-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Όλα είναι θέμα μεγέθουςΣυμφωνώ.
Για αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να υπερβώ τα 9-9,5m. Aπό εκεί και πάνω πράγματι το κόστος αυξάνεται δυσανάλογα, ενώ αρχίζεις να ξεχνάς και οποιαδήποτε έννοια χερσαίας μεταφοράς, πλην της πρώτης και τελευταίας.Μέχρι αυτή την τάξη μεγέθους όμως, μπορείς και να το βγάλεις άνετα για ξεχειμώνιασμα -ή να το ρυμουλκήσεις όποτε θες, σε κάποιον προορισμό-, ενώ το καλοκαίρι απλώς ρεμετζάρεις και μια φορά τη βδομάδα 'κατεβαίνεις' για τρίψιμο της γάστρας (εφόσον δεν έχεις μουραβιάρει).
Τώρα, για τον φίλο eker123, λυπάμαι για την αβαρία που σου συνέβη, ευτυχώς όμως που οι ζημιές περιορίστηκαν στη βάρκα. Λίγο-πολύ όλοι έχουμε ζήσει παρόμοιες δυσάρεστες καταστάσεις. Εύχομαι να έχεις απροβλημάτιστους πλόες από εδώ και στο εξής... Γενικώς, στη θάλασσα απαιτείται τεράστια προσοχή και γνώση, απείρως μεγαλύτερη από ότι στο δρόμο... Αυτό προς όλους τους νέους ναυτιλλόμενους...
-
Μάλλον αναφέρεσαι σε φουσκωτό έτσι?? Γιατί σε cruiser 9 μ και βάρους 3 τόνων και βάλε θές φορτηγό για να το βγάλεις από γλίστρα.
Εσύ με ταχύπλοα ασχολείσαι ή και ιστιοπλοία??
-
Ναι, αναφέρομαι αποκλειστικά σε rib. Και σε αυτά βέβαια, αν μιλάμε για 8,5-9,5 μέτρα χρειάζεσαι αυτοκίνητο με ροπή και 4κίνηση, αλλά σίγουρα μπορείς να το βάλεις-βγάλεις με ευκολία τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο.
Ασχολούμαι αποκλειστικά με ταχύπλοα, και όσο το επιτρέπουν τα οικονομικά, προσπαθώ να ταξιδεύω χειμώνα-καλοκαίρι.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Είναι πολύ εντυπωσιακά. Στη Σκιάθο ένα mega yacht είχε περιμετρικά, τα άναψε το βράδυ ενώ ήταν αρόδο και χαζεύαμε. Τα σύγχρονα συστήματα είναι με οπτικές ίνες και στέλνουν πολύ ωραία κατευθυνόμενη δέσμη και μπορείς να παίξεις και με τα χρώματα.OceanLED Rooster Flame on a 62' Pershing
Youtube Video -
Η επανάσταση στα σκάφη για θαλάσσίο σκι...
Άγιε Βασίλη μου, μακάρι να αποκτήσω κάποτε ένα..........παιδικό όνειρο........
Αλήθεια ασχολείται κανείς με το άθλημα;
-
Ασχολούμαι με το μονοσκί από το '94.
Παλιότερα ξυπνούσαμε ξημερώματα για να προλάβουμε τη θάλασσα ήρεμη, αλλά τα τελευταία καλοκαίρια που σηκωνόμαστε μεσημέρι, πέφτουμε πάνω στην κορύφωση του μελτεμιού, κατάσταση κάθε άλλο παρά κατάλληλη για σκι. Το κακό είναι ότι δίπλωμα ταχυπλόου έχουν ελάχιστοι από την οικογένεια και τους φίλους μου, οπότε τον περισσότερο χρόνο ασχολούμαι με το να τραβάω άλλους ή να τους μαθαίνω... Έχει, όμως την πλάκα του κι αυτό...
Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν θα αγόραζα σκάφος για σκι, για τον απλό λόγο ότι είναι εντελώς ακατάλληλα για συνθήκες καιρού χειρότερες της μπουνάτσας. Θυμάμαι το ski nautique του δασκάλου, όταν έπιανε κανά ξαφνικό μπουρίνι να γίνεται υποβρύχιο για πλάκα... Με πάνω από 2-3b δεν την πάλευε με τίποτα...Πέρα από το σκι, όμως, ένα μάλλον παρεξηγημένο, αλλά πολύ ψυχαγωγικό water sport είναι το tube, το οποίο χωρίς να έχει βέβαια τις τεχνικές απαιτήσεις του σκι, απαιτεί ωστόσο εξίσου υψηλή φυσική κατάσταση, ισορροπία και δύναμη, όταν το επίπεδο δυσκολίας και η ταχύτητα ανέβουν. Αυτό, το οποίο θέλω να δοκιμάσω ένα από το επόμενα καλοκαίρια αναφορικά με το tube είναι το συγκεκριμένο κατασκεύασμα.
Σε ορισμένες αγορές έχει απαγορευτεί η εισαγωγή/πώλησή του, κατόπιν κάποιων σοβαρών τραυματισμών και θανάτων που σημειώθηκαν.
-
αυτό πετάει ρε!!!
τι watersport κ πρασιν'άλογα -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Ασχολούμαι με το μονοσκί από το '94.Παλιότερα ξυπνούσαμε ξημερώματα για να προλάβουμε τη θάλασσα ήρεμη, αλλά τα τελευταία καλοκαίρια που σηκωνόμαστε μεσημέρι, πέφτουμε πάνω στην κορύφωση του μελτεμιού, κατάσταση κάθε άλλο παρά κατάλληλη για σκι. Το κακό είναι ότι δίπλωμα ταχυπλόου έχουν ελάχιστοι από την οικογένεια και τους φίλους μου, οπότε τον περισσότερο χρόνο ασχολούμαι με το να τραβάω άλλους ή να τους μαθαίνω... Έχει, όμως την πλάκα του κι αυτό...
Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν θα αγόραζα σκάφος για σκι, για τον απλό λόγο ότι είναι εντελώς ακατάλληλα για συνθήκες καιρού χειρότερες της μπουνάτσας. Θυμάμαι το ski nautique του δασκάλου, όταν έπιανε κανά ξαφνικό μπουρίνι να γίνεται υποβρύχιο για πλάκα... Με πάνω από 2-3b δεν την πάλευε με τίποτα...Πέρα από το σκι, όμως, ένα μάλλον παρεξηγημένο, αλλά πολύ ψυχαγωγικό water sport είναι το tube, το οποίο χωρίς να έχει βέβαια τις τεχνικές απαιτήσεις του σκι, απαιτεί ωστόσο εξίσου υψηλή φυσική κατάσταση, ισορροπία και δύναμη, όταν το επίπεδο δυσκολίας και η ταχύτητα ανέβουν. Αυτό, το οποίο θέλω να δοκιμάσω ένα από το επόμενα καλοκαίρια αναφορικά με το tube είναι το συγκεκριμένο κατασκεύασμα.
Σε ορισμένες αγορές έχει απαγορευτεί η εισαγωγή/πώλησή του, κατόπιν κάποιων σοβαρών τραυματισμών και θανάτων που σημειώθηκαν.
Κι εγώ ασχολούμαι από το 2001....είναι φοβερή αίσθηση και καταλαβαίνω απόλυτα τι λες για τον καιρό..
Κάτι παρεμφερές με το ιπτάμενο που δείχνεις έχω δοκιμάσει σε φίλο με επιχείρηση watersports.....έχω φτιάξει και ένα σχετικό βιντεάκι..αυτή τη στιγμή το site είναι down λόγω λήξης του domain registration αλλά όταν ανανεωθεί θα σου στείλω link....πετάει ψηλά το άτιμο!
Υ.Γ. Έχω δίπλωμα ταχυπλόου, αν βρεθούμε ποτέ στις ίδιες θάλασσες σε τραβάω ευχαρίστως
-
Σ' ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, μετά χαράς να κανονίσουμε μια εξόρμηση αποκλειστικά για σκι. Όποτε μας κάνει το χατίρι και ο καιρός.
Σχετικά με το kite tube, κι εγώ μόλις το είδα δελεάστηκα, λόγω του ύψους που παίρνει. Σε κάποιες φάσεις, στο video, φαίνεται να ξεπερνάει τα 6-7μ. Σίγουρα όμως θέλει αρκετά knots για να σηκωθεί, και άρα την ανάλογη ισχύ, ενώ σίγουρα θέλει και προσοχή από την μεριά του tuber γιατί μια πτώση από εκεί πάνω και με ταχύτητα ίσως δημιουργήσει προβλήματα.
Θα περιμένω να ανεβάσεις το link με το βιντεάκι σου.
-
Ανέβασα το κρίσιμο απόσπασμα στο youtube...όπως θα δεις αυτό το κατασκεύασμα είναι πιο μεγάλο και σηκώνει 1-6 άτομα....όσους περισσότερους βάλεις, τόσο λιγότερο πετάει.
Flyfish
Αυτές οι γκαζιές που το κάνουν να πετάει για λίγο (με πορεία κόντρα στον άνεμο) είναι γύρω στους 25-30 κόμβους. Το σκάφος είναι ένα Air Nautique 216 με κινητήρα 5.7L - 330 HP.
Για να το κρατήσεις σταθερά ψηλά θέλει 30, 30+ κόμβους, κόντρα στον καιρό. Για να το σηκώσεις για λίγο αρκεί μια γερή γκαζιά και μετά από λίγο κόβεις...
Αυτό που έχεις στο βιντεάκι σου φαίνεται να πετάει πιο εύκολα...και με χαμηλότερες ταχύτητές..
Είμαι από Θεσσαλονίκη και τα καλοκαίρια κατεβαίνω Σποράδες....δεν ξέρω αν θα είναι εύκολο να συναντηθούν οι θαλάσσιοι δρόμοι μας, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
-
-
-
Καρδιακό
-
Καρδιακό επεισόδιο δεν λες τίποτα ,με άφησαν και ανέβηκα στο Aquariva και ένα άλλο ταχύπλοο που δεν θυμάμαι το όνομα με αρχικές τιμές 350.000 ευρώ. .Γύριζα από το πρωί στις 10 μέχρι τις 5 το απόγευμα και δεν είδα πάνω από το 80% των εκθεμάτων ,μπούχτισα στα Riva
-
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
με αρχικες τιμες 350.000 ευρω.Δεν είναι και πολλά χρήματα αυτά. Μιλάμε για 2 - 3 - 4 εκατομμύρια και βάλε
-
Δεν μιλάμε για θαλαμηγoυς, μεγαλο ταχύπλοο ήταν μάρκα Comitti Venezia 28. Οι θαλαμηγοί ναι χτυπούσαν τρελά λεφτά!!
-
-
45 πόδια.....
-
-
Πόσταρε και την κοπελιά
Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).