-
Ο χρήστης Dark_Side έγραψε:
Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα το κοιτάξω.Και από μάρκες, κάποια προτίμηση ?
HP .-
-
Ναι... για να μην μπορεις να εκτυπωσεις μια στις δυο φορες λογο του προγραμματος...
-
Χρόνια τώρα έχουν περάσει δεκάδες εκτυπωτές παντός τύπου δικοί μου και της δουλειάς.
Μόνο οι HP έβγαζαν αξιοπρεπώς τον όγκο της δουλειάς χωρίς προβλήματα.
Είναι ο βασιλιάς .- -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Χρόνια τώρα έχουν περάσει δεκάδες εκτυπωτές παντός τύπου δικοί μου και της δουλειάς.
Μόνο οι HP έβγαζαν αξιοπρεπώς τον όγκο της δουλειάς χωρίς προβλήματα.
Είναι ο βασιλιάς .-+1, με χειρότερους τους epson...
-
Καλά... βερεσε τα ακουω αυτά... έχω δουλέψει όλες τις μάρκες... αυτη την στιγμή έχω HP, Canon, Epson...
το μοναδικο σκυλι ειναι ο Canon, δευτερος με προβληματα ο ΗΡ και τριτος για πεταμα ο ακατανομαστος...
-
βερεσέ; Ε καλά δεν θέλω να πείσω εσένα...την άποψη μου λέω.
-
Ούτε εγω προσπαθω να σε πεισω...
Με αυτούς δεν έκανα απλα την δουλεια μου... έβγαζα λεφτα απο αυτα τα μαχανηματα... και ξέρω ποιο θα μου αποδώσει καλύτερα και πιο θα με βγαλει απο την δισκολη θεση.Για αυτό τα ακουω βερεσε... γιατί όταν έχεις να κανεις μια δουλεια και πρεπει να γινει ΤΩΡΑ... πρεπει να γινει ΤΩΡΑ και οχι οποτε θελει ο καθε εκτυπωτης...
-
Ο χρήστης Dark_Side έγραψε:
Παιδιά, τα πολυμηχανήματα αξίζουν σαν αγορά? Έχω στο νου μου ένα πολυμηχάνημα inkjet έως 100 Ευρώ (έχω δει κάποιον Epson), το οποίο είναι εκτυπωτής, σκάνερ και φαξ. Είναι για το σπίτι, δεν θα έχει πολύ μεγάλη χρήση (θα χρησιμοποιείται κυρίως σαν εκτυπωτής σαρωτής και λιγότερο σαν φαξ). Είναι αξιόπιστα ή λόγω του γεγονότος ότι είναι όλα σε ένα είναι πιο ευαίσθητα σε ζημιές ??Έχω εδώ και κανα 2 μήνες το Epson DX9400F (μάλλον αυτό λές και εσύ?) και το είχα πάρει γύρω στα 120 ευρώ.
Στα υπέρ:
-Πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης σε φωτογραφικό χαρτί, εφάμιλη με τον παλιότερο 'φωτογραφικό' epson 1290 που είχα.
-Πολύ εύχρηστο software, ειδικά για σκανάρισμα εγγράφων. Έχει επιλογές να σου βγάλει τα σκαναρισμένα κείμενα απευθείας σε PDF ή multipage TIFF. Καμία σχέση με τις βλακείες προγράμματα που βάζουν με τα HP.Στα κατά:
-Ο τροφοδότης εγράφων του scanner δέν είναι καλός. Πολλές φορές κολλάει και δέν τραβάει καθόλου τις σελίδες ή τις παίρνει δύο-δύο.
-Μπορεί το δικό μου μοντέλο να είναι ελατωματικό, αλλά η λάμπα του scanner έχει μια μικρή κλίση με αποτέλεσμα ότι έγγραφο σκανάρω να βγαίνει λίγο στραβά. Λογικά αν το ανοίξω μπορώ να το ισιώσω (το έχω κάνει και σε άλλο scanner) άλλά η κλίση είναι της τάξης της 1 μοίρας οπότε δέν είναι πολύ ενοχλητικό.
-Δέν τυπώνει borderless, αλλά αυτό είναι πταίσμα για τόσο φτηνό εκτυπωτή.Για σπίτι είναι μάλλον καλός για τα λεφτά του. Εμένα προσωπικά με χάλασε πολύ ο τροφοδότης εγράφων που δέν δουλεύει σωστά, γιατί το χρειάζομαι για να σκανάρω πολλά έγγραφα στη δουλειά.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
γιατί όταν έχεις να κανεις μια δουλεια και πρεπει να γινει ΤΩΡΑ... πρεπει να γινει ΤΩΡΑπεριγράφεις τον HP...σκυλί!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Παιδιά, τα πολυμηχανήματα αξίζουν σαν αγορά? Έχω στο νου μου ένα πολυμηχάνημα inkjet έως 100 Ευρώ (έχω δει κάποιον Epson), το οποίο είναι εκτυπωτής, σκάνερ και φαξ. Είναι για το σπίτι, δεν θα έχει πολύ μεγάλη χρήση (θα χρησιμοποιείται κυρίως σαν εκτυπωτής σαρωτής και λιγότερο σαν φαξ). Είναι αξιόπιστα ή λόγω του γεγονότος ότι είναι όλα σε ένα είναι πιο ευαίσθητα σε ζημιές ??
Έχω εδώ και κανα 2 μήνες το Epson DX9400F (μάλλον αυτό λές και εσύ?) και το είχα πάρει γύρω στα 120 ευρώ.
Στα υπέρ:
-Πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης σε φωτογραφικό χαρτί, εφάμιλη με τον παλιότερο 'φωτογραφικό' epson 1290 που είχα.
-Πολύ εύχρηστο software, ειδικά για σκανάρισμα εγγράφων. Έχει επιλογές να σου βγάλει τα σκαναρισμένα κείμενα απευθείας σε PDF ή multipage TIFF. Καμία σχέση με τις βλακείες προγράμματα που βάζουν με τα HP.Στα κατά:
-Ο τροφοδότης εγράφων του scanner δέν είναι καλός. Πολλές φορές κολλάει και δέν τραβάει καθόλου τις σελίδες ή τις παίρνει δύο-δύο.
-Μπορεί το δικό μου μοντέλο να είναι ελατωματικό, αλλά η λάμπα του scanner έχει μια μικρή κλίση με αποτέλεσμα ότι έγγραφο σκανάρω να βγαίνει λίγο στραβά. Λογικά αν το ανοίξω μπορώ να το ισιώσω (το έχω κάνει και σε άλλο scanner) άλλά η κλίση είναι της τάξης της 1 μοίρας οπότε δέν είναι πολύ ενοχλητικό.
-Δέν τυπώνει borderless, αλλά αυτό είναι πταίσμα για τόσο φτηνό εκτυπωτή.Για σπίτι είναι μάλλον καλός για τα λεφτά του. Εμένα προσωπικά με χάλασε πολύ ο τροφοδότης εγράφων που δέν δουλεύει σωστά, γιατί το χρειάζομαι για να σκανάρω πολλά έγγραφα στη δουλειά.
Έχω δει από το plaisio.gr τον BX300F και κάποιον αντίστοιχο Canon Pixma (δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο). Ο Epson είχε καλύτερη ανάλυση στην εκτύπωση και ήταν πιο γρήγορος στον αριθμό σελίδων ανά λεπτό. Η αλήθεια είναι πάντως ότι οι απόψεις διίστανται για τις μάρκες από ότι βλέπω. Η χρήση είναι για το σπίτι, δεν ξέρω αν συμφέρει να πάω σε κάποιο laser σε λίγο παραπάνω λεφτά (γύρω στα 150 ευρώ). Είδα κάποιους τέτοιους στο plaisio.gr ή να ανέβω γύρω στα 200-250 ευρώ για laser. Νομίζω για το σπίτι δεν αξίζει για παραπάνω από 250 ευρώ. Δεν ξέρω πάλι, για αυτό έθεσα τον προβληματισμό μου.
-
ΗΡ Officejet 6410
πολυμηχάνημα, αυτόματη εκτύπωση 2 όψεων, ασύρματη δικτύωση 159ευρώ. τέλλλλος -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
γιατί όταν έχεις να κανεις μια δουλεια και πρεπει να γινει ΤΩΡΑ... πρεπει να γινει ΤΩΡΑ
περιγράφεις τον HP...σκυλί!
ok...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ΗΡ Officejet 6410
πολυμηχάνημα, αυτόματη εκτύπωση 2 όψεων, ασύρματη δικτύωση 159ευρώ. τέλλλλοςΑυτό έχω...και απλά τα σπάει!!!! Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ με ποιότητα στην ασπρόμαυρη εκτύπωση πολύ κοντινή με laser και με πολύ χαμηλό κόστος ανά σελίδα επειδή έχει 2 μελάνια και όχι 4!
Επιπροσθέτως, εκτυπώνει και duplex (μπρος-πίσω στην ίδια σελίδα δηλαδή).
Πολύ καλή αγορά!
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
και με πολύ χαμηλό κόστος ανά σελίδα επειδή έχει 2 μελάνια και όχι 4!Mε 4 μελανια, επιτυγχανεται συνηθως μεγαλυτερη οικονομια.
Αν τελειωσει πχ το Cyan, αλλαζεις μονο το Cyan και οχι ολοκληρο το εγχρωμο cartridge (που πιθανον να εχει πληρη τα υπολοιπα 2 χρωματα).
Επιπλεον, τα 4 διαφορετικα μελανια, κοστιζουν ουσιαστικα λιγοτερο, αναλογικα με τη ποσοτητα μελανιου που περιεχουν. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
και με πολύ χαμηλό κόστος ανά σελίδα επειδή έχει 2 μελάνια και όχι 4!
Mε 4 μελανια, επιτυγχανεται συνηθως μεγαλυτερη οικονομια.
Αν τελειωσει πχ το Cyan, αλλαζεις μονο το Cyan και οχι ολοκληρο το εγχρωμο cartridge (που πιθανον να εχει πληρη τα υπολοιπα 2 χρωματα).
Επιπλεον, τα 4 διαφορετικα μελανια, κοστιζουν ουσιαστικα λιγοτερο, αναλογικα με τη ποσοτητα μελανιου που περιεχουν.Κοίτα, το 6410 έχει ένα μελάνι tricolor που βγάζει 155 έγχρωμες σελίδες (με 5% κάλυψη σελίδας) το οποίο κοστίζει 16 ευρώ (στο e-shop) άρα έχει 10 λεπτά κόστος ανά σελίδα.
-
Τα μελανια της σειρας CLI521 της Canon κοστιζουν 9.95€ το καθενα (black-cyan-yellow-magenta) και περιεχουν απο 9ml.
Αρα μονο για τα χρωματα πληρωνεις 29,85€, και παιρνεις 27ml χρωμα.
To HP No351 που παιρνει το HP 6410, κοστιζει 16,95€ και περιεχει συνολο 3.5ml...
Επισης:
Στον Canon, αν τελειωσει ΕΝΑ χρωμα (πχ το κυανο, γιατι φωτογραφιζεις συνεχεια ουρανο και θαλασσα) αλλαζεις ΕΝΑ χρωμα.
Στην HP αν τελειωσει το Cyan, αναγκαστικα αγοραζεις ξανα ΟΛΑ τα χρωματα...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Στο BIOS ή στα Windows;
στα Windows
Αν έχεις ΧΡ και τα έχεις εγκαταστήσει από κανονικό CD (όχι πλήρες, με προγράμματα κλπ που απλώς αντιγράφει αρχεία στον σκληρό): http://pubs.logicalexpressions.com/Pub0 ... asp?ID=305
Αν όχι: http://www.lostpassword.com/windows.htm (+pm)
-
Έχω τον Canon 3300 με 4 διαφορετικά μελάνια. Αν τελειώσει ένα μελάνι (π.χ. κίτρινο), δε σε επιτρέπει να κάνεις εκτύπωση μέχρι να το αντικαταστήσεις. Ασχέτως αν εσύ θέλεις να κάνεις ασπρόμαυρη εκτύπωση για παράδειγμα! Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός πως τα μελάνια τελειώνουν αρκετά γρήγορα είναι πολύ εκνευριστικό Είχα πιο πριν έναν HP ο οποίος είχε 2 μελανοδοχεία μόνο, ένα μαύρο και ένα έγχρωμο. Το έγχρωμο τελείωσε πάνω στον μήνα και δε ξανα ασχολήθηκα μαζί του, καθώς εκτύπωνα όσο καιρό τον κράτησα μόνο ασπρόμαυρα. Επίσης για τον HP υπήρχε ταχύτατη και πολύ φτηνή λύση για αναγόμωση των μελανοδοχίων (με σύριγγα), ενώ στον Canon δε βρήκα κάτι αντίστοιχο.
Τέλος να αναφέρω πως πριν κάνα μήνα μου έτυχε να αλλάξω το κίτρινο μελάνι του Canon με άλλο, γνήσιο φυσικά, το οποίο όμως δεν αναγνώριζε ο εκτυπωτής και δε μου επέτρεπε να κάνω εκτυπώσεις Τα συγκεκριμένα μελάνια (τεχνολογία γαρ!) έχουν πάνω τους ένα τσιπάκι ώστε να αναγνωρίζονται. Το συγκεκριμένο αν και γνήσιο είχε προφανώς πρόβλημα, οπότε τζάμπα το μελανάκι + τα νεύρα από τις εκτυπώσεις που δε μπορούσα να κάνω όταν τον χρειαζόμουν. -
Με το Canon IP810 που έχω δεν αντιμετωπίζω τέτοια προβλήματα (δεν αναφέρομαι στο refill). Οταν έχει τελειώσει ένα από τα χρώματα, μπορώ μέσα από το driver να το γυρίσω σε εκτύπωση grayscale και τυπώνει μια χαρά. Να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει 2 μαύρα μελάνια -το ένα είναι pigment.
-
Tip: Αν σου έχει τελειώσει κάποιο χρώμα αλλά εσύ θέλεις να εκτυπώσεις ασπρόμαυρο, κάνεις το πολύ απλό. Απλά βγάζεις το τελειωμένο μελάνι και ο εκτυπωτής καταλαβαίνει οτι έχει γεμάτο, έτσι μπορείς να εκτυπώσεις, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]