεται το νόημα. Το κατά πόσο, βέβαια, ο νόμος πάσχει και μπορεί να καταδικαστεί το ελληνικό κράτος είναι άλλου παπά ευαγγέλιο (μέχρι κάποιος να το πράξει).
-
http://www.agelioforos.gr/default.asp?p ... rtid=75386
506 αυτοκίνητα μαζεψε ο δήμος θεσ/νικης τον περασμενο χρονο.
Κατάσχεση εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου!!!