-
Όσο έχει ρεύμα, δεν bootαρει ούτε στα παραθύρια, ούτε σε startup ούτε τπτ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όσο έχει ρεύμα, δεν bootαρει ούτε στα παραθύρια, ούτε σε startup ούτε τπτ.Ουτε POST κανει;
Το δικο μου παθαινει κατι τετοιο αν εχω αφησει usb στικακι επανω αλλα εσυ τα αφαίρεσες ολα. -
τροφοδοτικό θά ναι, η (χτύπα ξύλο) mobo
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ξάδερφος επειδή βαριόταν να περιμένει έκλεισε το πισι από το κουμπάκι του τροφοδοτικού από πίσω. Έκτοτε, με το που το βαλει στην πριζα, το πισι ανοίγει μόνο του, χωρίς να bootαρει, τα μπροστινά κουμπάκια δεν δουλεύουν και η μόνη λύση είναι να το βγάλει από την πρίζα για να κλείσει.Βγάλτο για λίγη ώρα εντελώς από το ρεύμα (βγάλε την πρίζα) ώστε να αδειάσουν οι πυκνωτές πλήρως και ξαναδοκίμασε.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν ξέρω, μπορεί... Τώρα το μηχάνημα είναι 2,5-3 χρονών, να την άκουσε η μπαταρία τόσο γρήγορα; Θα ξυλώσω καμιά παλιά PSU και θα την δοκιμάσω να δω τι παίζει.Η μπαταρία όχι, αλλά αν έχει ένα τυπικό φθηνιάρικο nasouseirwtokasoni PSU, είναι λογικός χρόνος να τα έχει παίξει.
(έχω δει και motherboard να τα φτύνει μετά από 2 χρόνια όχι και τόσο σκληρής χρήσης, αλλά ευελπιστώ οτι έπεσα σε περίπτωση ) -
PΟST δεν κάνει, τίποτα απολύτως. Έχω αποκλείσει κολλήματα από RAM, VGA.
Το PSU είναι ένα φτηνιάρικο μάλλον, ISO μάρκας, 500αρι. Το σύστημα είναι TurboX πλαισίου, με mATX mobo. Aπό πού και ως πού δεν κατάλαβα, αλλά τέσπα.
Aυτό που με προβληματίζει είναι ότι με το που μπει στο ρεύμα, ανάβει. Από κει και πέρα δεν γίνεται τίποτα. Τα κουμπιά δεν δουλεύουν κτλ. Τα αποσυνέδεσα από την mobo μπας και την άκουσαν, αλλά πάλι ανοίγει μόνη της. Υπάρχει περίπτωση αν την έχει ακούσει το PSU να ανάβει μόνο του το μηχάνημα;
Δεν έχω και 24πινο εύκολο. -
Και με 20pin θα ανοίξει, αν δεν έχει ιδιαίτερο φόρτο από κάρτες κλπ.
-
Το υποπτεύομαι, αλλά δεν θέλω να ανοίξω τα σκονισμένα κουτιά τώρα.
Το τροφοδοτικό κάνει θόρυβο από τους πυκνωτές μάλλον. Αλλά και πάλι,γιατί να ανοίγει μόνο του; -
μητρική είναι κατά 99%
0,5% επεξεργαστής και 0,5% κάρτα γραφικών -
VGA σίγουρα είναι οκ, για την CPU δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να την τσεκάρω έτσι πως είναι τα πράγματα.
Mobo ε; -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν έγινε τπτ... Έχω δύο υποψίες: την μπαταριούλα και το τροφοδοτικό. Αν τα είχε κλ@σει το τροφοτικό, θα έδινε έστω και λίγο ρεύμα ώστε να ανάβει το λαμπάκι της mobο και να δουλεύουν οι ανεμιστήρες;ακριβως αυτο μου εκανε περσι το Πασχα(το pc μου το κανε οχι το Πασχα) και το PSU ηταν υπευθυνο.Αναβε mobo/cpu cooler αλλα οχι Gpu Cooler και δεν bootare
Λογικα εχει καει καποιος πυκωτης ή εσωτερικη ασφαλεια με το κλεισιμο του ξαδερφου σου(κακη γειωση?) και καποιο-καποια pinakia δεν δινουν τις απαιτουμενες τασεις για bootarei κανονικα
δεν υπαρχει καποιο pc για τσεκαρισμα?
-
Πώς δεν υπάρχει... VGA, RAM λειτουργούν σίγουρα. Σκληρός και Drives το ίδιο, δεν έχουν βραχυκυκλώσει τπτ. Το μόνο που μένει είναι η CPU που δεν ταιριάζει, το PSU και η mobo αυτή καθεαυτή.
-
Για να μη δουλεύουν τα κουμπιά, υπάρχουν δύο λόγοι:
- έχουν καεί
- έχει καεί κάποιο υποκύκλωμα της μητρικής που τα ελέγχει
Το δεύτερο είναι πιθανότερο. Είχα το ίδιο κουτί ΑΤΧ (...) από το 1997 ως το 2006. Τα κουμπιά ήταν σκυλιά, αλλά κάηκαν ή αντικαταστάθηκαν 4 μητρικές στο συγκεκριμένο διάστημα. Μέχρι που το πέταξα, το κουτί ήταν άψογο 'μηχανικά'.
-
εμ ναι για το psu και τη mobo ειναι το θεμα
να σου πω τι εκανα εγω:το πηγα στο κομπιουτεραδικο της γειτονιας και ζητησα να γινει τεχνικος ελεγχος.Εκει επιβεβαιωσαν την υποψια μου και φυσικα θελησαν να μου φορτωσουν και δικο τους PSU(αλλα εγω αν δε skroutzαρω δεν αγοραζω ) Τελικα μετα απο μια μινι φασαρια τον πηρα κι εφυγα και χωρις να πληρψσω τπτ
-
Προσπάθησα να κάνω μια πατεντούλα..
Εχω ένα τροφοδοτικό 550W Akasa, του οποίου το ανεμιστηράκι (9cm) είναι απελπιστικά θορυβώδες. (Είναι και το μοναδικό μείον του κατά τ'άλλα πολύ καλου ποιοτικά PSU).
Βρήκα λοιπόν ένα άλλο (καινούριο)τροφοδοτικό, του πήρα το fanάκι και το έβαλα στο δικό μου. Ελα που το καινούριο ανεμιστηράκι δε δουλεύει... Και μάλιστα φρόντισα να ξεφορτωθώ το παλιο, οπότε έμεινα ουσιαστικά χωρίς PSU.
Βγήκα βόλτα να αγοράσω άλλον ανεμιστήρα: το προβλημα είναι ότι όσοι βρήκα έχουν καλωδιάκι με ακροδέκτη 3-pin (που πάει πάνω στη μητρική) και όχι 2-pin, όπως είναι σε αυτό του τροφοδοτικού. Ρώτησα και μου είπαν ότι το 3ο pin είναι ελεγκτης ροής, δλδ ρυθμίζει την ταχύτητα περιστροφής του ανεμιστήρα και δεν είναι απαραίτητο στο PSU. Ελα που (οπτικά, τουλάχιστον) δε φαίνεται ότι ο ακροδέκτης του καινούριου fan να είναι συμβατός με τις υποδοχές στο PSU.... Μπλέξιμο.... -
Mηπως το 3ο πιν ειναι για να δειχνει τις στροφες που γυριζει το φαν?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Mηπως το 3ο πιν ειναι για να δειχνει τις στροφες που γυριζει το φαν?Ναι, παίζει και αυτό. Το ζήτημα είναι ότι αυτό είναι άχρηστο στο PSU.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Θελω απο το βιντεακι ==> http://www.youtube.com/watch?v=MJrz0Wppb-M' target='_blank' target='_blank να απομονωσω τον ηχο σε μπ3. Καμμια ιδεα που να μην χρειαζονται 50 διαφορετικα προγραμματα?
τελειο! ευχαριστω!
-
Firefox 3.0.3
-
Εδώ και μέρες...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]