Jul 30, 2008, 10:35 AM

Ο χρήστης nidosan έγραψε:

Τελευταία αντιμετωπίζω το εξής:

Όλο και περισσότερα μουσικά CD που είχα γράψει πριν από πολύ καιρό (8-9 χρόνια) έχουν αρχίσει να τα φτύνουν. Τα CD/DVD-ROM drives στο PC τα κάνουν ριπ ακόμα και σε ταχύτητα 1Χ με πολλά παράσιτα μέσα από τα πρώτα 5-6 tracks και μετά (όλο τσακ-τσακ, σαν να είναι γρατζουνισμένα, παρότι δεν έχουν την παραμικρή γρατζουνιά) ενώ στο Marantz player του σαλονιού, που υποτίθεται ότι έχει πολύ πιο ποιοτικό τρανσπορτ, με τρία λέιζερ, άκούγονται μεν ΟΚ αλλά μετά τα πρώτα 5-6 tracks το player νομίζει ότι τελείωσε το album και μετά από κάθε track σταματάει (αλλά αν το βάλεις manually να παίξει το επόμενο, το βρίσκει και συνεχίζει)...

Τι μπορώ να κάνω? Μια λύση που έχω χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν είναι να συνδέσω το Maranz με το PC και να τα γράψω αναλογικά από εκεί. Βέβαια έτσι θα τα πάρω μεν χωρίς παράσιτα σλλά σίγουρα θα χάσω κάτι από ποιότητα ήχου (με τη διπλή μετατροπή D->A->D)....

πέρασε τα ξανα στο πισι με κάποιο πρόγραμμα τύπου AUDIOGRABBER και ξανακάνε μια φρέσκια εγγραφή.

Αυτό θέλω να κάνω Σάββα, το πρόβλημα είναι πως ο μόνος τρόπος να τα διαβάσω σωστά τα δισκάκια είναι το Marantz, στο PC με όποιο CD/DVD drive κι αν δοκίμασα βγάζει λάθη (παράσιτα) ακόμα και στη μικρότερη ταχύτητα ανάγνωσης.

δοκίμασες με το Audiograbber? Γιατί έγω έχω καταφέρει να ριπάρω και σιντις με πολλές χαρακιές...

Η κατάσταση είναι ένα μάτσο χάλια γενικώς. Τα δεδομένα σου σήμερα δεν είναι ασφαλή εκτός και αν έχει 3-4 αντίγραφα...από σιντι μέχρι zip drives, εξωτερικούς σκληρούς κτλ.