-
Οχι φιλε avrohnis παντρεμενος δεν ειμαι..(ακόμα)
Οι προυποθεσεις που θετεις ακούγονται τελείως λογικες και τις εχω υπόψην μου.Σκοπευω να παω για δίπλωμα μαζι με τον αδερφό μου.Εχω γνωμες περι των σχολών..Για παράδειγμα μια που εχω ακουστα και μόνο,ειναι στη χαλκίδα που μου την συνεστησαν ως καλή και με καλούς εκπαιδευτές.Η γνωμη σου ποια ειναι;Βεβαια εχω ακούσει και ιστορίες όπου στο μαθημα εβγαιναν στα ανοιχτα και έπιναν ποτα και μπύρες εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι,κατι το οποίο δεν μου ακούγεται και φυσικό,αν λαβεις υπόψην σου τους κινδύνους.Θα ηθελα αν δε σου κανει κόπο να αναφερεις μερικές σχολές έτσι για να εχω μπούσουλα και να δω απο κει και περα με αρκετό ψαξιμο πως θα κινηθω..
Σ ευχαριστω για την απάντηση.
-
Αν και τα ιστιοπλοικά είναι ταύλα! και την θάλασσα την αγαπάω απο τότε που με θυμάμαι, γενικά με θεωρώ κουλάτζα, να βγάλω το τομάρι και 4-5 αθώες ψυχές στα ανοιχτά...επίσης δεν εμπιστεύομαι κανένα φούστη να μου το κάνει αυτό (πιο μικρός είχα την χαρά να μπαίνω σε ένα μικρό σχετικά ιστιοπλοικό δεν ξέρω μέτρα, το οποίο κιόλας είχε απο την καρίνα μπροστά αφτο που εξέχει και πάει πως τα κάτω -δεν ξέρω και ορολογία - αλλά μετά από ένα μπουρίνι ένα Σεπτέμβρη πριν πολλά χρόνια δεν έχω ξαναμπεί, να πω την αλήθεια ήμουνα και πιτσιρικάς, είχε ξεράσει και το μαλακισμένο ο ξαδερφός μου (ακόμη πιο πιτσιρικας αυτός) τραγικό, δεν έχω ξαναμπεί για βόλτα, παρα μόνο για κρασάκι κλπ αραγμένο) οπότε πάμε στο φουσκωτό, το οποίο γουστάρω τρελά, και πηγαίνωντας στα ρηχά του πούστη τι να πάθεις!
Εκτός πλάκας, με τον ξάδερφο -άλλο όχι το όργιο που ξερνούσε σα το γατί μέσα στο ιστιοπλοικό - κάνουμε όποτε έχουμε χρόνο ψαροντούφεκο, ένα τέντερ που είχε ο ξάδερφος εκτός του ότι δεν άντεχε 2 γουρούνια 100 κιλών ούτε τα ψαροντούφεκα δεν χωράγανε, ένα φουσκωτό γύρο στα 4,5 μέτρα με μια νορμαλ μηχανή για το μηκος του 4χρονη πόσο στοιχίζει? μιλάω για αγορά καινούργιο.
-
Φίλε pasxos.
Σου αναγράφω τους κυριότερους.
ΓΝΩΜΗ δική μου είναι , να επιλέξεις μεταξύ των παρακάτω ομίλων τον ΝΟΠΦ. (αν θες να διδαχτείς σωστά Ιστιοπλοΐα , αλλά και ναυτοσύνη).
Όχι ότι οι υπόλοιποι είναι κακοί….
...............................................................................................
...............................................................................................
Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος
Ο Όμιλος ιδρύθηκε το 1933 από μια ομάδα επιφανών Αθηναίων με την επωνυμία ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ.
noe@ycg.gr
……………………………………………………..
Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοϊας Ανοιχτής Θαλάσσης Π.Ο.Ι.Α.Θ.
Ο ΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιος 'Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης) ιδρύθηκε το 1961 στον Πειραιά με πρωταρχικό σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση της Ιστιοπλοΐας στην ανοικτή θάλασσα στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο δηλώνεται και στην επωνυμία του.
info@horc.gr
…………………………………………………………………………………..
Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου Ν.Ο.Π.Φ.Iδρύθηκε το 1937 και έχει να επιδείξει αξιόλογη δραστηριότητα στην ιστιοπλοΐα, αναδεικνύοντας Oλυμπιονίκες (Tόκυο, Mεξικό, Bαρκελώνη, Aτλάντα), πρωταθλητές Eυρώπης, Bαλκανιονίκες.
Ο Ναυτικός Ομιλος Παλαιού Φαλήρου έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία 4 Eυρωπαϊκά Πρωταθλήματα FINN, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα J/24 του 1991, 2 Bαλκανικά Πρωταθλήματα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 Nέων, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SOLING και Soling Match Racing το 1993,το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα STAR το 1995, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 420 το 1999 ,όπως επίσης Πανελλήνια και διασυλλογικά πρωταθλήματα και αγώνες ανοικτής θαλάσσης.
nopf@otenet.gr
…………………………………………………………………
Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πόρτο Ράφτη Ι.Ο.Π.Ρ.Το 1993 ιδρύθηκε το τμήμα ιστιοπλοΐας του ΑΣΠΟΡ και το ιστιοπλοϊκό τμήμα του ΑΟΜ. Κατανοώντας το πνεύμα του νέου αθλητικού νόμου ο ΑΣΠΟΡ συνενώθηκε με το Ιστιοπλοϊκό τμήμα του ΑΟΜ το 2000. Συνενώθηκαν λοιπόν δύο ιστιοπλοϊκοί πυρήνες που ανήκουν μεταξύ των πρώτων ομίλων σε δραστηριότητα διακρίσεις και συμμετοχές.
iopordm@hotmail.com
………………………………………………………………………………………………………
Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας Ν.Ο.Τ.Κ.Το 1958 ιδρύεται ο Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας (Ν.Ο.Τ.Κ.), ο οποίος αργότερα, λόγω των σπουδαίων και διαρκώς επεκτεινομένων ναυταθλητικών δραστηριοτήτων, μετονομάστηκε σε Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας.
Τηλ. +30 210 413-1819
Fax: +30 210 413-1549
……………………………………………………………………….
Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς ΙΟΠΟ Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, ιδρύθηκε το 1937 και είναι από τους παλαιότερους ομίλους στο χώρο της ιστιοπλοΐας και του ναυταθλητισμού.
Η έδρα του είναι στο Μικρολίμανο (εκεί ακριβώς όπου από το 479 π.Χ. ο Θεμιστοκλής είχε διαμορφώσει τους όρμους της Μουνιχίας, σημερινό Μικρολίμανο,
Τηλ. Επικοινωνίας :210 4177 636, 210 4225 076
Επίσημο site :http://www.iop.gr/ -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
ένα φουσκωτό γύρο στα 4,5 μέτρα με μια νορμαλ μηχανή για το μηκος του 4χρονη πόσο στοιχίζει? μιλάω για αγορά καινούργιο.Ένα τέτοιο όπως αυτό που έχεις στο μυαλό σου , θα το βρεις (ανάλογα την εποχή και τον ανάλογο εξοπλισμό ) από 15 έως 20 χιλιάρικα ευρώ.
-
Αδικα σε εβαλα σε ταλαιπωρία avrohnis...
Τωρα μπηκα εκει που λεει η υπογραφη σου (ναι ξερω ) οπότε εχω ΠΟΛΥ διαβασμα.Να με συγχωρείς και σε καθε περίπτωση σε ευχαριστω.
Υγ:Καλα μη νομιζεις ότι ξεφυγες,θα χω σιγουρα απορίες...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Αδικα σε εβαλα σε ταλαιπωρία avrohnis...Τωρα μπηκα εκει που λεει η υπογραφη σου (ναι ξερω ) οπότε εχω ΠΟΛΥ διαβασμα.Να με συγχωρείς και σε καθε περίπτωση σε ευχαριστω.
Υγ:Καλα μη νομιζεις ότι ξεφυγες,θα χω σιγουρα απορίες...
Καμία ταλαιπωρία δεν υπέστην.
Να μην ζητάς συγνώμη και παρακαλώ.
Είμαι στην διάθεση σου , για όποια απορία έχεις. -
@ avrohis έχει μεγάλη διαφορά δλδ αν πας να αγοράσεις κάτι το Δεκέμβρη και το ίδιο ακριβώς να το αγοράσεις 5 μένης μετά?
@ nasos/sti αν το βρεις αυτό σε 10-12 μηνες που θα παίζουν κάποια λεφτά θα σου κάνω τη χάρη να οδηγήσω και το sti σου!
-
Όχι.
Και οι δύο περιπτώσεις που ανέφερες , ΔΕΝ είναι μήνες για αγορά..
Στα φουσκωτά σκάφη (όπως και στις μοτοσικλέτες) αγοράζουμε Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο και πουλάμε Απρίλιο – Μάιο – Ιούνιο. -
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
ένα φουσκωτό γύρο στα 4,5 μέτρα με μια νορμαλ μηχανή για το μηκος του 4χρονη πόσο στοιχίζει? μιλάω για αγορά καινούργιο.
Ένα τέτοιο όπως αυτό που έχεις στο μυαλό σου , θα το βρεις (ανάλογα την εποχή και τον ανάλογο εξοπλισμό ) από 15 έως 20 χιλιάρικα ευρώ.
αμα σου βρω με 8 χιλιαρικακια?
Το «κακό» το κρέας , το τρώνε τα σκυλιά..
Και μην λησμονούμε ότι στην θάλασσα ΔΕΝ υπάρχει express service…. -
Ο χρήστης avrohis έγραψε:
Όχι.
Και οι δύο περιπτώσεις που ανέφερες , ΔΕΝ είναι μήνες για αγορά..
Στα φουσκωτά σκάφη (όπως και στις μοτοσικλέτες) αγοράζουμε Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο και πουλάμε Απρίλιο – Μάιο – Ιούνιο.Ναι ρε συ αυτό εννούσα, ότι αν πάω να αγοράσω κάτι τον Γενάρη, και το ίδιο ακριβώς πακέτο πάω να το αγοράσω 5 μήνες μετά, θα έχει πάρει τόσο πάνω σε τιμή? Μιλάω για καινούργιο, όχι για μεςτάχειρο, που είναι λογικό!
-
Αγαπητέ Νάσο
Με 4- 5 χιλιάρικα παίρνεις έως 3,80 μ . συμβατικό (SIB) φουσκωτό με τετράχρονη 15 ίππων μηχανή και εξοπλισμό (καινούριο).
Ο φίλος μιλούσε για καρινάτο (RIB) 4,50 με ανάλογη για αυτόν τον τύπο και αυτό το μήκος τετράχρονη μηχανή.(δηλαδή μιλάει για μηχανή 60 – 70 ίππων) + τον ανάλογο εξοπλισμό.
Οι δύο αυτοί τύποι σκαφών , δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση μεταξύ τους ,
Ούτε σε δυνατότητες αλλά ούτε σε τιμή. -
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
τσακο κ το φοντο της επιφανειας εργασιας.
http://www.marin.ru/dufour/D40/Dufour_40_-044.jpgΠάρε και μια δική μου μήπως σου αρέσει για φόντο. Από Rolex Middle Sea Race, Malta 2005. Φανταστικός αγώνας
-
Και οι δύο φωτογραφίες ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ.
Σας ευχαριστώ.
Ενώ στα φουσκωτά , η ΜΕΓΑΛΗ μου αγάπη είναι τα πανάδικα σκάφη , από όπου και ξεκίνησα πριν από …Χμ , Χμμμμ ας πούμε πριν από Χ χρόνια.. -
Ρε Σπύρο, πως μπορεί ένας κοινός θνητός να το ζήσει αυτό έστω μία φορά, πριν πεθάνει;
-
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Και οι δύο φωτογραφίες ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ.
Σας ευχαριστώ.
Ενώ στα φουσκωτά , η ΜΕΓΑΛΗ μου αγάπη είναι τα πανάδικα σκάφη , από όπου και ξεκίνησα πριν από …Χμ , Χμμμμ ας πούμε πριν από Χ χρόνια..Και εγώ παλιός πανάς είμαι με πολούς αγώνες ανοικτής θαλάσσης στο ενεργητικό μου.(διέθετα στο παρελθόν Dufour 28 και μετά Grand Soleil 39)
Τώρα λόγω ελείψεως χρόνου κατέληξα σε μικρό φουσκωτό(ZAR 53) αλλά και αυτό κάθεται.Σε τρία καλοκαίρια 12 ώρες.....Για σου συνάδελφε.
…………………………………….
Μία από τα ίδια…. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ρε Σπύρο, πως μπορεί ένας κοινός θνητός να το ζήσει αυτό έστω μία φορά, πριν πεθάνει;
Θα το κανονίσουμε. Σοβαρολογώ
Ρε συ, μήπως να οργανώσουμε ένα sailing weekend του Forum νωρίς το καλοκαίρι (πχ. Ιούνιο, πριν το Αιγαίο) ? 'Χέρια' έχουμε, σκάφος θα βρούμε, αεράκι θα παραγγείλουμε
Σοβαρολογώ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Θα το κανονίσουμε. Σοβαρολογώ
Ρε συ, μήπως να οργανώσουμε ένα sailing weekend του Forum νωρίς το καλοκαίρι (πχ. Ιούνιο, πριν το Αιγαίο) ? 'Χέρια' έχουμε, σκάφος θα βρούμε, αεράκι θα παραγγείλουμε
ΣοβαρολογώΆργησα λίγο να απαντήσω, λιποθύμησα όταν τα διάβασα και μόλις συνήλθα.
Μέσα - και βάλτε με να τραβάω κουπί, τα καθαρίζω την Καλλιόπη, ό, τι να 'ναι. -
Ioύνιο; Εξεταστική...
Θεσσαλονίκη τι επιλογές έχουμε για ιστιοπλοΐα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ioύνιο; Εξεταστική...Μην παίρνεις κι όρκο...
Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).