-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Κυρ Αντωνη ουτε αποριες εχουν κ εμεις ομως δεν εχουμε λεφτα για τετοια..
Θα βελτιωθούν φίλε μου, γράψε μέρα και ώρα που το γράφω.
Α. -
Ενα μικρό update από το America's Cup: οι Νεοζηλανδοί ήταν μπροστά 8-1 και χρειάζονταν άλλον έναν πόντο για να κερδίσουν το κύπελλο και μετά οι Αμερικάνοι έκαναν ένα τρελλό come back (δεν ξέρω να έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο σε οποιοδήποτε άθλημα σε τέτοιο κορυφαίο επίπεδο τουλάχιστον, είναι σα να κερδίζεις το πρωτάθλημα F1 έχοντας 0 πόντους στη μέση της χρονιάς ή κάπως έτσι) και έτσι τώρα είναι 8-8
(Οι Αμερικάνοι έχουν κάνει 10 νίκες και οι Νεοζηλανδοί 8 αλλά οι πόντοι είναι 8-8 επειδή οι Αμερικάνοι τιμωρήθηκαν με -2 πόντους για μια μαϊμουδιά )
Αν έχετε κέφι και μισή ώρα δείτε τον 18ο αγώνα, όπου οι Αμερικάνοι ξεκίνησαν πίσω, οι Νεοζηλανδοί έκαναν νέο ρεκόρ ταχύτητας 47.5 kt (= περίπου 90 Kmh ) και μετά στο όρτσα (προς τον άνεμο) σκέλος οι Αμερικάνοι πέρασαν μπροστά (κάτι που γενικά είναι πολύ δύσκολο και σπάνιο).
Από το περίπου 1:12:00 και μετά:
Παραδέχομαι ότι ήμουν με τους Νεοζηλανδούς (γουστάρω τρελλά NZL και σα χώρα και σα λαό και ήταν και το αουτσάιντερ έτσι και αλλιώς, δεν έχουν το Larry από πίσω...) αλλά υποκλίνομαι στους Αμερικάνους.
Αύριο the winner takes all
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
mjacob που ήσουν ?κι εγώ με τους kiwis ήμουν για τους ίδιους λόγους. Και με την emirates φυσικά γιατί είναι ευγενικοί άνθρωποι και καλούν κόσμο στο σκάφος τους
Το οποίο και ήταν γαμάτη φάση ομολογουμένως, γιατί είχαν πολύ αναλυτική παρουσίαση του τι παίζει με αυτά τα σκάφη και πως λειτουργούν κλπ, και ήταν πολύ εντυπωσιακό (+φυσικά ότι βλέπεις τον αγώνα 'στο ένα μέτρο')Εκτός από τον αγώνα που σου είχα πει, δυστυχώς δεν έπαιζε χρόνος για να δω άλλο από κοντά.
Φαίνονται τα σκάφη από το λόφο που μένω βέβαια, αλλά εντάξει -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
mjacob που ήσουν ?
κι εγώ με τους kiwis ήμουν για τους ίδιους λόγους. Και με την emirates φυσικά γιατί είναι ευγενικοί άνθρωποι και καλούν κόσμο στο σκάφος τους
Το οποίο και ήταν γαμάτη φάση ομολογουμένως, γιατί είχαν πολύ αναλυτική παρουσίαση του τι παίζει με αυτά τα σκάφη και πως λειτουργούν κλπ, και ήταν πολύ εντυπωσιακό (+φυσικά ότι βλέπεις τον αγώνα 'στο ένα μέτρο')Εκτός από τον αγώνα που σου είχα πει, δυστυχώς δεν έπαιζε χρόνος για να δω άλλο από κοντά.
Φαίνονται τα σκάφη από το λόφο που μένω βέβαια, αλλά εντάξειΔεν ασχολιομουν με ιστιοπλοια αλλα βλεποντας τα λινκ που εβαλε ο Νασσος βρηκα αυτο, και μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα απο την τεχνολογια και την μελετη αυτων των σκαφων.
-
Είναι η F1 των σκαφών και πιό πάνω, εμπλέκονται οι ανώτερες τεχνικές υλικών, υπολογισμών, αεροναυτικής, υδροδυναμικής, σχεδιασμού, και ότι πιο κορυφαίο υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, οι σχεδιαστές είναι η απόλυτη κορυφή, και οι ιστιοπλόοι είναι οι Σουμάχερ και η παρέα του της θάλασσας, ειδικά ο τύπος της στρατηγικής πρέπει να είναι λίγο έως πολύ και μετεωρολόγος, ωκεανογράφος, να έχει μελετήσει τα νερά της πίστας κλπ, ένα είδος Ρος Μπρόν, να αποφασίζει στο φτερό, όλοι τους είναι στην κορυφή του αθλήματος.
-
-
Εκεί στο Pearl που κυκλοφορείς όλο κάτι τέτοια μας φέρνεις
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εκεί στο Pearl που κυκλοφορείς όλο κάτι τέτοια μας φέρνειςΠφφφφ, σιγα τα ωα. Μαρινα Ζεας:
Κ αν προσεξετε στο πλαι του στη 1η φωτο, γραφει t/t Dorothy Ann. Δηλαδη αυτο το μικρο βαρκακι με την αναιμικη ιπποδυναμη, ειναι TENDER του διπλανου...
-
Ολα για τη φορολογια.... ρε γμτ...
αλλα για εξηγηστε γιτι οι δυο μεσαιες εχουν μακρυ ποδι και οι ακριανες κοντο?? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εκεί στο Pearl που κυκλοφορείς όλο κάτι τέτοια μας φέρνειςΕ!!! υπερβαλεις αυριο θα παω στο Boat show του Lusail να δεις φωτο!!! αν καιδεν περιμενω πολλα πολλα...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ολα για τη φορολογια.... ρε γμτ...
αλλα για εξηγηστε γιτι οι δυο μεσαιες εχουν μακρυ ποδι και οι ακριανες κοντο??Προφανώς διότι το βύθισμα της γάστρας στο κέντρο είναι μεγαλύτερο από τις άκρες .
-
Σωστο και αυτο!!! επρεπε να το ειχα σκεφθει..
-
Πριν λίγο, στο λιμάνι της Ελευσίνας είδα αυτό:
όχι τίποτα εντυπωσιακό, αλλά τα 4 ματζαφλάρια το κάνουν να δείχνει κάπως. Πάντως φουγάρα δεν είναι, κατέβαζε κοντέινερ και απ'ο,τι διάβασα στο AIS Marine Traffic (live time) είναι γερμανικό.
-
rotor sails ονομάζονται αυτά
-
https://www.youtube.com/watch?v=__8-QSXgupA
επειδήείχα και εγώ απορία για το πως δουλευει... -
To τερατάκι της εταιρίας που δουλεύω
http://www.vesselfinder.com/news/2202-W ... erdam-Port
Δέος
To concept είναι απίστευτο, μένει να δούμε αν θα δουλέψει
Και μία φωτό απ το δικό μου
-
Στα Χανιά ήταν χθες το ιστιοφόρο 'Το γεράκι της Μάλτας'
και φωτό από το μπαλκόνι μου....
http://www.zarpa.gr/χαν% ... %B7%CF%82/
-
Το΄χα δει στο Φλοισβο πριν κατι μηνες αλλα για να πω την αληθεια δεν νομιζω οτι ειναι και το κομψοτεχνημα οπως το υμνει το αρθρο....Ισως το δυσανολογο (;) υψος των ιστων ως προς το μηκος του καραβιου να μου δημιουργησε αυτη την εντυπωση.
-
Τα Perini Navi είναι αριστουργήματα τεχνολογίας και πολυτέλειας, αλλά ούτε εμένα μου αρέσουν ιδιαίτερα. Royal Huisman και Vitters φτιάχνουν ομορφότερα σκαριά.
Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).