-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Τα μελανια της σειρας CLI521 της Canon κοστιζουν 9.95€ το καθενα (black-cyan-yellow-magenta) και περιεχουν απο 9ml.Αρα μονο για τα χρωματα πληρωνεις 29,85€, και παιρνεις 27ml χρωμα.
To HP No351 που παιρνει το HP 6410, κοστιζει 16,95€ και περιεχει συνολο 3.5ml...
Επισης:
Στον Canon, αν τελειωσει ΕΝΑ χρωμα (πχ το κυανο, γιατι φωτογραφιζεις συνεχεια ουρανο και θαλασσα) αλλαζεις ΕΝΑ χρωμα.
Στην HP αν τελειωσει το Cyan, αναγκαστικα αγοραζεις ξανα ΟΛΑ τα χρωματα...
Δεν έχει σημασία πόσα ml έχει μέσα (ή μάλλον έχει), αλλά πόσες σελίδες βγάζει. Αυτές είναι μετρήσεις που γίνονται. Εκεί θα δεις το value for money.
Μιας και μιλάμε για value for money, καλύτερα να αγοράζονται τα XL μελάνια που περιέχουν περισσότερο μελάνι μέσα και βγάζουν περισσότερες εκτυπώσεις, για κάποιον που εκτυπώνει αρκετά.
Ο 6410 παίρνει το 350/351, που βγάζει 210 και 155 σελίδες αντίστοιχα. Τα XL μελάνια βγάζουν 1000 σελίδες μαύρο και 580 σελίδες το έγχρωμο (!!).
Τώρα, για να δεις όμως πόσο δεν έχουν σημασία τα ml αλλά το πόσες σελίδες βγάζουν (συνεπώς μη τα κοιτάς καν), κοίτα το παρακάτω:
350, 14,88 eur (MRSP), 4,5ml, 210 pages (5% coverage), 0,07 eur ανά σελίδα (αυτό είναι το σημαντικό)
350XL, 30,98 eur (MRSP), 25ml, 1000 pages (5% coverage), 0,03 eur ανά σελίδα (!)
351, 17,71eur (MRSP), 3,5ml, 155 pages, 0,11 eur ανά σελίδα
351XL, 33,80 eur (MRSP), 14ml, 580 pages, 0,05 eur ανά σελίδα.Σημείωση ότι οι τιμές είναι MRSP που σημαίνει ότι στην αγορά τις βρίσκεις χαμηλότερα.
Το πόσες σελίδες βγάζουν, τα Αυθεντικά Αναλώσιμα ΗΡ το αναγράφουν στο πίσω μέρος της συσκευασίας.
Δες πόσες σελίδες βγάζουν τα αναλώσιμα της Canon σε ίδιου κόστους μηχανήματος και κάνε την άσκηση. Επιπλέον, σε όλους τους εκτυπωτές πρέπει να αλλάξεις το μελάνι που έχει τελειώσει, δε μου έχει τύχει να μου ζητήσει κάποιος ΗΡ να αλλάξω το Cyan πχ αν έχει ακόμα πάνω από 10%.
Άρα μη κοιτάς euro vs ml, αλλά euro vs page yield.
Τώρα, τα 4 μελάνια έχουν καλύτερη απόδοση και ποιότητα, αλλά είναι πιο ακριβή λύση...επιλέγεις και παίρνεις.
Τέλος, ΜΑΚΡΙΑ από refill (ειδικά λύσεις με τη βελόνα, που τη θυμηθήκατε ) γιατί δεν είναι μόνο το κόστος του μελανιού που είναι σίγουρα κατά 50% φθηνότερο, αλλά επειδή εκτυπώνουν κατά 64% λιγότερο από τα αυθεντικά αναλώσιμα και επιπλέον προκύπτουν και άλλες ζημιές όπως ζημιές στον εκτυπωτή, paper jams, κόστος χαρτιού και χρόνος που σπαταλάται για να επανα-εκτυπώσεις κάτι.
Αυτά!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στο BIOS ή στα Windows;
στα Windows
Αν έχεις ΧΡ και τα έχεις εγκαταστήσει από κανονικό CD (όχι πλήρες, με προγράμματα κλπ που απλώς αντιγράφει αρχεία στον σκληρό): http://pubs.logicalexpressions.com/Pub0 ... asp?ID=305' target='_blank
Αν όχι: http://www.lostpassword.com/windows.htm' target='_blank (+pm)
-
Κοιτάζοντας σε κάποιο άλλο φόρουμ, είδα ότι πολλοί προτιμούν έναν Laser με κάτι περισσότερο στα χρήματα, λόγω ότι αποφεύγεται το πρόβλημα των ξεραμένων μελανιών στους inkjet. Πρόσεξα επίσης ότι οι αντίστοιχοι laser έχουν λιγότερη ανάλυση εκτύπωσης (600Χ600dpi) στα ίδια λεφτά σε σχέση με τους inkjet, άρα για να φτάσεις σε μια αντίστοιχη ανάλυση (ας πούμε 5760Χ1440dpi), πρέπει να πας σε αρκετά ακριβότερο. Αυτό γιατί συμβαίνει ή μάλλον μπορεί να γίνει σύγκριση ή είναι μόνο η ταχύτητα που κάνει την διαφορά?? Πάντως, βλέπω διαφορετικές απόψεις ανάλογα με το πως του έχει βγει στην χρήση του καθενός το κάθε μηχάνημα που χρησιμοποιεί.
-
Αν δεν τυπώνεις φωτογραφίες, ένας έγχρωμος laser είναι άριστη επιλογή. Και τις φωτογραφίες μια χαρά τις βγάζει, απλώς δεν φτάνει την απόδοση ενός inkjet ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΑΡΤΙ.
Το κείμενο τυπώνεται καλύτερα σε laser σε κάθε περίπτωση.
Γενικά, οι εκτυπώσεις σε laser είναι και πιο ανθεκτικές, αφού δεν μουτζουρώνονται από ιδρωμένα χέρια.Για να λυθούν οι απορίες, έκανα το εξής:
- Την ακόλουθη φωτογραφία
και την τύπωσα στο **NORMAL **(όχι στο Best) με τον απλό-φθηνό Xerox 6110 έγχρωμο laser.
Σκάναρα την εκτυπωμένη εικόνα στα 300 dpi με έναν scanner απλώς καλούτσικο, με τον οποίο όμως έχει χάσει λίγο σε χρωματική απόδοση (πήγε λίγο προς το μπλε, αλλά βαριόμουν να το ρυθμίσω).
Ιδού το αποτέλεσμα: -
Πολύ χρήσιμη η πληροφορία αυτή manosk. Η αλήθεια είναι ότι φωτογραφίες δεν εκτυπώνω, ενδιαφέρομαι για κείμενο περισσότερο. Άλλωστε και το σκάνερ σαν ελαφρύ φωτοτυπικό μηχάνημα θα είναι για κάποια λίγα αντίγραφα που θα χρειάζομαι. Οπότε μάλλον θα πρέπει να στραφώ σε laser πολυμηχάνημα με σκάνερ και φαξ.
-
Νομίζω πάντως ότι ο 6110 δεν έχει fax...
Επειδή μου χάλασε ο HP Officejet 7200 που είχα (240 ευρώ τον είχα πάρει προ 1 1/2 έτους) αποφάσισα να πάρω κάτι φτηνό μιας και δεν έχω ιδιαίτερα απαιτητικές εργασίες να κάνω αλλά από την άλλη τα χρειάζομαι όλα...Έχω κι ένα παλιό laser για πρόχειρες εκτυπώσεις, από το Παρίσι από το 1998!! (όλη η ελληνική κοινότητα έχει τυπώσει σ'αυτόν εργασίες, διδακτορικά και πτυχιακές -mémoires)...Πάντως γενικά συμφωνώ για την επιλογή ενός laser πολυμηχανήματος. (η φωτογραφική εκτύπωση βέβαια δεν μου χρειάζεται καθόλου, ούτε καν το χρώμα δεν μου πολυχρειάζεται).
Οπότε τη Δευτέρα θα μου ερθει ο Canon Pixma MX310 στα 94 ευρώ...Τόσο τζάμπα που είναι, όσο βγάλει...Πάντως αν χαλάσει κι αυτός θα πάω για laser πολυμηχάνημα....
Προς το παρόν θα περάσει το τσιγγούνικό μου -
Όχι, ο 6110 δεν είναι καν πολυμηχάνημα. Είναι έγχρωμος laser. Aλλά είναι ένα καλό μέτρο σύγκρισης ως προς τις δυνατότητες εκτύπωσης των σύγχρονων laser.
-
Τα φαξ επειδή συνήθως είναι μαυρισμένα, ξοδεύουν ΠΟΛΥ μελάνη. Δεν συμφέρουν τα πολυμηχανήματα αν υπάρχει σημαντικός αριθμός φαξ.
-
Εγώ πάντως είχα δώσει 120 € για έναν Canon IP4200 και από τότε έχω πληρώσει άλλες 2 φορές τον εκτυπωτή σε μελάνια. Με ένα laser θα είχα δώσει αρκετά παραπάνω λεφτά στην αρχή, θα είχα πληρώσει όμως και τα μισά λεφτά σε μελάνια...
-
Κάποιος που εκτυπώνει αρκετές σελίδες, κάνει μεγάλο λάθος αγοράζοντας inkjet. Eκτός αν τον θέλει κυρίως για φωτογραφίες.
Πάντως και έναν σχετικά φθηνό laser ν' αγοράσεις, η αλλαγή τόνερ κοστίζει πολύ ακριβά σε σχέση με τον εκτυπωτή. Πχ αν αλλάξω όλα τα χρώματα του δικού μου με γνήσια, θα είναι σαν να αγοράζω νέο εκτυπωτή.
Το κακό είναι ότι αν αγοράσω νέο εκτυπωτή, θα έχει μισογεμάτα τόνερ. Οι σελίδες βέβαια που θα βγάλω θα είναι πάρα πολλές. Επίσης, είμαι ακόμα με τα αρχικά τόνερ (δεν κάνω πολλές εκτυπώσεις), αλλά ούτε ξεραίνονται, ούτε ξερνάνε.
Λύση: επαναγόμωση με κέρδος 30-40%. -
Ναι, η αλλαγή των τόνερ ενός laser κοστίζει πολλά λεφτά, τα τόνερ αυτά όμως μπορούν να τυπώσουν πολλές παραπάνω σελίδες απ' ότι τα μελάνια ενός inkjet.
Χοντρικά, μπορεί τα μελάνια των laser να τυπώνουν π.χ. διπλάσια λεφτά, τυπώνουν όμως τετραπλάσιες σελίδες. -
Μα και πάλι ...και 70 ευρώ να κάνει το τόνερ...πόσο νομίζετε ότι κάνουν τα μελάνια; Μία η άλλη είναι.
Και δεν συζητάμε τον όγκο σελίδων που εκτυπώνεις με το τόνερ. -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Δεν έχει σημασία πόσα ml έχει μέσα (ή μάλλον έχει), αλλά πόσες σελίδες βγάζει. Αυτές είναι μετρήσεις που γίνονται. Εκεί θα δεις το value for money.
Τώρα, για να δεις όμως πόσο δεν έχουν σημασία τα ml αλλά το πόσες σελίδες βγάζουν, κοίτα το παρακάτω:
350, 14,88 eur (MRSP), 4,5ml, 210 pages (5% coverage), 0,07 eur ανά σελίδα
350XL, 30,98 eur (MRSP), 25ml, 1000 pages (5% coverage), 0,03 eur ανά σελίδα (!)
351, 17,71eur (MRSP), 3,5ml, 155 pages, 0,11 eur ανά σελίδα
351XL, 33,80 eur (MRSP), 14ml, 580 pages, 0,05 eur ανά σελίδα.Το πόσες σελίδες βγάζουν, τα Αυθεντικά Αναλώσιμα ΗΡ το αναγράφουν στο πίσω μέρος της συσκευασίας.
Mεχρι πριν ενα 6μηνο, η HP στο πισω μερος της συσκευασιας εγραφε ml και οχι σελιδες.
Τωρα τελευταια αρχισε να αναγραφει τις σελιδες, υποθετω για λογους μαρκετινγκ. Και βεβαια ποτε δε συμπιπτουν με την πραγματικοτητα.
Δεν ειναι δυνατον ενα μελανι HP με 3.5ml, να εκτυπωνει περισσοτερες σελιδες απο ενα Canon με 9ml...Επισης: Η HP θα κανει αυξησεις της ταξης του 10% απο το νεο ετος.
Δες πόσες σελίδες βγάζουν τα αναλώσιμα της Canon σε ίδιου κόστους μηχανήματος και κάνε την άσκηση. Επιπλέον, σε όλους τους εκτυπωτές πρέπει να αλλάξεις το μελάνι που έχει τελειώσει, δε μου έχει τύχει να μου ζητήσει κάποιος ΗΡ να αλλάξω το Cyan πχ αν έχει ακόμα πάνω από 10%.
Δες το tip του htanso21...
Άρα μη κοιτάς euro vs ml, αλλά euro vs page yield.
Γιατι? Εγω πληρωνω € και αγοραζω ml...
Και αν δεις τις τιμες που μου παρεθεσες, τα €, τα ml και συνεπως ο μεγιστος αριθμος εκτυπωσεων ειναι αμεσα συνδεδεμενα...Τέλος, ΜΑΚΡΙΑ από refill (ειδικά λύσεις με τη βελόνα, που τη θυμηθήκατε ) γιατί δεν είναι μόνο το κόστος του μελανιού που είναι σίγουρα κατά 50% φθηνότερο, αλλά επειδή εκτυπώνουν κατά 64% λιγότερο από τα αυθεντικά αναλώσιμα και επιπλέον προκύπτουν και άλλες ζημιές όπως ζημιές στον εκτυπωτή, paper jams, κόστος χαρτιού και χρόνος που σπαταλάται για να επανα-εκτυπώσεις κάτι.
Εδω συμφωνουμε.
Ποτε refill.Η καλυτερη λυση για μια σχετικη οικονομια, ειναι συμβατα μελανια απο επωνυμους κατασκευαστες (πχ Pelikan) που παρεχουν και εγγυηση καλης λειτουργειας.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Mεχρι πριν ενα 6μηνο, η HP στο πισω μερος της συσκευασιας εγραφε ml και οχι σελιδες.
Τωρα τελευταια αρχισε να αναγραφει τις σελιδες, υποθετω για λογους μαρκετινγκ. Και βεβαια ποτε δε συμπιπτουν με την πραγματικοτητα.
Δεν ειναι δυνατον ενα μελανι HP με 3.5ml, να εκτυπωνει περισσοτερες σελιδες απο ενα Canon με 9ml...Επισης: Η HP θα κανει αυξησεις της ταξης του 10% απο το νεο ετος.
Από το Μάιο και μετά τα αναλώσιμα γράφουν σελίδες για ευκολία προς τους καταναλωτές, όχι για λόγους μάρκετινγκ. Εσύ τι καταλαβαίνεις καλύτερα, πόσες σελίδες βγάζει το μελάνι ή πόσα ml έχει?
Βεβαίως και είναι δυνατό...εξαρτάται από τον εκτυπωτή και πόσο μελάνι σπαταλάει για να εκτυπώσει. Το κάθε μηχάνημα και το κάθε αναλώσιμο δουλεύει διαφορετικά, επίσης έχει σημασία τι coverage σελίδας το μετράει ο καθένας. Το σωστό είναι 5%.
Τέλος, το δοχείο μέσα δεν έχει μόνο χρωματισμένο νερό. Έχει από χημικές ουσίες μέχρι και λιπαντικό...αυτά όλα στα υπολογίζουν στα ml, άρα είναι λογικό το κάθε μελάνι να βγάζει άλλο page yield γιατί η κάθε εταιρία έχει διαφορετικές δοσολογίες. Γιαυτό να κοιτάς πάντα πόσες σελίδες βγάζει.
Οι μετρήσεις γίνονται από ανεξάρτητους φορείς, εκτός ΗΡ.
Ίδιες αυξήσεις θα κάνουν όλες οι εταιρίες εκτός από την ΟΚΙ και τη Ricoh και μάλιστα μερικές και μεγαλύτερες. Ο λόγος είναι επειδή το σίδερο και οι πρώτες ύλες έχουν ακριβύνει.
Γιατι? Εγω πληρωνω € και αγοραζω ml...
Και αν δεις τις τιμες που μου παρεθεσες, τα €, τα ml και συνεπως ο μεγιστος αριθμος εκτυπωσεων ειναι αμεσα συνδεδεμενα...Μα θα πρέπει να σε ενδιαφέρει. Θα πρέπει να δεις πόσο σου κοστίζει κάθε σελίδα που εκτυπώνεις, αυτή την άσκηση πρέπει να κάνεις. (κοίτα και τη προηγούμενη απάντηση)
Τα ml είναι συχνά misleading γιατί δεν βγάζουν στάνταρ ίδιες σελίδες, εξαρτάται από τη χρήση που κάνει το μελάνι επάνω στο χαρτί, αλλά και ο ίδιος ο εκτυπωτής. ΜΗ κοιτάς τα ml, κοίτα πόσες σελίδες βγάζει και δες πόσο σου κοστίζει η κάθε σελίδα σε ευρώ-λεπτά. Το page yield είναι μέσα, μην ανησυχείς.
Εδω συμφωνουμε.
Ποτε refill.Η καλυτερη λυση για μια σχετικη οικονομια, ειναι συμβατα μελανια απο επωνυμους κατασκευαστες (πχ Pelikan) που παρεχουν και εγγυηση καλης λειτουργειας.
Και εκεί υπάρχουν κρυφά κόστη. Εκεί βέβαια 1/3 δε λειτουργούν και βγάζουν 34% λιγότερο από τα αυθεντικά αναλώσιμα, αλλά και εκεί θα έχεις τα ίδια προβλήματα.
Περισσότερα εδώ:
http://www.hp.gr/inktest
http://www.hp.gr/tonertest
(έρευνες από ανεξάρτητους φορείς)Επίσης, εγγύηση δε σου παρέχει κανείς. Αν χαλάσει ο εκτυπωτής επειδή έπαθε ζημιά από το αναλώσιμο ΔΕ θα στον αντικαταστήσει καμιά Pelikan.
-
Μελάνια που ΔΕΝ μυρίζουν απαίσια αγοράζει κανείς; €€€
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τα ml είναι συχνά misleading γιατί δεν βγάζουν στάνταρ ίδιες σελίδες, εξαρτάται από τη χρήση που κάνει το μελάνι επάνω στο χαρτί, αλλά και ο ίδιος ο εκτυπωτής. ΜΗ κοιτάς τα ml, κοίτα πόσες σελίδες βγάζει και δες πόσο σου κοστίζει η κάθε σελίδα σε ευρώ-λεπτά. Το page yield είναι μέσα, μην ανησυχείς.
Eπιμενω παντως πως τα ml καθοριζουν το page yield:
HP 6410:
350 Black 13,95€ 210 σελιδες
351 Color 16,95€ 155 σελιδεςCanon MX700:
PGI 5 Black 12,49€ 505 σελ
CLI 8 Cyan 10,95€ 910 σελ.
CLI 8 Yellow 10,95€ 685 σελ.
CLI 8M Magenta 10,95€ 665σελΣυνεπως:
0,066€ /σελ κειμενου ο 6410 (0,040€ αν χρησιμοποιεις high capacity cartridge)
0,024€ /σελ κειμενου ο MX700Δεν ειναι συμπτωση λοιπον που το cartridge της Canon εχει και περισσοτερα ml...
-
άντε φτάνει με τα μελάνια τόσες σελίδες
πείτε κάνα gadgetάκι για δωράκι στον εαυτό μας! Αγιες μέρες είναι
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
άντε φτάνει με τα μελάνια τόσες σελίδεςπείτε κάνα gadgetάκι για δωράκι στον εαυτό μας! Αγιες μέρες είναι
Διάφανα μελάνια εκτυπωτών!
-
Εγώ πήρα ένα Wii + Mario Kart για μένα
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
:yesiibb:Εγώ πήρα ένα Wii + Mario Kart για μένα
εγώ ξαναξεκίνησα το CMR 2.0
αλλά δεν κάνει για wide ανάλυση
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]