Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!
    • 1
    • 2
    • 35
    • 36
    • 37
    • 38
    • 39
    • 64
    • 65
    • 37 / 65
    Περί αυτοκίνησης
    159
    1293
    2738
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      m_fn2 last edited by

Λοιπόν , πριν αρκετό καιρό με σταματάμε στα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο για έλεγχο τυπικό που κάνουν συνήθως εκεί, μου κάνουν σήμα σταματώ μου λένε τα κλασσικά άδεια δίπλωμα ασφάλεια, εκείνο τον καιρό είχα χάσει το δίπλωμα μου και δεν είχα μεριμνήσει να πάω να βγάλω άλλο, βγαίνω από το αμάξι τέλος πάντων να τους εξηγήσω ότι το είχα ξεχάσει στο αμάξι του συζύγου και καλά... με το πιο χαζό-αθώο ύφος μου , μετά μου λένε είχες και τους προβολείς αναμμένους λέω πάλι όλο έκπληξη 'ηλίθια??' αχ δεν το είχα δει χίλια συγνώμη δεν το πολυτρωνε βέβαια, αλλά τους βλέπω που περιτριγυρίζουν το αμάξι και το κοιτούν, λέω 'έχει κατι το αμάξι ?' Μου απαντούν όχι μια χαρά είναι ,ποσο σου πήγε ,τι άλογα έχει, πάει καλά ?
      Αφού λοιπόν αναλύσαμε για λίγο τα του αυτοκίνητου μου λένε έφυγες καλό δρόμο...
      Να μην σας τα πολυλογώ την ώρα που έφευγα αφού την γλίτωσα έρχεται στο παράθυρο μου και μου κάνει ο ένας που είχε και ιδιαίτερη προφορά 'τώρα που φεύγεις του σκας λιγακ να του ακούσουμε?'
      Λέω αν δεν με γράψετε φυσικά 'σκαστου σκαστου μου λέει μην μασάς' ε αυτό ήταν, πρώτη δευτέρα όλη κάτω

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        kon5 last edited by

Και του sv2 του έχουν ζητήσει να 'σκάσει' το τέρας

• W
          wagner669 last edited by

Και μενα ειχαν σταματησει με το Mustang και αφου το ψαξανε.... Μονο μπροστα, χωρις καν να δουν τα χαρτια του μου κανουν, 'να δουμε τ αμαξι σας σταματησαμε.... μπορειτε να φυγετε, αλλα ....δωσ του λιγο'
          Τι εκανε λεει;;;
          -πατα το λιγο να τ ακουσουμε...
          Ριχνω μερικες ξερογκαζιες.
          πατα το, πατα το!!
          Ε και φευγοντας, το σανιδοσα, εχοντας και το φρενο πατημενο.... Γεμηζοντας το μπλοκο καπνους

• L
            lokatzis last edited by

Να τους χαιρόμαστε! Βρήκαν οδηγό χωρίς δίπλωμα και τον άφησαν να φύγει. Το μόνο που ζήτησαν ήταν να ακούσουν τον κινητήρα να 'βρυχάται'

Υ.Γ.: Δεν είναι κακό να θέλουν να χαζέψουν ένα αυτοκίνητο όσο αυτή η επιθυμία δεν επηρεάζει τη δουλειά τους και την κρίση τους.

• L
              lokatzis last edited by

Τροχονόμος καταγγέλλει δικηγόρο για απειλές

Δύσκολο έργο θα έχει η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς θα αναγκαστεί να καλέσει σε απολογία ένα από τα από τα σημαντικότερα μέλη της, ύστερα από καταγγελία που υπέβαλε σε βάρος του αστυνομικός της Τροχαίας! Ο Δημήτρης Χατζημιχάλης φέρεται ότι αρνήθηκε να συμμορφωθεί στην υπόδειξη του τροχονόμου να σταματήσει για έλεγχο, καταδιώχθηκε και όταν σταμάτησε, τον απείλησε!

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της 14ης Δεκεμβρίου, αλλά μόλις πριν από δύο εβδομάδες διαβιβάστηκε η αναφορά του τροχονόμου στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και στον ΔΣΑ… Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο αστυφύλακας Θεόδωρος Πετρίδης της Τροχαίας Αττικής Οδού, εκτελούσε υπηρεσία μαζί με τον συνάδελφό του στο τμήμα μεταξύ των εξόδων της Αγίας Παρασκευής και των Γλυκών Νερών, όταν είδαν ξαφνικά να περνάει δίπλα τους ένα μπλε τζιπ μάρκας Ford που δεν έφερε πινακίδα στο πίσω μέρος.

Οι αστυνομικοί -σύμφωνα πάντα με την αναφορά- ακολούθησαν το ύποπτο όχημα κάνοντάς του σήμα με τη σειρήνα και το φάρο να σταματήσει για έλεγχο, όμως ο οδηγός δεν υπάκουσε: «Αμέσως ενημερώσαμε το κέντρο, το οποίο καλούσε άλλους σταθμούς προς ενίσχυσή μας. Τελικώς, κάνοντας συνεχώς χρήση σειρήνας, καταφέραμε και το σταθμεύσαμε στη χιλιομετρική θέση Ρ-8, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το κέντρο. Μόλις είδαμε τον οδηγό μεγάλης ηλικίας κι ότι δεν είχε άλλα άτομα μαζί του, ακυρώσαμε την ενίσχυσή μας από άλλους σταθμούς».

Οι δύο τροχονόμοι δεν άργησαν να διαπιστώσουν ότι οι πινακίδες του τζιπ βρίσκονταν στο μέσο του ταμπλό, αλλά δεν ήταν ορατές απ’ έξω λόγω του μεγάλου ύψους του αυτοκινήτου. Ετσι, ζήτησαν από τον οδηγό τα χαρτιά του και τον ενημέρωσαν γιατί τον σταμάτησαν.

Οπως υποστηρίζει ο αστυφύλακας Πετρίδης, εκείνος διαφώνησε. «Εκλέγομαι για πολλά χρόνια στον ΔΣΑ και γνωρίζω πολύ καλά τα νομικά. Δεν είμαι υποχρεωμένος να έχω τις πινακίδες πάνω στο αμάξι, αλλά κάπου που να φαίνονται και στο σημείο που τις έχω τώρα φαίνονται. Αλλωστε, υπάρχει και υπουργική απόφαση, την οποία μάλλον δεν γνωρίζετε, όπως δεν γνωρίζετε γενικά τη δουλειά σας εσείς οι αστυνομικοί γιατί είστε όλοι ανεκπαίδευτοι!» φέρεται να τους είπε ο Δημήτρης Χατζημιχάλης.

Σύμφωνα με την αναφορά που υπέβαλε ο αστυνομικός, ο σύμβουλος του ΔΣΑ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας στο Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρωπαϊκής Ενωσης προχώρησε ακόμη πιο μακριά απειλώντας τους: «Αντί να πιάσετε αυτούς που καίνε την Αθήνα, πιάσατε εμένα τον εγκληματία και τον… Καρβέλα!» φέρεται να είπε, προσθέτοντας: «Να ξέρετε ότι, αν θα με γράψετε, θα σας κάνω αγωγή για ψευδή βεβαίωση, γιατί αυτά που θα βεβαιώσετε είναι ψευδή. Να ξέρετε ότι για την ίδια υπόθεση εκπροσωπώ και κάποιον πελάτη και φίλο μου και η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, διότι με τον καινούργιο ΚΟΚ αφαιρέθηκε το δικαίωμα στον πολίτη να βρει το δίκιο του και κάνει τον κάθε διοικητή γενικό δερβέναγα. Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει εάν εγώ έχω δίκιο ή άδικο;»

Οπως υποστηρίζει ο αστυνομικός, έκοψε στον δικηγόρο κλήση για παράβαση του άρθρου 90 του ΚΟΚ (μη ορατές πινακίδες εντός του οχήματος), που επισύρει πρόστιμο 300 ευρώ. Οταν του ζήτησε να υπογράψει, ο Δημήτρης Χατζημιχάλης αρνήθηκε, γεγονός που σημείωσε πάνω στην κλήση.

Στην έγγραφη καταγγελία του ο αστυνομικός αναφέρει, ακόμη, πως υπενθύμισε στον δικηγόρο ότι δεν σταμάτησε για έλεγχο όταν του έκαναν σήμα, γεγονός για το οποίο είχε ενημερωθεί το κέντρο της Τροχαίας. Οπως γράφει, εκείνος απάντησε ότι «δεν θεωρούσε ασφαλές το σημείο που του υποδείκνυαν» και, όταν ρωτήθηκε για τη διεύθυνσή του, απάντησε: «Σκουφά 62. Εκεί που την αφήσατε να καεί ολόκληρη!» Ο τροχονόμος κλείνει την αναφορά γράφοντας ότι ο Δημήτρης Χατζημιχάλης τράβηξε με το κινητό του ή με φωτογραφική μηχανή φωτογραφίες του τζιπ του με το περιπολικό στο πίσω μέρος του και προσθέτει ότι δεν του είπε κάτι για να μην οξύνει το γεγονός. Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Χατζημιχάλης: «Θα καταθέσω αγωγή εναντίον τους»

Εκ διαμέτρου αντίθετα είναι όσα ισχυρίζεται, από την πλευρά του, σχετικά με το περιστατικό της 14ης Δεκεμβρίου 2008 ο Δημήτρης Χατζημιχάλης. «Δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο» αντιτείνει ο γνωστός δικηγόρος, κάνοντας λόγο για παράνομη πράξη εκ μέρους των αστυνομικών. «Την πινακίδα την είχα μπροστά στο αυτοκίνητο και ήταν μάλιστα σε εμφανές σημείο. Είπα στους αστυνομικούς, όταν με σταμάτησαν, να έλθουν και να δουν αν φαίνεται η πινακίδα. Εβγαλα και φωτογραφία με το κινητό που φαίνεται μια χαρά η πινακίδα. Εκείνοι μου είπαν ότι θα με γράψουν. Ομως, η υπουργική απόφαση αναφέρει ότι η πινακίδα πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο. Ετσι λοιπόν παρέλαβα την κλήση, αλλά δεν την υπέγραψα» επισήμανε στην «Εspresso» το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρόσθεσε: «Απέστειλα μάλιστα αναφορά στον διοικητή τους ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί με το να με γράψουν προχώρησαν σε παράνομη πράξη, διέπραξαν το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, και επιφυλάχθηκα για τις περαιτέρω νομικές ενέργειες. Ηδη μάλιστα ετοιμάζομαι να καταθέσω αγωγή εναντίον των αστυνομικών». Καταλήγοντας ο κ. Χατζημιχάλης αρνήθηκε ότι απείλησε τους αστυνομικούς, «η προειδοποίηση για την άσκηση ένδικων μέσων δεν αποτελεί απειλή», ενώ υποστήριξε ότι δεν σταμάτησε αμέσως επειδή σε εκείνο το σημείο ελλόχευε ο κίνδυνος τροχαίου. «Βρήκα ένα πιο φαρδύ σημείο και σταμάτησα» κατέληξε.

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

Αλήθεια, τι ακριβώς ισχύει με το θέμα των ορατών πινακίδων; Έχουν βάση οι ισχυρισμοί του δικηγόρου; Αν ναι, θα αρχίσουν όλοι να τις τοποθετούν εσωτερικά χωρίς να παρανομούν, αποφεύγοντας έτσι την περίπτωση αφαίρεσής τους σε περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης, κτλ.

• T
                tazio last edited by

Εγώ πάλι γιατί δε πιστεύω ότι ο δικηγόρος, δεν τους απείλησε;

• L
                  lokatzis last edited by

Ο χρήστης tazio έγραψε:
                  Εγώ πάλι γιατί δε πιστεύω ότι ο δικηγόρος, δεν τους απείλησε;

Κι εγώ είμαι της ίδιας άποψης με εσένα ως προς το συγκεκριμένο περιστατικό. Θεωρώ απίθανο* ένας δικηγόρος τέτοιας εμβέλειας να μίλησε ως ίσο προς ίσο - και όχι υπεροπτικά - στους αστυνομικούς. Από την άλλη υπάρχει και το θέμα που έθιξε ο johanndelta κάθε εξέλιξη γύρω από το οποίο θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα.

*: Είμαι προκατειλημμένος, το ξέρω

• Z
                    zorz last edited by

Ο χρήστης lokatzis έγραψε:

Αλήθεια, τι ακριβώς ισχύει με το θέμα των ορατών πινακίδων; Έχουν βάση οι ισχυρισμοί του δικηγόρου; Αν ναι, θα αρχίσουν όλοι να τις τοποθετούν εσωτερικά χωρίς να παρανομούν, αποφεύγοντας έτσι την περίπτωση αφαίρεσής τους σε περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης, κτλ.

Δεν ξέρω το νόμο με λεπτομέρειες αλλά η κοινή λογική προστάζει να είναι σε εμφανή θέση και η εταζέρα ΔΕΝ είναι τέτοια. Με το ίδιο σκεπτικό δηλαδή όσοι βάζουν τη πινακίδακάτω από τη σέλα στις μηχανές τους θα ήταν νόμιμοι; Δεν νομίζω!

Από την περιγραφή του συμβάντος όμως δεν θεωρώ ότι ο δικηγόρος τους απείλησε. Μπορεί να μίλησε με ύφος 'ξέρεις ποιός είμαι εγώ;' αλλά δεν είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τα νόμιμα μέσα.

Επίσης συμφωνώ με τον johanndelta, έχει δίκιο σε αυτό που έθιξε.

Από την άλλη, η σύγκριση με τον 'επαναστάτη' Καρβέλα δεν ήταν προς το συμφέρον του...

• R
                      ratanplan last edited by

Καλα μεταξυ μπατσου και δικηγορου.....δεν ξερω...παω με το μερος του μπατσου, οι δικηγοροι μου ειναι πιο αντιπαθεις!

• K
                        kacey last edited by

ΚΟΚ:

1. Δεν επιτρέπεται σε κανένα μηχανoκίνητo όχημα, ρυμoυλκoύμενo, μo-
                          τoπoδήλατo ή ζωήλατo όχημα να κυκλoφoρεί oπoυδήπoτε στη Χώρα,** αν δεν
                          φέρει** τις πινακίδες αριθμoύ κυκλoφoρίας, oι oπoίες χoρηγήθηκαν νόμιμα. Oι
                          χoρηγoύμενες πινακίδες πρέπει να είναι αντανακλαστικές.
                        2. Οι διαστάσεις, οι προδιαγραφές, ο τρόπος κατασκευής και η διαδικασία
                          χορήγησης των πινακίδων της προηγούμενης παραγράφου, τα της αντικα-
                          τάστασης αυτών σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, καταστροφής ή φθοράς,
                          τα της χορήγησης πινακίδων για δοκιμαστική ή προσωρινή κυκλοφορία,** ο
                          τρόπος και η θέση ανάρτησης**, τα των εγγραφών και ενδείξεων επ’ αυτών,
                          καθώς και οποιοδήποτε σχετικό θέμα, ρυθμίζονται, για τα αυτοκίνητα, καθώς
                          και για τα τρίτροχα οχήματα και τις μοτοσικλέτες και τα υπ’ αυτών ρυμουλ-
                          κούμενα με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών

Αντε βγαλε ακρη...

• K
                          kotetsi last edited by

Αν είναι να τοποθετούμε τις πινακίδες οπουδήποτε στο αυτοκίνητο αρκεί να φαίνονται τότε γιατί όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προβλέπουν θέσεις για την τοποθέτηση των πινακίδων; Επιπλέον, ο νόμος δε λέει κάπου αλλού για επαρκή φωτισμό της πινακίδας, ο οποίος πάλι προβλέπεται από τους κατασκευαστές με τη χρήση φωτιστικών σωμάτων;

• K
                            kouk last edited by

Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
                            Αν είναι να τοποθετούμε τις πινακίδες οπουδήποτε στο αυτοκίνητο αρκεί να φαίνονται τότε γιατί όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προβλέπουν θέσεις για την τοποθέτηση των πινακίδων;

Γιατί φροντίζουν ακόμα και την τελευταία λεπτομέρεια στο θέμα της εμφάνισης.
                            Και για να αποφύγουν τυχόν λανθασμένες τοποθετήσεις σε σημεία που θα εμποδίζεται η είσοδος αέρα στον κινητήρα.

• K
                              kotetsi last edited by

Έκανα ένα edit στη δημοσίευσή μου και προσέθεσα κάτι ακόμα, αν γνωρίζεις μπορείς να δώσεις μία απάντηση και σε αυτό;

• K
                                kacey last edited by

Παιδες, αυτο που εγραψα κανει λογο για 'ρυθμιση με υπουργικη αποφαση'. Αμα βρουμε αυτην, τοτε μπορουμε να το συζητησουμε. Το τι εχουν προβλεψει οι (ανα την υφηλιο) κατασκευαστες και το ποσο σχεση εχει αυτο με την ελληνικη νομοθεσια, ειναι αλλο θεμα.

• P
                                  peterpan last edited by

Εχθές σε ένα φίλο μου, ήταν πολύ ανεκτικοί οι αστυνομικοί, λόγω μέρας.

Είχε πιει καμιά 15 ποτηράκια ρετσίνα, και παραπατούσε όταν του έκαναν έλεγχο στο αμάξι. Ο ίδιος δεν ήθελε να οδηγήσει γιατί είχε πιει πολύ, αλλά δεν το έπαιρνε κανείς άλλος. Και το πήγε παρέα με τους άλλους 5 Είχε και παραπάνω άτομα, αλλά εντάξει, τον άφησαν να φύγει τελικά...

• R
                                    ratanplan last edited by

Μπραβο τους μονο 15 ποτηρακια?

• Z
                                      zorz last edited by

Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
                                      Εχθές σε ένα φίλο μου, ήταν πολύ ανεκτικοί οι αστυνομικοί, λόγω μέρας.

Είχε πιει καμιά 15 ποτηράκια ρετσίνα, και παραπατούσε όταν του έκαναν έλεγχο στο αμάξι(...)

Προφανώς. Ειδικά για χτες, ο καλός θεούλης κάνει εκπτώσεις στους νόμους της φύσης και δεν τραυματίζεται-σκοτώνεται κανείς σε ατύχημα. Τρέχτε προλάβετε, τσικνοΠέμπτη 19/2, ημέρα υπέρπροσφορών. Μόνο για μια μέρα, πιείτε άφοβα δίχως συνέπειες. Το αφεντικό τρελάθηκε!

μπάτσοι, καλός και ο φίλος σου.

• S
                                        spiros last edited by

μετα απορουμε γιατι σκοτωνονται...
                                        και με 6 ατομα μεσα...

ειχε και ο Αγ. Πετρος αραγε χθες εκπτωσεις λογω ημερας?

• P
                                          peterpan last edited by

όντως, 15-16 ποτήρια είναι πάρα πολλά...

αφού και ο ίδιος δε θυμόταν τί έγινε καλά-καλά χθες, και του έλεγαν την ιστορία οι άλλοι...

πχ. 'μετά, έκανες εκείνο, το άλλο, κτλ'

• L
                                            lokatzis last edited by

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 35
                                            • 36
                                            • 37
                                            • 38